9 ayBIktık ama daha da artacak. Çünkü imam osuruyor ve cemaat de yapacağını yapıyor. BÖyle olacağı 2016-2017'li yıllarda belliydi zaten. Bi tane herif çıkıyor, boşanma aşamasında olduğu karısı için "Bu karı beni deli ediyor. Bir gün öldüreceğim, o olacak. Ne olur en fazla? 3-5 yıl yatar çıkarım" diyor. Sonradan öldürüyor ve cidden kısa sürede iyi halden falan çıkıyor.
5 sene önce bi kız 15 yaş büyük bir serseri tarafından cam kırıklarıyla öldürülüyor. Savcı zorlamayla ısrarla cinayet soruşturması açıyor. Katile müebbet veriliyor. Yargıtay kararı "Haksız tahrik var. Erkek seks teklifinin reddedilmesinden kaynaklı gururu incindi ve öldürdü. 18 yıl yatsın yeter" diyor. O da iyi halden saçma sapan indirimlerden max 5 yıla çıkar.
Toplum zaten toksik ataerkil dolu. Vicdan desen yok, caydıracak bir ceza sistemi yok. Bu durumda millet güle oynaya kadın cinayeti de işler, ataerkilliğin toksikliğini de sonuna kadar yaşar. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Bireysel silahlanma da artıyor, hukuka güven de sarsıldı. Bu gerilimi tırmandırıyor, 5-10 seneye iç savaş çıkmasa iyidir (Suriye sorununu da hesaba katarsak tabi)
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
9 ayKesinlikle artık yeter ama ülkede doğru düzgün kanun yok ki bunun sonu gelsin. Kanun olmalı cezalar ağırlaştırılmalı. Bir tek kadın cinayetleri değil dolandırıcılık, cinayetler, tecavüz, hırsızlık almış başını gitmiş.
00 Yorumla
9 ayInsan görünüşünden belli ediyor tipini sende öyle tiplere tutuluyorsun esos
03 Yorumla- 9 ay
Hayır bu tiplere tutulmadım sadece dövmesi olanlara zaafım var
- 9 ay
Ayarliyom sana hemen birini
- 9 ay
😂😂😩
9 ayGerçekten bıktık
17 Yorumla- 9 ay
Ciddi anlamda evet
- 9 ay
Çocuk ve kadın olayları yüzünden kendimden soğur oldum. Nasıl geçecek çok merak ediyorum
- 9 ay
Bende bilmiyorum sonumuz nereye gidiyor
- 9 ay
Haberleri okumuyorum. Sosyal medya kullanmıyorum bu haldeyken bile midem bulanır oldu. Bir insanla her şey yaşayabilirsin ama o karşındaki insan bunu unutmak olmaz. Daha zihniyeti oluşmamış çocuğa şiddet zaten çok ayrı bir olay. Dünyanın sonu gelsin istiyor insan
- 9 ay
Cekkip gitmek istiyorum
- 9 ay
Bu cehennemden kurtulmak için tek çare ölüm. Başka türlüsü kurtarmaz
- 9 ay
Pf
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149b cevap paylaştı.
u 9 aybıktık evet
10 Yorumla
9 ay"Kızını dövmeyen dizini döver" diye leş bir atasözü olan bir toplum, bu geleneklerinden, boktan "değer" dedikleri şeylerden arınmadıkça kadın cinayeetleri sürecektir.
Erkeklere "hayır"ın ne demek olduğunu ve bir kıza/kadına izni dışında dokunmaması gerektiğini öğretecek ebeveynler yetişmelidir.
Yoksa, aha buradaki embesiller gibi "ama kızlar da kötü erkek seçiyor" zırlamaları çözüme giden yol zanneden bi sürü sığır dolar ortalık
052 Yorumla- 9 ay
Aileden başlar her şey kızın öldüğünü bile Twitterdan öğreniyorlar
- 9 ay
Erkeğin ailesine vurgu yapıyordum. Kadının ailesi nasıl öğrenirse öğrensin, kızları ölmüş.
