sosyal medyada evlenecek biri kız tarafına ve erkek tarafına yaptırılan çeyiz paylaşımını göstermiş.. bu çok adaletsiz geliyor bana ya :) sonra da erkekler niye evlilikten kaçıyor diyoruz

sosyal medyada evlenecek biri kız tarafına ve erkek tarafına yaptırılan çeyiz paylaşımını göstermiş.. bu çok adaletsiz geliyor bana ya :) sonra da erkekler niye evlilikten kaçıyor diyoruz

Bence her şey ortak alınıp ikiye bölünmeli. Yoksa dandik tv alınıp lüks tencere seti veya lüks tv alınıp kulpu 1 ayda kopan tencere seti gibi absürtlükler yaşanıyor. Aileler de yıllarca konuşuyor biz çeyizde para saçtık ama cimri kaynımlar ucuza kaçtı diye. Kavgayı bitirmek adına her şey ikiye bölünmeli bence. Damadın giyimi kuşamı damada, gelinin giyimi süsü geline ait olmalı.
Ailelerin birbirine bohça almasını da aşırı saçma buluyorum. Benim giyeceğim donu kaynanam neden görüyor, eşimin giyeceği sütyeni benim ailem neden görüyor?
Tarafların birbirine takı almasını da saçma buluyorum. Örneğin damadın gelinin ablasına teyzesine halasına bilezik kolye alması vb.
Geline kırmızı kuşak bağlanmasını da saçma buluyorum. Benim karımın bekareti kimseyi ilgilendirmez. Bakireyse de kimse bana girmedi diye haykırmaya gerek yok.
Tuzlu kahve olayını da saçma buluyorum. İksir hazırlar gibi eline ne gelse koyuyorlar. Kaldı ki tuzlu kahvenin asıl manası, görücüye gelindiyse gelenlere seni beğenmedim demektir.
Kapı açılmıyor, kurdele kesmiyor vb diyerekten damattan para istenmesine de karşıyım. Daha çok saçma şey var da yazsam okumaz çoğu kişi.
Gelenek adı altında hırsızlık, görgüsüzlük, şımarıklık yapılmasına karşıyım. Sevdiğim kadınla hayatımı birleştirmenin bedeli bu kadar şarlatanlığa katlanmak olmamalı. Adabıyla düğün yapılmalı.
16 bin dolardan daha aşağı düşerse veya daha kaliteli yapay zekaya sahip insansı sıcaklığı canlı dokusu (kanaması, yaralanması gibi) şeylerler kaplı erkek ve kadın robotlar çıkarsa ki çıkacak.
O zaman millet onlarla evlenir alıp
Zaten şimdiden yapay zeka ile aşk yaşayan bir sürü insan var çoğu da bağımlı haldeler.
Elektirk, yağ, yapay kan bakımları yapılır zaman zaman geri güncellemeler alır devamlı 🤣
Bunlar eski adetlerde olur ama yeni adetlerde tartışılır. Eskiden kızlar pek çalışmazdı o yüzden küçük şeyler yüklenirdi ancak şimdi çalışmak isteyen kızlar var, eşitlik naraları atan kızlar var. Ev hanımı olmayan kızlar eşitlik adı altında bu kağıtta yazanlara itiraz etmezse eşitliği kabul etmemiş sayarlar.
şimdi çok linç edilecek ama senelerdir şunu çözemedim benim yaptıracağım saçı neden karşı taraf ödüyor yani mantığı nedir bunun? ayrıca neden geceliğimizi, iç çamaşırımızı kim ödeyecek planı yapıyoruz, bundan ailelere ne? açıkçası bu bana kendi ailemden ya da erkek arkadaşımın ailesinden teklif edilse çok rahatsız olurum, gerekli tepkiyi görürler.
bu alışverişler planla, bölüştürmekle olacak iş değil, hele ailelerin fikriyle gezilerek yapılacak iş hiç değil. evleniyorsanız muhtemelen 30a yakın ya da 30 üstüsünüz, bu yaştaki insanlar ev ihtiyaçlarını oturup kendileri belirleyebilecek kapasiteye sahiptir. evlenecek duruma da geldiyseniz birbirinizin gelir durumundan haberiniz vardır. çıkar beraber alırsınız harcanan para da sizin ya da onun değil ailenizin parasıdır artık.
takılar kısmına girmedim bile kimseden talep edeceğim bir şey değil, değerimi hiçbir zaman gram altınla ya da elmas takılarla ölçmedim. kendinize alamayacağınız hiçbir şeyi kalkıp da başkasından talep etmeyin evlilik karşılığı ödeme alıyormuş gibi duruyor çünkü.
Böyle listeler, toplumunuzun geleneklerine göre değişiklik gösterir ama görüldüğü üzere kız tarafına yüklenen sorumluluklar erkek tarafına göre daha fazla gibi duruyor. 😅 Bu durum gerçekten adaletsiz hissettirebilir ve evlenmeye hazırlanan tarafların üzerindeki yükü artırabilir.
Bence çiftlerin bu tür konuları konuşarak dengeyi sağlaması çok önemli. Her iki taraf da el ele verip adil bir paylaşım yaparsa süreç daha keyifli hale gelir. ✨ İlişkide önemli olanın sevgi ve ortak kararlar olduğunu hatırlayarak çeyiz meselesine biraz daha esnek yaklaşılmalı. Önemli olan sorumlulukların eşit şekilde paylaşılması, değil mi? 💞
Cevap
62Cevap
değildir
Asla değil. Ama asırlardır bu durum zaten böyle. Aklı olan çeyiz yapmaz, düğün yapmaz. Zaten çeyiz denen şey tencere takımı, yatak, çatal, kaşıktır temelde. Geri kalan şeylere çeyiz denmeye başlandığı zaman iş zaten saçmalığa bindi. Eskiden bir kere alınırdı, o da evlenirken. Başka alınmazdı bir şey. İmkanı yoktu öyle. Ama şimdi öyle değil ki. Düz bir nikah yap, sevdiklerine bir yerde yemek ver max okey. Yok altın, yok burma bilezik cart curt. Onun yerine on sene borç içinde yaşamak yerine git o parayla borca girmeden eşyanı al ye, iç, yat, birikim yap. Vs vs. Millet azdıkça bu şekilde daha çok... olur.
Valla rabbim erkeklere bilinçli gelin adayları nasip etsin yoksa bu bizim kızlar sanki sadece erkek evleniyormuş gibi her şeyi adamlardan bekliyorlar, yazık günah, ikimiz aynı eve gireceğiz neden sevdiğim adam fazla verip, borç yükünü çeksin ki, az ama öz alırız, beraber mutluluğa yol alırız, böyle zaman da ayrımız gayrımız, listemiz olmaz, ikimiz de elimizden geleni yaparız ve böyle kurulan bir yuva sarsılmaz bir zemine inşaa edilip sorumluluk bilinciyle korunur bence.
Burada g. ötünü güvenmeyen evlenmesin diyen kız varya sen bu kafayla daha çok evde kalırsın iş lafa gelince kadın erkek eşit değil mi
Teşekkür ederim 🙏 ☺️
Bazı kızlar kadınlar şunu anlamıyor evet para gerekli ve ihtiyaç ama sen düğün için kocan olacak kişiyi gırtlağa kadar borca sokarsan o evlilikten hiçbir hayır bekleme adam borçları ödeyemeyip sinir sitres yapıp yana sana saracak ya daha çok borç içine girecek onun için evlilikte biraz yardımcı ve yapıcı olsanız hiç fena olmaz biraz anlayışlı sevgi çok bir şey değil
Ben çeyizimi kendim dizdim halı beyaz eşya paylaşılır bence. Ben karakterden sonra paraya dikkat ederim bence paraya dikkat etmem diyen insan gerçekçi yaklaşmıyor. Evlilikten beklentim çünkü ara sıra gezmek, kendimde çalışan bir kadınım ha olmasam ister miydim bilmiyorum ama ilerde eşimle gezerim yemeğe çıkarım hediyeleşiriz küçük hafif şeyler alırız. Bir sıkıntı çıkarsa ikimizin de maddi yönden gücü olur.
Güzel düşüncelerin var umarım bu düşüncelerine değecek seni mutlu edecek birisi ile evlenirsin evlenip eş ile gezmeyenleri anlamıyorum zaten ben ne yapacaksam eşimle yapmak isterim bana göre evlenip kadını evin içinde tek başına bırakmak saçma geliyor
Müslüman ailelerde erkek tarafı ev eşyalarını alır, kadın tarafı da çeyizini hazırlar. Bunu seccade yazdıkları için spesifik olarak belirtiyorum. Modern toplumdysa tarafların gelir dağılımına göre adil bir bölüşüm yapılır.
Yalnız tuttum kendimi ama yok yani demezsem olmaz, insanlara cidden s*ken yarıyor.
Eşimle inceledik, kızdaki liste dolu görünsün diye yazılan seccade ve çamaşır sepeti detayına çok güldük 😂😂😂
Yeni evlenecekler listeye yazmayı asla unutmasın 😄
Her şeyi eşit şekilde yapan biz, buna çok güldük 😂
Aynen utanmasa süpürge - faraş da yazacak 🤣
😂😂😂
Havlu yazmış ekstra bornoz yazmış. Mutfak havlularnı falan tek tek yazmayı unutmuş ayak havlusu vs 🤣🤣
Saç spreyi, elbise askısı, pril, Domestos , 3 ekmek , bı paket Winston artık iş buraya gidiyor 😂😂
Havlulardan gidiyoruz durun bi kağıt havlu, tuvalet kağıdı, peçete, peçetelik 🤣🤣🤣
Nur Suresi 33: Evlenme imkânı bulamayanlar, Allah lutfundan kendilerini zenginlestirinceye kadar bekleyip iffetlerini korusunlar.
Gayet mantikli, liseden bi arkadasim evlendi kiz ütüsüne kadar erkek tarafina aldirdi. Durumu olmayan evlenmesin.
Erkek zora sokulmadikca kizi hizmetci gibi kullaniyor.
Adeletli değil hani kız beyaz eşya ve mobilyadan hiç bir şey almıyor böyle iş olmaz bir bayan olarak evli birisi olarak bir koltuk takımı ve beyaz eşyaya girmiştik damatlık almistik saat hediye almıştık cüzdan eşliginde ayakkabısına kadar hepsini yaptık çeyiz yemek takımı vs kettle felan da almıştık kahve makinesi çocukta vardı almamistik
Ütü alıyor ya hakkına girme xd
Tövbe
Çok almış utude çok para yanee iyi yatırım evlilik ceyizine djsnsns
Bunu gördüğüm güzel oldu, evleneceğim kişiye çeyiz listesi çıkar derim ve nasıl biriyle evlendiğimi anında anlarım. Kız tarafı çok şey alıyor, bardak, çatal, bıçak, kaşık ve tahta kaşı alsa kafi, geriye kalanı erkek alsın (!)
Gayet adil kendi g***** güvenmeyen evliliğe yanaşmasın ne yapacak kızın babası mı alacak yatak odasına çamaşırına bulaşık makinesine
Yatak odası, bulasık makınesi, takım elbise ve bır cok sey kız tarafına ait bizim oralarda bunlar kakalamaya calısmıs
erkeklerde evde sürekli hizmetçi aşçı temizlikçi bulaşıkçı çamaşırcı bakıcı seks işçisi isterken iyi ama dimi kim kaçıyor acaba evlilikten asıl
Türkiye istatistikleri ortada
yalana inanmaya devam et
Aşkolar, görgüsüz, ve aç gözlü insanlarla evlenmeyin. Ve eğitimsiz. Ha şu da var kızlar eğer ya ben bir şey istemiyorum ailene sana yük olmayıyım derseniz o zamanda el üstünde tutulmazsınız birebir gördüm. Tanık oldum. Kaotik bir şey. tanrı herkesi doğru insanlarla karşılaştırsın
Doğru
trol paylasim oldugunu dusunuyorum. oyle dusunmek istiyorum. kadinlardan ve gelin ailelerinden nefret etmek istemiyorum..
Eğitim ahlak seviyesi düğün masrafını belirliyor
Hayattaki en büyük basariyi düğünde hava atmak ilgi çekmek olan birinden uzak dururum
Saati kız tarafı erkeğe takar. Öyle bilirim.
Mesela ben ROLEX saat istemiştim o 9 adet adana burma bilezik isteyince 🤣🤣
Adil değil. Bizde kız da erkek de her şeye ortak olur mesela. Yani beyaz eşyalar da bir tarafa kitlenmez. Adam oldu olacak bide d... malsın shdhd
Aynen yaaa bu listeyi veren adamı bir güzel evlenmeden s... Sorsan seviyorsa yapsın iyide birde bunun üstüne kilo kilo altın takı isteseler gagaaa adam demezmi seninkisi altın kaplamami😁
Sence adaletli mi 😂😂 ama genel anlamda böyleydi eskiden, sadece damatin takım elbisesini kız tarafı alırdı ☺️
Dün aynısını başka biri paylaşmış ona da yazdım beyaz eşyaları (çamaşır, bulaşık, fırın), yatak odasını kız tarafı alır. Erkeğe yazık valla
Niye kız tarafı alıyor. Erkek evin anahtarligini mi alıyor sizde sadece. Erkeklere yüz vermeyin bırakın sürünsünler kıymet bilsinler
Bi girip internete bak istersen yöreden yöreye değişse de genel itibariyle var olan sistem bu.
Koltuk takımı, yemek takımı ucuz mu zannediyorsun?
Ayriyeten ben kendime her şeyimi alacak bir köle aramıyorum, hayat arkadaşı arıyorum. Elimi taşın altına koymazsam vicdanım rahat etmez.
Şunu da unutma ki öyle erkekler var ki almadığın bir yemek takımını dahi gider gelir yüzüne vurur, fakir damgasını da vurur, aç gözlü de der olduğun gibi kalakalırsın.
erkekler aşçı seks işçisi bulaşıkçı çamaşırcı bakıcı hizmetçi terapist yaparken iyi ama dimi erkeğe acıyan erkek gibi olsun
Ben şerefsiz erkekleri adamdan sanmıyorum canım yoksa evine bakmayan yedirdigi lokmanin lafını yapan bakarmış gibi yaşayan erkekler de var. Onları mı norm alalım? Erkeklerin lafına göre mi yaşayalım. Ben kendi bildiğimi okurum bizde böyle. Kendine güvenmeyen erkek evlenmesin. Cimriyse de zaten ben o herifin büllüğünden yahni yapmaya evlenmiyorum parasını bana harcamayacaksa olan imkanlarını önüme sermeyecekse evlenmesin . Tozpembe masallara inanmak çocuk işidir. Erkektir sürünecek tabi işi ne. Sen bugün alırsın bisey aldirmazsin bir bakarsın o yarın işe bile girmez. Erkekse erkekliğini bilsin sorumluluk alsın. Bu benim fikrim.
Türkiye istatistiklerine baktın mı sen kaç erkek böyle ortalama ev işi züresi 23 dakika erkeklerde
@2Yüzlüİnsanlar
@allnightlonggg
İkiniz de yanlış düşünüyorsunuz. Herkesi birbirine karıştırmanın, beyaz olanı da siyah yapmanın bir mantığı yok. Sapla samanı ayırt ederek düşünmelisiniz.
Öylesine bir erkekle evlenmeyeceksiniz, sevdiğiniz insanla evleneceksiniz. Siz ona uyum sağlarken, eşiniz de size uyum sağlayacak. Vurun abalıya misâli davranmak doğru değil.
Biraz empati kurmanızı tavsiye ederim.
erkek ne zamandan beri kadına uyum sağlamış sevdiği kadının soyadını bile almak istemeyen erkekler kadına mı uyum sağlıcak sanıyonuz Türkiye istatistikleri ortada burasıda cennet falan değil boş hayallere gerek yok sevdiğin kişi diye bu onu iyi biri sana yardım eden biri olarak kılmıyor şahsen 2 sevgilimden de evlenince hizmet görmek istediği için ayrıldım aynını arkadaşımda sevgilisiyle yaşadı güya ona demiş evlenince ev işi yapmam diye
erkekler önce empati öğrensin sonra sonrasına bakarız
daha doğumu bile kolay sanan varlıklar
kadın evlendiği zaman bile hep erkeğin yaşadığı şehre gelin gitti nasıl uyummuş bu
Ya Allah aşkına sevgi karın doyurmuyor size kimse öğretmedi mi. Ayrıca kötü erkeklerin zaten erkeğin görevi olan imkan sağlama davranışını başa kalmak durumunu dünyanın en normal davranisiymis gibi ortaya atan sendin. Erkeklerin yönlendirmelerine ve keyfine göre yaşamayı savunuyorsun bu acınası bir durum. Erkek endeksli ve irkek olsun çamurdan olsun düşünce yapısı da yeni çıktı ve mide bulandırıcı. Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin patladığı bir ülkede hem de. İronik. Sen erkeklere bu kadar anlayışlı bakarken erkeklerin şu devirde tek derdi karı parası yemek ve kadınları n her davranışına kulp bulup ozgüvenlerini zedelemek. Dünya güzeli olsa hele ki Türk kızıyla dış görünüşüne laf etmek. Ve sen diyorsun ki erkeklere kolaylık sağlayalım. Ne kadar tezat. Asıl bu zamanda işi yokuşa sürmek gerekiyor ki dengeler tekrar oltursun herkes yerini bilsin kadına değer verilsin. Veriliyorsa da post bedavaya gitmesin herkes kendi evinde sultanlar gibi yaşasın bakalım erkekler ne kadar sabredebiliyor. Ha sen sabredemiyorsan irkek tanesine açsan onu bilemem. Ben asla aciz değilim. Ne kadar seversen sev erkek erkektir hiçbiri senden ve kendine olan sevginden önemli değil
@allnightlonggg İnsanlara farklı pencerelerden bakıyoruz, bunun farkındasın ve hâlâ bana fikirlerini dayatmaya çalışıyorsun. Sana en başında dedim ki "her erkek aynı değildir, hepsini birbirine karıştırmayın"
Ben bana kıymet verene, kıymet veririm. El üstünde tutanı el üstünde tutarım.
Kendi ailemden böyle gördüm. Hiçbir şekilde fakir, görgüsüz ve aç gözlü bir kadın gibi her şeyi karşı tarafa yıkmam. Kendime yakıştırmam. Zaten hayatıma alacağım insan da az çok benim standartlarımda ve düşüncelerimde biri olacağı için mutlu olacağımı düşünüyorum.
Ve yine tekrar ediyorum, kimsenin ağzına lâf verdirmem. Kimseyi kullanmam. Kendimi de kullandırmam. Lâkin iyi niyetli olmak önceliğimdir.
çoğu kadın kötü diye biriyle olmaz zaten ama erkekler o kadar iyi niyetli ya da dürüst değil son zamanda kadın cinayetlerinin çoğu eşi ya da sevgilisi tarafından oluyor bununda farkında ol
@2Yüzlüİnsanlar Valla güzelim kadınların yarısı özellikle genç kızlardan bahsediyorum serseri tiplere bi düşkünlüğü var. Bu aralar özellikle "cezaevinde sevdiğini bekleyen" kızlar videolar paylaşıyor. Ben bu hemcinslerimin de normâl olmadığını düşünüyorum. Sabıkalı seven azımsanamayacak bir güruh var.
Evliler ise ayrı bir muamma. Öldürmek kavramı o kadar normâlleştirilmiş vaziyette ki, sırf bunu bile baz alarak hiç sevgili edinmemek, kimseyle tanışmamak daha mantıklı gelir.
öyle sevenler kafadan sıkıntılı zaten ama bi de aile yapısına bakmak lazım babasıda öyle demek ki öğrenilmiş bişi var
hem o açıdan bakarsak erkeklerin çoğu küçük yaşta suç işliyor suç işlemeyen nadir erkek kaldı 6 yaşında katil var 15 yaşında gaspçı var
@2Yüzlüİnsanlar Öyle erkeklerin hatta ruh hastası diyeceğim çünkü normâl insan olamazlar direkt olarak hiç çıkmamak üzere hapse gönderilmesi kanaatindeyim. Sistem bunların bütün pisliklerini göz ardı ederek milletin başına daha fazla belâ olmasını sağlıyor.
Kanunlar uygulanmadıktan sonra ne faydası var ki..
bak daha demin biri silahla vuruldu gözümüzün önünde gene erkek vurulanda erkek
Benim koca adayım olursa eşyaları beraber hallederiz üzmem onu düğün de istemiyorum. O parayla gezeceğiz.😎
Ben hepsini kendi evim için aldım zaten. Evleneceğim hatun direkt benim eve gelir yerleşir. 😀
Sadece maddiyat değil mesele bence. Erkeğin her zaman bozulmayan, ağlamayan, trip naz caz çeken, alttan alması gereken taraf olması bekleniyor.
Yani şu devirden cidden aile desteği olmadan ya da ailesi zengin olmadan evlenmek düğün takı vs imkansıza yakın
Hz Muhammed A. S mezarıjda ters döndü. Evliliği kolaylaştırın diyen peygamberin sözünü bile takmayan cahiller.
yazdığın şey çok abes o ters dönmez
Biraz adalet duygusu olan insan bu listenin adil olmadığını anlar bence.
Yatak odası ve nişan gelin tarafına aitti. Bunu da mı erkek tarafına itelemişler 😂
Ne diyorsun sen kardeşim? Bu ülkede kadın - erkek eşitliği diye bir şey var...
Ama tabii yersen... 😂
Lafa gelincede kız erkek eşittir nâraları atıyorlar 😀 herkes işine geldiği gibi
Kendilerine eş değil hizmet ve çocuk bakıcısı alma niyeti olana az yapıyor bile
Adaletli değil ortak güç ile yapılmalı olduğu kadar olmalı her şey alınacak diye bı şey yok
Kimse yuva kurmak istemiyor söğüşleyecek enayi arıyorlar
yatak odası ve fırın kız tarafında olmalıydı :D
Ben erkek tarafı olsam o kızı almam. Adalet yok eşitlik beklenemez ama oranlar da yakın olabilirdi
Adaletli bir dağılım olmamış bence onda bir oranında olan bir paylaşımın neresi adaletli ki?
Bunu ben sormuştum bu kadar yorum gelmemişti 😂😂 çocuğu ii kullanmışlar
Bulaşık makinesi yatak odası damat takımını da gelin aliyor yalnız
Ağzımı açarsam ortalık karışır o yüzden ben buna konuşmama hakkımı kullanmak istiyorum
yani napacan alsın erkek tarafı ama kizda oyle pahalı seylwr lukse kaçmayacak
Benim Türkçem an itibariyle yetersiz kaldı.
Size bırakıyorum
Bence normal ama gelin için yazan yeri neden damadın ödemesi gerekiyor onu anlamadım 😄
Gelinliği filan damat alır da asıl damatlığı neden damat alıyor o saçma
Kız alıyorsak elbette alacağız sonuçta sana ömür boyu hizmet edecek arkanı toplayacak az bile bunlar
Kız tarafı max 20k 30 k tutar erkek tarafının sadece mobilya alması 50k bu nasıl adalet
Kızın ailesinin durumu yoksa anlarımda yani pahalı olan ne varsa erkeğe kıtlemısler el insaf yani
Harbiden ütü masası çatal kaşık kim alacak diye listemi tutmuşlar😂😂 insan utanır ya
Herkesin geliri ne kadarsa o, hayatta bir kere evleniyorsunuz diye de bxokunu çıkarmayın tüm ucuz şeyler kızda olmaz pahalı şeylerde erkekte belki gücü yoktur o kadar önemli olan anlayışlı insan bulabilmek
Saçma insanlarla evlenmeyi düşününce böyle saçms liste olur tabi
Allah hayırlı olanına denk getirsin
Karşı cins olmadan da, evlenmeden de hayat devam edebiliyor. Bence hiç gerek yok bu saçma şeylerin eziyetini çekmeye.
Maddi durumlar arasında uçurum fark olmadığı sürece bence adil değil. Tel bir şartta normaldir erkeğin durumu vardır ve önceden birkimi her şeyi hazırxı öyle geri kalanı kız yapar ama onun dışında erkeklere de yazık
Kürt ailelerinde hala var bu kızımızı veriyoruz üstüne eşyamı vereceğiz derler yöreden yöreye değişir bu ya
Kızlar okuyun kurtarın kendisiniz böyle haysiyetsiz geleneklerle kimsenin bıyunduruğu altına girmeyin
Sevecek biri olsun hepsini ben alırım ki hepsi var zaten üstüne arabada alırım yeterki seveyim
Ben çok sevdikçe onlar daha çok uzaklaşıyor seviyoruz aslında ama banamı denk geliyor hep kararsız hep sorunluları buluyorum keşke her şey para olsa çok çalışıp koşturup kazanırsın ama gel gör ki iş nasip olunca olmuyor
bunlar saçma ve gereksiz işler
bazı şeyler çiftler arasında özeldir
ayrıca paylaşımda adil olmak gerekir
Ona harcayacağım parayla gider dünya turu yaparım.
Bence adaletli değil ama maalesef ki türkiyede çoğu zaman böyle oluyor
Adaletli degil erkek hep ezilen taraf. esit olmasi lazim bence
1 ay evil kalicak cocugu kocadan Cikicak ve tum sehir le biynuz laniycaksa Hakkidir ceyiz
Sonra neden gençler evlenmiyor
Mesela ben hiç bir şey istemesem olmaz mı
Hanımlar beyler evlenmeyin bu ne aw
Bundan baska bisey istemezse bu makul
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?