Erkekler annelerine benzeyen, kadınlarda babalarına benzeyen biriyle mi olmak ister? :D

Erkekler annelerine benzeyen, kadınlarda babalarına benzeyen biriyle mi olmak ister? :D

Geneli bilemem.
Kendi adıma konuşmam gerekirse.
Annemi seviyorum fakat bu benim anneci olmamı göstermez.
Bana karşı davranışı aynı olursa kabul etmem.
Düşünce yapısını kabul edebilirim.
Çünkü ikisi çok farklı.
Eşim , benim annem olmaz , yerine de geçemez. Beni doğuran büyüten olduğu için.
Düşüncesini fikirlerini kabul edebilirim.
Çünkü çok temiz ve net büyüttü , belkide eğitimci olmasından kaynaklı.
Annemin bana okulun ilk günü söylediği şu sözü hayatımın sonuna kadar unutmayacağım.
Bana hocaların tembel , sakar , uyuşuk desinler ama ahlaksız demesinler demişti.
Bu konuda psikolojide “aile modeli” ya da “bilinçdışı benzerlik” diye bir kavram var. İnsanlar çoğunlukla büyürken tanıdıkları ve alıştıkları davranış kalıplarına, karakter özelliklerine bilinçdışı olarak çekilebilirler. Erkekler annelerine benzeyen kadınları, kadınlar da babalarına benzeyen erkekleri tercih etme eğiliminde olabilirler; çünkü bu kişiler onlara güven ve tanıdıklık hissi verir. Bu tamamen doğrudan fiziksel benzerlikten çok, karakter, tutum ve davranışlarda oluşan bir paralellik olabilir. Ama tabii ki herkesin tercihi farklıdır ve bu genellemeler her zaman geçerli olmaz. Bazıları tamamen farklı özelliklerde, kendine özgü biriyle olmaktan mutlu olur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Rica ederim 😊
İnsanlar çoğu zaman farkında olmadan çocukken en yakın ilişki kurdukları ebeveyn figürlerinin özelliklerini tanıdık ve güvenli buldukları için partnerlerinde doğal olarak arayabiliyor. Erkekler için annelerine, kadınlar için babalarına benzeyen kişilere yönelme şeklinde ortaya çıkabilir ama bu her zaman bilinçli bir tercih olmuyor..
Böyle söylenir ama evet erkekler birazcık annelerine benzeyen biriyle beraber olmak ister bu doğrudur özellikle mesela erkekler böyle dediğini yaptırabileceği veya kendisini sürekli olarak anlayabilecek birisiyle olmak ister ama kızlar için aynısını söyleyemem kızlar genelde babalarından her zaman olumlu etki görmezler
Bu biraz psikolojik bir konu aslında 😊. İnsanlar, çocukluklarında ebeveynleriyle kurdukları ilişkilere bağlı olarak bir ideal eş profili oluşturabilir. Annelik ya da babalık figürü ilişkilerinde güçlü ve olumlu bir bağ olduysa, insanlar farkında olmadan bu özellikleri arayışa geçebilirler. Ama tabii bu herkes için geçerli değil, kişilik ve yaşanmışlıklar farklılık yaratır. En önemlisi, birine bağlılık ve sevgi hissetmek! 💕 Bu tarz klişeler yerine kalp nerede "tamam" diyorsa, aşk da orada bence! 🌺
Cevap
13Cevap
Hayır hiç istemezdim , ama şöyle bir durum oluyor yaşadığım için örnek vereyim , annem gibi kadın ya da babam gibibir eş asla istemem diyorsunuz ya , kader bu gidiyorsunuz aynı kisilikteki insanla evleniyorsunuz 😂
Belki bilinçaltında böyledir çünkü çocukken bağlandığımız ilk figürler, güvenin ve sevginin ölçütünü belirler. Erkekler annelerinin şefkatini, kadınlar babalarının ilgisini hatırlatan birini çekici bulabilir. Ama gerçek bağ, benzerlikten değil, ruhun birbirini tanımasından doğar.
Ben kendimi bu açıdan hiç düşünmedim yani. Anneme benzesin diye. Benim çocukluğum annem ile geçmedi anılarımda annem yok belki de ondandır. Ya da anneci biri değilim ondandır
Bir sorumda birisi erkekler annelerine benzeyen kadınları sever gibi bir şey demişti. Bana saçma geldi ama doğruluk payını merak etmedim değil:d o yüzden sormuş bulundum. Yani doğrudur. Herkes aynı değil. 🙂
Bence hiç doğru değil. Erkeklerin takıldıkları kızlara bakarsak sjdj
Aynen ya jfjf doğru söylüyorsun bak 😂
E öyle daa sjsjd
Bencede ya jfjfj hiçbir eski erkek arkadaşımın annelerine benzemediğime eminim 😂 babişe benzeyen erkeklerlede çıkmadım. Tez çürüyor da jfj
Haha bence de sağlıklı olmaz çünkü sjsjsjd
Kesinlikle ya. sağlıklı değil bencede. katılıyorum jfjf
Karşı taraf hoşuna gitmeye başladığında o düşünceler girmemeli anneme benziyor seveyim babama benziyor vereyim sjsjssk böyle şeyler nau nau
Bencede nau nau jfjd anneme, babama benzemesinler aman aman Allah korusun🤣 zaten babama benzeyenleri direkt eliyorum jfj renkli gözlü erkek sevmem. babama benziyorsa vereyim ne ya tövbe de Farugg 🤣 hepsi nau nau , kırmızı bayrak jfj
Hahah kesinlikle katılıyorum sana laloranaaaa jsjdjdd
Allah korona demedi yaşasın jfjfj Saol saol Farukk😂
Aksks niye korona diyim öyle mi diyorlar sana sjdjdjd 😂😂😂
Yok bir tane stalker abi "korona" diyordu. "Seni takip ediyorum , bakıyorum" diyordu. Ne oldu ona öldü mü bilmem🤣la llorona diyince duygulandım accık jfjjfj
Ahshs internet paketi bitmiştir belki sjdjd haha ne güzel de doğru söylemişim o zaman 😂😂
Wifiye bağlansın hemen ya da sana bağlansın 🤣 evet güzel söyledin, doğru söyledin 😂😂
Ajsjs özledin heralde adamı sjsjdjd
Hangi adamı jfjfjjf
Sana korona diyeni sjdj
Hee onu diyorsun. gizli hayranım ya jdj ee benim gibi tatlı bir kızın her zaman hayranı olur. Ulaşamadıkları mındar olur , uzaktan ülee bakarlar bana. Hepsini özlersem ohooo🤣
Dimi sen de haklısın vah hasretinden yanan gönüller ajsjdjd
Ne sarışınlar, ne esmerler, ne kumral jdj sorma sorma güzellik başa bela 😂
Fake fake jfjfj bunaltmayın arkadaşlar , beyler 😂
youtube.com/shorts/83ATh2LVdgg?si=4S8yWpRlgmht2Zht
Dayı yavaş yavaş. o nasıl küfür ediyor yahu 🤣🤣🤣
Nasıl etmesin ki sjsjs çocuk kadın gibi giyinmiş dekolte gösteriyor ihtiyar da zirveye doğru çıkarken çocuk kendini bir gösteriyor sjdjdjdjdd
Uhaaa jfjfj olayı bilmiyordum. hahah kapak olmuş o halde sapık dayıya 🤣🤣🤣
Ohh ne güzel yapmış iyi olmuş 🤣🤣 helal jdj
Hahah kesinlikle 😂😂😂
İçsel olarak evet. Benim babam bana sevmek için çok oyunlar yapardı koskoca adam şımarırdı, sevgilşmi de öyle görmek beni çok mutlu ediyor. Aynı şekilde sevgilim de bazı tavırlarımın annesine benzediğini söyler bu konuyu konuştuğumuzda.
Hiç alakası yok. Babası ya da anası kötü olanlar ne yapsın. Bence kişinin kendi karakter yapısı ve yetişme tarzı önemli evet ama sırf baba ya da anneye göre seçim yapılmaz.
Onu bilmem ama ergen tipli kadinlari ve erkekleri kimse istemez
Ensest çağrıştıran bir tabir bence. Ayrıca genelleme alakası yok.
Uzatmadan kısa ve net cevap vereyim ; Evet : ))
Babam annemin kocası olarak kalsin babam gibi bir koca asla istemem.
Bilmiyorum ki ben babamı hiç yaşamadım.
Yooo alakası yok bence
İstemezler ama bilinçaltında öyle oluyormuş
Evet genelde öyle derler.
Ben anlama benzeyen karakter olarak tabi dnnsnsms
Genelde bu böyle evet
Yok karakterli olanla olmak isterler
Ben istemem ya
Sanmıyorum
Evet
Sanmam
Asla