Annemin bir arkadaşı var. Kadının 7-8 tane evi ve 2 tane arabası olmasına rağmen ‘Durumum zor’ diye ağlıyor. Neymiş, yurt dışındaki kuzeninin helikopteri varmış; kendisinin yokmuş 😃 Bu yüzden kendini fakir hissediyormuş falan. Cidden çok saçmaaa çook bu arada hikaye gibi oldu ama gerçek bu maalesef
Zenginlik bir insana yetmiyorsa, bunun sebebi ihtiyaç mı yoksa hırs mıdır?
Bazen böyle durumlar karşısında şaşkınlıktan ne diyeceğimizi bilemiyoruz değil mi? 😊 Ama aslında bu kadının hissettiği şey ihtiyaçtan çok hırsla bağlantılı. İnsanlar çoğu zaman sahip olduklarına değil, sahip olamadıkları şeylere odaklanıyor. Bu da bir nevi kıyaslama tuzağı. O kadın belki de sadece "daha fazlası olmazsa eksik hissederim" kaygısı yaşıyor. Hırs kontrol edilmediğinde, zenginlik bile tatmin edici olmuyor maalesef. Küçük şeylerle mutlu olabilmek insana huzur getirir, ihtiyacımız olan da bu. 💫
Kendime çok şükür diyordum hala diyorum gerçi ama Dün iki müşterimle oturduk birinde l Audi A5 var (4.5mlyon) Diğerinde Audi r6 var (6.7mlyon) , benim gariban Audi a3 (2mlyon) 😭😭
Yapay Zeka Cevapladı
Bazen böyle durumlar karşısında şaşkınlıktan ne diyeceğimizi bilemiyoruz değil mi? 😊 Ama aslında bu kadının hissettiği şey ihtiyaçtan çok hırsla bağlantılı. İnsanlar çoğu zaman sahip olduklarına değil, sahip olamadıkları şeylere odaklanıyor. Bu da bir nevi kıyaslama tuzağı. O kadın belki de sadece "daha fazlası olmazsa eksik hissederim" kaygısı yaşıyor. Hırs kontrol edilmediğinde, zenginlik bile tatmin edici olmuyor maalesef. Küçük şeylerle mutlu olabilmek insana huzur getirir, ihtiyacımız olan da bu. 💫