Ne yapmalıyım bu kişiyle artık tükendim?

Ben yaşadıklarımı baz alırsam çok sabırlıyım genel olarak ancak artık eskisi kadar dayanıklı değilim sanırım, kısa kesmeye çalışıcam, biri var yakınımda iki yüzlü bir kişidir, manipülatör, kavgaları çıkarıp tahrik edip sonra dedikodu yapmayı sizi ona buna kötülemeyi çok iyi bilir duydukça üzülürüm ama elimdne bişey gelmez başlarda kemdimi açıklamaya çalışırıdm ama herkesin kendine benzeyeni tuttuğunu gördüğümden ve hiç anlatmadığm kişilerinde bişeyleri farkında olduğunu anladığımdan beri artk bıraktm, sadece birtane örnek vericem, toza alerjiniz var en basitinden saatlerce burnunuzu koparırcasına kaşırsınız yanınızda minder falan pataklansa, bunu sölyediğiniz yakınınız başkasıyla tartışma yaşadı eve geldi hıncını alamadı size de saydırdı tek kelime etmediniz tepki vermediniz çünkü beklediği bu zaten, o an sizin belirttiğiniz sizi sinir eden size zarsr veren her hareketi yaptı ve bunu her seferinde de yapıyor inadına, sizde ağır sıkıntılar yaşayan tek halletmeye çalışan birisiniz diyelim o kişide yardım etmiyor etmediği gibide sürekli sizi daha da strese sokacak delirtecek şeyler yapmaya devam ediyor hani en sakin kişiyi bile delirtir denirya bazıları için öyle biri, tm sustunuz attınız içinize birdi ikidi üçtü ki o kişi yzünden kaç kere kriz geçirdim hastanelik oldum stresten sürekli hastalıklarım çıkıyor ses etmesemde o an stresten istrmsizce vücudum kaşınıyor sonra kanıyor, sebep olduğu yetmiyo gibi bide demez mi şu haine bak diye, sığınma yaraların arkasına diye ama kendi kolu kızarsa kıaymeti koparıyo, üç kişide suçlu bi kendi suçsuz birini savunuyo sen hakkında konuşunca, sen iyi bişeyde onu nası savunursun diyo, ben şimdi napıyım bu deliyle mi desem kalbi hastaylamı desem şaşırıdm iyice psikolojimde bitti tükendi, hiçbir şey olmasada mutlaka duruyo karşımızda bi problem çıkaracak bişey söylüyo illa sokuyo sonra kalbim ağrımaya başlıyo ellerim titriyo bazen, benim daha kuracak hayatım ailem vardı ama galiba kalmadı artık onlara iyi bir sağlık...

Ne yapmalıyım bu kişiyle artık tükendim?