Son zamanlarda çevreme bakınca, yaşıtlarımın evlenmeye başladığını görüyorum. Bazıları 15-18 yaşına kadar evlenmiş durumda. Ben kimseye evlenmeyin demiyorum; bu tamamen kişisel bir tercih. Ama şunu söylemek isterim ki, ben öncelikle kendi hayatımı kurmayı, evimi, arabamı ve kendi düzenimi sağlamayı seviyorum. Kendime ait bir yaşam alanım, maddi ve manevi olarak hazır bir hayatım olmasını istiyorum.
Çalışıyorum ve gerçekten çok çalışıyorum; emek veriyorum, hedeflerime adım adım ilerliyorum. Bu süreçte başkalarının ne yaptığına fazla takılmıyorum, ama gözlemlediğim bir gerçek var: Hayatın temposu ve sorumlulukları farklı, evlilik ayrı bir dünya. Dolayısıyla ben önce kendi yolumu tamamlamak, kendi hayatımı sağlam temeller üzerine kurmak istiyorum.
Evlenenlere ise bol şans diliyorum. Umarım her şey istedikleri gibi olur ve hayatlarını istedikleri şekilde şekillendirirler. Herkesin yolculuğu farklıdır ve herkesin öncelikleri değişir; benimki şimdilik kendi dünyamı inşa etmek.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evlenirlerse evlensinler, ne yapalım; özentiler gibi gidip biz de mi evlenelim.
Önce doğru düzgün bir hayat kurup kendini yetiştirmeli insan. Kendini tanımalı, insanları tanımalı. Ciddi arkadaşlıkları olmalı. Sonra varsa bir sevdiği evlenilebilir. Güzel tarafları vardır tabi ki. Sevmek ve sevilmek güzeldir. Anlayış bulduğun, gönlünü dinlendirdiğin, karakterini yetiştirmiş biriyle hayatı paylaşmak insanın karakterine değer katar. Sevdiğin için çocuk yapmak ve o çocukları iyi yetiştirmek paha biçilmezdir... Tabi ki bunları birlikte yapmaktır; tek taraflı olacak bir iş değildir.
Ama, ama, ama...
Evlenip de boşananlar oluyor kötü şekilde; sorsan çok seviyorlar, alakası yok.
Çocuk yapıyorlar ama doğru düzgün yetiştiremiyorlar; iyi yetiştiremeyeceğimiz çocukları mal-mülk gibi görmeyi bırakmazsak doğan her çocuk daha büyük bir sorun olabilir. Bir insan dünyaya getirip de "ben parasını koydum cebine, ne yaparsa yapsın, okursa okusun, okumazsa okumasın" demekle ebeveyn olunmaz. Çocuk yapanların bakmadıklarını gördüğümüz de çok oluyor artık. Sırf kendi rahatı, egosu ve yaptığı/yapacağı saçmalıklar için çocukları varken boşanıp da o çocukların geleceklerini karartan ebeveyn müsveddeleri var.
Evlenip de ego tatmini çabalarıyla hayat geçirenler oluyor; karşısındakinin egosunu tatmin etmekle geçen bir hayat ya da kendi egosu için.
3-5 ayda bir sevgili değiştirip de evlenenler oluyor. Sırf "benim de sevgilim olsun" diye sevgili yapan ve "seviyorum" diyen manyaklar.
Ne yazık ki bu ülkenin toplumu daha da özenti bir hale gidiyor; özenti evlilikler, özenti hayatlar. Her şey daha da materyalist.
712 Yorumla- 9 ay
Çok güzel yazmışsın
- 9 ay
@Nightwalk35 , yoğun duygular bunlar. Sevdiğini kaybetmenin acısı bazen düşündürür insanı, saçlarını dökecek kadar. Bir şeyin "daha'sını" görünce insan, ondan gayrısını umursamazmış.
Sizlere tavsiyem, cidden seviyorsanız deneyin sevmeyi ve sevilmeyi. Özentiliklerle adam olamazsınız.
Sevgili yapmak için insanların karşısına çıkmayın; ne kadar küçüldüğünüzü görebilecek kadar büyük insanlar olun.
