Evlendikten sonra hayatım tamamen değişti, bu normal mi?

Yaşadığım ülke değişti, ailem değişti, ortamım değişti. Eskiden hayatımda olan insanlardan aktif olarak iletişimde olduğum bir ailem var, onlarla da facetime. Ama annemle konuşacam diye kendi katıma çıktığımda bile kaynanam arıyor 20dk sonra hadi gel diye. Yav bi dur. Bütün hayatım eşimin hayatına göre şekillendi. Her yerde onun akrabaları, arkadaşları.
Ben kendi babaanneme yakın yaşıyorum, ama araba ile gitmek durumundayım ve eşimde var ehliyet sadece. Arabadan bile inmiyor hiç. Neymiş tanımadığı insanlarla takılmak onu yoruyormuş. E ben evlendiğimden beri bir tek onun tarafıyla iletişimdeyim? Problemi ona anlattım, abartıyorsun diyor. Annesi babası da eşimi kullanıyor her yerde. Oraya gidelim buraya gidelim diyorlar. Ya bi dur ben yeni evliyim belki gezecez. Plaja bile ailesiyle gittik… Dertleşebileceğim kimse yok. Aileme bile anlatamıyorum mutsuz olduğumu görüp üzülmesinler diye. Geçen hafta babaanneme gittim 2 gece kaldım. Arıyorlar “nerde kaldın seni çok özledik üzülüyoruz” diye. Babaannemin yanında bile eski hayatıma odaklanamıyorum. Benden sadece onları sevmemi saymamı istiyorlar, sürekli fedakarlık istiyorlar.
Eşimin çevresine zaten anlatamam bu derdi, 2 tane başka arkadaşım var. Onlar da her söylediğimi elaleme malzeme gibi veriyor.
Dertleri geçtim normal olarak bile dinlenmiyorum, eşimin ailesi ben konuşurken susayımda sıra onlara gelsin diye bekliyor, hatta beklemiyorlar bile yarıda kalıyor söylediğim. Tanımadığım insanlardan bile bıktım, kaynanam diyor “o sana selam söyledi bu sana selam söyledi” ya ben tanımıyorum onları. Tanımadığım insanların bile hayat hikayelerini anlatıyorlar bana. Yav yeter valla. Anlık olarak tanımadığım insanların hayatlarına kendi hayatımdan daha çok hakimim. Oraya buraya savruluyorum. Sadece eşimle rahat konuşabiliyorum, o da bu konular hakkında değil. Chatgpt ye yaza yaza bende robotlaşmaya başladım. Bari şimdi buraya yazayım dedim. Bilmiyorum belki normaldir belki değildir, belki herkes bu süreçten geçiyor.
Ama kaldıramıyorum dayanamıyorum artık. Eşime aşığım ama zor bu durum çok. Bir şey istemediğim sürece çok iyiyiz eşimle.. hep ailesinin isteklerine önem veriyor. Elinden geldiğince yapıyor istediklerimi ama diğer taraf hep ön planda.

Of neyse derdimi döktum bari 😂 kim okuyupta yazacak ama neyse iyi geldi derdimi dökmek
Evlendikten sonra hayatım tamamen değişti, bu normal mi?