Kadın cinayetleri meclise kadar uzandı ama yasama yoluyla değil maalesef, yaşama yoluyla 🤷♀️

Kadın cinayetleri meclise kadar uzandı ama yasama yoluyla değil maalesef, yaşama yoluyla 🤷♀️

Bitmeyecek gibi , bitmesini en çok istediğim kötülüklerden biri...🥺
Çocukken yalnız yaşlılar ölür sanıyordum, büyüdüğünde dünya ne kadar kirliymiş farkına varıyorsun.
Öyle bir dönem ki kadınlar artık sadece korkmadan yaşayabilmek için mücadele veriyor. Burada bazı sorular var ya hani ' kendini şu kadar zaman sonra nerede görüyorsun?' cevabında hayatta görmeyi uman kalpler olduğunu çok net söyleyebilirim.
'Toplumsal çürüme' adı altında ona da sebep bulduk. Ölümün, öldürülmenin bahanesi olabilir mi? İnsanlar kendi bedenlerinde yabancı gibi yaşıyor."Bir gün bende " endişesi ile. Duruma alıştırıldık, normalleştirildi sadece izliyoruz.
Bazen isyan edesi geliyor insanın 🥺Atam uyan! Vatanımızın, milletimizin geleceği olan gençler elimizden kayıp gidiyor! Atam uyan ne olur! Göklerde yükselmeye layık gördüğün kadınlarımız her gün öldürülüyor! İnsanlar ötekileştiriliyor, ilkelerin ötekileştiriliyor, Türk'ün duruşu cumhuriyete kast eden düşmanlar tarafından bozulmaya çalışılıyor! Hürriyetimiz elimizden alınıyor. Çürümüş bir ülkede yaşamayan fakat hâlâ atan kalplerimizle mücadele veriyoruz. Bitmiyor, bitmeyecek gibi...
Atam uyanmayacak ama bizi uyandırmak için her şeyi yaptı. Türk kadınları olarak bizim uyanıp bize ve sahip olduğumuz değerlere sahip çıkmamız gerekiyor.
Yoksa günden güne kan ve can kaybetmeye devam edicez, tamamen yok olana dek..
Kadınları güçsüz bir birey olarak görmekten vazgeçilmesi için gereken gayret ve çabayı yine kadınların birbirine destek olarak göstermesi ve bu çürümeyi yok etmeye çalışması gerekiyor. Ve işte şimdi o af diye çıkan yasa da her gün öldürülen kadınların ailelerinin yarasına tuz basmaktan ve daha çok kadının öldürülmesine sebebiyet vermekten başka bi şey değil. Keşke bu yolun bi sonu olsa ve kadın cinayetleri bitse, kadının değeri anlaşılsa , ona göre caydırıcı yasalar çıksa ama bu yol yol değil. Yolun sonu da ne yazık ki görünmüyor.. Geçen gün Carvel in sorusunda birşeyleri abartmıyoruz derken bunlardan bahsetmiştim..
Bu doğru, durum aynen böyle ama kadının değerinin anlaşılması için önce kadının kendi değerini ve kapasitesini öğrenmesi gerekiyor.
Bu o kadar da zor değil aslında 🙃
Çok büyük olaylar, değişimler gerekmiyor bunun için..
Muhakkak... En kötüsü de öldürülen kadınların çoğunun Atatürk ' ün ilke ve inkılaplarına sahip çıkan eğitimli, genç kadınlar olması. Kendileri gibi eğitimsiz cahil bireyleri destekliyor sahip çıkıyorlar. Bu dengeyi bozmak gerekiyor artık. Dilerim o gücü toplum olarak yansıtmayı bir gün başarabiliriz.
Hayatta kalmakla yetinme düşüncesi bunun sebebi.
Hem hayatta hem ayakta kalmayı amaçlamak lazım insanca bir hayat için.
Kesinlikle ✨
🌱
Aile içi şiddet ve kadına yönelik cinayetlerin temelini araştırdığında cinayetleri işleyen ve şiddeti gerçekleştiren kişinin genelde kadının partneri olduğunu göreceksin. Bu konu üzerine konuşmuştuk aile içi şiddette çalışan bir personelle genel olarak yakın profiller olduğundan söz etmişti.
Ve bu kişiler genel olarak vasıfsız işlerde çalışıyor, aile yapısı biraz baskıcı ve ataerkil, eğitim düzeyi de ya yok ya da lise düzeyinde kalmış durumda yani çoğu profil birbirine benziyor ve cinayetlerin önlenmesi için önce yaşam standartlarının değişmesi eğitimin daha ahlaki ve daha verimli şekilde herkese eşit olması gerekiyor.
Olayı cinayet noktasına getiren en önemli etkenlerden bir tanesi de kıskançlık ve aldatma olarak görünüyor.
İnsanlarda bir toplumsal baskı söz konusu bu baskının kırılmasının da çok kolay olmadığını düşünüyorum..
mesela şöyle örnekleyeyim çoğu erkeğin yetiştirilme tarzına bakarsanız aşı derece baskılanarak yetiştirildiğini göreceksiniz özellikle iç Anadolu bölgesi'nde ve Doğuda yetişen erkeklerin üzerinde kadın senin namusundur ve onun yaptığı bir yanlışı temizlemek senin şerefini kurtaracaktır gibi üzerine yüklenmiş koca bir yük var..
o yüzden eğitimin farklılaştırılması gerektiğini ahlaki değerlerin, toplumsal değerlerin birçok şeyin değişmesi gerektiğine inanıyorum bu kolay bir süreç değil ama öncelikle erkekleri psikolojik destek sağlanması gerekiyor ve üzerindeki toplumsal baskının kırılması şart !