Eğer söylersen belki O da seni sever ama hayatındaki saçmalıklar yüzünden mutsuz olur diye içine gömdüğün o sevgi, sevdiğini kaybedeli geçip gitmiş yaklaşık 10 sene sonra bile gönlünü yakmaya devam ederken, hayat düzelmeye başlasa bile artık O'na asla kavuşamayacağını bilmek, artık O'nun olmayışını bilmek işte bu işin "daha'sıdır" ve kimseleri kabul edemeyen bu gönül ne yapacak, bilinmez. Sadece ağır bir yorgunluk hissedersin. Ve sorarsın kendi kendine, başkaları cenneti yaşasın diye cehenneme razı olanlar şimdi günahkar mı oldular, diye; adaletin sessizliği de ayrı bir sağır eder. Nerede şimdi o suskun Tanrı'lar? Sanırım mahşere kaldı bazı kavuşmalar. Ama burada olmayan şeyi orada kim niye versin ki?
Hayat, tercihler, sonuçlar ve bütün bunların bedelleri. Başka da bir şey var mı? - 9 ay
Aşk acısı çektiniz galiba
- 9 ay
Her şey gelip geçiyor bu hayatta. Bazı insanlar sadece bir şeyleri öğretmek için girip sonra da gidiyorlar hayatımızdan. Ders çıkarıp yola devam etmek gerek
- 9 ay
Peki, o kadar kolay mı?
Evet, geçmişe takılıp kalmak pek doğru sayılmaz, farkındayım ama geçmiş denilen şey bir zamanlar umutla, hevesle, emek, sabır ve özveri ile hazırlandığımız gelecek değil miydi? Ve o güzel uğraşların çoğunun bazen mensubu olmaktan tiksindiğim insanlığın çok basit şeyleri dağ kadar kocaman zorluklar haline getirmesi yüzünden birer hüsrana dönüşmesi, öylece "bunlar geçmişte kaldı" diyerek kenara atılabilecek ya da unutulabilecek şeyler miydi? Elbette geçmişten ders alıp kötü şekilde tekerrür etmesine engel olmak için gereken tedbirleri almak gerekir ama insanlar da boş durmuyor ki; sürekli yeni bir saçmalığı derde dönüştüren manyaklarla muhatap olunması gereken bir dünya burası. Eskisi kadar kafaya takmıyorum ama bazen bir sersem çıkıp inadına kaşınıyor ve halen de sürmekte olan evrimsel geçmişimizden gelen bazı hayvani dürtüleri geçmişe nazaran şu an sahip olduğumuz zeka ile birleştirip her şey durulduğunda aynaya bakınca kendimden utanacak şeyler yapmak için bir araç olarak kullanabilirim.
Son birkaç yıl merak ettiğim şeyler değişir oldu; eğer biraz olsun sabrım varsa o sabrı kim ne tür bir şey için taşıracak?
Sanırım bazen şunu hissettiriyor hayat, Ben Wade'in Byron'a dediği gibi, öldüğüm zaman bu cehennemden kurtulacağım. - 9 ay
Hayata bu kadar karamsar bakman doğru değil. Tamam ben her şeyi geride kolayca bırakıp devam etmek kolay demiyorum ama zamanla geçiyor her şey. İnsanın zamanla alışmadığı hiç şey yok. İnsanız ve her şeye alışıyoruz zamanla.
- 9 ay
Karamsar değilim. Bana benzeyen pozitif birini böyle bir yerde bulmanız da pek kolay rastlanır bir şey olmayacaktır. Gayet kendine özgü iyimserliği olan biriyim.
Zamanla alışıyoruz dediğiniz gibi. Lakin alışmak biraz tuhaf bir kavram; "alışmak" diyerek bazı şeyleri normalleştirmek doğru mu sizce? Bunu siz bileceksiniz ama dediğim gibi; artık eskisi kadar kafaya takmıyorum.
Arıyorum sadece, o en büyük bilinçleri bize öğretecek mütevazi kökleri; arıyorum sadece, daha hiç bir inanç yok iken hakikati düşleyenlerden tarih öncesinden kalma bir inancı.
Belki güzel bir sohbet, belki gerçek bir arkadaşlık. - 9 ay
"Sanırım bazen şunu hissettiriyor hayat, Ben Wade'in Byron'a dediği gibi, öldüğüm zaman bu cehennemden kurtulacağım." Cümlesini kuran birinin pek pozitif biri olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ama peki dediğiniz gibi olsun
- 9 ay
İyimserimdir, cidden. Sadece uç noktaları olan bir kişiliğim var, diyebilirim; birden çok ve belki tuhaf. Sadece birkaç yazıya, davranışa veya konuşmaya bakarak bir şey söylemekten çekinmeliyiz.