- 9 ay
@Çedman
Al işte örnek. Hem AKPli, hem bakir sünepe, hem kadın düşmanı, hem İslâmcı. Daha berbat bi kombinasyon olamaz. - 9 ay
@Çedman
Amguardlık yaparım. Çok da iyi yapıyorum. Kadınlara yaranmak kadar güzel bir şey yok. Senin gibi AKPli sığır olmaktan çok daha kaliteli bir pozisyon. Mal awk - 9 ay
@Çedman Abi, AKP li sığır ve hiç bi s.. kim bilmeyen bir cahil sünepe olman benim için yeterli seni aşağılamak için. Şimdi oturacaksın dayı ne söyulüyorsa araştıracaksın doğru mu diye. Doğruysa susacak ve dinleyecekswin
- 9 ay
@Çedman sen? sanırım selçuktan daha ap.. talsın? Bunu kabul et de uzaklaş buradan
- 9 ay
@Çedman Ondan daha ap... tal biri olarak, sen git abin gelsin.
Burayı da daha fazla meşgul etme, soran hanımefendiye gereksiz bildirim gidiyordur - 9 ay
Gene ahlaksız ve terbiyesiz bir söylem daha
- 9 ay
Sekülerin yobazı da hepsinden daha tehlikeli kendini aydın zannettiği için tamamen gelişime kapalı
Kendi ideolojisinin dışında hiçbir görüşe tahammülü yok bir de özgürlük diye geziniyorlar - 9 ay
Ya bildiği bazı kelimeler ile dünyayı tanımlıyor kendini entelektüel zannediyor
Bu kelimeler:
1. Gerici
2. İslamcı
3. Yobaz
4. Sömürü
5. Burjuvazi
6. Emperyalizm
7. Propaganda
Adam bağnaz bir komünist ben diyorum ki Çin'in Uygurlara zulmetmediğini kanıtla o kanıtlayamıyor ama benim kanıtlarıma taraflı ve Propaganda diyor.
- 9 ay
Hem Türk düşmanı hem de İslam düşmanı anladım ki Komünizm çok büyük bir tehdit
- 9 ay
Mesela ben üniversiteden ailesi ile 10 yıldır görüşemeyen ve Çin zulmünü anlatırken ağlayan Uygur arkadaşlarım olduğunu söylüyorum o bana yalan söylüyorsun propaganda diyor
- 9 ay
Komünistler sadece ideolojiyi kutsar, aklı, özgürlüğü, dini yok sayar. Adam tamamen bağnaz bir ateist
- 9 ay
Öyle Komünistler Komünizm insanı robot yapar, özel mülkiyet yok bir kere
- 9 ay
Üretim araçları üzerinde özel mülkiyetten bahsedilir orads. Yoksa donun ya da diş fırçan değil
- 9 ay
Siz her şeyi ‘üretim aracı’ diye ayırıyorsunuz ama işin sonunda bireyin emeğiyle aldığı her şeye devlet ortak oluyor. Özel mülkiyetin sınırını kim belirliyor? Parti. Yani senin donun da diş fırçan da onların insafına kalıyor.
- 9 ay
Ya sen şu soruma cevap ver
Neden sen Kore Demokratik Ananas Cumhuriyeti'ne iltica etmiyorsun? - 9 ay
Niye cevap vermiyorsun
- 9 ay
E çünkü yanlış bilgi üzerinden yorum yapıyorsun. Sana üretim aracı diyorum, sen hala kafandan uydurup "diş fırçan da donun da devletin insafına kalıyor" diyorsun.
Cümlelerinden, konu hakkında hiç bir şey bilmeden konuştuğun için cevap vermeyi uygun görmüyorum. Mesela açı nedir bilmeden trigonometriiyi anlayamazsın değil mi?
Aynı şekilde üretim araçları nedir bilmeden sorduğun sorular da deli saçması oluyor. - 9 ay
Çünkü ben Kore'li değilim. Her komünistin ilk görevi kendi halkının refahını, inaanca yaşam hakkını gasp edene karşı mğcadele etmektir.
