Uzak mesafe görücü usulü akraba nişanlılığı?

Bana bir sene önce bir akrabayı önerdiler konuştuk anlaştık değer vermek, saygı ve huzur olsun dedik bir yola girdik. Kendisini çok görmeme rağmen az çok tanırım ailesiyle anlaşan, ama şiddet, sadakat konusunda güvenebileceğim bir insan kafadengi birine benziyordu. Başta bana baya sözler berdi ben biraz sakin kalmaya çalıştım ama iyi kaynaştık. Sonra ben ilgi gösterince o biraz mesafe koydu araya. Elalem ne der takmaz, biraz modern ama muhafazakar benim gibi duruyordu.

Ailelerimiz bu konuda çok farklı. Sadece boşanma konusunda başta anlaşamadık. Düğünü erken yapacaktık onlar için erteledik, sonra alıştık ama uzak mesafe mesajlardan ilgisizleşmeye başladı. Arkadaşıma gidiyorum diyip duruyordu, farklı ülkelerdeyiz. Sonra yavaş yavaş ilgi azaldı sordum işim çok demeye başladı, başta çok anlaşamadığımızı yanlış anlaşılmalar olduğunu anladık ama böyle her şey bulanık.
5 ay sadece mesajlaştık sonra telefonla konuşalım dedik çözdük gibi ama görüşemedik. Görüşmeye çalıştık görüşme günü o kadar saçma şeyler yüzünden tartıştık ki anlatamam. Kırıldığım çok şey oldu ailem boş ver boş ver diyince hepsini yuttum kendime olan saygımı kaybettim resmen pişman oldum o gün bir şey demedim diye. İkimiz de çok odun gibi yazmaya başladık ben soğudum adamdan birde şüphelenmeye başladım o da benden şşphelendi herhalde sürekli ondan ayrılacağımı sanıyor. Birşeyleri değiştirmeye çalıştı ama ben soğumuştum bile. Hani bir nokta olur ya yapsan da fark etmez artık. En son helallik istedik kimse kabul etmedi. hiçbir şey yapmadan ayrıldık başta herşeyi çok sağlıklı çözüyorduk şimdi ne zaman sıkıntı çıksa annemle görümcelerim karışıyor. Üç haftadır konuşmuyoruz bana yok o pişman diyip durdular. Anlıyorum o konuşmadan önce ben birkaç gün sessiz kaldım işlerim vardı yine tartışmayalım dedim herkesi memnun edelim derken biz yıprandık. Şimdi görüşmemizi istiyorlar ne ben ne o istemiyoruz anladığım kadarıyla. Ama yüzüğü geri vermem gerek ailem de arkamda durmuyor artık. Aldatmadı dçvmedi içmedi adam daha ne istiyorsun diyorlar. Ama alışverişlere tek gittim nişandan sonra bir kere görüştük şimdide ben soğudum. Benim güvenimi kıracak şeyler yaşadım soğudum. Millete ne diyeceğiz diyorlar. Hatalarımdan pişmanım ama ne gerek var birbirimizi yormaya. Bilmiyorum belki de gerçekten değerini bilemedim ama bende hissetmiyorum onun bana değer verdiğini. Bana nazar değdi diyorlar ama çok inanmadım. Çok sıkıcı muhabbetimiz var, görmeyince de sıkıldım. Şimdi kaç gündür "pazarları telefonu elime almam" diyen adam saatbaşı mesajlaşma uygulamasında

Güncellemeler
10 ay
Şimdi bu normal olan taraf, anormal olan adamla ne zaman sorunımuz çıksa görümcem bana yazıyor. Başta çok modern onu bunu yaparız ilgili olan adam benden de soğudu saçma sapan hareketler yaptım bizimkiler barış dediği için. Sıkıldım boşanır giderim sanıyor ama adam da başta bak biz aile evliliği yapıyoruz öyle kafana göre çıkıp gidemezsin dedi öyle bir vibe bıraktım herhalde. Doğru dürüst bir insansa ben niye bırakiym dedim ben bu kez korktum ölene kadar beraberiz diyince.
Güncellemeler
10 ay
Günceellemede hata var devam ediyorum. Benim ailem çok sağlıklı değil o yüzden hep evliliğe biraz uzaktım. Şiddet ve sevgisizlik korkusuyla evlenmedim Yanlış birini tanıdım yollarımız ayrıldı onun üzerine onunla yolumuz kesişti her zaman takdir ettiğim helal olsun dediğim bir insandı o yüzden başta gerçekten de biraz ısınmıştım. Sonradan yok arkadaşımdayım annem geldi derken uzaklaştı 5 ay falan konuşmadık. Ama bu halleri biraz tuhaf arkadaşına gidince bi gizemler falan kafama takıldı.
Uzak mesafe görücü usulü akraba nişanlılığı?