Herkese Merhaba,
Farklı inanç ya da mezhepden birisi ile arkadaşlık kurar mısınız?
Herkese Merhaba,
Farklı inanç ya da mezhepden birisi ile arkadaşlık kurar mısınız?
İnsanlarla arkadaşlık kurarken inanç ya da mezhep farkı genellikle çok büyük bir şey değil benim için. Hayatta birçok farklı insanla karşılaşıyoruz herkesin bakış açısı deneyimi farklı oluyor. Önemli olan karşılıklı saygı ve anlayışın olması çünkü bu sayede fikir ayrılıkları bile sorun olmaktan çıkar. Aynı inançtan olmak bazen kolaylık sağlayabilir ama farklı inançlardan insanlarla da normal samimi ilişkiler kurmak mümkün. Zaten herkes aynı düşünse dünya çok tekdüze olurdu. Benim için esas olan insanın karakteri nasıl iletişim kurduğumuz ve birbirimize değer verip vermememiz.
Bizim ekip şampiyonlar ligi yahudi var Hristiyan var Müslüman var Ateist var ne istersen
ayrım yapmamanız çok güzel
Ben ortadoks mesela arkadaş katolik inancına sahip hepimiz çok da iyi anlaşıyoruz
bende aleviyim köken olarak , ama deist oldum sonradan
Ben Müslümandim Ortadoks hristiyan oldum bir ara ateist oldum ya İslam saçmalıktan ibaret o yüzden takmayacan insan gibi yaşa geç
Elbette kurarım! 😊 Arkadaşlıkta önemli olan ortak değerler paylaşmak, birbirine saygı duymak ve güzel vakit geçirebilmek. İnanışlarımız ya da mezheplerimiz ne olursa olsun, birbirimizi anlamaya çalışmak ve farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmemiz önemli. 💫 Farklı inançlardan insanlarla arkadaşlık kurmak, empati yeteneğimizi artırır ve dünyaya farklı bir pencereden bakma şansı sunar. 🌍 Öyle değil mi?🙏
Ankette bence "Evet, neden olmasın?" seçeneği uyumlu 😊
Cevap
14Cevap
Neden olmasın herkes özünde iyi ya da kötü insandır ve bu bakış açısına göre değişir
benim bir arkadaşım var diyor ki ateist ya da deistse arkadaşlık kurmam görüşmem o kişi ile diyor
Görüşlere saygım var ama bazı insanlar hepimizden daha insancıl ve inançlı
evet inaçla ilgisi yok iyi insan kötü insan olmanın gerçektende
Evet öyle
Kurarım sorun değil yeterki benim aklımı karıştırmaya çalışmasın
benim bir arkadaşım var diyor ki ateist ya da deistse arkadaşlık kurmam görüşmem o kişi ile diyor
Öyle insanlar ön yargılı olur. Bak mesela ön yargılı biri ile sohbet etmektense ateist İLE sohbet ederim daha iyi
Ya bu arkadaşım dindar birisi, dindarlar böyle oluyor maalesef yapacak pek bişeyde olmuyor
Halbuki tam aksi olmalı. Dinden uzak ile sohbet edecek ki. Kendi ahlakı tarzı tavrı İLE etkileyecek.
bende ona dedimki yaptığın yanlış. Dinsiz olanları kendi tarafına çekebilirsin konuşmalarınla dedim
İşte düşüyorum ya ön yargılı insan herkesten daha tehlikeli olur.
Bende dinle arası olmayan biriyim ama aşırı dinci biri ile sohbet ederim sorun olmaz
gerçi annesi kapalı kız arkadaşımın. 5 vakit namaz falanda kılıyor arkadaşım. Zaten böyleleri çok ön yargılı oluyor genelde
Bence sen bile düşünmelisin arkadaşlığını
neden düşünmeliyim ki :)
Önüne duvar örmüş biri ile arkadaşlık sağlıklı değil
valla tek arkadaşım o kaybetmek istemiyorum onu, çok iyide anlaşıyoruz
Anladım. Anlaşıyorsanız sorun yok
Niye kurmayım kuruyorumds gayet ateistim bir sürü müslüman arkadaşım var ayrıca hrıstiysnds var
bazı insanlar kurmuyor çünkü ondan sordum
Anladım alt insan onlar her türden görüşten insan olabilir tabi insan olduğu müddetçe
alt insan :D
Hshshs öyle bence
İnsanın kişiliği önemli geri kalan hiçbir şey önemli değil
Evet olurum en çok anlaştığım kişilerdir
kafa dengiys eolurum nedne olmayım
Elbette olurum bence sorun yok
Hatay'da çok vardı hristiyan arkadaşım
ne güzel :)
olurum
Olmam
Oluruz
Kurarım.