Kaba sapık ya da düşüncesiz olan gruptan bahsetmiyorum. İşinde gücünde normal insani özelliklere sahip olanlar için zor bence, insanların onlardan talepleri çok fazla. Belirtince de yapacak tabii oluyor ama biz kadınlar yapınca vaaaov oluyoruz.🤭

Kaba sapık ya da düşüncesiz olan gruptan bahsetmiyorum. İşinde gücünde normal insani özelliklere sahip olanlar için zor bence, insanların onlardan talepleri çok fazla. Belirtince de yapacak tabii oluyor ama biz kadınlar yapınca vaaaov oluyoruz.🤭

Biri çıkıp bir gün şu adamların üzerine çok geliyoruz diyecek mi diyordum tebrik ederim 👏
ama son dönemde gerçekten de zorbalandığımız bir gerçek..
Erkeksin sen damgası vurulup
Emojiden bile erkekliğini sorgularlar, üzülürsün insansın, ağlamak yasaktır, sinirlen çok tepki verirsen bu sefer hayvan olursun..
Sevgini açıkça dile getirip sahip çıksan yüzsüz ya da yapışık derler
Hiç söylemez soğuk davranırsan odun derler..
Sosyal medya baskısı hiç bitmez.
Bir dönem maço olanları göklere çıkaran kadın Grubu diğer dönem yerden yere vurarak metro seksüel etiket yapıştırmaya başlar..
Alfa, cool güzellemeleri bitmez!
Kibar ve nazik adamlara Özlem duyduklarını söylerken gidip en kaba saba olana yalvarırken görürsün..
Farkı tarz bir içecek sipariş ettin diye prenses olabilirsin!!
Eril enerjini emen erkek Fatmalar bitmek bilmez, kadınlık nedir bilmeyen erkek rölüne bürünmüş kavgacı ve meydan okuyan kafadan çıkmayı bilmiyorum demez anca elin eşeğini överek hayatındaki adamı eleştirerek enerjisini emer...
Erkekliği sürekli test edilen
Farklı düşündü
Farklı giyindi
Farklı sevdi
Farklı davrandı diye
" Adam değilmiş" muamelesi başlar. 10 sene düz ol, bir yamuk karakterini bile sorgulatır...
Teşekkürler ve kadın zorluğuna karşı hassasiyet için de biz tebrik ederiz🌸
Eyvallah 👍
Acil durumlarda kadınlar ve çocuklar öncelikli olur ama erkekler o sıraya bile girmez yaşlılar, hastalar gelir sonra. Biz ölmek için geride kalanlarız. Tüm bunları yadırgamıyor olması gereken de bu. Vatan için savaşmak bizim işimiz, erkek gibi davran derler bize, kim olmamız gerektiğini hatırlatırlar. Erkek adamın canı acımaz, üzülmez, ağlamaz.. şikayet etmez. Hatta bize vatan için ölmeyi hayatta edinemeyeceğimiz bir şeref olarak anlattılar. Ölmek için varız biz böyle de olacak
Kesinlikle fıtrat gerektiriyor diye tehlikenin icinde olup bunu basa kakmaya insanlara huzursuzluk çıkarmayan kisilere tesekkur bile edilmiyor
Anlayan biri çıkmış sonunda, günümüz medyası algısı erkeklere çok sorumluluk yüklüyor en basitinden evlenip hayatını kurmak bile orta gelirli bir erkek için çok zor. İş evlenince de bitmiyor. Öncesi de var, her kadının beğeni algısı yükseldi ve eli yüzü düzgün erkekler bile yeterli gelmiyor artık.
Oh be sonunda herkes sadece iş odaklı düşünmüş kadınlarda çalışıyor filan demiş. En basitinden evlilik de bile erkekten beklenen şeyler daha fazla maddiyatı geçti duygusal olarak da teklif etsin beni anlatın simartsin iki taraf da zorlanıyor sadece erkeklerinki fark edilmiyor bile bunu demek istemistim
Bu devirde erkek olmak değil insan olmak zor. Eğitim, ekonomi sağlık hepsi yerlerde. Bir erkek eşi çalışmıyorsa evin geçimini sağlamakta zorlanır. Bir kadın eşi hastaysa çalışmıyorsa o çalışmak zorunda. Kısacası kadın erkek değil insan olup insanca yaşamak zor Türkiyede bu şartlarda.
