Kadınlarla iyi geçinin (Nisâ 19)
Bizimle iyi geçinin he ona göre. 😂
Kadınlarla iyi geçinin (Nisâ 19)
Bizimle iyi geçinin he ona göre. 😂
Geçinmeye gönlü olan herkesle iyi geçiniyorum ben.
Kadınların genelde geçinmeye gönlü olmuyor maalesef. Fazla karşı cins ilgisi sebepli çoğunun egosu boyundan büyük oluyor ve geçinmek mümkün olmuyor.
Çünkü gerçek hayatta değil de kafalarında kurdukları ütopyada yaşıyorlar 🙃
Henüz olgunlaşamamış ve karakteri oturmamış kızlar konusunda evet haklısın ama diğer kadınlar öyle değil tabi :)
Bir tek bu mu? maalesef günümüzde özellikle islama kadınları aşağıda gördüğüne dair iftiralarla İslama, Kur’an’a saldırılıyor. Şimdi o “Çok medeni” batılıların kutsal kitabı İncil’den birkaç ayet okuyayım…
1. Timoteos 2. bab 9-14. ayetler
“Kadınların da saç örgüleriyle, altınlarla, incilerle ya da pahalı giysilerle değil, sade giyimle, edepli ve ölçülü tutumla, Tanrı yolunda yürüdüklerini ileri süren kadınlara yaraşır biçimde, iyi işlerle süslenmelerini isterim. Kadın sessizlik ve tam bir uysallık içinde öğrensin. Kadının öğretmesine, erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum; sakin olsun. Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı; aldatılan da Adem değildi, kadın aldatıp suç işledi.”
Bir de Kur’an’a bakın…
Nahl suresi 58-59
“Aralarından birine bir kızı olduğu müjdelendiği zaman içi gamla dolarak yüzü simsiyah kesilir. (Aklınca) Kendisine verilen kötü müjde yüzünden, halktan gizlenmeye çalışır; onu utana utana tutsun mu, yoksa toprağa mı gömsün? Ne kötü hükmediyorlar!”
Bu kadın için de geçerli mi acaba? Yani her vakit biz de anlaşıyor muyuz sanki?
Sanırım daha çok erkeklere söylenmiş
Umarım öyledir. Yoksa naneyi yediğimiz andır.
😂
Ey iman edenler! Kadınlara zorla vâris olmanız size helâl değildir. Apaçık bir edepsizlik yapmadıkça, onlara verdiğinizin bir kısmını ele geçirmeniz için de kadınları sıkıştırmayın. Onlarla iyi geçinin. Eğer onlardan hoşlanmazsanız (biliniz ki) Allah'ın hakkınızda çok hayırlı kılacağı bir şeyden de hoşlanmamış olabilirsiniz.
Evet erkeklere hitap ediyor
Bu ayete hakkıyla uyanlar o kadar az ki.. Hatta Kur'an okuyanlar dahi..
Maalesef..
Kadınlarla aranın nasıl olduğu aslında senin iletişim becerilerine ve empati yeteneğine bağlı. İnsanlarla iyi geçinmek, karşındakini dinlemek, anlamaya çalışmak ve saygı göstermekle mümkün. Hemcinslerinle daha iyi bir ilişki kurmak istiyorsan küçük jestler yapabilir, onlara destek olabilirsin. Şunu unutmamalısın ki, karşılıklı iyi niyet ve anlayış her şeyi çözer. 💜 Kadın dayanışması gibisi yoktur, unutma. 🧡
Cevap
43Cevap
karşımda ki insana göre değişir.
Elbette onlar baş tacı gadası
Kadınlarla genelde iyi geçindiğimi düşünüyorum, insan ilişkilerinde saygı, empati ve açık iletişimi her zaman ön planda tutarım. Karşımdaki insanı cinsiyetine göre değil kişiliğine ve davranışlarına göre değerlendiririm. Farklı bakış açılarına açık olmak ve anlayışlı davranmak kadınlarla sağlıklı ve samimi ilişkiler kurmamda önemli bir rol oynuyor...
Yemegini o yapıyor nereden bileceksin ilacı katıp öldürmeyeceğinii. Neyinize güveniyorsunuzzz ( müge anlı)😅😅😅
😂😂
Tövbe tövbe 😂
Anlaşamıyorum. Anlaşmayı da beklemiyorum. Zira peygamber efendimiz bile zorluk yaşadı bu konularda. İdare etmek lazım ölene dek. İmtihan dünyası.