Daha ileriye dönük çözümler içinse anne babaların yani şu an gençlerin kafa yapısının değişmesi gerekiyor ilerideki yetişecek bireylerin bu kafadan çıkması lazım diğer türlü bu cinayetlerin şiddetin önü asla kesilmeyecektir...
Bu baya kapsamlı ve özenli bir cevap olmuş efenim. Soruma katkınız için teşekkürler 🙏
Bu konu zaten özel bir konu o nedenle baştan savmadan dilim döndüğünce katkı sağlamak istedim, rica ederim ne demek
Erkeklerin desteği olmadan aşılamayacak bir konu.
O yüzden katkılarınız önemli.
Bu konuda her bireye görevler veriyor özellikle annelere!! Bir çoğu yetiştiren anne ona bu değerleri küçük yaşta vermek zorunda!
Rol model olan babanın da payı çok büyük sorunun kökeni belli aslında ama bu sorunu çözmek için güç lazım öyle kolay bir süreç değil ama yapılamaz mı? Kesinlikle yapılabilir romantik düşüncelerden sıyrılıp, kişileri ve durumları suçlamak yerine çözüne odaklı beyinleri sahaya aktif olarak sürecek bir yapılanma şart...
Herkes durumun farkında ama kimse konfor alanından çıkmak istemiyor sanki aynı ülkede yaşanmıyormuş gibi bu hadiseler.
Hareket başlatmak mesele değil ki bunu zaten yapanlar var daha kapsamlı bir çözüm için tepeden tırnağa ayrıcalıklarla donatılacak bir ekibe ihtiyaç var ve bu sosyal bir ekip olmamalı yani yasayla desteklenen güçlü bir yapı için girişimde bulanmak lazım..
Bu konu üzerinde beyin fırtınası yapılıp, her noktaya hakim olan alnında uxman kişilerden de fikir ve destek alarak sunmak lazım... Bir şeyler yapmak istiyorsan burdan başla bence
Benim böyle bir yetkim yok beyfendi 😀
Yetkiye gerek tok etki için bir tal atmayı dene en fazla ne kaybedersin!
Kaya bile atarım da sonra o kayanın altında kalırım. Görev adamı olmaz benden. Ben hayattan keyif almayı da seviyorum aynı zamanda. Bu ters gelir insanlara 🙃
Senden olmaz o Zaman daha ciddi bir taşçı lazım
Kendini bu davaya adayacak birileri lazım.
Hiç öyle dudağını büzüp bana bakma! benden de olmaz devlet memuruyum ben sicilime işler
Ahaha asıl sizden olur da neyse 😀
Eyvallah 👍
🙏
Bir çok kişi konuya bir çok farklı açıdan bakarak olumlu değerlendirmelerde bulunmuş. Esasında genel çerçevede ortaya konulan düşüncelere, önerilere veya sorunun temeline değinen değerlendirmelere bir itirazım yok fakat yine her şeyde olduğu gibi bu konuda da en önemli esas gözden kaçıyor.
Çok uzatmadan kısa ve öz izah etmeye çalışacağım. Ortada eğer insanları bireysel veya kolektif olarak etkileyen bir problem varsa bu problemin çözümü; üstenci bir yaklaşımla “olmasını istediğimiz” şeylerin birer birer anlatılması ve buyurulması değildir. Nedensellikle fonksiyonellik birbirinden çok farklı şeylerdir. Kadın cinayetleri toplumumuzu derinden yaralayan bir çok problemde olduğu gibi bitmiyor çünkü konu rasyonel bir zeminde ele alınmıyor. “Ay yazık kıyamam” tarafıyla “oh olsun” tarafının tribünlerden birbirine envai çeşit madde fırlatıp kufurler savurduğu bir mücadeleye dönüştürülen hangi probleme dair “makul” bir çözüm üretilebilmiş ki kadın cinayetlerinin bitirilebilmesi ile ilgili gündemimiz olabilsin?
Haklısınız. Peki çözüm önerileriniz nedir efenim?
Cezalar çok caydırıcı, takım elbiseyi giyip para cezası ya da uzaklaştırma kararı verip gönderdikleri için bitmiyor..
Evleneceğiniz adamı tanıdığınızdan emin olun kızlarım.. En ufak bi toksiklikte bile koparın o bağlantıyı, düzelir düşüncesi ile sürdürmeyin bu beraberliği..
Bu sitede bile geçenlerde okudum “psikolojimi bozan eski sevgilim geri dönmek istiyor bende ona hala aşığım” diye.. Yani ya trol ama değilse bile nasıl olur ya diyorum, gözü kör olabilir ama beyin zihin olamaz ya.. Bunları yazan birinin sonunu düşünmek dahi istemiyorum. Toksikliği seven kızlarımız var, burada bile savunuyorlar ya yapmayın lütfen ya…
Behin de kör oluyor işte Monroe kızım 🙃
Toksikliği seven kızlara yakından bakarsan kendilerini sevmediklerini hatta kendilerinden nefret ettiklerini görebilirsin..
Aynen öyle.. Bunun değişmesi lazım acil..
