Yeni mezun oldum. İş bulamadım henüz. Evde yaşlı annem, yaşlı ve engelli babam, bomboş bir abim var. 3 ünün yemeği bulaşığı ev işleri bana kaldı. Kendimi 45 yaşında gibi hissediyorum. Engelli birine bakmak zaten başlı başına çok zor. Annem de psikolojik baya kafa gidik zor idare ediyorum. Bugün regl oldum az yatayım dedim. Annem hali yıkansın kalk süpür temizle falan dedi. Kalktım supuruyorum abim geldi zir zır supurgeden kafası şişmiş orayı burayı kırdı bağırdı çağırdı. Çok meraklıyım ölüyorum ev işi yapmaya. 30 yaşına geldi @ptal olduğu için ne para kazanabiliyor ne evlenebiliyo. Öğlen 2 gibi işe (!) gidiyo. Sabah ev işi yapmayacakmışım aksam yapacakmışım. 2 ye kadar gün bitmiş oluyo beyefendinin keyfini duzecegiz. Üniyi şehir dışında okuyup biraz nefes almıştım. 24 yaşında geçip giden hayatıma üzülüyorum
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Evlilik dusunuyorum bende ama kixlar evlenmek istemiyor bu dveirde senin evliliğe bakis acin ne
Allah yardımcın olsun işin zor valla...
Knk git öl ya da şehir dışına çık
Sağ ol ya
🤣🤣
Gidipte intihar demede
Evlen git hayatını kur
Kpss gir mutlaka gir
Onda da iş falan kalmadı
2026 sınavı seçim dönemine denk geliyor tasarruf dönemi bitiyor gir işte ne kaybedersin
evlen kaç knka
Bi ilişkim var zaten. Ona çok detaylı anlatmıyorum ama biraz biliyo. Şu an durumunu düzeltmeye çalışıyor ama eğer yoruldum dersen 2 iste birden çalışır alırım seni diyor. Ama ben ekonomik özgürlüğümü almadan birini de zorlayarak evlenmek istemiyorum
bu türlü de kendinden veriyorsun knka
İllaki vardır bi yerde ekmeğim. Uğraşıyorum bi yandan belki bulurum iş
umarım bulursun ya yoksa anlattın gibiyse iş problem epey
2 abim daha var. Onların durumları iyi evliler.
Ben de yazılım mühendisiyim. Annemi babamı saldı onlar. Eve adım atmak istemiyorlar. Sadece benle ilgileniyorlar. İş bulsalar net bulurlar da evden şehir dışına gitmemi kız olarak istemiyorlar. Elbet olur diye umut ediyorum napayim
Yazılım alanında geliştir kendini hangi dilleri biliyorsun mesela java pyhton php bunlardan mı yoksa fe Tarafında mısın vue js react native filan
C# . Net core biliyorum backend
Asp. net de alım oluyor ama şey yapman lazım biraz web tarafı için geliştirirsen kendini rahat bulursun
Ön yüze ugrasmak beni cok sıkıyor. Su an gerçek projelerim olması için uğraşıyorum. Yoksa kolay kolay iş bulunmuyo. Birine web sitesi yapıyorum. Evden psikolojim düzgün olursa yapacağım bakalım
git GitHub ve docker kullanmayı ihmal etme her attığın için pr a sonra commitlerini düzgün hazırla
Şu an o kadar profesyonel değilim. Mezun olalı 2 ay oldu. Githuba yüklediğim projeler hep udemy den bakıp bakıp yaptığım projelerdi. Onu da projenin sonunda direkt yüklüyordum githuba, oyle commit atma falan yoktu. Yeni yeni öğreniyorum. Docker kullanmayı hiç bilmiyorum
Docker öğren çok rahatlarsın pr açmayı git de revert yapmayı branchler arası çalışmayı hatta AI Entegrasyonları yap stripe entegrasyonları yap bunlar test ortamında ücretsiz verilen apileri var
Sizin meslek neydi
Yazılım geliştiriciyim
Ne kadar sürede iş buldunuz peki
ben iş bulmadım açıkcası Facebook grupların da yaptım projeleri gösterirken kendisi geldi iş teklifi daha sonra network ve yaptığı projeler artınca freelance olarak bir çok iş geliyor şuanda 2 işte çalışıyorum birisi yurt dışından dolar karşılığı diğeri türkiye de remote bir şirket
Ben çok umutsuz bakıyorum kendime bu konularda. Frelance iş almak falan hikaye gibi geliyor. Hiç networkum falan yok maalesef
Yok ya öyle düşünme linkedin den kas bir şeyler projelerini yap sosyal medyada paylaş ngrok ile yayınla mobil de bir şeyler yap AI denen bir şey var bilmesen bile o seni ilerletir yoksa gerçekten iş bulmak zor şuanda piyasa kötü birde
LinkedIn olayına hiç giremiyorum. İnsanlar çok farklı bi dille saate sahte konuşması beni delirtiyor. Gönderi okumak bile istemiyorum ki paylaşım yapayım. Yani dümdüz iş bulmak için türlü türlü şekle bürünüyoruz ya sinir oluyorum. Bi ara kotlim öğreniyordum bir iki proje yaptım ama mobilde iş daha az geldi mecbur webe geçtim.
