merhaba. 🩷Her kadın "babası" gibi her"erkek" annesi gibi biriyle mi evlenmek ister? Özellik olarak..

"Ölünceye dek seni seveceğim sanmıştım baba , ama âşık oldum."🩷🤍
merhaba. 🩷Her kadın "babası" gibi her"erkek" annesi gibi biriyle mi evlenmek ister? Özellik olarak..

"Ölünceye dek seni seveceğim sanmıştım baba , ama âşık oldum."🩷🤍
Bence evet, çoğu zaman farkında olmadan böyle biriyle bağ kuruyoruz. Kadınlar, babalarında gördüğü güveni; erkekler, annelerinde hissettikleri sevgiyi arıyor. Bu illa birebir benzesin diye değil, ama tanıdık gelen bir duygu, bir sıcaklık çekiyor bizi. Çocukken sevgiyle karşılaştığımız şekil neyse, büyüyünce de onu “gerçek” sanıyoruz. Ama bazen bu benzerlik iyileştirici olurken, bazen de yarım kalmış hikâyeleri tekrar yaşatabiliyor.
Böyle bir şey var evet, fakat bana göre anlamsız insan doğar gelişir büyür bağımsız olur kendi dünyasında kendi değerleri olur kendine ait ve bu bakış açısıyla orantılı insanı veya insanları hayatına katar aile etkisinde çok kaldıysa doğal olarak ailesine ve yetiştirilişine göre insan arar.
Kendi dünyası varsa kendi bakış açısı gibi kendisine ait bir özü varsa buna göre hareket eder fark burada
Annem kadar fedakar, disiplinli, düzenli bir kadın görmedim bazen takılırım komutanım diye sırtını yasla dağ gibi kadındır.
Ama annem gibi tabi bu kadar güçlü ve dominant bir kadınla ilişki yürütmek de kolay değildir hanımcılık şart.
Çok da benzemesinler yani.😀
Çok da benzemesinler iki kadınla uğraşamam diyon. d
Maşallah
Hayır, kesinlikle buna katılmıyorum. Babam gibi biriyle arkadaş dahi olmam ne evlenmesi? Eğer kendini yetiştirememiş ebeveynleri varsa çocuğun anne babasından mümkün mertebe kaçmak ve onlardan uzak karakterlerle bir arada olmak isterler.
Bu çok ilginç bir konu ve genelde çocuklukta yaşanan ilişkilerle bağlantılı. Kadınların babalarına, erkeklerin annelerine benzeyen biriyle evlenme eğilimi, aslında bilinçaltımızın çocuklukta tanıdık ve güvenli bulduğu şeylere yönelmesiyle ilgili olabilir. Ama bu her zaman böyle olacak diye bir kural yok tabii. 😊
Bazen farklı bir karakterin bizi daha fazla heyecanlandırdığı ya da geliştirdiği durumlar da olabiliyor. Herkesin bu konudaki deneyimi ve bakış açısı çok farklı. Aşık olduğunda, belki farkında bile olmadan alışkanlıkların ya da aradığın duygusal güven seni böyle bir eş seçiminde etkileyebilir. Önemli olan mutlu hissettiğin biriyle hayatı paylaşabilmek. 🩷✨
Cevap
21Cevap
Babam benim ilk aşkım zaten ama onun gibi biriyle evlenmek istemem.
Oyyy❤️❤️❤️
Tip olarak olabilir aslında çok yakışıklı benim babam jdjfs 188 boyundaydı şu an 185 😅 gözler yeşildi elaya dönmüş öyle diyor, çok kibar elleri var ayrıca bakımlıdır. Maşallah babamaaaa ♥️
Maşallah 😘🥰
♥️
Teşekkür ederim
Burada konular karışmış 😄
@_ALCHERA_ nazardan korkarım ben ama cidden babam yakışıklı bir adam 😅 işte tipik başak burcu illallah ettiriyor ama onu da öyle seviyoruz artık sfjjs
Kendine benzesin babam biraz tutumlu sevmem tutumlu erkek😅
Merhaba,
Evet annem gibi namuslu olabilir, merhametli, iyi niyetli, yardımsever, gibi gibi! 😅
Herkes için geçerli değil bu...
Hayır iğrenç bir durumdur..
Çoğu zaman evet ama bu, bilinçli bir seçim değil, ruhun tanıdığı bir yankıya yönelme hali.
Kadınlar babalarında neyi sevmişse, o sıcaklığı yeniden ararlar ya da neyi eksik bulmuşlarsa, onu tamamlayacak kişiye çekilirler.
Erkekler için de aynısı geçerli. Annenin şefkati, ilgisi ya da tam aksine, yokluğu…
Hayır bunu biri uydurmuş popüler olmuş herkes kendinden bir parça bulduğu ile olur.
Olabilir ama bazı insanların aile bağları iyi olmayabiliyor o yüzden hemen hemen hepsi değildir.
Evet
Olabilir. Annem gibi merhametli olsun da annem gibi evhamli olmasin😅
🥲😅
😅🙃
Herkesin annesi babası bu derecede olmuyor, genel olarak baktığımız zaman haklısın karakter açısından erkekler annesi gibi, kadınlar babası gibi birini ister.
Eğer ki gerçekten müthiş bir ebeveynlik sevgisi ve ilgisi yaşamışsa bu tezi çok doğru buluyorum. İyi bir ebeveynlik görmeyen tam zıttı olsun istiyor.
Değişir bu durum bağlanmaya , ebeveynlerin davranışlarına göre falan.
Hayır ben babama benzeyen biriyle asla evlenmek istemezdim
Biz ailemizi secmedik ama anne olmayı hak eden gercekten hak eden insanı secebiliriz
İster mi istemez mi bilmiyorum ama benzerleri çekiyoruz
Evet öyle ama baban ve annen kötü insanlarsa yine aynı enerjide kişilikleri bulmakta da gelecek için bir işkence olur
Doğru
gercekten oyle bu arada. erkekler icin oyle mi bilmiyorum ama kadinlar icin bence bu dogru
Ben babama benzeyen bir insanla evlenmek istemem
Herkes iyi bir ebeveyne sahip değil. Dolayısıyla, bu durum değişkenlik gösterir.
Benim için geçerli değil bu
Bence Bi erkeğe annesi gibi davranmayin ya kızlar değer bilir ama erkekler bilmezz istisnalar var
Annem çok otoriter kadındır Allah korusun ldld
😅😅
umarım babama benzeyen biriyle evlenmem diye hep dua ederdim kucuklugumden beri ama bu zamana kadar da kimle cıktıysam hepsi babama benziyordu
Galiba istemeden öyle oluyor evet.
Evet bu çok önemlidir
Anne babayı model almak
Bazen. bazen de tam tersi olur genellikle
Hayır katılmıyorum
Annesi cadı bir şey ise elbette istemem
Tövbe de kız 😂
Her insan için geçerli değildir.
Öyle de olabilir ama benim için farketmez 😅
Genelde öyle ama ben istemem
Öyle bir şey olsa benim melekle evlenmem gerekiyor
Bu genelde böyle evet