Bu acı tablo hepimizi derinden yaralıyor. 😞 Kadın cinayetlerinin bitmemesinin altında cezasızlık, kadına yönelik toplumsal bakış açısı ve eşitsizlik gibi derin köklü sorunlar var. Eğitimde, hukukta ve toplum bilincinde ciddi dönüşümlere ihtiyaç duyuyoruz. Yasalar caydırıcı olmadığında bu tür olayların önüne geçmek zorlaşıyor. Ayrıca, şiddeti meşrulaştıran zihniyetle de mücadele etmek şart. Her birimizin bu konuda farkındalık yaratması ve ses çıkarması çok önemli. Sesimiz birlikte daha güçlü olacak! 💪✨
Cevap
28Cevap
Kadın cinayetleri nasıl biter?
Çözüm;
1. Erkekleri eğitmek zorundayız. Bu eğitim gerekirse biraz eski usul olmalıdır. Küçük yaştan itibaren erkekler eğitilmeli.
2. Kadınları dizginlemek zorundayız. Kadınlar kaba, it-kopuk, serseri, belalı, kabadayı tiplere aşık olup yapışıyorlar. Kızını dövmeyen dizini döver diye bir laf vardır. Babalar ve anneler kız evlatlarına sahip çıkmalıdır. Kızlar tekinsiz tiplerle sevgili olmamalıdır.
3. İdam cezası veya çok ağır cezalar. Kadın cinayetlerini bitirmek için kadınları katleden katil erkekler idam edilmeli veya gün ışığı görmeden çok ağır işlerde uzun yıllar boyu çalıştırılmamalılar.
Çalıştırılmalıdırlar* yazacaktım.
Çok iyi cevap. Eline, zihnine sağlık 🙏
Teşekkürler
Ricalar 😇
Kadın cinayetleri, kadınlara yönelik şiddetin sürekli olarak kabul görmeye, hoşgörülmeye ve haklı gösterilmeye devam etmesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Kadınlara yönelik tüm şiddet türlerinde olduğu gibi, kadın cinayetlerinin de birçok nedeni toplumsal cinsiyet eşitsizliği, toplumsal cinsiyet beklentileri ve sistematik cinsiyete dayalı ayrımcılıktan kaynaklanır.
Çatışma. Çatışma, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik cinsiyete dayalı şiddetin daha yüksek düzeylerde gerçekleşmesine yol açabilir; bu şiddete keyfi cinayetler, işkence, cinsel şiddet ve zorla evlendirme de dahildir. Ve bunlara insani krizler ve yoksulluğuda ekleyebiliriz
üzgünüm ama ülkemizde bu tamamen önü alınamayan bakın demiyorum alınmayan kanayan bir yara maalesef
Nasıl önü alınabilir peki? diye sorsam.
elbette ki cevap çok basit deeğil ama
Kadına yönelik şiddetin onaylanmasına karşı çıkarak, Kadınların kamusal yaşamda ve ilişkilerde bağımsızlığını ve karar alma süreçlerini teşvik ederek, Cinsiyet kalıplarıyla kısıtlanmayan kişisel kimlikleri besleyen yeni sosyal normlar oluşturarak, Erkeklerin ve erkek çocuklarının sağlıklı erkeklikler ve olumlu, destekleyici erkek akran ilişkileri geliştirmelerini destekleyerek,
Profesyonellere yönelik eğitim programlar, Faillere yönelik rehabilitasyon programlar, Farkındalık yaratma kampanyalar düzenleyerek,. Kadınların güçlenmesini teşvik ederek, Erkekleri ve oğlanları dahil ederek, Şiddetsizlik ve kadın-erkek eşitliği konusunda eğitimler vererek, Toplumsal cinsiyet kalıplarını sorgulayarak
Yani kısacası sosyal devlet yükümlülüklerini yerine getirerek
Diyanet sürekli diline kadınları dolarken bunu yapmak gerçekten zor..
Din narkozuyla beyinleri uyuşturup istedikleri gibi şekillendiriyorlar ahlâksızlar..
boş ver sen onların söylediklerine onlar kendilerine göre bir emevi dini geliştirmişler devam ediyorlar
dinimizde kaıdnın önemi gayet net açıklanmıştır
Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir." “Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder
ha diyeceksin ki neden bir tek Meryem geçiyor kuranda kadın olarak
kadınlara karşı saygı gösterilmesinin gereğine yönelik bir derstir
İslam'ın kutsal kitabı Kuran, kadın ve erkeğin ruhen eşit olduğunu belirtmektedir.
Kuran'da kadın, hem birey hem de toplumsal bir varlık olarak ele alınır. İslam'da kadınların hakları, görevleri ve toplumsal rolleri, Kuran ayetleri ve İslam alimlerinin yorumlarıyla şekillenir. Kuran, kadınlara belirli haklar tanırken, aynı zamanda bazı toplumsal roller de yükler. Bu durum, İslam'ın kadınlara bakış açısı konusunda farklı yorumlara ve tartışmalara yol açmıştır.
Nur suresi 31. ayet nisa suersi 19 ve 34. ayet gösterilir,
Kuran'da kadınlarla ilgili ayetlerin yorumlanması, farklı mezhepler ve İslam alimleri arasında farklılıklara yol açmıştır. Bazı alimler, Kuran'ın kadınlara daha fazla hak ve özgürlük tanıdığını savunurken, diğerleri kadınların toplumsal rollerinin daha sınırlı olduğunu savunur.