Zorluktan ziyade sikayet edememe halleri üzücü geliyor bana belirtmek istediğim oydu aslında
Ne desin ki adam karşıdaki anlamalı zaten her şeyi adam diyemez 😌🌻
Gerçekten de toplumda hem erkekler hem de kadınlar için farklı zorluklar var. Erkeklerden genelde güçlü, sorumluluk sahibi, duygularını çok belli etmeyen bir profil çizmeleri bekleniyor. Bu da üzerlerinde ciddi bir baskıya yol açıyor. Ama aynı zamanda kadınların yaşadığı problemler ve toplumsal zorluklar da apayrı ve derin. 😊
Belki çözüm, cinsiyet rollerinden bağımsız, herkesin insan olarak değer gördüğü, empatiyle yaklaşılan bir dünya yaratmak! ❤️ En güzeli, rollerin ötesine geçip her bireyin kendi doğallığını yaşayabilmesi. 🌿
Cevap
46Cevap
Bu devirde her şey olmak zor ya. Fikirler üretilirken sabit bir zemin yok. Kim ne yapacağını şaşırdı roller karmakarışık oldu. Çok mazlum erkekler de var kadınlar da. Her devirde de öyleydi bence. Ama en azından eskiden kimin ne olduğu ve ne olması gerektiği kafalarda netti. Şimdi bütün tanımlar tanımsız yapıyor bireyi. Ben çalışan, işinde gücünde olan, temiz kalpli erkeklere saygı duyarım severim sayarım. Yan gel osman yatan kahvehaneden çıkmayan kadını aşağılayan tipleri de lağım çukurundan aşağıda görürüm. Bu devirde insan olmak zor. Çünkü her telden insanla hem sosyal medyada hem metropolde birlikteyiz. Komşu diye üst üste koymuşlar bizi on kat. Her biri ayrı cins. İş yerine, okula koymuşlar ayrı cins. Ne yöresi ne yeri kaldı salata olduk hıyarları temizlemeye çalışıyoruz. Ya da ben sebzelikte bir köşede duran zırlak ezik domates gibiyim. Aman ellemeyin be. Domates olan erkeklere de ayrıca selam olsun. Kıyamam ben hiçbirimize...
Corba oldu herkeş🤪
Ne kadar da düşünceli bir hanım efendi.
Böyle bir konunun dile gelmesi gururumuzu okşadı açıkçası.
Bir şeyleri başaran kadınlara saygım her zaman sonsuzdur.
Çünkü kadınların asıl mücadele ettiği şey işin kendisi değil,
O işe uygun olmadığını düşünen zihniyettir bence.
Erkekler olarak bize yüklenen sorumlulukların bilincindeyiz,
ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için ciddi bir çaba sarf ediyoruz.
Üzerimizdeki baskı cidden çok büyük.
Kadınların üzerinde ''yapamaz'' baskısı varken,
bizim üzerimizde ''erkek değil mi yapsın'' baskısı var.
İstediğimiz şey takdir görmek değil tabi ki de,
ama insani duygulara sahip olduğumuzun bilinmesi ve kabul görmesi.
Yeri gelir ağlarız, yeri gelir güçsüz hissederiz, yeri gelir pes dahi ederiz.
Buna hakkımız olmalı diye düşünüyorum ve soru için teşekkür ediyorum.
Rica, ne kadar da kibar bi beyefendi😅 aslinda demek istediğim sey son cumlelerinde daha belli olmuş
Erkek olmak “zor” olabiliyor çünkü çoğu zaman toplum bizden sürekli güçlü, başarılı, anlayışlı ve aynı zamanda her durumda sorumluluk sahibi olmamızı bekliyor. Ama bu beklentiler genellikle fark edilmiyor veya takdir edilmiyor. Yani normal, iyi niyetli, işini gücünü yapan bir erkek, yaptığı şeyleri çoğu zaman sıradan kabul ediliyor; kimse “Vay be, harika iş çıkardın!” demiyor. Oysa kadınlar aynı davranışları sergilediklerinde etraf “Ne kadar güzel, ne kadar özenli!” diye tepki veriyor. Biz erkekler de kendi iyiliklerimizi göstermek ve takdir görmek istiyoruz; ama toplum bizi çoğu zaman “olmamız gereken” bir rolün içinde görüyor. Bu da yorgunluk ve bazen haksızlık hissi yaratabiliyor.
Sorunun detayı buydu işte 👏👏👏
Teşekkür ederim.
Bence doğru noktaya işaret ettin. Erkek olmak çok zor. Hayatın boyunca yaftalanmamak adına dikkat ettiğin her türlü etiketi sırf erkeksin diye üstüne bırakıyorlar. 1 yalnıs 100 doğruyu götürür. Sorumlulukların hiç bitmiyor ama hiç kimse sorumluluklarınla nasıl baş ettiğini değil, onlara ne verebileceğine bakıyor. Doğarken borçlu doğuyorsun. ölürken borç bırakırsan sövüyorlar. Mal mülk bırakırsan oe niye fazlasını yapmadı diyorlar :D Erkek olmak çok fazla sorumluluk sahibi olmak demektir.(aklı basında insanlar için)
Asıl bi de psikolojik durumla ilgili kısıtlamalar var ki yazık sizee😢😅😅
Mesela ne gibi efenim? Sizin gözlemleriniz hangi yönde oldu?
İdare eden taraf genelde sizsiniz mesela yorucu olur bu bi sure sonra ama bunu dediginiz zaman da "premses" deniliyor, beyefendi olmaktan beklenilen karşı tarafa da kibarlık göstermek ama hanımefendi olmaktan beklenilen genel algı kendi çizgisini duruşunu bozmaması
En azından bunu görebilen kadınların olduğunu da bilmek güzel :D
Üzerime alınıp teşekkür ediyorum bak😅
Sana söylüyorum çünkü :D Teşekküre gerek yok ama ben teşekkür ederim :))
Herkeş herkeşi her an bozuyor temkinliyiz😅
Rica🌸
Bu devirde insan olarak kalmak zor. İnsanlık yapmak istersin manyağım teki gelip hayatttan koparır. Kibar olursun zayıflık sanılır cömert olursun enayilik sanılır merhametli olursun suistimal edilir. Velhasıl kelam insani duyguları tüketmek ve tükenmek üzere kurulmuş sanki sistem.
Eşit ve normal şartlardaki beklentilerden bahsetmistim🌸
Erkek olmanın da kadın olmanın da zorlukları başka başka. şu an günümüzde zırtapoz gibi ortada gezen, elinden bir iş gelmeyen ve vasıfsız eleman olan bir çok kadın ve erkek dolu piyasada. Bu sebeple hakkını vererek ve emek harcayarak bir yerlere gelenleri tebrik ediyorum. Geri kalan çöpleri de belediyenin en kısa sürede toplamasını talep ediyorum.
Yani sadece iş değil aslında psikolojik olarak da bizden daha bastirilmiskar bence genel düşünmüştüm. Ama çalışan herkese tebrikler tabii😊🌸
Psikolojik olarak bence her iki cins de bunalımda şu an. Herkes sapıttı. Ahlaki değerler hak getire. Bir sürü şey var. ✨
Ay o da doğru hebele hubele geziyor millet
Bide böyle şeker olduğunu falan düşünüp karaya vurmuş fok balığı gibi konuşanlar var 🤣🤣
Demaaaa demaaaa oralara girsem çıkamam 😅konusana şükür harfleri yuta yuta bocegimsi tiz seslerle var olanlar var fjfjfk
Değil bence eskiden sorumluluk iş yükleri daha fazlaydı , şimdi erkeklerin çoğu erkek gibi hissetmiyodur bile hayat şartları ülkemizde herkese zor artık kadınlarda aynı sorumlulukları alıyor
Sadece ağır işlerde çalışanlara askerlere polis inşaat maden tarım gibi fedakarlık gerektiren işlerde çalışan kişilere zor.
