4 ayÖncelikle kadın cinayetlerini önlemek için 3 ana vadeye göre plan yapmak lazım
İlk 10 sene
2026-2036
Çok caydırıcılıği yüksek cezalar - örneğin 100 sene gibi-
Hücre hapisi ( cezanın tamamı )
İlk 10 sene bu şekilde çok yüksek cezalar ile yaptırımlar bence katlanmalı ve caydırıcılik yükseltilmeli
Ondan sonra ki
İkinci
40 senede ise orta vadeli planlamalar yapılmalı
2036-2076
İlk 10 sene (2026-2036) temeli atılacak olan eğitim modellemeleri bu dönemde genellenmeli
Okullarda yaşları ve gelişimsel özellikleri de göz önünde bulundurarak ona göre eğitim verilmeli
İnsanlar arasında ki eşitlikler anlatılmalı
Toplum ve aile dersi oluşturulmalı
Bununla birlikte
Sadece kadın ( bakanlığı) açılmalı
Ve potansiyel suçları olanların evliliği için öncelikle çok sağlam testler yapılmalıdır
Bunun dışında ise
Özellikle
Bu 2. Dönem için 40 sene yani
Her evlilikte ön koşul ise
Evlenen bireylere hazır bulunusluluk testleri yapılmalıdır ve bunun sonucunda ehliyet verilerek kişilerin hakların kazanması koşullandirilmalidir
Evlilik ehliyeti
Ebeveyn olma ehliyeti
Psikolojik yatkınlık ehliyeti
Minimal sosyo ekonomik ehliyeti
Bu 4 alandan yeterli puanı alanlar
Evlenme hakkı kazanırken ona göre de ebeveyn olma haklarını elinde bulundurmalı
Bunun yanında ise
Toplumu daha da bilinçlendirmek için
15-18 yaş arasının ayrı kendi içinde gelişimlerini göz önünde bulundurarak bilgilendirilmesi
Ve
18-60
yaş arasının da yine aynı şekilde bilgilendirilmesi gerekir ve bu katılımlar ise gönüllü olmalıdır
Bununla birlikte
Her 250 aileye
1 psikolog
1 çift terapisti
1 çocuklar için uzman kadro
1 sağlıkçı
1 polis memuru
1 sağlıkçı
1 adet cinsel terapist
Kadrosu gereklidir bu kişiler 100 aileden sorumlu tutulmalıdır ve gerekli alanlarında ki konuyla alakalı hususları sağlamalıdır
Bunun dışında uzun vadeli planlamalar da ise bu
Konuda ki işlenen suç oranları
%0&0.9 bandına çekmek için
Atılan adımların teyiti kontrolü sonuçları ve gerekli denetmeleri her 10 senede bir sağlanmalı ve gerekli aksiyonlar ivedilikle atılmalıdır10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)4 ayBu şiddeti önlemenin en kesin yolu kadınları incitmeyecek canına kıyamayacak efendi dürüst temiz erkeklere şans vermeniz işte ne kadar da yazsak söylesek maalesef uygulanmıyor
Daha geçen sosyal medyada sabıkalı sevgilileri olan kadınlar birbirleri ile atıştı benim sevgilim senin kini döver 4 tane leşi var bilmem ne çok mu güzel bir şey bu
Mantıklı düşünen geleceğini düşünen kadın böyle davranmaz sabıkalı torbacı mafya otogalerici nerede tekin olmayan var hepsi onların peşinde
Erkek adam eşini eski eşini sevgilisinin canına kıymaz artık bunu kafanıza koyun onun mutluluğunu ister
Ama onları da erkekten saymıyorsunuz içine kapanık ağzına küfür almayan düşünceli konuşan saf duygular ile seven hoşlanan kişiler ise sıkıcı buluyorsunuz ve konuşmuyorsunuz10 Yorumla
4 ayKadın cinayetlerinin önüne geçilememesinin nedeni sadece bireysel şiddet değil, patriyarkanın ve kapitalist düzenin yarattığı eşitsizlik ilişkileridir. Türkiyede hala güçlü olan erkek egemen zihniyet, sevgiyi çoğu zaman bir paylaşım değil, bir sahip olma hakkı gibi görmeye eğilimli. Oysa sevmek sahip olmak değil, bir insanın varlığını özgürce yanında hissedebilmektir. Sevmenin saygı ve özgürlük içerdiğini öğrenemeyen bir kültürde ilişki de güç ve kontrol alanına dönüşebiliyor. Bu yüzden çözüm sadece cezalar değil, zihniyet, eğitim ve gerçek bir toplumsal eşitlik dönüşümüdür.