Kuran'da kadının yeri, hem dini hem de toplumsal bir konudur. Bu nedenle, Kuran'da kadının rolü ve hakları hakkında yapılan tartışmalar, İslam dünyasında hala devam etmektedir.
ama bilmezler ki kuranı yorumlayamazsın sadece mealine göre uygularsın
derin derin mevzuular bunlar ama işte
bu yazdıklarımı bir yerlerden kopyala yapıştır yapmadım eh biraz bilgim ve fikrim var bana göre
sadece önemli kişileri dinliyorum din
din bezirganlarını asla takip etmiyorum
Kuranda itaat etmeyen kadını iz bırakmayacak şekilde dövebilirsiniz yazıyor mu, yazmıyor mu?
ayır, Kuran'da "kadını iz bırakmayacak kadar dövün" şeklinde bir ifade yer almaz. Kur'an'da Nisa Suresi'nin 34. ayetinde geçen "darb" kelimesi, "hafifçe vurmak" veya "terbiye etmek" anlamında yorumlanmıştır. Bu ayet, aile içi ilişkilerde sorunlar yaşandığında, öncelikle nasihat ve ayrılık gibi yöntemlerin denenmesini, son çare olarak da hafifçe vurmanın (darb) düşünülebileceğini belirtir. Ancak bu vurmanın, kesinlikle yaralama veya acı verme amacı taşımadığı, daha çok bir uyarı niteliğinde olduğu ifade edilir.
nisa suresi 176. ayete bakınız
nisa suresi 34. ayeti yanlış anlamayın iyi tefs, r edin
Yanlış hatta işine geldiği gibi yorumlayan ben değilim hemcinsleriniz.
Karı koca kavga ettiğinde erkek müsvettesi eşini darp ettiğinde aile arasında olur böyle şeyler deniyor. Kim diyor bunu biliyor musun?
Darp edilen kadının canını kurtarmak için eve çağırdığı polis diyor. Yani kadın ölene kadar o evde kalsın isteniyor. Çünkü canının bir kıymeti yok.
Buna da islam sebep oluyor. En baştan suyun başı bulanık çünkü.
ben bildiğim kadarı ile size yani didinin cevap vermeye çalıştım, bunu söylemeye polisin hakkı yok kanun açık net Allahın kelamı da bell
bunun dışında ben hiç bir yorum katamam
🙃
ben şu işaretleri anlamıyorum
bu şimdi seni ters köşe yaptı mı oluyor?
Yok.
Ben size göre konuya ters bir açıdan bakıyorum demek oluyor 😀
aslında aynı açıdan bakıyoruz bakış açımız kadına şiddet uygulayan uygulatan bahane arayan bulan hepsinden nefret ediyorum
O zaman tamam 🙏
Maalesef ki bitmiyor... Hep bi öfkeli eş, dost, akraba veya yoldan geçen bi psikopat... Gücü yeten, kendinden güçsüze saldırıyor... Sokakta yürürken, üniversiteye veya işe gidip gelirken bile arada dönüp arkama baka baka yürüyorum... Akşam hava kararmadan evde olmaya çalışıyorum çoğu zaman... Bu olaylar yüzünden paranoyak oldum sanırım... Ceza alsalar bile afla bir şekilde çıkıyorlar... Ve hafif bir ceza, para cezası veyahut uzaklaştırma yetmiyor... Uzaklaştırma alan biri, birini nasıl öldürebilir... Bir yerde bi açık ve boşvermişlik var ki bizim can güvenliğimiz yok...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sonra ben yanımda çakı taşıyınca psikopat oluyorum... Oyna kamp çakısı yani açacaklı, makaslı ne zaman nerede lazım olunacağı belli olmadığı için taşıyorum, bıçağı için değil... Ki bıçağıda keskin değil zaten... Elmayı bile zor parçalıyor... Birine kendimi korumak için kullanıcak olsam kullanamam...
Ben de uzun yıllar cebimde çakı taşıdım. Çekmecemde durur hatırası var sonuçta kimseyi çizmesem de 😀
İnadına daha çok gece dışarıda vakit geçireceğiz, inadina daha çok hayatın tadını çıkaracağız.
Sinmek, hayata küsmek yok 😎
Biz hava karardıktan sonra şehrin ışıkları eşliğinde yürüyüş yapmayı ayı ve yıldızları izlemeyi çok seviyoruz 🤩
Mesela bu akşam ayın rengini tartıştık eve dönerken büyüğüm diyor sarı, ben diyorum kırmızı. Küçüğüme sordum sarı mı, kırmızı mı? diye.
O da turuncu dedi 😂
Bastık kahkahayı ahaha
Bu hayat bizim, bu dünya bizim.
Elimizden almalarına izin vermeyeceğiz 🤓
Evet tabii ki öyle ama ben karanlıkta yalnız olmaktan korkuyorum abla 🥺🥺🥺
Daha sağlam bir çakı al kendine ama kendini de kesme. Otomatik açılanlardan alma manuel olsun 🙃
Sakarlık var abla zaten otomatikte parmağımı kaptırıyordum...
Kadını sözüm ona korumaya yönelik çıkarılan her yasa, kadını aciz göstermekten başka bir işe yaramıyor.. Kadının ve erkeğin toplum nazarında eşit tutulmasının yanı sıra birey olarak kabul edilmesinden geçer bu yol.
Kadını korumak maksadı ile beyanını esas alırken erkeğin gerek kadın gerekse toplum önündeki varlığını da ötekileştiren çürümüş bir yargı sistemi.
Bireyin kadınlık vasfının öncesinde insan olduğu unutulmayıp ona karşı işlenen her türlü suçun insanlık suçu olarak görülmesi elzemdir.
