Boşanıyorum ne yapacağım?

Buraya daha önceden yazmıştım, karım çocuk istemiyor diye. Yorumlardaki bir iki insanın söylemesi üzerine tedirgin oldum ve karımla konuşmaya karar verdim. Konuşmamızın başında yine her zamanki gibi sustu. Bu sefer dayanamadım sinirlendim. Yalan yok maddi durumumuz olmadığı dönemler eşim çok yanımda oldu elinden geleni yaptı. Ondan hiçbir zaman bir beklentiye girmedim ilk kez bir şey istiyordum. En azından benimle konuşmayı denemesini isterdim ama benimle haftalarca konuşmamıştı. Tek istediğim bize ait bir çocuğumuzun olmasıydı. Kavga ettik ve akşam bir hışımla çıktım evden. Eşimi gerçekten çok seviyordum ve haftalardır aramızın soğuk olmasına artık dayanamıyordum. Aramızı düzeltmeye de çalışmıyordu. Normalde asla yapacağım bir şey değildir ama o an kendimi alkole verdim. Aklım başımda değildi. Gerçekten çok içtim. Bünyem de pek sağlam değildir ortamlarda bile içmeyi çok tercih eden birisi değilimdir. Barda gördüğüm bir hanımefendi eşime çok benziyordu; yüzü, fiziği, her şeyi. O an tam olarak ne düşünüyordum bilmiyorum. Uzun zamandır eşime dokunmak bir yana konuşamıyordum bile. Oradaki hanımı görünce dayanamadım konuşmaya başladım. Hafif meşrep bir kadındı belli ki, hemen yüz verdi. Karımla geçirdiğim son birkaç haftadan sonra bu yakınlaşma çok iyi gelmişti. Ayrıca kadın, karıma benzediği için onu karım gibi hayal etmek de kolay oldu. Güzel bir gece geçirdik ama sabah uyandığımda baş ağrısının yanında çok büyük bir pişmanlık yaşıyordum. Eve döndüğümde korkunç bir hâldeydim. Eşime nasıl bakacağımı bile bilmiyordum ama onu sevdiğim için bütün bunları itiraf etmek de istemedim şayet onu kaybetmekten çok korktum. Eve geldiğimde o da perişan hâldeydi. Ağlayarak aslında artık beni değil başkasını sevdiğini ve bu yüzden çocuk fikrinden çok korktuğunu söyledi. Eşim 41 yaşında ama sevdiği kişi 20'li yaşlarında genç bir oğlan ve aralarında birkaç kez bir şeyler geçmiş. Neye uğradığımı şaşırdım. Oturup konuştuk ve benimle ayrılmak istediğini söyledi. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimden ayrılmak istemiyorum.

Boşanıyorum ne yapacağım?