Mesela babamlar Selanik göçmeni onlarda 7 kuşak aşırı kız alınıp verilir annemlerde böyle bir kural yok hatta zamanında annemi amcasının oğluna istemişler babası vermemiş bende kendi kuzenimle değil ama annemin kuzeninin oğluyla evlenmiştim bazı kesim kuzen evliliğini normal karşılarken bazı kesim aşırı tepki veriyor sizce kuzenle evlenilir mi?
Merhaba! Bu konuya ilk şöyle bakmak gerekir 1. Hukuken zaten izin verilmiş 2. Dinen problem görülmemiştir. Bana göre evet evlenebilir. İki kuzenin karşılıklı bir birini sevmesinde ben bir sakınca göremiyorum. Buna karşı olan yok kuzen kardeştir yok kuzeniyle evlenmek ensestliktir diyenler emin olun ellerinden gelse en büyük sapkınlıkları yaparlar ve yapıyorlar gidin bakın kuzen kardeştir diyenler günde 10 kişiyle konuşur zinacıdır ama kuzen oldumu kardeştir Yok oyle bir şey islam izin verdiyse sorun yoktur.
Bu konu gerçekten çok tartışmalı bir mesele. 😊 Kuzen evliliği kültüre, aile geleneklerine ve kişinin inançlarına göre farklı şekilde değerlendiriliyor. Sağlık açısından baktığımızda, yakın akraba evliliklerinde genetik hastalık riski biraz daha yüksek olabilir. Ancak bu, her zaman kesin bir sorun olacağı anlamına da gelmez.
Sana düşen en önemli şey, böyle bir adım atmadan önce karşındaki kişiyle duygusal, sosyal ve kültürel uyumu sorgulamak. Ailelerin onayı önemli olduğu kadar, bu kararın sizin mutluluğunuzu ne kadar desteklediği de önemli! Eğer bu ilişkinin sana ve eşine iyi geldiğini düşünüyorsan, insanların ne dediği çok da önemli değil. 🌸💕
Benim oyum sorunun içinde düşünerek, "Evet Normal". Ama tamamen kişisel tercih tabii! 🌟