Sünni olmayan bir İslam mezhebine geçiş yapmak günah mıdır?
Günahtır
Değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sünni olmayan bir İslam mezhebine geçiş yapmak günah mıdır?
Allah sünni mezhebini değil İslam dinini bize göndermiştir. İlla ki mezhepler olabilir ama İslamı bir ya da dört mezheple sınırlandırmak ve daha ötesi, insanın mezhebini din gibi görmesi çok yanlıştır. Tabii ki, eğer diğer bir İslam mezhebini daha doğru görmüşseniz neden olmasın. Örneğin ben hanefi bir sünni iken ve onlarca yıl sünniliği gençlere anlatmışken sonra araştırıp hataları da gördüm ve Caferilik mezhebini seçtim. Dr. Ticani Semavi'nin kitaplarını tavsiye ederim bu açıdan. selametle.
Cevap
8Cevap
Yatay geçiş yapıyorsun. Online başvuru sonucun olumlu olursa, günahsız, haramsız direkt yeni mezhebe üye olabiliyorsun. Memnun kalmazsan, eskisine de rahatlıkla geri geçebilirsin.
Hocam mezhebe girerken kullandığım puanın tuttuğu bölümler varsa sınavsız geçebilir miyim
Bir de çift anadal var mı
@FilNecati31 Tabii ki, iyi bir fetva yazman, doktora için de önünü açar. Çift anadal için seçtiğin mezhebin de diğerine yakın nitelikte olması gerekir. Tabi yine de son olarak sevap puanlarını en yakın sevapmatikten temassız görüntüleyerek ne kadar avantajlı olduğunu da en başından teyit edebilirsin.
Sağ olun hocam son olarak peygamberlik kontenjanı açılır mı
Şimdilik kalabalık tarikatler nedeyle peygamberlik ilanları resmi gazetede yayınlanamıyor. Bir de demokratik sistemde sahte olarak niteleniyor. Bunları aşmak için 20 yıldır süren koyun aşısı tamamlanmalı ki peygamberlik seçimleri resmiyet kazansın. Umut ediyoruz ki ülkemizden de adnan oktar, hasan mezarcı, dışında üçüncü bir peygamber daha çıkar.
Bunu iatatistiğe dökerek kararlaştırmak doğru değil bence inanç akli deliller ile seçilir ve mezahp ile taife farklı şeylerdir
İman ve islam şartlarını teşkil eden tatbik eden her mezhep haktır. Geçişlerde günah yoktur,
Günahtır. Tek kabul gören fırka sünniliktir. Şiilik, vahhabilik, selefilik, alevilik vs. gibi akımlar hak dini temsil etmez.
Sen benim söylediğime inan bilgiliyim, insanlar cahillikten saçmalamış.
Mezhep falan yok siyasi uydurma
ne alaka olum
Hangi mezhebe
Değildir.
Gel putlara tap
A şıkkı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?