- 9 ay
Sen hâlâ her şeyi ‘üretim aracı, sınıf çatışması, emperyalizm’ diye ezberden papağan gibi tekrarlıyorsun; Marksist-Leninist teorini evrenin anahtarı sanıyorsun ama aslında insanı, vicdanı ve inancı unuttuğun için körleşmişsin; senin için hayat sadece kitap sayfalarındaki kavramlardan ibaret ama ben sana hatırlatayım: insan bir üretim aracı değil, özgür bir ruhtur.
- 9 ay
Sen kendini devrim peygamberi sanıyorsun ama aslında sadece tozlu kitaplardan ezberlediği üç beş klişeyi papağan gibi tekrarlayan, insanın kalbinden, ahlakından, vicdanından habersiz bir ideoloji kölesisin; kısacası düşünür değil, dogmasına tapınan bir robot gibisin.
- 9 ay
Hayat üretim aracı, emperyalizm, sınıf çatışması, artı değer gibi şeylerden ibaret değildir. Hayat senin Marksist-Leninist teorinden ibaret değildir.
Senin ideolojinde neyin üretim aracı olup olmadığını da parti ve politbüro belirliyor. - 9 ay
Bir de bizahmet diş fırçası da üretim aracı olmasın 😅😅😅
- 9 ay
İlgisizliğin, seni hâlâ saçmalamaya düşürüyor. İnsan üretim aracı değildir zaten. Üretimin öznesidir. İnsan emeğinin olmadığı yerde üretim olmaz, sosyal anlamda.
İnsanı üretim araçlarının, edilgin nesnesi hâline geitren, hatta onları buna tâbi kılan kapitalizmdir. Üreten insanın, ürettiğine, kendi emeğine yabancılaşması, eni sonu sosyal olarak diğer insanlara yabancılaşmasına neden olur. Yabancılaşmanın okduğu yerde özgürlük olmaz, işleyen bir makinanın, kendini tekrar eden çarkları olur.
Şimdi hidiyorsun "üretim aracı" bedir ona bakıyorsun, öğreniyorsun öyle gelip benimle tartışıyorsun - 9 ay
"Üretim aracı" kavramı marksizmden önce de vardı. Dünya'da bi "politbüro" olmadan önce de vardı. Bilmiyorsun
- 9 ay
Sen hâlâ Marx’ın 19. yüzyıl fabrikalarındaki yabancılaşma masalını papağan gibi tekrarlıyorsun ama 21. yüzyılda insanı robot yapan şey kapitalizm değil, senin körü körüne tapındığın ideoloji; çünkü senin gözünde insan kalp, vicdan ve özgür bir özne değil, sadece ‘üretim-tüketim’ şemasıyla açıklanan bir dişli. Bu yüzden bana değil, aslında kendi ezberine yabancılaşmışsın; sen düşünmüyorsun, dogmanı sana düşündürtüyorsun.
- 9 ay
Sen hâlâ ‘yabancılaşma, kapitalizm, üretim araçları’ diye aynı tozlu cümleleri papağan gibi sıralıyorsun ama farkında değilsin: aslında sen kendi ideolojine yabancılaşmışsın; çünkü insanı anlamıyorsun, sadece kavramların içinde boğuluyorsun. Senin için hayat üretim araçları ve politbürodan ibaret, ama gerçekte hayat kalp, vicdan ve özgür iradeden ibarettir. Sen teorine taparken ben sana hatırlatayım: insan bir ideolojinin nesnesi değil, ideolojilerin üstünde duran bir özne.
İnsan bütün ideolojilerin üzerindedir. Hiçbir ideoloji insandan daha kıymetli olamaz. - 9 ay
Konu üretim araçlarının özel mğlkiyeti idi. Sen yanlış bir bilgi üzerinden salladın. Önce onu bir halledelim.
Üretim araçlarının özel mülkşyetinin tek bir patron ve/veya ortaklarının olması, insanın insanı sömürmesidir.
Üretim araçlarının mğlkiyetinin bu asalak sınıf yerine, devletleşmesi, artı-değerin de toplumun kalkınmasına adanmasını savunuyoruz.