Ne tavsiye ederdiniz ya da cidden içinizden ne söylemek gelirdi; şu veya başka şeyler için. Belki bir müzik tavsiyesi verirsiniz bana. - 9 ay
Bu konuşmanın üstüne bu şarkı iyi gider sanki
music.youtube.com/watch
- Aile & Toplum konusunda 677 cevap paylaştı.
9 ayCocuk yapmaya karsiyim. Bu yuzden evlilik gibi bir planim yok. Bana göre cocuk yapmak doğan çocugun ölümüne sebep olmak gibi geliyor ve insanlık dışı bir davranış. Çocugu guvenli ve refah icinde yasatmak icin bir sürü gerekliliklere sahip olmak gerekir. Bir kere ekonomik olarak cok zengin olmalisiniz. Cocugunuz hicbir zaman egitimi icin dahi ihtiyaclarimi nasil hallederim dememeli. Bir hafta sonu İngilterenin bir kafesinde takilirken başka hafta sonu Eyfel manzaralı yemek yemeli. Cocugun zenginlikle simarmamasi icin imkanlari hak edecek sekilde hep ödül ceza mantigiyla büyütülmeli. Ebeveynin cok olgun ve dikkatli davranmasi gerekir. Baski kurmadan agir cezalar uygulamadan ancak her istedigine evet denilemeyecegi anlayacak şekilde yetiştirmesi gerekir. Cocugun ebeveyn üzerindeki en büyük hakkı; onu sorumluluk sahibi olabilecek şekilde yetiştirmesidir ancak ebeveyn ne olursa olsun her zamanda arkasında durmalıdır. Kaldı ki siz tüm bunlara dikkat etseniz bile dünyanın en zenginleri ve ödüllü ebeveynlerinden biri de olsanız, çocugun saglikli dogabilecegi yahut hayatinin geri kalaninda bir kaza ya da hastalik gecirmeyecegi kesin degil. Daha kötüsü hastalikli insanlarin cocuklari tarafindan tacize tecavüze ugramayacagi ya da yakılarak öldürülmeyeceği de kesin değil. Sizin zenginliginiz kaybolmayacagi da kesin degil. Daha cocukluk evresindeyken siz vefat ettiginiz için bu dünyada yalnız kalmayacağı da kesin değil. Bana göre ÇOCUK YAPMAK BENCİLLİKTİR ve İNSANLIK DIŞIDIR. Dünya toz pembe değil gerçekçi ve vicdanlı olunmalıdır.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
9 ayDüğünler yakında herkes evleniyor ama benim yaşımda değil bugün ki düğün nikah neyse o kadın 33 yaşında dedm ya hiç beklemezdim o kişiyle evleniyor bugün ben ne yapıyorum hiç bir şey yapmıyorum duyuyoruz mesela bir kuzenim var nişanlandı mesajla tebrik ettim şimdi öbür kız kuzenim var onun da nişan yakın onu da tebrik edecem Allah izin verirse mesajla
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum seni biraz düşündürüyor olabilir, ama herkesin hayat yolculuğu farklıdır. 🌸 Kimisi erken evlenir, kimisi kariyerine odaklanır, kimisi de kendini keşfetmek için zaman tanır. Sen de şu an kendi hayatına odaklanıyorsundur ve bunda hiçbir yanlış yok. 😊
Başkasının zaman çizelgesine göre hareket etmek zorunda değilsin. Önemli olan, kendi mutluluğunu inşa etmek ve doğru zaman geldiğinde senin için doğru olan seçimleri yapmak. 💕 Kendi hayatındaki huzuru keşfetmek, seni daha güçlü ve mutlu yapar. Unutma, her şey senin zaman çizelgende gerçekleşmeli. 🌟10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 9 ayhiç bir şey yapmıyorum.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
9 ayGeziyorum.
Herkesin hayatı kendine.
Sürekli çatışma içinde ve sorun çözme içinde bir yaşam bana göre değil.
Sürekli bir memnun etme içinde.
Fol yok yumurta yokken , havadan nem kapma misali bir hayata yelken açmaktansa tek düze bir yaşamı tercih ediyorum.
