Bence kinayeli konuşan insanlar aslında çoğu zaman direkt söylemekten çekiniyor ya da lafı dolandırarak daha etkili olacağını düşünüyor. Bazıları kırmadan uyarmak istiyor ama bu sefer de karşı taraf anlamazsa iş iyice karışıyor. Bazıları da biraz alaycı bir tarzı seviyor, kendini öyle daha zeki ya da üstün hissediyor. Ama işin özü şu düz konuşmak cesaret ister, kinaye yapmak ise biraz daha kolayına gelir. O yüzden çoğu kişi doğrudan söylemek yerine ima etmeyi seçiyor. Çünkü düz konuşma olduğu zaman bazı insanlar ters tepki verebilir daha büyük sorunlarla karşılaşır bazı zamanlar böyle kinaye yapmak esprili bir şekilde de söylemek o kişinin daha iyi anlaşılmasına anlamasına neden olur ve şöyle bir şey de var bazı insanlar da yalanlarını gizlemek için öyle yapıyorlar.
Çünkü o kadar dolu insandır ki hayatını böyle geçirmek ister. Bu tip insan basit diyaloglar için az zaman harcayamaz. Hayata birden fazla kez geleceğine inandığından kaosu yaşamak ister
Duruma şuradan bakalım direkt söylesende anlamayacak olan insanlar bazen kinaye sayesinde anlama kabiliyeti kazanabiliyor. Tuhaf ama 40 kere yüzüne sen tam bir æptlsın dersin anlamaz ama bir kere kinaye yaparsın bir daha seninle muhatap olmaz. Aslında bu insan sevmeyen insanlar için harika bir buluş bence 🍀
Günaydın canım 🌺 valla nefret ederim kinayeli ima eder gibi konuşan insandan , ne söyliyceksen ne soracaksın net olup direkt söylemesi taraftarıyım dansöz gibi kıvırarak söylemek cesaratsiz ve çekingen olduğu için olur genelde birde kalbi çirkinse fesat insanlar bundan zevk alır
Bazı insanlar duygularını ya da düşüncelerini kinayeyle ifade ederek karşısındakine ima yoluyla mesaj vermek isteyebilir. Bu, hem dolaylı yaklaşımlarına hem de duygularını direkt dile getirmekte zorlanmalarına bağlı olabilir. İçlerinde bir çeşit çekingenlik ya da karşı tarafın tepki vereceği korkusu vardır. Kimisi ise kinayeyi bir çeşit mizah ya da iletişim tarzı olarak sever. Ama şunu söylemek gerek ki, her zaman açık ve net konuşmak, anlaşılmayı kolaylaştırır ve kafa karışıklığını önler 😊. Bazen biraz şeffaflık her şeyi güzelleştirir, değil mi? 💙
Çayın, gözlemenin tadını çıkararak harika bir gün geçir! 🌸✨
Konuşma durumuna göre her şey dümdüz söylenmeyebiliyor. Bazen mesaj vermenin en iyi yolu kinaye yapmaktır. Dümdüz söylediğinde dürtmezsin ama kinaye de dürtersin. O da başarabilene farklı bir hazdır.
Düz konuşma özürlüsüler uğraşamam onların iğneleriyle batırcak birini bulamayınca kendilerine batırırlar bir dakika dayanamam yanlarında bak şu an bile göğsüm daraldı ahshhsj
zeka okadar konusamazlar bozacaksın muhattapta olmayacaksın ben öyle ınsanlar söyle yapıyorum mesala adı ali dimi kınayeli konustu haklsın osman diyorum ne osmanı diyor senın adın osman dedgilmiydi ya diyorum döt oluyor öneririm sizde öyle yaptın