İnsan aç kalınca, insanca bi hayat süremedikçe, sağlıktan, eğitimden, barınma hakkından yararlanamadıkça, ne kalp ne vicdan ne de özgür irade kalır - 9 ay
Sen hâlâ aynı eski plak gibi ‘özel mülkiyet sömürüdür, devletleştirme kurtuluştur’ nakaratını çalıyorsun; ama farkında değilsin ki tarihte en çok açlık, sefalet ve zulüm tam da senin kutsadığın devletleştirme adı altında yaşandı. Sen insanı birey olarak değil, kolektifin dişlisi olarak görüyorsun; işte bu yüzden kitaplarının kölesi olmuşsun. Ben sana gerçeği hatırlatayım: insanın kalbi, vicdanı ve özgür iradesi olmadan hiçbir toplum kalkınamaz; senin ideolojin ise insanı özgürleştirmek yerine kafesteki kuş gibi tutsak ediyor.
- 9 ay
Senin bu gerici ideolojinde her şey ‘üretim aracı’ olmuş; yakında kahve fincanını, yastığını, hatta diş fırçanı bile devletleştireceksin. Düşünsene sabah uyanıyorsun, ‘Yoldaş, bugün dişlerini fırçalama hakkın proletaryaya aittir’ diye karar çıkmış. İşte senin teorin böyle absürt: insanı özgürleştirmek yerine, en basit günlük eşyaları bile partiye zimmetliyor.
- 9 ay
Üretim araçları, üretim araçları… sanki sihirli şifre buymuş gibi papağan gibi tekrar ediyorsun. Ben de merak ettim; senin için sabah kahvesi yaparken kullandığın cezve bile üretim aracı mı, yoksa sadece ‘sınıf mücadelesinin kahve makinesi’ mi? İnsanların kalbi, vicdanı ve özgürlüğü senin kitap sayfalarındaki teorilerin arasında ezilip gitmiş; ama sen hâlâ her şeyi ‘üretim aracı’ diye etiketlemekten keyif alıyorsun. Birazdan nefes almak bile üretim sürecine dahil olur diye korkuyorum.
- 9 ay
İyice saçmaladın sen. Bu saydıklarım üretim aracı değil, tğketim malı. Tüketim malları üzerinde böyle bir uygulamayı geçtim, düşüncesi bile olmamıştır.
Tamamen sallıyorsun, Kendi uyduruğun saçmalığa inanıp hala utanmadan devam ettiriyorsun.
Bu kadar saçma sapan bir iddiayı, en azılı anti-komünist yazar çizer takımı bile söylenmez. - 9 ay
İyi de, ben söylemşyorum ki bunu. Sadece komümistler de söylemez. Üretim aracı, üretim maliyeti, metâ gibi kavramlar ekonomistlerin de kullandığı kavramlardır. Sen kavramlara mı savaş açtın şimdi?
- 9 ay
Sen kavramlara savaş açtığımı sanıyorsun ama aslında ben senin kavramlara taptığını gösteriyorum. ‘Üretim aracı’, ‘meta’, ‘maliyet’... Senin için hayat bu üç beş terimden ibaret. Oysa kavramlara iman eden bir tarikat mensubu gibisin; tek farkın cübbe yerine Karl Marx’ın kitabını giyiyor olman. Yani kısacası sen düşünmüyorsun, sadece terminolojiyle oynayan bir ideoloji papazısın hahahhaaha
- 9 ay
Senin kitaplardan papağan gibi ezberleyip ağzına pelesenk ettiğin kavramlarla uğraşmaktan başka yaptığın yok; ‘üretim aracı, tüketim malı, artı-değer’… Hayatını bir Excel tablosuna sığdırmaya çalışıyorsun resmen. O yüzden seninle tartışmak, sürekli kelime tanımı düzeltmeye çalışan bir sözlükçüyle tartışmak gibi: sıkıcı, tekrarlı ve içi boş. İnsan dediğin sadece kavramların satır arası değil; kalbi, vicdanı ve aklı olan özgür bir varlık. Sen hâlâ teoriyi kurtarıcı sanıyorsun ama aslında sadece aynı plağı sonsuza kadar döndürüyorsun sen bir bozuk plak gibisin jahajajjajaja
- 9 ay
Sen emperyalizme karşı olduğunu söylüyorsun ama senin tapındığın Sovyetler, İsrail’i kuruluşundan hemen sonra ABD ile beraber tanıdı. Yani sözde ‘anti-emperyalist’ Sovyetlerin, en başından beri emperyalizmle el ele yürüdüğünü hatırlatmam mı gerekiyordu?
