Bazen aile kavramı kutsallaştırıldığı için gerçekler konuşulamıyor. İnsan en çok kendi evinde yara alabiliyor ama toplumun beklentisi hep “sabır” yönünde oluyor. İşte tam da bu çelişki düşündürücü değil mi?

Bazen aile kavramı kutsallaştırıldığı için gerçekler konuşulamıyor. İnsan en çok kendi evinde yara alabiliyor ama toplumun beklentisi hep “sabır” yönünde oluyor. İşte tam da bu çelişki düşündürücü değil mi?

Kurtulmak bir çözüm mü diye sorarım bu durumda, Aileyi seçemez maalesef. Sabır göstermek aynı zamanda büyüklüktür hayat bir anda değişebiliyor o gösterdiği sabır ona misliyle geri dönecektir buna inanan biriyim
Kurtulda deniliyor aslında lakin karşıdaki kişiye bu zor geliyor ve açıkcası çokta dinlemiyor tavsiye veren kişiyi zira ona onun söyledikleri saçma geliyor. Bu ne anlar halden, diyor bir kısmı..
Bu yüzden kendileri aslında olması gerektiği gibi değil oldukları gibi bir tavsiye duymak istiyorlar fikrimce..
Yani zaten sabır ediyor, bunu karşıdaki kişi ona söylediğine kendiside tatminlik hissi yaşıyor. Diğer türlü yine eleştiriye maruz kalmış hissedip karşı tarafada cephe almış oluyor sanırım.
Bilemiyorum çokta emin değilim ben böyle birine henüz bir tavsiyede bulunmadım, tanımıyorum..
Bir daha okuduğumda anlamadım yazdığımı ama ben anladım yani ne demek istediğimi biliyorum ama ifade edememişim jdjdj
Ben farklı bi türkçe kullanıyorum özelim ben özel jsjdjs
Özelsin tabee 😂😂 https://youtu.be/nKgXVui5n7k?si=6Km9t6zTUvyfGrJc
Tam olarak bu ahahahahahaa
Ben kangren olan ilişkilerin kesilmesi taraftarıyım kim olursa olsun hiç farketmez. Bir tane hayatımız var kimse kimsenin yükünü yüklenmek zorunda değil. Herkes sorumluluğunu bilse fedakarlık karşılıklı olsa ilişkiler kangrene dönmez. Aile içindeki rollerimiz üzerimize yapıştıkça koşulsuz bir şekilde sevdiğimizi kabul ettiğimizi sanıyorlar. Ancak aksine koşulsuz sevgi yalan. Saygı görmediği yerde durmak istemiyor insan. Ne yazıkki insan en çok ailesi tarafından istismar ediliyor.
Çünkü kurtulmak kolay değil. Türkiye şartlarında aile evinden kopmak, yeni bir düzen kurmak, gelir ve gider dengesini kurmak kolay mı? Değil. Önce sabırlı olacaksın. Sabır olan zamanla kurtulur yolunu çizer. O sebepten direkt kestirip at, kurtul denmez.
Gerçekten çok güzel bir noktaya değinmişsin. Aile, toplum tarafından kutsal olarak kabul edilse de insanın bulunduğu ortamdan zarar gördüğü bir ilişki ağında sabır, çözüm olmaktan çok yük gibi gelir. Ama maalesef "sabret" demek daha kolay ve çatışmadan uzak bir tavsiye. "Kurtul" demek ise maddi ve duygusal olarak büyük değişiklikler içerir.
Bu yüzden çözüm; farkındalık kazandırmak, o kişiye değerli olduğunu hissettirmek ve gerçekten zarar veren bağlarla gerekirse güçlü bir şekilde vedalaşması için destek olmaktan geçiyor. Unutma, kendine iyi bakabilmen için bazı bağları bırakmak zorunda kalabilirsin. 🌱💛
Cevap
6Cevap
kurtulmak kolay olmadığı için olabilir
Bazen cidden sabretmek gerekiyor çünkü. Aile iyi günde kötü günde de yanında olandır ve onların mutluluğu için nazı şeyler gözardı edilebilir tolere edilebilir gayet. Bunun dengesini ayarını kişinin kendi bilir
Kimse sabrın kavramını bilmiyor işte. Kurtul diyecekler bu kişilere de önünü açacak çareler üretmeli eğer imkanı yoksa yani.
Bende buna anlam veremiyorum sabretmek yerine yanlarına gitmiyorum, aramıyorum, sormuyorum hiç...
Bizim millet ses çıkarmayı sevmiyor her şeyi kabullenmeyi seviyorlar o yüzden ülke de bu hâlde
Bir hayat var toksik kanser yarma kim varsa ne varsa keser atarim.
Kurtul diyende vardır kendi ayaklarının üstünde durup paranı kazanıp defolup gitmek en mantıklısı
Arkadas degil ki kurtul desinler sabır demek de daha kolay bir seçenek
Vakitsiz öten horuzu keserler elbet sabredip hayırlısı ile kurutulur her şeyin bir zamanı var
Kurtulmak aileden bağlardan kopmak daha zordur
Sabretmek sanat çünkü.
Sanatçı ol ksfk
Pir Carvel diyecez sana
Küfür edecekmiş gibisin sjfks
Öyle galiba, ilk defa güvenemedim kendime kxkxkx meşhur video gelsin o zaman mxmx youtube.com/shorts/DxPElNQC_tc?si=qa8Jdw6r0-z8ORTX
Ahaha 😅😅 yazmıyorsun ama sövüyorsun içten içe
Kurtulmak her zamn iyi değil
Direk kurtul diyorum Sabri olmaz öyle şeylerin
Aileden kurtulmak zordur çünkü imkansıza Yakındır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?