Erkeğin yönelimi ataerkilliğe büyük saldırı gibi algılanıyor. Bir erkek doğduğu günden beridir sahip olduğu "kutsanmışlık" seviyesinde ki cinsiyetinin gerekliliklerine göre yaşamak zorundadır. Kadınsılık eylemleri ağır hakaret olarak algılanır ki bu ataerkilliğin dağıttığı rol modellere saldırı gibi görülür.
Kadının bu sistemde erkekten algı bakımından aşağıda olması, erkeğe oranla daha az tepki görmesi durumunu yaratır. Kadının yönelimi sistem içinde sahip olduğu sosyal statüyü (algısal olarak) değiştirmediğinden (erkek üst basamaktadır çünkü) ataerkil yapıya saldırı gibi algılanmıyor.
Kadının yöneliminin hoş karşılanmasının nedeni de kadının cinsel açıdan erkeğin avlanma güdüsünü harekete geçirmesindendir. Onlara en büyük tepkiyi gösterenler onları en çok avlamak! isteyenlerdir.
Çünkü kadınlar yaradılış itibariyle hemen hemen hepsi biseksüel eğilimli olduğu için ve bu da herkesçe bilindiği için ve kadın kadına estetik ve çekici geldiği için yadırgamıyorum ama erkek erkeğe aşırı tiksinç ve itici görünüyor
Çünkü lezbiyenliği cinselleştiriyorlar ve fantezi objesi olarak görüyorlar. Zaten onlara tehdit gibi gelmiyor sanki izlenmesi hoş bir şeymiş gibi. Erkekliği tehdit altına girmelerinden korkuyorlar çünkü kompleksiyle alakalı ve erkeklik statüsünü tehdit eden durum. Feminen bir erkek olarak görülüyor gayler ve ataerkil bir toplumda zayıflık olarak görülüyor. Demem o ki kadınları yine objeleştirmeye giriyor bu.
Hoş falan karşılamıyorum aksine yılışık davranırlarsa sert bir şekilde uyarırım bana tiksinti veriyorlar. Hiçbir hoş yanları yok iticiler. Hoş karşılayan sarılsın yatsın.
Toplumda bu durumun daha yumuşak karşılanmasının ardında genellikle cinsiyet rolleri ve ataerkil düşünce yapıları yatıyor. Erkeklikle özdeşleşmiş güçlü ve sert bir imajın dışına çıkmak, insanlar tarafından daha fazla tepki alıyor. Buna karşın, eşcinsel kadınlar daha çok erkeklerin yanlış yönlendirilmiş fantezilerine dayalı olarak, bir tehdit olarak görülmüyor ve daha farklı bir yaklaşım sergileniyor.
Ne yazık ki, bu ayrımcılık ve çifte standart, toplumdaki yanlış algılardan kaynaklanıyor. Her bireyin cinsel yönelimi ve tercihleri saygı görmeyi hak ediyor. 💜🌈
Çünkü toplumda "kadın ol" lafıyla ezilebilecek bir laf yok, toplum "erkek ol lan biraz" ya da "adam ol bu ne hal" laflarıyla erkekleri ezmeye meilli cümleler çıkardı. Bir kadın başka bir kadından hoşlanıyorsa "saygı" duyulurken, erkek başka bir erkekden hoşlanıyorsa dalga konusu oluyor, erkekliğe ters ama kadınlığa değil. Bu arada ikisi de aşırı derecede itici.
İşte toplumun göremediği şey eşcinsel kadınlar birbirlerine şey yapıyorlar affedersiniz lezbiyen oluyorlar kötü gözle bakılmıyor erkekler eşcinsel erkekler gay oluyor iyi vasat gözüyle bakıyorlar ben bir de bunu anlamıyorum ha eşcinsel değilim ama CD erkeğim yani kadın kıyafeti giyiyorum bazen yani böyle sence erkeğin külotlu çorap ya da tayt giymesi nasıl bir şey olabilir ne gözle bakarsın kötü gözle söylemiyorum
Erkekler kendi cinslerini sadece yiyisen iğrenç bir varlık gibi görüyor öte yandan kızları çekici buluyorlar tamamen cinsel haz zevklerle alakalı bende bu tiplerden tiksinirim iki yüzlüler
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Neden toplumda eşcinsel erkeklere karşı nefret beslenirken, eşcinsel kadınlar çoğu zaman daha olumlu ya da hoş karşılanıyor?