Sevgilimle evlilik düşünüyorum ama aile baskısı beni çok korkutuyor, hata mı yapıyorum?

Merhaba Arkadaşlar

Ben 20 yaşındayım ve sevgilimle 5 yıldır birlikteyiz. İlişkimiz başlarda çok güzel ve heyecanlıydı, ama zaman geçtikçe ilişkimizi daha ciddiye aldıkça ciddi bir sorun ortaya çıktı: sevgilim ve sevgilimin ailesi. Sevgilim Urfalı ve ailesi o kadar geri kafalı ki, bazen düşünüyorum bu kafayla bu yaşa nasıl gelmişler diye… Benimle aynı yaştaki sevgilimin kardeşi hâlâ telefon kullanamıyor, kaş almak bile haram, bisiklet sürmek? Hangi aktiviteyi hayal etsen “elalem ne der” mantığıyla kısıtlanıyor. Her şeyi kontrol altında tutuyorlar. Ben ise özgürlüğüme düşkün, rahat, bir şekilde büyümüş bir kızım. Ama sevgilim ve ailesi yüzünden hayatımda birçok şeyi yapamıyorum. Örneğin gömleğin içine askılı bile giyemiyorum, dışarı çıkmak, arkadaşlarımla vakit geçirmek, kendi hayatımı yaşamak neredeyse yasak. Hatta uygulamalar üzerinden bile sürekli kontrol ediliyorum.
Sevgilim bu durumları bana söylüyor ve evlenince ne olacağını düşünüyorum; beni sürekli kısıtlayacaklar mı, özgürlüğüm tamamen elden mi gidecek? ya da ileride bir kızım olursa aynılarını mı yaşayacak? Bu düşünceler yüzünden ilişkiyi ciddiye almak, evlilik planlamak bana giderek zor geliyor.
Beş yıllık bir geçmişimiz var, sevgimiz güçlü ama kültürel olarak aramızda uçurum gibi farklar var. Ben özgürlüğümü, rahatımı ve kendi hayatımı çok önemsiyorum. Eğer evlilikte de bu kısıtlamalar devam ederse, mutsuz olacağımı biliyorum.
Sizce hata mı yapıyorum? Bu ilişkiyi evlilik seviyesine taşımadan önce ne yapmalıyım? Benim özgürlüğüm bu kadar kısıtlanacaksa, sevgim ne kadar güçlü olursa olsun buna katlanmalı mıyım?

Güncellemeler
9 ay
Ailesi ne zaman kapanacağımı soruyor arkadaşlar
Ahagaododmdndn
Sevgilimle evlilik düşünüyorum ama aile baskısı beni çok korkutuyor, hata mı yapıyorum?