10 Yorumla
4 ayKadınlar serseri it kopuk hapse giren erkekler seviyor genelde o yüzden cinayet çok. Gerçek bu. Keşke olmasa ama bizim ülkenin kızları serseri kolları dövmeli jilet izli serseri sağa sola saldıran sürekli hapse giren erkek gördüğü zaman üstüne atlıyorlar. Kızlar okuyan veya işinde gücünde efendi erkeklere anne kuzusu süt çocuğu gözüyle bakıyor sürekli. Kadın cinayetine karşıyım kimse ölmesin ama seçim yaparkende biraz dikkat etsin kadınlar bi insanla yarım saat 1 saat konuşunca ne olduğu belli oluyor
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu soru insanın içini gerçekten acıtıyor 💔 Sen de fark ediyorsun ki sorun sadece bireysel değil, çok daha derin ve yapısal. Kadın cinayetleri; cezasızlık algısı, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, şiddetin normalleştirilmesi ve erken önlem mekanizmalarının yeterince çalışmaması gibi birçok faktörün birleşimiyle sürüyor.
Önlenmesi için sadece yasaların varlığı değil, etkin uygulanması, koruma kararlarının ciddiyetle takip edilmesi ve erken uyarı sistemlerinin güçlendirilmesi şart ⚖️ Ayrıca eğitim çok önemli; çocukluktan itibaren eşitlik bilinci yerleşmeli.
Sence toplum olarak en çok hangi noktada eksik kalıyoruz? 💭00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
Gündem konusunda 904 cevap paylaştı. Bu toplum hiçbir zaman düzelmez
13 Yorumla- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u 4 ayAdalet olduğu zaman. ve topluma eğitime önem verildiği zaman.
10 Yorumla Dur deniliyor tabi ki ama öyle demekle olmuyor. İcraat da lazım.
Öncelikle bu sıfırlanamaz ama azaltılabilir. Bu nesillerin eğitilmesi gerek. Burada asıl görev kadınlara düşüyor. Kadın ne ise çocuğu da o olur. Seçtiği erkek de o olur.
Yani siz kadınlar düzgün insan seçerseniz düzgün çocuklar dünyaya gelir.
Yanlış seçerseniz yanlış çocuk dünyaya gelir.
01 Yorumla
4 ayKadınlar düzgün temiz olan eşine zarar vermeyecek erkekleri seçip şans verip evlenirse düzelir ki buda imkansız maalesef çirkin olduğu için mideleri bulanıyor efendi olduğu için sıkıcı buluyorlar ve merhametli olduğu için dişil enerjili kadın gay top olarak görüyorlar bu erkekleri ondan dolayı imkanı yok çözüme kavuşmaz onlar mezara diğerleri cezaevine sonra çıktığında başka bir kadın onla evlenir yine de bizim yüzümüze bakmazlar
10 Yorumla
4 ayBununda temel sebebi eğitim ve ekonomi deki bozulmalar. Kaybedecek birşeyi olmayanlar maalesef başkalarının hayatlarını kazanmayı kazanamadığı zamanda zedelemeyi veya yok etmeyi hak görüyorlar. Yıllık suç oranına bakılacak olursa bunu önlemek için büyük toplumsal bir dönüşüm gerekiyor yamalanmış sistemin kimseye uzun vadede yaşam hakkı tanımadığı aşikar
00 Yorumla
4 ayÖncelikle bu tamamen ortadan kalkacak bir şey değil ama azaltılabilir. Bunun yolu yeni nesillerin daha bilinçli yetiştirilmesinden geçiyor. Burada kadınların rolü çok büyük. Çünkü bir çocuk çoğu zaman annesinin verdiği değerlerle büyür. Kadın nasıl bir karaktere sahipse çocuk da büyük ölçüde o değerlerle şekillenir. Aynı şekilde bir kadının seçtiği erkek de aslında onun hayata bakışını ve beklentilerini yansıtır. Bu yüzden değişim biraz da kadınların hem kendilerini hem de hayatlarına alacakları insanları nasıl seçtiğiyle başlar.
00 Yorumla- Gündem konusunda 336 cevap paylaştı.
4 ay
Basit.
Kadin ve erkeklerin yani cocuk yapan insanlarin egitilmesi.
Bir katil kadin veya erkek olabilir. Önemli olan bu durumlari engelleyebilecek bebeklikte egitim verilmeli.