Mevcut sistemi suistimal edip kendi çıkarları doğrultusunda kullanan kadınlar kanun önünde en az erkek kadar hesap vermelidirler.
Adalet terazisinin her iki taraf içinde aynı hassasiyetle çalışması, kadının bu toplum içindeki varlığının onlara adanmış bir misyondan çok daha fazlası olduğu unutulmamalıdır.
Kadınlar, bu günün eşleri yarının anneleri. Kıymet bilen, severken bile kırmaktan korkan yeni ve eğitimli nesillere.
Böyle düşünen ve bu düşünceyi yaşamına yansıtan erkeklerin hızla çoğalması ümidiyle 🙏
Kadın cinayetlerini bitirecek ne var ki? Hiç bir şey. Hakettiği cezayı alan yok, caydırıcı ve çok ağır cezalar olmalı. Böyle can güvenliği tehlikede olan kadınları kadın sığınma evlerine kapatmak ya da saklamak yerine, tehtid eden şeref yoksunlarına deli yeleği giydirip tımarhaneye kapatmalılar. Bu apayrı bir saçmalık. Kadın eski kocası ya da sevgilisi tarafından her türlü tehdidi alıp bunu ispatlıyor ama hiç bir yaptırımı yok. Tehtid eden elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor ortalıkta. Uzaklaştırma kararı desen ayrı komedi. Kafaya öldürmeyi koyan biri uzaklaştırma kararına sadık kalır mı? Ya nereden tutsam elimde kalıyo. Psikolojik kısmına ayrıca parantez açardım, zorunlu psikolojik testlere tabii tutmak, aile hekimliklerinde kolay ulaşılabilir psikolojik danışmanlıklar olmalı vs. Çözüm çok ama ne yazık ki hükümet yetkililerinin umurunda bile değil. Kendilerinden can alınmadıkça da bu konuya duyarlılık göstermeyecekler. Neyse kısa keseyim dilim sivrilecek yoksa…
Herkes bunların farkında aslında. Neden birleşip ortak bir tepki ortaya koyamıyoruz?
Herkes bireysel anlamda tepki gösteriyor. Kimse kimseye yeteri kadar güvenmiyor..
Önerin ne tam olarak?
Daha yeni fetva verdi diyanet yine kadınları hedef gösterdi.
Bu düzenden beslenen bir iktidar tarafından yönetiliyoruz 20 yılı aşkın süredir.
Bir besin piramidi oluşturdular birbirini sömüren.
Bunun en alt basamağında da ağaçlar, hayvanlar ve çocuklardan sonra kadınlar var..
Sürüngen gibi yaşadığımız yetmedi mi?
Bütün kadınların birlik olması için daha kaç kadının kurban verilmesi gerekiyor?
Önerin birlik olmak ya sonra?
Kadınlar birlik olsa sonrası gelir zaten. Bu kokuşmuş duzenden rahatsız olan bir o kadar da erkek var öne çıkmak istemeyen.
Kurtarıcı beklemeyi bırakıp elini taşın altına koyma vaktidir..
Yoksa o yılan bir gün senin kapına da gelir..
Bu öneriyi herkes veriyor da uygulama yok…
Ne olsun istiyorsun?
Ben de isterdim parmağımı şıklatıp bütün faşist ve yobazları yok etmeyi ama öyle bir dünya yok maalesef..
İşte ben de bunu demeye çalışıyorum zaten… Kurtarıcı beklemek yerine elini taşın altına koyma vaktidir diyorsun da herkes aynı durumda. Maalesef öyle bir dünya yok.
Değil.
Olen kadını suçlayan, bu kuklalar Allah'ın emirlerini dile getiriyor diyip ölümüne itaat eden de çok.
Ölüm orucu vardı hani bunlar da ölüm uykusundalar işte.
Onlar yüzünden bu düzen böyle gidiyor zaten. O kadar güçlü düzeni değiştirecek bir güç lazım. Bu da öyle kolay değil.
İşte o güç asla tek bir kişide olmaz, olamaz ama birçok kararlı kişide bir araya geldiklerinde olabilir..
Bir araya getirmek mevzu ya zaten..
Kadın cinayetleri neden bitmiyor?
bu cinayetler bir “kadın sorunu” değil, bir erkek şiddeti ve toplumsal zihniyet sorunu.
Kadınların yaşam hakkı, boşanmak istemeleriyle, hayır demeleriyle, kendi hayatlarını seçmeleriyle ellerinden alınmamalı.
Yasalar yetersiz kaldığında, cezalar caydırıcı olmadığında, cezasızlık devam ettiğinde; şiddet artar.
Toplum olarak sessiz kaldıkça da bu şiddet sıradanlaşır.
Bu sadece bireysel bir suç değil, sistemsel bir çöküştür.
Adaletin gerçekten işlediği, kadınların özgürce yaşadığı bir toplum hayal değil, zorunluluktur.
Saliha Akkaş da sadece boşanmak istiyordu… Yaşamak istiyordu. Ama izin verilmedi.
Biz artık sadece üzülmek değil, değiştirmek zorundayız.
