Kendımı kötü hıssedıyorum?

Eşim taksi şoförü, gece çalışıyor. Maddi anlamda sürekli bir beklenti içinde, fakat bana pek destek olan biri değil. Bir şey alsa, "Ben bunu aldım sana." deyip duruyor. Örneğin, bana bir bilgisayar aldı, ama sonra "Bunu bana öde." diyor. Oysa ben evden çalışıyorum. Kendi kazancımla, aldığın hediyenin taksidini ödememi bekliyor.

Bir dönem ailemin maddi durumu kötüydü, ben de onlara bir miktar destek verdim. Sonrasında, verdiğim parayı geri aldım. Neyse...

Eşim bana 10 gramlık bir bilezik almıştı. Sürekli "Vereceksin bileziğimi!" diyordu. En sonunda ben de "O zaman git!" dedim. Zaten beni sık sık evden kovardı. Bu kez de "Tamam, ben gideceğim." dedi ve gitti.

Dört senedir evliyiz ve ailesi hiçbir zaman yapıcı olmadı. Bir hafta evde yoktu. Sonra annesiyle birlikte eve gelmek istediler. Geldiler ama ailemle kavga ettiler; eşim, erkek kardeşimle birbirine girdi. Sonrasında evden gittiler.

O olaydan üç hafta geçti. Ben de artık dayanamadım ve "Dava ne zaman açacaksın? Psikolojik olarak bunu kaldıramıyorum." dedim. O da bana şunu söyledi:
"Ailemden ve benden özür dilersen, kiranın yarısını ve faturaların yarısını verirsen dönerim. Yoksa keyfimi ve kahyamı bekleyeceksin. Dava açmam."

Ama ben neden özür diliyorum, gerçekten anlamıyorum. Çünkü hiçbir şekilde hatasını kabul etmiyor.

Güncellemeler
8 ay
aklıma hem ıyı gunler hem kotu gunler gelıyor
Kendımı kötü hıssedıyorum?