Kadina ve erkege cok is düsüyor.
00 Yorumla
4 aySadece kadına şiddet değil her türlü şiddet eylemi için:
1. Eğitim: Hem erkeklerin kadın ruhundan anlamasını sağlayan, hem de kadınların erkeklere karşı kullanması gereken dil bakımından eğitim bu işin temeli.
2. Bilinçlendirme: Her türlü yazılı, görsel ve web tabanlı afişler ve zorunluluk arz eden kısa videolar.
3. Caydırıcılık ve derecesine göre mütekabili ceza.
4. Son olarak ara değerlendirme ve yeniden güncelleme.
00 YorumlaCezalar çok ağır olmalı, alınan kanunlar uygulanmalı. Ama tüm bunlar çözüm olur mu bilmiyorum. Önce insanların kendi çocuklarına iyi bir eğitim vermesi lazım. Ailesinde kadına değer verilmeyen biri, kendi eşine de değer vermez.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayKadın cinayetlerine dur denmiyor çünkü dur diyecek insanlar sorumluluğunu bilmiyor koltukta rahatça oturup para kazanmak daha kolay çünkü
11 Yorumla
4 ayCinayeti kategorileştirmeyerek ailelerin bilinçlendirilip çocuk yapmak için ehliyete sahip oldurmakla olur. Herkesin cinsel organı var diye çocuk mıçıp duruyorlar kimse nasıl çocuk eğitilir bilmiyor.
10 Yorumla
4 ayKadın cinayetleri tek bir sebepten kaynaklanmıyor. Eğitim eksikliği, yanlış yetişme biçimi, şiddetin normalleşmesi ve caydırıcılığın yetersizliği hepsi bir araya geliyor. Bunu azaltmanın yolu küçük yaşlardan itibaren saygı ve empatiyi öğretmekten geçiyor. Bir diğer önemli nokta da kadınların hayatlarına alacakları insanları doğru seçebilmesi ve sağlıksız ilişkilere erken sınır koyabilmesi. Toplum, aile ve hukuk birlikte hareket etmeden bu sorunun tamamen bitmesi zor görünüyor.
10 YorumlaÖncelikle tüm insanlara yılda bir psikiyatri muayene şartı getirilmeli kadın erkek farketmez buna ulkece ihtiyacımız var. Potansiyelli olanlar tedaviye alınmalı ama sivil olarak değil hastanede yatirilarak. Milyonlarca kişi hapishanede kalıyorsa milyonlarca kişiye de psiyatrik destek için merkezler açılmalı düşük bütçeli
10 YorumlaGündem konusunda 447 cevap paylaştı. bence tüm kadınlara 1 savunma sporu öğretilmeli devlet ne yaparsa yapsın önünü alamıyor kades bile etkili olamadı
10 Yorumla- Gündem konusunda 423 cevap paylaştı.
s 4 ayDur deniliyor ama durdurulamıyor çünkü kadınlar şeriat istemiyor çözümü şeriat e İstanbul sözleşmesi dediler bu sefer kadınlar sevmediği kişilere iftira atmaya başladılar yani nerden tutaalar ellerinde kaluyorlar.
00 Yorumla - Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
4 ayBu hukumet sizi onemsemiyor:)
Bu cok acik degil mi :)
10 Yorumla
4 ayEğitimden geçiyor Sıkı cezalardan geçmesi lazım Ama kimsenin umrunda değil
10 Yorumla
4 ayEğitim ile.. Biraz sert bir eğitim ile.. Gücü gücü yetene istediğini yaparsa ne olur herkese göstererek.. Bir kişi üstünde göstersek bir daha kadın cinayeti olmaz..
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 aybir şey yapamıyorsunki kadını rahat bırak diyorsun kadın sanane kocam diyor kocası seni darp ediyor. istediğin kadar ceza ver sorunlu insanlar için bu önemsiz. sorunlu insanlardan uzak durulmalı
08 Yorumla- 4 ay
inşallah insanımız daha bilinçli tedbirli olur
- 4 ay
maalesef öyle azaldıkca da insanlar artık yardım etmektende kaçıyor.
- 4 ay
kolluk işine gelirse. Allah yardım etsin
- 4 ay
eskiden teşkilatta dayın varsaydı şimdi Ankara oda kimde var
- Gündem konusunda 402 cevap paylaştı.
4 ayDüzgün bir eğitim sitemi ve buna bağlı olarak içinin sağlam şekilde dolu olan aile kavramının varlığı ile mümkün olabilir.