Değiştirmek için de önce biz değişmeliyiz 🙃
Elbette önce kendimizden başlamalıyiz
🌱
Tabi olur personelleri ölmüş sonucta ölmeseydi görmezlerdi ne halta yariyor hicbir halta yaramiyorlar su anda kpssye calisiyorum Vatandaslik Dersine oradaki anlatanlara bakiyorum bir de bunlara bakiyorum alakasi yok 0-5 yas arası oyun oynama yeri onlar icin bosuna paralar dökülüyor sadece onlar degil hepsi öyle bir tanesi degil al birini vur ötekine
Haa toplum cok mu düzgün toplum yoldan cikti bunu toplum istedi toplum nasil olursa öyle yönetilirler toplumdan al birini basa koy o daha beterini yapar
Hersey toplumdan ibarettir toplum bozuk olursa hersey bozuk olur toplum düzgün olursa hersey düzgün olur
Toplum pislik icinde yasayan bir toplum pislik icinde yasarken temiz olamazsin
Nasıl temizlenir peki?
Kolay kolay temizlenmez bu saatten sonra toplum çürüdü artık bitti artık bu toplum cehennemlik oldu Allaha karşı gelen ona savaş acan onu görmeyen toplum düzelmez bizleri ancak cehennem temizler bu toplum zannediyor ki Allahı görmezsek bilmezsek onun emriyle yasamazsak iyi olacaz ama öyle olmuyor işte Allah yarina bırakır ama yanına bırakmaz herseyin zamani var zaten gördük görüyoruz korona deprem yangın bunlari zaten gördük daha fazla görecez bunlari geç Gazze var onlari görüyoruz ama devam ediyoruz maalesef insanliktan ciktik yedigimiz önümüzde yemedigimiz arkamiz da cok fazla azıttık kudurduk
En büyük nedeni "cehalet" maalesef ki kadını birey olarak görmeyen ve ona nasıl davranılması gerektiğini bilmeyen, sevgisiz büyüyen mahlukların toplumda yer bulması. insan, insan gibi yetiştirilemiyor. bunlar insan değil, canavar... Erkeğin kadına hükmedip onu yönlendirme düşüncesi olduğu sürece kadın cinayetleri bitmez
Nasıl biter peki?
Ailenin temelinde başlıyor. Öncelikle erkek anneleri "erkektir yapar" diye çocuk yetiştirmeyi birakmalilar. Karşı cinse karşı kibar olmalısını, onlara değer vermesini aşılamak gerekiyor. Birgün oğlum olursa kadınlara karşı kibar olmasının ona artısi olduğunu ve Erkeklik gururundan hıçbir şey kaybetmeyecegini öğreteceğim. Aile şiddetinde büyüyen aşilanarak gelişen birini elin kızı hiç düzeltmez önce kendi canavarımizı yaratmadan ona iyi bir eğitim vermek gerekiyor. Çünkü eğitimin ilk temeli ailede atılır
Çok haklısın 🙏
Çok güzel bir anne olacağın belli zaten yeter ki babayı doğru seç 🙃
🩷💖
🌱
Bazen bir hal olur anlatamazsın tanımı yoktur. Bi kelime edecek mecalin yoktur çünkü karşındaki için yaprak kımıldamıyacaktır. Ne yazık ki ülkede olan bir çok şey için söyleyecek kamyonlarca laf varken kelime çıkamıyor ağzımdan.
O erkekleri yetiştiren anne mi suçlu, bir cinayetten sonra diğeri işlensin diye bekleyen yasalar mı? Nasıl ceza sistemimiz olmaz, nasıl cinayet bu kadar normalleşebilir, nasıl bir ülkede öylesine şansına yaşıyor olabiliriz gerçekten anlamıyorum.
Anlamak ve anlatmak mümkün değilse bıçak kemiğe dayandı, harekete geçmek lazım demektir..
Çünkü hala kadını ikinci planda gören, onu “ait” sanan, eşitliği kabullenemeyen hastalıklı bir zihniyet var. Bu zihniyet sadece bireylerde değil, sistemde de yer buluyor. Cezalar caydırıcı değil, koruma mekanizmaları yetersiz. Eğitim eksik, vicdan eksik, eşitlik bilinci eksik… O yüzden bitmiyor.
Doğru..
Çünkü Türkiye de adalet yok aşağılık yönetim Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı yaparsa suçlular bunu fırsata çeviriyor nasıl olsa serbest kalacağım katliam yap diyor anasını satayım ne zaman ağır hapis cezası idam gelirse o zaman bu cinayetler son bulur Rabbimin adaleti elbet hakedene hakettiği şekilde yerini bulacaktır
Umarım.
En basitinden türk dizilerinde bile kadın sadece bir obje olarak görülüyor her dizi de 3,4 kadın 1 erkeğe yürüyor seçimi yapan hep erkek nedense kadınlar hep gurursuzlaştırılmış bu toplumu geçtim kadını dahi etkiliyor.
Aile, okul, medya organları, devlet, yargı, siyaset hepsinin üzerine düşeni yapması şart aksi halde düzelmesi hayal.
Kadınlar da oturup ağzı açık ayran budalası gibi izliyorlar onları 🤷♀️
Erkek başrol damızlık gibi sürekli çiftleşiyor kadınlarla üzerine o kadınlar savaş çıkartıyor o erkek için gurur onur haysiyet sıfır.
Bunun etkisi de toplumumuzda kadınların büyük çoğunluğu aşkı sevgiyi kendisini ite kakan atraksiyonlu ilişkilerde bulacağını normal seviyeli bir ilişkinin aşk olamayacağının en güxel aşk zor olandır kafasıyla hareket etmesine sebep oluyor.
