Bu adamın amacı nedir?

Biri var, her gün aynı ortamda olmam gereken biri. En başından beri gözü hep üzerimdeydi. Ortamdaki neredeyse herkesle aramın iyi oluşuna bağladım ilk başta. Çevremdekilerle aynı samimiyeti ona da kurmamı istediğini sanıyordum, ama amacının çok farklı olduğunu sonradan farketim. Benimse başka birine karşı hislerim vardı. Bir kaç aydır arkadaşları bana "hanımabla" diyip duruyordu. Ortamdaki en büyük kadın ben olduğumdan ilk başta hoşuma gitmiş olsa da, sonradan deliye döndürmeye başlamıştı bu tabir. Onların ortama göre bu tabir "yenge" ile eşdeğer bu arada. Farkettiğim an uzaklaşmaya başladım. İlk başta görmezden gelmeye ve kalbini kırmamaya çalıştım, lakin bu çok ters tepti. Ben uzaklaştıkça adam daha da yaklaşmaya, yakınlık kurmaya çalışıyordu. Artık rahatsız olup engelledim. Ama buna rağmen adam hala gözlerini dikip bana bakıyor, yardıma sanki çok ihtiyacım varmış gibi teklif ediyor. Şizofren olup olmadığımı test etmek için erkek bir tanıdığıma anlattım, o da tastikledi onun hisleri olduğunu. Adamın bakışlarından, bana yakın olma isteğinden o kadar rahatsızım ki. İdeallerimiz farklı, dünyaya bakışımız farklı. Adamın gelecekle ilgili bir planı dahi yok, yarına sağ çıkması bile mucizevi. Sorumsuzluk desen var, içkisi sigarası her saçmalığı var, serserinin teki. Bu insanla bir birimize o kadar zıtız ki, anladığım an oldukça şaşırmıştım. Ama karşısına bu kadar engellemeler çıkarmama rağmen, neden hala gözü üzerimde? Amacı nedir?

Bu adamın amacı nedir?