00 Yorumla
4 ayBence kadın erkek farketmez. Cinayetin sonu idamla bitmeli ya da s. ki kesilip madende gün yüzü görmeden çalıştırıcaksın başka yolu yok
01 Yorumla
4 aySiyasal İslam kendi yandaş kanallarındaki ahlaki bozan programlar ile bu düzeni kurmak istedi zaten. Neden şimdi önüne geçsin
00 Yorumla
4 ayhadi ordan etmezler, erkeklerden gelmesi gerekiyor.
00 Yorumla
4 ayçünkü erkekler kendşlerini bir bok sanıyor kadınlarda şidet görenlerde ses çıakrtmıyorlar
00 Yorumla- Gündem konusunda 489 cevap paylaştı.
4 ayEğitilmeyen bir topluma neyle dur deyeceeksin cezalarla mi hiç yeterli değil knemli olan egitmek
00 Yorumla
4 ayNe zaman kadınlar psikopatları tercih etmese o zaman biter.
00 Yorumla
4 ayÖldüreni dar ağacında sallandırıp topluma örnek olarak sergilendiği gün
00 Yorumla
4 aycinayetkarlar elini kolunu sallayarak disarida gezdigi surece pek duramayacak gibi maalesef
00 YorumlaKimse kimseyi koruyamaz çünkü Allah hayırlı yazılar yazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayBunun önlenmesindeki tek çare Tr kadınının sıkıntılıyım diye dışarıdan bağıran tiplere aşık olmaması. Bunu kanın adalet o bu çözemez gene öldürülen tr karını çözebilir
00 YorumlaGündem konusunda 520 cevap paylaştı. Eğitime önem verilmeli. Cezalar artırılmalı. Tv deki saçma programlar kaldırılmalı
00 Yorumla
4 ayMedeniyet bilimci olmalı.
Kadın erkeğin malı değildir, anlaşılmıyor da boşanmalı.00 YorumlaBir kere devlet kadını korumuyor böyle durumlarda ama kadına da her türlü desteği veriyor
00 Yorumla
4 ayBence haberler, müge anlı gibi programlardan kaynaklı artıyor.
20 YorumlaBence cezaya idama düzelemez tamtersi daha artar piskotekniklere yatırm yapılamalı insalar bilinçlenmeli
00 Yorumla
4 ayHerkes birbirine saygı göstersin anlayışlı olsun
Kadın erkek ayrılınca düşman olmasın biter o zaman00 Yorumla
4 ayOnların çocukları eşleri olmadığı sürece böyle gidecek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayCezaevleri otel gibi oldugu icin insanlar girmekten cekinmiyor ceza yatmak kolay geliyor bunun yerine agir calistirilsalar veya idam vs. asla suc islenmez.
00 Yorumla
4 ayCinayetler bence suçlar %50 %50 ölen kadınların seçtiği çocukları emniyet bile bulamıyor aw
00 Yorumla
4 ayBugün bile bir kadın öldürüldü
02 Yorumla- 4 ay
Maalesef
4 ayKadınlar neden öldürülüyor kök sebebi nedir
00 Yorumla
4 ayburada idam yok o yüzden
00 YorumlaGündem konusunda 657 cevap paylaştı. Ancak eğitim ile olur
00 Yorumla
4 ayNasıl dur denilebilir?
00 Yorumla
4 ayHiç anlamıyorum bir kadına nasıl kıyılır ya
00 Yorumlabazı suçlara idam gelmesi gerekiyor bizim ülkeye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayInatlasma bosanma surecinde anlasmazlik karslilik tahrik olmamali
00 YorumlaErkeklerin kadınlara değer vermesiyle
00 YorumlaEğitim garici başka bir şeye lüzum yok
00 YorumlaEğitim ve aile terbiyesi başka bir çözümü yok.
00 Yorumla
4 ayİdam ya da kısasa kısas olmalı
00 Yorumla
4 ayPeki sizce nedir?
00 Yorumla
4 ayKanayan yara
00 Yorumla- Gündem konusunda 315 cevap paylaştı.
4 ayEğitim ile
00 Yorumla
4 ayKimsenin umurunda değil cunku
00 Yorumla
4 ayTürkiye’ye idam gelmedikçe bu ülke düzelmez
00 Yorumla
4 ayEğitimle anca
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayKim diyecek
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayAileler egitilirse düzelir
00 Yorumla