Ben iş olarak düşünmedim aslında seçe genel olarak davranış anlamında demek istedim
İkisinin de zorlukları var tabi erkek olmak kadın olmak değil de insan kalmak olmak zor bu devirde, herkesin yükü kendine ağır ama hayatımız zor diye de bunu başkasına mal edemeyiz tabiki de kırmak dökmek düşüncesizlik yapmak yerine biraz empati yapmak yakışır insana.. kadın erkek değil de insana insan gibi insan diye yaklaşmak asıl meseleee..
Biz daha iyi ifade edip nazlanabiliyoruz en azindan desarj niyetine 🤭
En basiti asansör deyken kızın önünde durmak rahatsız olmasın diye otobüste etek giyen kızlara yer vermek veya etek giyerken otururken illa rahatsız olan kızların önüne geçip karşı tarafın bakmasını engellemek bunları yaparken allahtan kızlar beni anladı da anlayışla karsıladılar 🙂
Mesela işte bu günlük durumlarda bile siz alttan almalısınız gibi
Ben yapanilecegimi yaparım biziöde bacımız kardeşimiz var 👌
Kötüyü tercih edenler yüzünden hepimiz aynı torbaya konuluyoruz.
Aslında zor olan kadının hayatı.
Çünkü ne istediği konusunda kafasında bir resim olamadığı için hemcinslerinin direktiflerine inanıp kendi hayatını dipsiz bir kuyunun içine atıyor.
Bir sola , bir sağa savrulup hayatını geçirdiğini zannediyorsunuz.
Anlaşılmak istemediğiniz halde anlayan aradığınızı haykırıyorsunuz.
Herkes için konuşamam fakat büyük bir oranda iddialıyım.
Kurulan cümleler bile ister reelde olsun , ister sanalda olsun aynı.
Tanımadan tanımak , güvenmeden güvenilmek istiyorsunuz.
Söylediklerinizle yaptıklarınız arasında büyük bir tezatlık var fakat kabul edilmiyor.
Heyecan arayan kendini tanımayandır.
Gösterdiğin fotoğrafa istinaden söylüyorum.
En basitinden evlenmek istesen
" Bana bu kadar altın alacaksın" diye bir dayatma geliyor.
Ama resimde de görüldüğü üzere dişiyle tırnağı ile kazanıyor insanlar...
Neden 5 yıllık emeğini sana versin?
Sonra neymiş? Adı mehirmiş hatta utanmadan " Benim ederim bu" diyenler var.
Sonra da " Kendine fiyat biçen birini istemiyorum" diye bozuluyorlar.
Bu yuzden evlenmedim.
Işte bunu diyorum din fiyat neyse olmalı olmamalı tartışılır en azından takdir edilmeli insanlar çünkü çok kötü bi cağda kötü insanlar var iyi olanlar yapmasını gerekenlerin zorlandığı fark edilmeli muhiti bilmeden aha altiiiin diye atlamaları da çok saçma miydin miktarı belli aslında da insnalar yetinmiyor
Aynen...
Ama erkeklerde kabahat...
Bana dayatamadılar mesela...
" Almazsam ne olur?" dedim.
" Kızı alamazsın" dediklerinde
" ALMIYORUM o halde" demiştim. Zınk diye kaldılar oracıkta 😀
Doğru bi hareket olmuş o zaman
Ah ulan, çok üzüldüm bize. Talep meselesi kişisine göre değişir. Benden beklenenler olması gereken şeyler, çok da zorlanacağım bir durum yok. Kadınların sorumluluklarının daha fazla olduğunu ve onlar olmadan yaşamayı sürdüremeyeceğimizi düşünüyorum
Iki taraf da karşı taraf olmadan yaşayamaz ben etkenlerin hayiflanamadiklarina bile dikkat çekmek istemiştim
Haklısın, maymundan geldiğimizi düşünüyorum
Peki nere gidiyoruz
O aşamaya geri dönüyoruz bence. Sence köprü?
Bilemiyorum suvari
Erkek olmak zor. Kadın eksik çünkü. Kadın bedenini sunsun yeterli görülüyor ama sosyal duygusal ekonomik yetmek erkeğe kalıyor. Peki bu talep edilenler erkeğin de ihtiyacı mı? Evet. Peki karşılığı var mı? Gerçekten zor
Aslında fizikselden ziyade hani zorluklardan yakınma durumlari da pek olmuyor ona dikkat çekmek istedim en azından benim çevrem de kadınlar daha etkili
Hayırdır sen erkek koruma derneğine falan mı geçtin de haberimiz yokkkk 😁😁
Ya kurucusuyum diyorum offf😅
Şşş şantiyeye usta arıyorum ben teslim gününe iş yetişmeyecek
Once kalıpcilari önce onları 😅
Evet öyle
Bize de wow gözüyle bakılmamalı tembelleştiriyor bizi bu şey ve entrika dedikodu ve evli mutlu çocukluya dönüştürüyor boş issiz insan yani
Allahım acilin bacım gelmiş 👏👏👏
Kadını kapatip veya başına bağlayıp koyuyolar oyle (evlendirmek de dahil)
Sonra da şikayet ediyorlar bidi bidi oc hdhdh
Allah senden razı olsun biri de demedi şu gariban insanların üstüne niye bu kadar geliniyor. Kendimi çevresel faktörlere kapattığım için diğer beklentilerle ilgilenmiyorum artık.
Tebrikler
Bence erkekte kadında kısaca insan olmak zor.
Kimse kimsenin özel alanına saygı duymuyor.
Yani kadın ve erkegin sınırlarını birbirlerine olan saygısını maalesef kaybettik
Harra hurra yaşıyoruz Toplum olarak ilk çağ moduna geçtik
Yorumlara bakıyorumda hakkısın hak veren karşı cins yok neredeyse olanda hak vermelerinin yanında kadınlarında problemlerini ekliyorlar empati kurmaya çalışan pek yok
Sus sus bi şey desem farklı soylemlere mâruz kalcam😅
Yani aile ortamını saymazsak o kadar zor değil. Çok talepkar olandan uzak duruyorsun, hayat kolaylaşıyor.
Mantıklı
Evet erkek olmakta zor işinde gücünde bir şeylere yetişmeye çalısan aynı kadınlar gibi kırk parcaya ayrılan adamlarda var bu ülkede.
Evet ve mizmizlanamamak🥺
Erkek olmak bu toplumda zor..
Kadın olmak daha zor
Çünkü toplum araplaşıyor
Öz Türk kültüründe bir çok şey farklı
Ya rabbim sitede şu cümleyi kuran biri varmış 😎
Biz savas alanindaki zirhli askerler degil takim elbiseli șovalyeleriz gerektiginde ölmek icin geride kalir gerektiginde rahat uyusunlar diye uykusuz kalir doysun diye ac kaliriz beklentiyi karsilamak icin omrumuzden vaz geceriz biz alkis tutulan kahramlar degil golgedeki savascilariz biz erkek degil adam olanlarız bunun yuku agirdir herkes tasiyamaz
bu sorundan dolayı tebrik ederim valla düşünmen şaşırttı hele kızlar herşeyi istiyor erkek uzun boylu olcak dövmeli olcak yakısıklı olcak parası olcak anlamıyorum karşılıgında kendileri bir şey vermiyor erkek çalışmasa dışlanıyor direk zaten hep yük erkeğin üstünde ama tabi kadınlarında zorlukları var bence kendılerıne göre
Işte demek istediğim bu erkek taleplerini söyleyince kaba ayrıştırıcı iyy bi de para beklik oluyo ama kadın deyince olabilir oluyor
aynen öyle bence 2 tarafda sadece sevgiye bakmalı dünya anca böyle güzel bi yer olur diğer her şey menfaate girer senin gibi bi kızlar vardıda biz karşılaşmadık :D
Her cinsiyetin yaşadığı ayrı zorluklar var empati kurmayı bilmek gerekir kimse kimseye ‘ne yapıyorsun ki’ dememeli milletçe saygı ve sevgiyle yaklaşmayı bilsek ne güzel olur 🌸
Sahiden iyi niyetli duruşu olan insanın şu dünya hayatında işi acayiptir ve kolay değildir...
Yüreğinize sağlık teşekkür ederim temiz kalmaya çalışanlar adına
Kadın gibi kadın erkek gibi erkek olabilmek gerçekten zor, biraz farkındalık gerekiyor, biraz ayrıcalıklı olabilmek, nefsine ve karakterine sahip cıkabilmek , bir çizgisi olmalı kişiliklerin
Başkasının algısı yaşamı kendi gibi gt olsada kişiliğimden dürüstlüğümden duygulsrımdan saygımdan vazgeçmem çöp olmaktan iyidir
Bazıları için hiç de zor değil, çatır çatır keyiflerine bakarak yaşıyorlar. Başka bir kısım içinse zor, ne görülüyorlar ne duyuluyorlar.
Kadın olmak da zor bu devirde çoğu şey zor, teknoloji kolaylık sağlıyor olsa da çoğu insani duygular yozlaştı
Öyle ama yaşıyoruz işte gerçi artık topluma göre hareket etmeyi bıraktım ben kendim ne olmak ne yapmak istiyorsam oyum artık
Bu devirde kimse kırıtmıyor😅
Erkekler gene kendilerine de zorluk çıkarıyorlar. Üzülünce ağlanmaz, güçsüz duruma düşülmez sevgi istediğini belli etme bunlar hep kendilerinin çıkardığı saçma tabular
Erkek olmak insanlık var olduğundan beri zor.
Bu devirde insan olmak zor
Her iki cins ve herkes için zor benim demek istediğim psikolojik olarak erkekler çok sıkışmış durumda bence
Erkekler çiçektir
Yabangülü sen mısın?
Çok bağırma biri goparacak şimdi
Otların arasına saklan
Mal değneğimi getirin hemen
Hesabi sen odiceksin bu arada
Tamm tamm ben öderim
Mazlumun hâlinden anlayan koca yürekli hanımlara selam olsun
Sonunda bidi anlayan biri
😊😊
Her ne kadar zor olsada bir kadın olmak daha zor
Soğuktan ziyade sikayet edememe halleri üzücü geliyor bana
Aynen kati gibi mizmizlanamamak cok zor olsa
Aynen🌸
aşırı zor erkek olmak her anlamda
@CappuccinoGibiyiim sen erkek misin
@Dünyasızbiri ben dünyada yokum
Hahahah Saptırma işte bu sitede master olacak kadar işsizsin daha ne olsun
@Dünyasızbiri aynen öyle
Ayy ilk defa birileri sorumda atıştı bi hoşuma getti djdkkdk
İşinde gücünde erkek olmak da kadın olmak da zor
Namıssız çok olunca yanan namıslılar oluyor
Kadın olmak bizim ülkemizde çok zor
Evet sorumluluğum çok fazla
Nesi zor be, yan gel yat Osman hepsi
İnsan olmak güzel insan olmak zor…
Zor yanları da var tabi
Ne kadar duyarlı bir hanımefendi. 💐
heh konuş kız
Tutmayın beni koruma dernekleri acicam
Erkek olmak kolay adam olmak zor
Aslında işin özü o evet
👍🏻
Merhaba,
Evet katılıyorum! 😅
Teşekkürler 🌸🌸
Ricalar ve teşekkürler 😅
Bizi anlayan birilerinin olması ne hoş
Yazık bize
Tamm geçti geçti 🥺
Geçmedi yanlızım asosyal oldum 🥲
Keşke kadın olsaydım , çok kıskanıyorum sizi
Şimdi her iki tarafın da zorluğu var benim demek istediğim erkeklerinki dile bile getirilmiyor
Yok erkek olmak gerçekten çok kötü , hele ki günümüzde de
Evet, doğru
Evet maalesef
Kız da erkek de olmak zor
Bencede
Aynen katılıyorum
Haklısın kardeşim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?