Bunu bir bire ben görüyorum kimse öyle değil diyemez ne kadar iterse karşı cinsi o kadar takıyor kadın erkeğe sonu zaten hep hüsran
Özellikle yapıyorlar bu dizileri, kadın programı diye lanse edilen aslında kadını ucuzlaştıran tamamen kurgu olan deli saçması yapımları.
Tv'de izlediği gibi zannediyor insanlar da herkesi ve gerçek yaşamı.
Bu zannetme durumu da zaman içinde gerçeğe dönüşüyor işte 🙃
Bu kısır döngüden beslenen çok fazla leş kargası var. Bu kargalar işin kötüsü zeki de oldukları için uzun yaşıyorlar 🤔
Tam üzerine denk geldi şimdi bakın bu videodaki kızların yarısı cinayete yarısı da şiddete maruz kalacaklar bu kesin.
youtube.com/shorts/DSQlvDCmTWo?si=dz15Uslt5tfdg9Kq
Bir kız neden pîc erkeği tercih eder sence?
Sadece eğlence olamaz bunun sebebi 🤔
Bence en önemli sebep aşağılık psikolojisi yani kendini iyi erkeğe layık görememek.
Kendi değerlerinin farkında değiller 🙃
İnan bilemiyorum kuzen. İnsanlar garip yani... insanca birbirinin kıymetini bilen. Boşanma aşamasında dahi sırf zoruna gittiği için karşı tarafa zarar verenleri aklım almıyor
Dürtüsel davranış gösteriyorlar. Tam bir vahşi hayvan gibi.
Sonra da tüm canlılardan üstün olduklarını iddia ediyorlar, yersen 🤷♀️
Aynen öyle..
Eğitim şart erkek için. Aileden küçük yaşlardan başlayarak vicdan merhamet eğitimi.
Sadece kadınlara değil herhangi bir canlıya zarar verilmesinin cezası ağır olmali. Gidip içerde paşalar gibi yatmakta değil. Ceza indirimleri ise tam bir rezillik
Ve kadınların kızların aileleride onlari koruyup kollamali, ilgilenmeli dertlerini dinlemeli. O ilgiyi bir yerden alması lazım ve oda ailesi olmalı.
Çözüm yolu bu kadar basit olduğu halde neden uygulanmıyor sence?
Bu da doğru.
Boşanmayı kabul etmeyen caniler yüzünden bitmiyor bu cinayetler ama adalet yokki içerde keyfi yerinde yiyip içip yatıyorlar korku yok kısasa kısas olsa kimse katil olmaz
Sana katılıyorum. Hapis cezası kesinlikle yetersiz..
1. Eğitim sistemi.
2. Adalet sistemi. Adaletin para ile satın alındığı bir ülkede ne cinayetler ne de suçlar biter.
Ceza, hak, hukuk, adalet yok.
Doğru.
Bazı kadınlar da az değil. Ümit Can uygun a kızların attığı mesajlara baksana. Gerçekten bazı kadınların zekası çok düşük. Yani ateşe bile bile gitmek "ben onu adam edecegim" demek falan. Bence en büyük nedeni bu.
Adamın ne mal olduğu belli, kadın inatla onu seciyor. E seciminin neticesi de kötü oluyor maalesef.
3-5 kendini bilmez yüzünden bütün kadınlara laf edemezsiniz.
Düzgün erkekleri itiyor günümüzdeki evlilik yapısı.
Ailesi ve çevresinden evlen baskısı yiyen kızlar da kötünün iyisini seçmek zorunda kalıyorlar.
Kadınlar öldürülmemeli evet ama lütfen olaya at gözlüğü ile de bakmayın artık. Öyle kadınlar tanıyorum ki gerçekten insanı katil ederler kocalarına sevgililerine ağza alınmayacak sözler sarfediyolar. Gözümün önünde adam karısına diyo hatun sus ağzını topla bak sabrımın sonundayım yok kadın hala herkesin içinde car car ötüyo.
En başında o beyinlerini kullanıp doğru insanları hayatlarına alsınlar bir zahmet.
Bu dediğin çoğu tesettürlü için geçerli değil. O şeyi kafalarına takınca sanki beyinlerinide komple kapatıyolar
Aile ve çevre baskısı yüzünden algıları bozulmuş olmasın?
Açıklamam zaten geniş kapsamlı
Dünya genelinde Türkiye bu konuda bir numara maalesef... Çürük eğitim, kafaların katmalliği, kültürel süregelen ataerkillik...
Haklısın maalesef 🤷♀️
Nasıl biter peki sence?
En az 20 senelik sıkı bir değişim süreci, medyalarda sabah akşam ilim adamlarının hayatını anlatan belgeseller, gençleri öğrenmeye teşvik eden farklı eğlence yarış programları, her aileye bir tane aile danışmanın atanmasi, gençlerin evlenmeden önce belli çocuk eğitimi sertifikalarıni alması, dizi filimler deki küfürlü dilin kaldırılması, haberler de dahi şiddet içerikli olayların kaldırılması... Yani en az 20 sene bu kurallarda ilerleyecekse azda olsa bir parlayan yeni nesli görebiliriz, tabi bunların hepsinin gerçekleşmesi için koltuklarda ehil insanlarin oturması lazım.
Aynen öyle her alanda yenilikçi değişimler şart..
Erkekler boşanmayı ya da direk itaatsizliği sevmiyor bu da onları cani yapıyor devlet cezaları sıkı tutsa olmazdı
Devlet cezaları niye sıkı tutmuyor sence?
Çünkü caydırıcı cezalar yok ve kadının bu toplumda hala bir adı yok. Ezilmeye devam ediliyoruz.
Kadının toplumda adı nasıl olabilir peki sence?
Maalesef bu cinayetler bu rejimle asla son bulmayacak.
Bana da öyle geliyor..
Göz var nizam var görünen köy kılavuz istemez. İstanbul sözleşmesi yasatir
Bir erkekten bunu duymak umut verici 🙃
Erkekler tepki gösterdiği için yine erkek yöneticiler çıktı o sözleşmeden 🤷♀️
Temel sebep eğitim ve yozlaşma, caydırıcı olmayan sebep ise bozuk adalet sistemi maalesef
Nasıl değişir ve duzelir peki bu düzen?
Baştakiler olduğu sürece düzelmez, Atatürkçü akıl lazım
Doğru 🙏
Eğitim yok. Caydırıcı ceza yok. Ondan. Düşüncem Üzülüyorum
Hepimiz üzülüyoruz..
ortadoğuda bitmez
buna başkaldıracak olan kadındır
kadınların erkek evlatlarıdır
Bir yerden başlamak lazım..
Onların içinden birinin başına gelmeden neden meclise gelmedi bu konu
Kendilerine Müslümanlar çünkü..
Kendi kuyruklarına basılınca veryansın ederler işte böyle
Kravat takınca iyi hal diye bir saçmalık olduğu sürece de bitmeyecektir.
maalesef..
Son zamanlarda bu olaylar o kadar arttı ki, İnan artık haberlere bakasım gelmiyor..
Ben bakmıyorum içim kararıyor. Bu sefer sosyal medyada ve nette karşıma çıkıyor veya burada.
Kaçmak da çözüm değil..
Tabii ki kaçmak çözüm değil ama elimizden keşke bir şeyler gelebilse. Nasıl kıyıyorlar Gerçekten anlam veremiyorum , bunlar nasıl insan.
1 günde gelmiyorlar o noktaya. Öncesi var bu olayların.
Valla kızlar da kendi ailesi için yaşasın çok zıplıyosunuz anca sanaldan linçlersiniz böyle çözüm mozum de olmaz oğlunu eğit diyene kadar kendinizi eğitin bence kendi hemcinsimle 10 yıldır irtibatım da yok ilişkilerim de de ayrılan tarafta hep karşı taraf her şekilde her koşulda birilerini buluyolar imkanım olsa ilk işim başka ülkeye gitmek olacak sizden kusura bakmayın ne sevgi ne saygı beklerim umrum dışı
Bu ülkede ne erkeğinden adama hayır gelir ne kızından hepsi pini çekmiş bomba gibi kim kimi aldatırsa doğruları konuşunca linçle hemen çözüm değil linçlemek kendinizi eğitin kendiniz için yaşayın taciz eden yolda giderken cinayet işleyen de gözümde etek giysin hepsinden nefret ediyorum
Açıkçası azınlık bir çoğu hak etmiyor ama kalan büyük çoğunluk hak ediyor, ben erkek halimle görüp yolumu değiştirdiğim keko ile sen gidip sevgili oluyor isen ne yazık ki biraz ölmeyi hak ediyorsun demektir.
Kız kardeşinin veya kızının başına geldiğinde ağlayarak adalet aramazsın umarım (!)
akıl hastası psikopatları sokaktan toplamadıkları icin adaleti duzgun saglayamadıkları icin birini olduren 2-3 gun sonra serbest kaldıgı için ona guvendikleri için aslada kadın cinayetleri bitmez
En kötüsü de bu karamsarlık zaten..
Bu insanalr evin içinde ne yaşıyordu kim bilir? Vicdaninolsa cana kıyamaz zaten düşünsene bu onun evli olduğu eşine yaptığı. Güya seviyordu bir zamanlar. Bunların kaçı sokakta yanımızdan geçiyor gidiyor kim bilir
Bunları yetiştiren ana babada kabahat. Keşke o gün annesinin başı ağrısaydı.
Zihniyet canım toplum bakış açısı bu kadın öldürülmesede psikolojik olarak toplum tarafından bir kalıba koyulurdu zaten dul vs erkek evlatlarını özellikle yetirtirme tarzı önemli o yüzden
Hem erkekleri hem kızları düzgün şekilde yetiştirmek önemli.
Aynen öyle hem fiziksel hem psikolojik şiddet çok fazla o yüzden ne desek bir şey değişmeyecek
Şimdi konuşsam kadınlar beni eleştiri yağmuruna tutar
Konuş bakalım. Mantıklı olursa ağır eleştiri yapmam 😀
Korkuyorum siz kadınlardan dedem hep derdi kadınlardan uzak dur diye sağolsun tavsiyesine uyuyorum bende😂
Bayanlar piskopat maço erkekleri tercih ettikçe bitmez maalesef
Kanayan yaramız resmen can güvenliğiniz yok
maalesef..
Laiklik sistemden İslami sisteme geçmediğimiz için
kısasta hayat var
Aynen öyle..
Erkekler cahil oldukları için
O erkekleri yetiştiren anne babanın cahilliği olmasın o?
İkisinin tipine bakınca pek de üzülesim gelmedi
Bitmez bitmiycek psikolojiler bozuk iman yok
Hep te 37 yerinden bu ne iş
Kadın cinayeti değil insan cinayeti için çalışın.
Ney bitiyor zaten
Meclisteki tesettürlü vekillerine sor
Ülke batti bitti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?