- 9 ay
Lütfen biraz daha konuşma çünkü konuştukça daha komik oluyorsun hahahahaha 😅
hanımefendi evet kadın cinayetleri çok üzücü ve ülkemizin çok büyük bir problemi bunlar asla bir kadının başına gelmemeli ancak görselde koyduğunuz kız kaşınmış ben bu kıza üzülmüyorum
00 YorumlaBıktık ama siz keko it puştlarla sevgili olmakdan bıkmadınız sorun orada zaten kökü o yani sorunun
07 Yorumla- 9 ay
Çoğul konuşma bu kız daha 15 yaşında ergen aklına girmek kolay 2 hediyeyle
- 9 ay
Tek taraf suçlu değil zaten 2
- 9 ay
Sedat Peker gibi adam olunda gerisi kolay
Bıktıkta celladınıza da aşık olmayın tipe bakınca kisinin ne bok olduğu belli oluyor zaten
01 Yorumla- 9 ay
Evet çocuğun tipinden belli ne olduğu
Aile & Toplum konusunda 960 cevap paylaştı. Şimdi babasının konuşmasını dinliyordum yazık olmuş.
01 Yorumla- 9 ay
Yazık olmuş
9 ayEvet bıktık bu kadınların maço ve serseri aşkından ne yazık ki
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,5b cevap paylaştı. Cinayetin ve namertliğin her türlüsünden bıktım şahsen
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 939 cevap paylaştı. Yoo bıkmadık.. Akıllarını başlarına alana kadar da bıkmayacağız
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 10,1b cevap paylaştı.
9 ayArtık umurumda değil, her koyun kendi bacağından asılır
00 Yorumla ahir zamanda cinayet ve katletmeler çoğalacakmış.. mahşerde görülecek hesaplar..
05 Yorumla- 9 ay
@lbimavi Allah hepsinin belasını versin sebepsiz yere can alanların
- 9 ay
@Both_Angel_and_Devil Adem'den beri var ne yazık ki - ahirete inanmak için sebep bunlar..
- 9 ay
Ahiret için demiyorum bu dünyada bulsunlar
- 9 ay
@Both_Angel_and_Devil cezaları verilse bulurlar, mahkumlar bırakmaz ama 6 aya çıkıyorlar.
- 9 ay
Evet maalesef adaleti yok bu dünyanın
Mesela kadın cinayeti değil güçsüze kıyarlar bu kadın çocuk zayıf sıska erkek yaşlı eli ayağı tutmayan insanlar için geçerlidir eğer erkekler değilde kadıblar daha güçlü olsa tam tersi olurdu güçlü bir kadını asla sıska bir erkek öldüremez
00 YorumlaKadın cinayetlerinden bıktık. Lakin genç kızlarımızda nerede ne kadar sorunlu, berbat tip varsa hemen gidiyor.
01 Yorumla- 9 ay
Evet
- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
9 ayBıktık tabi ama sonu gelmiyor bir türlü maalesef
01 Yorumla- 9 ay
Gelmicekte sanırım
9 ayNe olmuş yine
00 Yorumla
9 aySu testisi su yolunda kırılır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 757 cevap paylaştı.
9 ayEvet biktik..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
9 aybu resimdekiler kaç yaşında?
02 Yorumla- 9 ay
15-20
- 9 ay
15 yaşında ve 20 yaşında ne mal oldugu belli erkekle böyle poz veriyor. sonuc? arkasından kadın cinayeti. ve adam yakışıklıymış dicek kadar kcuagına atlicak kızlarda çıkıyor
9 ayNerde kadın cinayeti
02 Yorumla- 9 ay
Nasıl nerde
- 9 ay
Nasil mi nerde
Aile & Toplum konusunda 880 cevap paylaştı. bıktık
01 Yorumla- 9 ay
Bencede
Sonu nolcak
00 YorumlaBenim meselem değil
00 YorumlaBıktık
00 Yorumla