5- Herkes müslüman olmak zorunlu mu?
İslam'da din değiştirmek günah mı?
5- Herkes müslüman olmak zorunlu mu?
1- İslam'da din değiştirmek caiz mi yoksa günah mı?
2- İslam'da din değiştirme özgürlüğü var mı?
3- Neden dini değiştirenler ve dinden çıkanlara öldürüyorlar?
4- din değiştirmek gerçekten zülüm mü yoksa değil mi?
lütfen cevap yazmaktan çekinmeyin, ve lütfen cevaplarda ünlem işareti, agresif ve olumsuz yazmayın, iyi günler!
ilk olarak 4 kitabın sonuncusu olan İslamdır.. eğer bir kusur bir yanlışı varsa doğrusu ne ise getirin bizde değişelim... İslam'da yani Kur'an'da defalarca kere örnek vermiş insanlar zamanla hep yoldan çıktığını zebur incil tevrat.. bunlar birer örnek. misal H. z İsa hiçbir zaman Ben tanrıyım veya Tanrının oğluyum demedi Hristiyanım demedi Hac işareti yapmadı Her peygamber Allah'a ibadet etmiştir secde etmiştir yani.. İncilde tevratta zamanla değiştirilmiştir..
Son olarakta İslamda Allahın verdiği canı almak kesinlikle kabul edilemez.. he kendisi müşrük birisi ise ordan uzaklaşmak en iyisidir..
gelelim akıldaki soruya Allah yolunda cihat veya savaştayken öldürmeye izin verilmiştir bunun dışında katiyen izin verilmedi.. tıpkı Hz Ali gibi savaşın ortasında müşrik olan askeri yere sermiş tam öldürecekkken adam Hz. Ali'inin suratına tükürünce .. öfkeleniyor .. bir anda geri adım atıyor.. çünkü nefsi ve öfkesi için birini öldürmesi yassaktır..
Altını çiziyorum bunlar eskiden olan bir şey şu an Allah için veya islamiyet için bir savaş yok o yüzden sırf başka dine inanıyor diye birisini öldürmek Asla kabul edilemez.. Sadece islama davet edilir bu kadar..
Peki, Hristiyanlık ve Tengricilik din olarak kabul ediyor mu? Dini değiştirip hristiyanlığa ve tengriciliğe geçmek isteyen eski müslümanlar var, onlara saygı duymak gerekir mi?
İslam'da bahsedilmemis dinler elbette var.. vede doğru bir yere geçtiğinde elbette saygımızı kazanır insanlar genelde işine geleni yapıyor misal Hıristiyanların %99 kendine göre takılıyor dine uymuyorlar hemde değiştirilmiş ve daha kolay gösterilmiş din olmasına rağmen
Bu tür sorular oldukça hassas ve kişisel konuları kapsıyor, bu yüzden her bireyin inancına ve düşüncesine saygı duymak önemli. İslam'da din değiştirme meselesi son derece tartışmalı bir konu ve tarihsel, kültürel ve teolojik bağlamda farklı şekillerde ele alınabiliyor. Dinin yorumuna ve bağlı bulunduğun mezhep ya da topluluğa bağlı olarak bu konuda farklı görüşler olabilir.
Din değiştirme kararının kişinin içsel bir yolculuğu olduğunu, kimsenin inancını sorgulamanın ya da zorlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Zorlamanın sevgiden ya da gerçek inançtan geldiğine inanmak zor. Her zaman bireysel düşüncelere saygılı olmalı ve insanların kendi yollarını seçmesine izin vermeliyiz. Din değiştirme ya da dinden çıkma konusunu konuşurken de sevgi ve anlayış diliyle yaklaşmak çok kıymetli. 😊
Cevap
3Cevap
İslamdan çıkmak, islam dini nezdinde en büyük günahlardan biri. Türkiye dışındaki çoğunluğu müslüman olan ülkelerin hepsinde dinden çıkmanın cezası bile var. Kimisi hapse atıyor, kimisi de idam ediyor
Tabi ki çok büyük günah çünkü zaten Allah katında ki tek din İslam
Günah hatta dinden dönmenin cezası ölüm diye biliyorum. Şeriata göre.
İslama göre tek din islam olduğu için çıkmak günah
Neden günah? bir açıklama yapar mısın? Ve islam'da din değiştirme özgürlüğü var mıdır? merak ediyorum
Neden günah olduğunu söyledim ya😄
tamam kusura bakma
İslam dışında ki dinler günah değil mi sence?
Yapay zekala konuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?