Tabi böyle biri ile tanışırsamda hayır demem.30 Yorumla
9 ayİnan zerre kadar kendimi kötü hissettirmiyor. Herkesin kendine has bir yolculuğu var. Herkes kendi kaderini yaşar. Kendimi şartlarını şeffaf olarak bilmediğim kimseyle kıyaslamam sadece gelişmeyi ve olgunlaşmayı hedefleyip elimden geleni yaparım. Zamanı gelince her şey olur. Acelem yok, endişem hiç yok. Ben kendime de yoluma da yolumu ve beni yaratana da güveniyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayŞey aklım geldi biriyle telefonda konuşuyorduk o eski kız arkadaşını anlatıyordu ben de erkek arkadaşımdan yeni ayrılmıştım öyle dertleşiyorduk. Senin yaşıtların evli 3 çocuğu var sen buna takılmışsın dedi 😂😂 o kadar dan dannnn söylenmez ki aslan burç uydu ben bir kere ne mal olduklarını gördüğüm için evlenmiyorum istesem öhöhöyyyy 😅
11 Yorumla
Cevap sahibi9 ayAslan burcuydu
Onlar evlenip daha önce çekmedikleri dertlerin sahibi olurken, ben kafam rahat şekilde yoluma devam ediyorum..
40 Yorumla
9 ay3 çocuk yapmak marifetmiş gibi evli kadınların çoğu sıyırmış durumda evlilik de marifet değil, kendini seven evlenmesin evlilik eşittir tımarhane
24 Yorumla- 9 ay
Ailede bekar olmakta aynı. Aynı şeyleri yapıyorsun. Akşama kadar iş yap nankörler
- 9 ay
Aileyle yaşamak senin tercihin, durumu tersine çevirip daha özgür ve sosyal bir hayat yaşamak da senin elinde
- 9 ay
İşin garip yanı bırakırsam hayırsız evlat olma vicdanını yaşatıyorlar.
- 9 ay
Güzel kadınsın her şey gönlünce olsun 🌸
Gizli Üye(25-29)9 ayİnan ki başkalarının hayatı hiç umrunda olmuyor şu evlendi ben de evleneyim tarzında psikolojiye hiç girmiyorum yaşa odaklı yaşamıyorum veya başkalarına odaklı doğru düzgün biri çıkar gene ben evlenmem çünkü o derece evlilik insanı değilim hayatımı yaşamam lazım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
9 ayHenüz herkes evli degil benim yaşımda. Evlenmek nasip işi. Zorla olacak bişey değil veya uğraşmakla da bulunacak bişey değil bence. Nasip ne zaman karşına çıkarsa o zaman olur. Çok takmayın böyle şeyleri. Allah'ın herkes için bir planı var
07 Yorumla- 9 ay
Anne olmak isterdim. Sadece buna üzülüyorum
- 9 ay
Yine olursun. Yaşın daha 35
- 9 ay
Çevre yok dolayısıyla küsmeye yok
- 9 ay
Kısmet
- 9 ay
Olsun ne zaman çıkacağını bilemezsin. Nasip bu işler bir anda olur zaten
- 9 ay
İnşallah en kısa zamanda doğru insanı bulursun :)
- 9 ay
Öyle tabi
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 9 ayKendimi gerçekleştirmekle meşgulüm hayatta tek başarısı evlilik olanlardan değilim. Kendi gelişimim, dönüşümüm başarılı olup insanlara dokunmam daha değerli ve özel. 💫🌻
30 Yorumla
9 ayMalasef durum böyle bu düşünceye takılıp kalınca çıkamıyorusn. Ama aslında hiç bir şeyin kaçtığı falan yok olabilecek en güzel hayatı yaşıyoruz. Burası cennet değil malasef. Karşına biri çıkarsa evlenirsin çıkmazsada hayatı bi şekilde yaşayacağız.
10 Yorumla
9 ayOnlar evlenirken ben de evleniyodum :) eksik kalmadım😂
21 Yorumla- 9 ay
Mutluluklar
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
9 ayhttps://youtube.com/shorts/GygFqtXBTeQ?si=Pk1SW4F3GBJ4XtNtdirek olmasada içimden bunu diyorum
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
9 ayHer saniyemi onların geleceği için endişelenerek harcamadığım çocuklar yapmadığımdan yani o geri döndürülemez yola girmediğim için müteşekkir olup hayatımı yaşıyorum. Ya sen?
10 Yorumla Hayatımı yaşıyorum. Anın tadını çıkarıyorum, hobilerimle ilgileniyorum, kendime vakit ayırıyorum, kafama göre takılıyorum, yürüyüş yapıyorum vs.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
9 ayYaşıtlarım bırak evlenmeyi, çocuklarını evlendiriyor artık. Bende dertsiz, tasasız hayatıma devam ediyorum 😏
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
9 ayhttps://www.instagram.com/reel/DN8LkDXDHb5/?igsh
Bunu izliyorum ahahsj00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Kendime, gelecekte inşallah tanışacağım doğru insana ve aileme güzel bir gelecek sağlamak için yatırımlar yapıp geleceğimi kurtarmaya odaklanıyorum 😅
02 Yorumla- 9 ay
Umarım nanköre denk gelmezsin
Gizli Üye(30-35)9 ay
Kavun doğradım onu yiyorum bacisi
30 YorumlaEvlenmek mühim değil evlenirsin de evlendikten sonra ne olacak o önemli
11 Yorumla- 9 ay
Tabi önemli olan o
9 ayOnlara şaşırarak bakmakla meşgulüm, yurt odasını gelip annesiyle yerleştiren adamlar aile kurmaya niyetleniyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
9 aytakılıyorum öyle. evlilik gibi bir amacım olmadı hiç
17 Yorumla- 9 ay
Mutluysan süper
- 9 ay
mutsuz değilim. geç kalmışlık hissi de yok. hatta halen evlenmeliyim diye sorguluyorum. bazen genetik kodumu devam ettirsem fena olmaz diye düşünüyorum
- 9 ay
Genetik kodun iyiyse ettir 😃
- 9 ay
çok iyi sayılmaz da, belki zekam geçer asdfsadfsdf
- 9 ay
Alimden zalim doğarmış bunu da unutmamak lazım
- 9 ay
çocuğum iyi biri olacağı hissini veren bir kadın bulursam bence olur
- 9 ay
Olur inşallah.
9 ayNapalım Bu işler kısmet işi :) Yani evlilik çok da matah bir şey değil. monoton bildiğiniz düz bir hayat. genel beklentinize göre değişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayKeyfime bakiyorum herkesin nasibi farklı ben hemen koca peşine düşmedim onlar gibi lisedeki arkadaşlardan evlenen çok kişi var. Ama benim zerre umrumda değil.
01 Yorumla- 9 ay
Ne güzel ben istiyorum çok
9 ayDogru insani bekliyorum...(Sene 2050 hala bekliyor 😅)
02 Yorumla- 9 ay
Muhtemelen ben
- 9 ay
O iyi ortak da var 😀
9 ayŞahsen şu an 21 yaşındayım ve bu yaşta evlenip de çocuk yapan da ne bilim yani. Doğru bulmuyorum. Ama herkesin özgür iradesi.
00 Yorumla30 yaşına kadar evlendiniz evlendiniz yok evlenemediniz daha evlenmeyin olmuyor çünkü
01 Yorumla- 9 ay
Aynısını düşünüyorum
9 ayKendi odamda orijinal takılmaca evlenmekle işim olmaz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
9 ayHiç bir şey yapmıyorum ama buna çok fena alıştım biriyle olmak zor olur artık
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Yaşıtlarım çoktan bitti, abla diyenler evlenmeye başladı. 😄 Napalm yuvarlanıp duruyorum Hayata. 😄
00 Yorumlabende onlarla beraber evlendim hala daha doğuruyorum :D
00 YorumlaYaşıtlarıma acıyorum ben vallaha evlendikleri için
00 Yorumla
9 ayKeyfime bakıyorum çünkü evli kızların çoğu mutsuz zaten
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 498 cevap paylaştı.
9 ay28 im evlilik düşünmüyorum iş güç öyle kosturuyorum
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 955 cevap paylaştı. Evde oturup çayımı içip keyfime bakıyorum 😋😋😋😋
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Olsun, hayatın ne getireceğini bilmiyoruz, biz evlendikte ne oldu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 411 cevap paylaştı.
9 ayTürkiyede artık kimse evlenmek istemiyor 18 den büyük 20 milyon kişi evli değil
00 Yorumla
9 ayÇizgi film izleyip çocuk şarkıları ezberliyorum🤧🫠
00 Yorumla
9 ayUmrumda pek değil ben doğru insanın karşıma çıkmasını bekliyorum
04 Yorumla- 9 ay
bende kafama bi taç düşer de kral olurum diye bekliyorum.
- 9 ay
@XLVIIIZephyr Hahahaha inşallah başına gelir ☺️
- 9 ay
boş yerin varsa senin hayal dünyana taşınmayı düşünüyorum
- 9 ay
@XLVIIIZephyr Kapıları kilitledim artık 🤷♀️🤷♀️
9 ayçarpık ilişkilerle uğraşıyorum... dental açıdan🦷
01 Yorumla- 9 ay
Sünnetsiz erkek ile sevgili olur musun @yukselenimakrepmis
- Aile & Toplum konusunda 599 cevap paylaştı.
9 ayKamyonun arizaliydi 2 gündür onunla uğraşıyorum bugün bitti şükür 😄bende kamyonuna karışiyirum 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayÜni okuyorum. Evlilik kolay ya halledilir zaten. Ama bir kadın evlenmeden önce meslek sahibi olmalı bir erkeğin eline bakmamalı.
04 Yorumla- 9 ay
Asla kolay değil ben meslek sahibi biriyim. Eğer 30 u geçersen zaten direkt kriter vs deyip hiç evlenemiyorsun
Cevap sahibi9 ayKrtier her yaşta seçiyosun. Yok be herkesin bir alıcısı vardır
- 9 ay
Sen seçemiyorsun zaten problem o
Cevap sahibi9 ayAmaan erkekler çokta umrumda illaki bakan olur🤣😂
Doğru zaman, doğru kişi deyip kendimi teselli ediyorum napabilirim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Halinden memnun bir halde çalışıyorum. 😏👌🏼
00 YorumlaBöyle düşünerek kendimi psikolojik olarak zora sokmuyorum hiç
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayOnların rezilliklerini izliyorum ve çift kişilik yatakta 4 bir tarafina yatıp rahat etmenin keyfini sürüyorumv daha ne olsun 💃 sefam olsun
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. evlenmek önemli degil ki hemen evenirsin lakin degecek birini bulmak önemli
01 Yorumla- 9 ay
Kim değiyor ki zaten evliliğe
Gizli Üye(30-35)9 ayevde ailemle yaşıyorum ne yapacaktım başka?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayYüksek lisansa başlayacağım. Herkesin zaman farklıdır 😊😉
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayAnacığım ile oturuyorum.
Açıkçası her ay 25 000 gayme kira ödeyecek halım yok 😎😎
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. yaşıtlarım arasında tek bekar olarak takılıyorum. adamların bebeleri 10 yaşını geçti gitti
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayYasitlarim evlenmedi ama evlense bile beni ilgilendirmez, herkes ayni hayati yasamiyor ve onlar 3 dogurdu diye sen 5 dogurursan pisman olursun bu kafayla cocuk yapilmaz
03 Yorumla- 9 ay
Ben evli
Değilim ki
Cevap sahibi9 ayBelli oluyor
- 9 ay
Niye
9 ayBu ülkede evliligin e'sini düşünmüyorum. Şansa yaşıyoruz Türk erkeklerinde iş yok.
10 Yorumla
9 ayEvet o beyaz leblebi benim ve hala gram o heyecan yok nasip işleri
00 YorumlaPeste ilk takımı seçmek için taş kağıt makas yapıyom
00 Yorumla
9 ayBen evde televizyon izliyordum ne ara yaşıtlarım 3. Çocuğu yaptı 😂
00 Yorumla
9 ayben evelndiriyorum orhanizasyon işindeyim çok şukur dost cok işte çok :)))
00 Yorumla
9 ayYasitlarim evlendi çoluk çocuğa karıştı ben kpss çalışıyorum 😅
00 Yorumla
9 ayEvleniyosunda ne oluyor görüyoruz :D
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
9 ayYasitlarim evlenmiyor abla djjdjdjdjd
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 439 cevap paylaştı.
9 ayBen de çaya batırılıp içine düşen bisküvi gibi 🤣
10 Yorumla - Devamını Gör (123)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne