Bir kısmı sabır ve söylediğiniz gibi tahammülün olmamasıyla gelen o ani tepkiler ile boşanma aşamaları düşünceleri ile olabiliyor. Diğer bir kısmı ise evlenmeden aynı evin içinde yaşamalar veya evlilik için ortada maddi açıdan hiçbir sebeplerinin olmaması ama yine de evliliğe adım atmak yerine hâlâ uzatmaları oynamalarıyla ilişkinin hiçbir anlamının kalmaması itibariyle de anlamsızlaşan boşanmalar seyrediyor.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
u 10 ayBiraz da kolay erişebilirlik mevzusu var. "Sen olmazsan, başkası olur." kafası. Hep bir doyumsuzluk. Hep bir mükemmeli arama. Hep bir memnuniyetsizlik. Ben merkezci oldu insanlar ama abartarak. İnsan ben derken de biz diyebilmeli. Hoşuna gitmeyen şeyler varsa, sorunlar varsa konuşabilmeli ama onun yerine kaçıyorlar. Kaçmak daha kolay geliyor çünkü. Sonuç sevgisiz insanlar. Dışarıya bakmaya başlıyorlar. Aldatıyorlar. Aldatmak yerine evdekine değer ver, sürprizler yap, ilgi göster, romantik ol mesela ama yapmazlar. Dışarıdakine yaparlar.
22 Yorumla- 10 ay
Halbuki mükemmel kimse yok yani. Başkaları yanındaki insandan daha iyi değil ama farkında değiller
- 10 ay
Kesinlikle.
10 ayZina kolaylaştır Evlilik zorlaştı haram arttı helal kazanç azaldı inançtan uzaklaşıldı iyilikten birlikten konuldu insanlar aileler kişiler biryselleşti bağlar gitti
31 Yorumla- 10 ay
Maalesef
- Aile & Toplum konusunda 866 cevap paylaştı.
10 ayBen bunu biraz internet'e, sosyal medyaya bağlıyorum insanın kimyasını değiştirdi sanki daha sabırsız tahammülsüz olduk.
25 Yorumla- 10 ay
Galiba öyle
- 10 ay
Maalesef...
Aldatmalarda da payı çok - 10 ay
Allah sadakatsizlerden uzak etsin gerçekten kötü ya
- 10 ay
Amin. Hayırlısı olsun hakkımızda...
- 10 ay
Amin hepimizin
Yapay Zeka Cevapladı
Bugünün ilişkileri maalesef çok hızlı bir şekilde tükeniyor 🙁 Tahammül seviyesi belki azalıyor ama bunun altında çok farklı dinamikler de var. Toplum baskısı azaldığı için insanlar mutsuz evliliği sürdürmek yerine çözümü ayrılmakta bulabiliyor. Bu aslında bilinçlenmenin bir sonucu. Diğer yandan, beklentilerin çok fazla artması, iletişim sorunları ve karşılıklı anlayışın azalması da boşanmaları tetikliyor olabilir. Sabır ve empati, ilişkilerde dengeyi sağlayan en önemli unsurlardan biri. Gözlerimizi iç sesimize çevirip gerçek ihtiyaçlarımızı anlayabilir ve açık bir iletişim kurabilirsek, belki bu durumu tersine çevirebiliriz 💛
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 10 ayaşk ve para olmadığı içindir
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
10 ayBağdat’tan döndüğü için uzun sürüyor.
İnsanoğlu tecrübeyi yaşayarak edinmesi gerektiğine inandığı için bunun aksi olma ihtimali olmayınca.
Normal değil mi?
Değişme açık olmayan biri ile her saniye bir şeyi değiştirmek için kendinden geçen evlenirse ne olabilir ki.
İlk başta her şeyi ortaya koyuyorum , anlatıyorum, onay alıyorum , tamam diyorsun.
Sonra ekmek hamuru sanıyorsun.
Komik insancıklar.18 Yorumla- 10 ay
Biraz daha açık anlatsanız daha iyi anlaşırdı aslında
- 10 ay
Özür dilerim bu benim üslubum.
Direk söylediğimde genel olarak hakaret sayıyorlar.
Fakat buna rağmen sizin anladığınızı düşünüyorum.
- 10 ay
Hani olmaz ama şans eseri bir yerde karşılaşırsak yüz yüze daha anlaşılır olduğumu düşünüyorum.
- 10 ay
Yazı dilinde de açık ve net anlatabilirsiniz. Tane tane
- 10 ay
Bu şekilde kime ne dediğiniz anlaşılmıyor
- 10 ay
Yanlışı görmesi için (bir kısım insan için) çok uzun süre yaşaması gerektiğini düşünüyorum.
Bağdat benzetmesini o nedenle yaptım.
Çoğunluğun yaptığını doğru kabul edenlerin içinde yaşıyoruz.
Ne olmasını bekliyoruz ki. - 10 ay
Anladim
- 10 ay
Teşekkürler yorum için
10 ayTahammul seviyesi degil
Gecim zorlasti egitimli ama Maddi gucu olmayan bir kesim var. Severek evleniyolar. Kiz tarafinin istekleri icin Maddi durum uymuyor. Tatil yok disari cikma yok. Tartismalar basliyor. Kadin giyinmek ister yassmak ister. Bu hayat sunulmayinca da olay kopuyor20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
10 ayTahammül seviyesinin azalmasından çok artık birbirini sevmeyen insanların evliliğe mecbur kalmadıklarının farkına varması ve boşanması. Eskiden kadınlar olmayacak şeylere katlanirdi ama şu an değer görmediği yerde kalmayan kadın profili var. Bu yüzden de boşanma davasını açan genelde kadın olur. Yaninizdaki size sadece yük olup zarar veriyorsa hiç olmaması daha iyi oluyor.
10 Yorumla
10 ayÇünkü herkes için bırakmak, Vazgeçmek çok kolay hale geldi. Kimse biraz sabredeyğm , biraz alttan alayım demiyor. Herkes küçük dağları ben yarattım havasında maalesef.
21 Yorumla- 10 ay
Maalesef
10 ayHoşgörülü olmak, empati kurmak, saygı duymak, anlayabilmek gibi kavramlar azalmaya devam ettikçe boşanmalar artmaya devam edecektir diye düşünüyorum. Tabi işin maddi tarafına girmedim bile.
11 Yorumla- 10 ay
Haklısın
Aile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Yaş aldıkça tahammül azalıyor geç evlenince de karşıdakine göre esneme oranın düşüyor tahammülün daha az oluyor biri bu diyebilirim sosyal medya vs
11 Yorumla- 10 ay
Evet galiba öyle
10 ayBoşanmaların artması nedeni: tahammülsüzlük değil kesinlikle. İnsanlar kendini ve beklentilerini bilmiyorlar hepsi bu. Yani toplumsal baskı, yaşlanınca yalnız kalmak, herkes evleniyorsa demek ki bende evlenmeliyim kafasında olduklarından boşanıyorlar. Türkiye’de kendini tanıyan, sınırlarını bilen, beklentilerinin farkında olan, hedefleri olan insanlar çok az ve her şeyy yine dönüp dolaşıp eğitime geliyor… Bir de evlenirken evraklar içinde psikolojik test olması da gerekiyor bence. Bu insan psikolojik olarak sağlıklı mı? bağımsız bir yetişkin olabilmiş mi? Evlenmeye hazır mı? Çocuk bakımında yetişkin biri olabilir mi? Gibi soruların yanıtlarını vermesi gerekiyor… ayrıca bu tip sorular asla kimse tarafından sorulmuyor. Çoğunuz üremenin azalması, boşanmanın artması ya da tahammülsüzlük gibi çok sığ konularda tıkanıyorsunuz. Orayı bir aşın bir insan yetiştirmek üretmekten daha zor bunu bir anlayın…
04 Yorumla- 10 ay
Bir sebep söylemek evliliğin sadece o sebeple bittiğini söylemek demek değildir. O anlama gelmiyor yani. Okuduğunuzu önce doğru anlayıp ondan sonra yorum yapın derim.
- 10 ay
Tahammülsüzlük sığ bir konu değil ayrıca. Daha geniş düşünmeniz gerekiyor
- 10 ay
E sen insanlar tahammülsüz evlilikler ondan bitiyor gibi bir şekilde sormuşsun. Bende konu bu değil yalnızca demek istediğimden asıl sorunun temele inmek olduğundan ve temellerinden birinin de kendini tanımak olduğunu belirttim özetle. Çünkü konu daha derin bir yere iniyor. İnsanlar kendini tanımıyor ve kendini tanımayan, bilmeyen bir insan kendine uygun olmayanı seçtiği zamanda ne yapacağını bilemez.
Geniş baktırmaya çalışanda benim aslında bakarsan. - 10 ay
Soruyu sorarken 1 tane örnek verdiğim diye geniş bakamadigimi iddia etmen geniş bakmak olmuyor
Aile & Toplum konusunda 907 cevap paylaştı. Kıyamete yaklaşıyoruz, gün geçtikçe her şey daha kötüye gitmeye devam edecek
11 Yorumla- 10 ay
Maalesef
10 ayBunun birkaç nedeni var ama buraya yazıp embesilce düşünenlerle tartışmak istemiyorum
112 Yorumla- 10 ay
Yorum yazarken yorum altına paylasım yapma seçeneğini kapatsan kimse yorumunun altına yazamaz. Bilgin olsun
- 10 ay
Aa ilk defa duydum ayarlardan mı yapıyoruz
- 10 ay
En çok bundan rahatsızdım ya
- 10 ay
Hayır yorum yazarken çıkıyor o seçenek. Yani paylaşırken
- 10 ay
Tamam çok teşekkür ederim ☘️
- 10 ay
Siteden öyle yani uygulamayı bilmiyorum da
- 10 ay
Yorumsuz diye bir seçenek var. Görüş paylaşırken ona tıklayarak göndere basarsan kimse yorum yapamaz altına
- 10 ay
Hmm uygulamada yıkmış
- 10 ay
Yokmuş
- 10 ay
Neyse sağlık olsun 🤷
- 10 ay
Hmm anladım
- 10 ay
🤷🏻♀️
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Sevgi saygı hürmet kalmayınca insanlar bir yastığa berber başını koyan kişiye bile çirkefleşebiliyor
21 Yorumla- 10 ay
Maalesef
Aile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Bence sorun seçeneklerin çok olması ve bu seçenekler ulaşmanın kolay olması
17 Yorumla- 10 ay
Aslında bakarsan çok seçenek diye bişey yok. Kimse öyle mükemmel falan değil. Kimse boşuna mükemmeli araması
- 10 ay
Aramasın
- 10 ay
Aynen öyle. Yanındakiyle mutluysan daha neyin açgözlülüğü
- 10 ay
Evet
- Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
10 ayÇünkü bircok çift evlenmek için evleniyor. Ya da yalnız kalmak istemediği için mecbur evleniyor. Kisa süre sonra da birbirlerine olan tahammül sınırları tukeniyor ve sonuç aile mahkemesi.
10 Yorumla
10 aySayısız neden var. En başta ülkenin ekonomik durumu, tahammülsüzlük, empati yoksunluğu, sosyal medyadan kaynaklı kişilik bozuklukları, doğru insanı bulamamak gibi nedenleri sayabiliriz en başta.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 300 cevap paylaştı. Aile yapısı dinamitlendi , kadınlık ve erkeklik rolleri yer değiştirdi , insanlar elindeki ile yetinmiyor , evlilere göz koyuyor artık , adı da macera aramak oluyor 🤦♀️
10 YorumlaKimse ortak iyiliği gözetmiyor. Herkes benim diyor. Herkes kendi iyiliğini tüm değerlerden üstte tutuyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 778 cevap paylaştı. Fazla seçecekti tahammülü azalttın bu da insanların olmasa da olur demesine başladı kimse onarmayı düşünmez ya yıkanırsa dönüp giderim dedi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı. Toplumun boşanmaya bakışı değişti, artık normal geliyor ve bu da kolaylaştırıyor. Ama başka başka sebeplerde vardır
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
10 ayTüketim hızlandı. Ve biz eşyaları bırakıp birbirimizi tüketir olduk.
20 Yorumla Ekonomik sebepler ve sosyal medya yüzünden bence
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Lahmacun yapmasını bilen yok. Birisi bilse ortaya döktürse şöyle hiç dert tasa kalmaz
10 Yorumla
10 ayKesinlikle tahammül azaldı ve ihanet arttı diye düşünüyorum
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 486 cevap paylaştı. Her iki tarafinda gereksiz harcamalari gereksiz istekleri.
10 Yorumla
10 ayEvlenenler evli gibi yaşamıyor evlendikten sonra da bağımsız yaşamak istiyor
10 YorumlaAşk evliliği ve hakların esnek olmasından oldu hepsi
10 Yorumla
10 ayTahammül yok, güven yok ve en önemliside popüler kültür ve sosyal medyanın kurbanı oldu evlilikler.
10 Yorumla
10 ayMaddi olanaklar yetersiz Buda tartışmalara yol açıyor bu nedenle ayrılık çoğalıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sevgi saygı tahammül hepsi azaldı , zora gelemiyorlar artık
10 YorumlaTahammül değil artık özgürlüğe düşkün namus kavramıda kalmadığı için bir kişiyle hayat geçer mı mantığı
11 Yorumla- 10 ay
Namus kavramı kalmayan insanların ahlakı yoktur zaten onları adamdan saymıyorum. Herkesin de bu kadar geniş olduğunu düşünmüyorum
İnsanlar para pul mal mülk görünüş vb şeylere çok aldanıyor çoğu kişi evleneceği kişinin ahlakına dinine bakmıyor bu yüzden evlilikler payidar kalmıyor
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı.
10 ayMaddi durum ve ten uyuşmazlığı
16 Yorumla- 10 ay
Şu ten uyuşmazlığı olayı da sonradan çıktı. Ben inanmıyorum buna
- 10 ay
Ben inanıyorum
- 10 ay
Göreceksin haklı olduğumu bdjksnxns
- 10 ay
Sanmıyorum. Ama sen benim dediğime geleceksin onu bilmiyorum :)
- 10 ay
Yaa hayır sen benim. desigime. geleceksinnn
- 10 ay
Gelmeyecegime eminim
10 ayİnsanlar birbirini çekemez hale geldi ekonomik ve psikolojik durumlar bu hali dahada çekilmez hale getirdi
10 Yorumla
10 ayArtık seçenek çok. Tamir etmek yerine yenisini arıyoruz
10 Yorumla
10 ayBoşanmalar arttı evlilikler azaldı maddi manevi herkes stres kaygı altında
10 Yorumla
10 ayÇünkü çoğu görücü evlilikler iki yabancı insan, gerçek aşkın sırrı kafa dengi birisini buımak
09 Yorumla- 10 ay
Aşk evliliklerinde boşanma oranı daha fazla bu arada. Nedeni de içinde hiç mantığın yer almaması bence. Aşkın ömrü var ve bitince her şeyleri bitiyor. O yüzden aşktansa severek evlenmek daha iyi. En azından mantığı var ve daha uzun sürüyor. En uzun sürenler de görücü usulü evlilikler
- 10 ay
görücü mutlu diye uzun sürmüyor çocuk için kimisi boşanmıyor boşanmamak mutlu olması anlamına gelmiyor
- 10 ay
İyi de her görücü usulü ile evlenen sevmeden mi evleniyor sanıyorsunuz? O öncedendi. Şimdi kimse kimseyi sevmeden evlenmiyor öyle zorlama yok yani. Buna rağmen görücü usulü evlilikler aşk evliliklerinden uzun sürüyor. Aşk geçici. Bitince bitiyor. Ama sevgi +mantık olan evlilikler daha uzun ve isteyerek yürüyor. Yoksa görücü usulü evlenip boşanan insanlar da var yani. Ne alakası var?