web + mobil her zaman iyidir ya iş sektörü KS gibi düşün orada da sapık abaza vb bir sürü kişi var linkedin de aynı halt aslında sadece sende o şekile bürünüp aralarından geçip tecrübe kazanman lazım biraz utanmaz olacaksın bu sektör de
Ya bazen deniyorum ama yok ya. Ben KS de de zaten ayda yılda bir gelip bunalıp soru sorarım. Böyle bi kılıfa bürünüp barinamiyorum bi yerlerde. Eğer ki psikolojim el verirse de kendimi iyi bir seviyeye getirirsem kalifiye bir mühendis olup böyle saçmalıklara gerek kalmayacak diye düşünüyorum. Utanmaz olmak yalakalık yapmak coook zor benim için
bunları yapman gerekiyor açıkcası zor da olsa çünkü piyasa emin ol dürüstlere yer vermiyor çok başıma geldi ezeceksin yalaka olacaksın utanmayacaksın bazı noktalar da
Bana para için karakterini satmak gibi geliyor bilmiyorum. Olmasa da çok şart değil elbet bi yerden yerim ekmeğimi
Ya şöyle düşün karakter vb şeyler iş dünyasın da yükselmek istiyorsan rahat yaşam istiyorsan bugün bu yaşadıklarını görmezden gelmek istiyorsan göz ardı etmen gereken şeylerden birisi aranan eleman olacaksın basamakları çıkmak için gerekiyorsa ezeceksin emin ol
Gecen bi iş görüşmesine gittim tanıdık biriydi. Tasarım falan yapacak birini alıyorlarmış uymadı ama adam bana baktığım iki önemli şey 1 ahlak 2 disiplin dedi. Para falan adam için çok önemli değildi. Şartları baya iyiydi. Şirkette konuştuğum herkes de aşırı memnundu. Adam düşün ki ramazanda 1 5 arası çalıştırıyormuş. Ben hep bi şekilde iyi insanlarla karşılaşıyorum. Kendimi bozmadıkça iyi şeylerle karşılaşacağıma inanmaya da devam ediyorum. Ailemle alakalı anlattığım sorunlar yüzde 5 i bile değil. Şimdiye benden ya kaçmam ya kötü yola düşmem harici bir şey beklenemezdi. Zamanında ailemden gizli üniversite tercihi yapıp 3 abiye rağmen binbir dövüşle gittim. Gitmesem simdiye coktan 2 cocukluydum. Ben bu yolda kendimden ödün vermeden devam edeceğim umarım olur.
Umarım elbette olur ama yaşın geçmeden biran önce iş hayatına girmen senin için daha iyi olacaktır hem o tür iş yerleri emin ol dışarıdan hiç göründüğü gibi değildir en basiti shifdelete net haberini görmüşsündür hakkı alkan dışarıdan pamuk gibi ama içeride neler dönüyordu
Ehlenerek kendi evim arabam var ciddiyim
Hangi ildesin