Eltim sizce bu durumda beni suçlar mı?

Eltim ilk gelin, 8 senelik evli 2 oğlu var. Ben 1 senelik evliyim, aynı binada bodrum katta oturuyorum. Kaynanam kayınpederimle geçinemediği için sık sık geliyor, genelde eltimin yanına çıkıyor. Ağustosta kızlarıyla geldi, sonra gitti. Geçen hafta cuma günü yine geldi yarın gidecekmiş, geldiği gibi yukarı çıkmış. Ben defalarca arayıp davet ettim, kahveye çağırdım geldi ama eltimi torunlarını alarak geldi. Neyse dedim yine sesimi çıkarmadım ağırladım o gün kalmadı gitti yine yukarda kaldı.

Cumartesi günü yine aradım gel bende de kal anne dedim. Ya mesela yemek saati oluyor yukardan aşağı inmiyor hâlâ ben arayınca iniyor. Nryse cumartesi günü kaldı ama pazar sabahı 10 gibi kalkmış biz uyuyoruz diye haber vermeden yine yukarı çıkmış. Sonra 11 gibi de biz kalktık zaten bir baktık evde yok. Sonra aradık Kahvaltıya gel diye yine arayınca indi. Sonra eltimin çocuklarına oyuncak sözümüz vardı onu almaya gitmemiz gerekiyordu, çayını aldı yine yukarı kaçtı. Birkaç kez daha davet ettim, “eltine yardımcı oluyorum” bahanesiyle yine kalmadı.

Eltim de dışarıda eşime kaynanamdan şikâyet etmiş, yıldım bıktım artık diye. Halbuki ben kaç kez davet ettim, kal dedim. Hani böyle olunca da ben suçlu oluyormuşum gibi oluyor ama daha ne yapayım yani. Salı günü de aradım yine gel göreyim seni dedim geldi saat 16.00 e kadar bende oturdu o gün de dedim kal bende de diye. Yanaşmadı. Çocuklar benim üstüme düşüyor ya falan yaptı. İşte eltim çocukları dönüşümlü okula , kreşe götürüyormuş ona yardımcı oluyormuş bunu öne sürdü. Eltime göre ise tam tersiymiş. İşte sanırım yarın evine dönecek. Bende 1 gece kaldı sadece ama ben kaç kere kal dedim.

Eltim sizce bu durumda beni suçlar mı?