- 10 ay
görücü ne sevecek görücüde sevmenin adı bile geçemez sadece çıkar üzerinde kurulan oluyor görücü boşanmaya gelincede en büyük sebebi monoton hayat iş ev misali
- 10 ay
Bence sen görücü usulünün ne olduğunu bilmiyorsun. Ortak arkadaş tanıştırması bile görücü usulü oluyor. Birinin tanıştırması yeterli yani.
- 10 ay
Kısa sürede sen onu tayımazsın fark etmez kim tanıştırmış
- 10 ay
Görücü usulünde net süre var da ben mi bilmiyorum :) lütfen kulaktan dolma bilgilerle yazmayın bunları. Anlamını bilin konuştuğunuz şeylerin
- 10 ay
sen çok iyi biliyorsun zaten ileri zekalı süre varsa onun ismi görücü olmuyor
- 10 ay
Öyle mi 😂 hangi süreyi aşınca görücü olmuyormuş onu da söylesene 😂 zeka demişken gerçekten insanların düşünürken zekalarını kullanması gerekiyor. Yoksa böyle komik duruma düşülüyor
10 aySabır emek azaldı maalesef
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 616 cevap paylaştı.
10 ayİşte sevgi olamadığı için
10 Yorumla hem maddi hem manevi.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı.
10 ayTahammül anlayış ortak paydayı oluşturma kalmadı
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı.
10 ayAşırı sosyal medya kullanımı
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 998 cevap paylaştı. Sevgi saygı ahlak kalmadı
10 Yorumla
10 ayBu sosyal medya yüzünden hepsi
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 ayEvet tahammül seviyesi azaldı.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
10 ayAlternatif çokmulaşılanilirlik kolay
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Saygı kalmadı, ilgi yok denecek kadar az
10 YorumlaÇok sebep var say say bitmez
10 YorumlaSosyal medya bence alternatif coklugu
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 ayekonomininde etkisi çok fazla
10 Yorumla Sosyal medya büyük etken bence
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 769 cevap paylaştı.
10 ayİnsanların karekterleri zayıfladı.
10 Yorumla
10 ayİbadetsizlikten
10 Yorumla
10 ayİnsanlar aşırı bireyselleşti tahammül azaldı.
10 Yorumla
10 aySenin düşüncen ne
18 Yorumla- 10 ay
Söyledim aslında sorarken
- 10 ay
Biraz daha açık söyleseydin daha çok detay verebilirsin
- 10 ay
Boşanmaların bu kadar artmasının sebebini toplumsal görüyorum daha çok. Sosyal medya ve tahammülsüzlüğün de etkisi var. İnsanlar yanlış kararlar vererek evleniyorlar mesela. Sırf evlenmiş olmak için evlenenler var, hiçbir mantığı yokken aşk evliliği yapanlar var. Bunlar boşanmaya neden oluyor diye düşünüyorum.
- 10 ay
burada bı akıllı sen varsın helal olsunn
- 10 ay
Estağfurullah. Benim gibi insanlar da var yani tek değilim
- 10 ay
Teşekkür ederim
- 10 ay
Rica ederim bayan iyi geceler
- 10 ay
İyi geceler
Sorumsuzluk
10 Yorumla
10 ayKimse birbirini sevmiyor diye birde maddi olarak
10 Yorumla
10 ayNevdesem bos
10 Yorumla
10 ayEdep ahlak yok oldu
10 YorumlaSeçenekler arttı ve tahammül yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı.
10 aySebebi ortada
10 Yorumla
10 ayahlaksız artti
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım