Dayanamıyorum artık içimi dökmek istedim lütfen saçma sapan şeyler yazmayın?

3 kardeşin en küçüğüyüm. İki abim var; onlar 30 ve 27 yaşında, ben ise 21 yaşındayım. Ortanca abim problemli biri. Küçüklüğünden beri öyleydi, o yüzden babamdan da dayak yedi. Liseyi okumadı, açıktan okudu. Sonra 22 yaşında üniversiteye gitti ama onu da bitiremedi.

Küçüklükten beri abim “evden kaçar, kendine bir şey yapar” korkusuyla annem onu hep alttan aldı. Biz de, babam da bu konuda hep bastırıldık, hiçbir şey diyemedik. Hiçbir şey yapmadığımız halde abim depresyona girdi. Annem sürekli psikiyatriye götürdü, muska bile yaptırdı ama hiçbiri işe yaramadı. Şu an 27 yaşında, çalışmıyor, işe bakmıyor, öylece asalak gibi yaşıyor. Babam başka şehirde, onu çalışıyor biliyor ama aslında çalışmıyor.

Şu an ikimiz aynı evde yaşıyoruz. Evin bütün işi benim üzerimde. Hiçbir şey yapmıyor. Salonun ağzına etmiş durumda; sürekli yiyip içiyor, bilgisayar oynayıp yatıyor. “Uyan artık” dediğimde, “Uyanmak istemiyorum” diyor. Sürekli “depresyondayım” deyip duruyor.

Büyük abim geleceği için temizlik yapıyordum dün, ama artık dayanamadım. Daha iki gün önce salonunu toplamadım, yine ağzına etmiş. Bana da yazık sonuçta; benim akciğerlerimde sorun var, çabuk yoruluyorum. Neyse, dün artık dayanamadım, “Yiyorsun, bari topla. Bıktım artık senin arkanı toplamaktan” dedim. Bana bağırmaya başladı: “Söyleneceksen yapma, bilmem ne…” diye. Neyse, bayağı atıştık. Sonra “Git artık ya bu evden” dedim, sonra içeri girdim. Bir süre sonra sesi gelmeye başladı, ağlama sesi. Bayağı hıçkırarak ağlıyordu. Ben hiç ses etmedim.

Annem aradım, “Böyle böyle oldu” dedim. O da, “Artık bu yüzden İstanbul’a gelmek istemiyorum. Ben onun için elimden geleni yaptım” dedi. Gerçekten de yaptı: Altınını bozdurdu, onu en iyi psikiyatriye götürdü, seansı 5000 TL. İlaçlarını da bıraktı, “Bağımlılık yapıyormuş” diye. Artık dayanamadım, “Yeter, kendine gel. Kaç yaşına geldin” dedim. O da, “Ne yapayım, depresyondayım” dedi. Ben de, “Ben kendimi bildim bileli depresyondasın. Bunu bahane olarak kullanıyorsun, senin hiçbir şey
Güncellemeler
10 ay
Depresyonda olan bir kişi ben depresyondayım dermi?
Dayanamıyorum artık içimi dökmek istedim lütfen saçma sapan şeyler yazmayın?