Ailem ve arkadaşlarım benim sorunlarımı dinlemiyor hep geçiştirerek cevap verip kendi sorunlarını global problem gibi anlatıyorlar?

Arkadaşlar seneler içinde fark ettim ki, ailem ve arkadaşlarım sürekli benim sorunlarım olduğunda onu hep göz ardı ediyorlar, bir şey anlatsam mesela bu ay masrafımız çok olacak, işte ne bileyim sadece finansal değil de kişisel sorunlarımı da anlattığımda yani düşünün sadece arkadaşlarım akrabalarım değil de annem de dahil olmakla, hep gözardı ediyorlar. kendi sorunlarını anlatırken yemin ederim WhatsApp üzerinden belki 30 tane her her biri 10 dakika olmak üzere bana uzun uzun sesler atıyorlar hep onların sorunlarını dinlemek kötü enerjilerini çekmek zorunda kalıyorum ama ne zaman benim derdim olsa 5-10 saniye işte sen yaparsın, sen halledersin, senin eşinin durumu iyi siz yaparsınız diyorlar, hep geçiştiriyorlar, hiç dinlemiyorlar bile, ben de karar verdim hiçbirinin sorunlarını dinlememeye başladılar o zaman da beni kötü ilan ettiler, gitti zengin kocayı buldu şaşırdı bizi unuttu falan diye bir de hepsi de çalışıyor, hepsinin durumu iyi ben mesela hiç çalışmıyorum, koca eline bakıyorum, bir de çocuğum da otizmli hakikaten çok fazla masraflarımız var özel okullara falan götürüyoruz onu. Neden hayatımda hep böyle insanlar var bilemiyorum, eski sevgilim de öyleydi o öğrenci olduğu için ona sürekli maddi yardım falan ediyordum giysilerini alıyordum faturalarini ödüyordum bazen kirasına yardım ediyordum ama ne zaman benim başım sıkışsa hiç maddi olarak değil manevi de olsa hep yanımdan kaçıyordu
Ailem ve arkadaşlarım benim sorunlarımı dinlemiyor hep geçiştirerek cevap verip kendi sorunlarını global problem gibi anlatıyorlar?