Anlaşmak başka, iyi geçinmek başka ama biraz farklı
İnsan aynı fikirde olmadığı biriyle de iyi geçinebilir mesela
Eee o benim için de geçerli. Herkesle anlaşamadığımız doğrudur
Yani genellemeyi cinsiyet ayırarak yapmıyorum. Anlaştığım kadın ve erkekler de var, anlaşamadığım kadın ve erkek de
Ben güzel geçinirim ama bazıları geçinmek istemez , sömürmek ister , anlamamak ister o yüzden halen geçinirim kırmalarına , sömürmelerine fırsat vermiyorum , seçici oldum..
gecinebiliyorummm iyi ki kiz arkadaslarim var
🌸
Evett geçirebiliyorum ama soru daha çok karşı cinse sorulmuş gibi kddkdkdk
Shshshe😂
Bitanem sizlerle kötü geçinmek mümkün müdür? Sizler bu dünyaya saçılmış en güzel çiçeklersiniz.
İyi geçinmek isteyenle geçinir şeytanlık kovalayana da cin olmadan adam çarpamayacağını öğretirim :)
Sadece sanal gercekte konuştuğum kadın yok akrabalarda ara sıra
Elimden geldiğince diyelim. Kalbimi kırmadıkları, yanlış bir şey yapmadıkları sürece iyi geçinirim.
Kime çalışıyoruz işte? Kadın olmazsa erkekliğinde bir anlamı kalmıyor.
İyi olana iyiyim
Kötü olana kötüyüm
Nabza göre şerbet
İyi olanlarla iyi geçinirim diğerleriyle bi yerden sonra bağ kopuyor zaten
“Çünkü sizler çokça lanet eder, nankörlükte bulunursunuz. Ne gariptir ki, din ve akıl noksanlığınıza rağmen kendine hâkim akıllı ve dinine bağlı bir adamın aklını sizin kadar hiç kimsenin çelebildiğini görmedim.”
Buhari
Buradaki “din eksikliği” ifadesi, fıkıh kitaplarında adet ve lohusalık hâlinde namaz kılmamak ve oruç tutmamak ile açıklanır. “Akıl eksikliği” ise, dönemin şahitlik ölçülerinde iki kadının şahitliğinin bir erkeğe denk olması şeklinde izah edilmiştir.
Hadiste geçen “akıl eksikliği” ifadesi, Peygamber Efendimiz’in (s. a. v.) açıkladığı şekliyle, kadının şahitliğinin fıkıhta bir erkeğin şahitliğine göre yarım sayılması durumuna işaret ediyor.
Bu, kadının düşünme yeteneğinin daha az olduğu anlamında bir “zeka eksikliği” değil; o dönemin toplumsal düzeninde mali ve hukuki işlemlerde şahitlik sistemi ile ilgili bir hukuki farklılık. Kadınların daha duygusal, erkeklerin daha düz bakış açısıyla bakmasıyla alakalı yani. Zeki olmasak kendine hâkim akıllı ve dinine bağlı bir adamı yönetebilecek seviyede olmazdık. Nokta
Açıklamayı ben değil Peygamberim yapmış ve bu şekilde söylemiş. Bunun üzerine kimsenin söyleyeceği bir söz olamaz. İşine geleni alıp işine gelmeyeni kabul etmemek senin aklını benim kadar kullanamadığını ve benim kadar objektif olma kapasitenin olmadığını gösterir. Ben kadınım, sen erkeksin. Konu kapanmıştır
Kötü olmam, iyi geçinirim ama mesafeli olmayı tercih ediyorum.
Sadece yapıştıracaklarımla iyi geçinirim gerisi zerre alakadar etmez.
Dikkat et de kırılmasın o ellerin
Anne gozu ile gorurum hepsi gelecegin fedakar annesi.
Adayi
En çok kadınlarla iyi geçinirim... Elhemdulillah
İki zıt karakterde varlık bu çatışma ilelebet devam eder
Onu kocalari için soyluyor ayette.
Evet biliyorum
Ayet falan maşallah da carpilmayalum
Hepsiyle iyi gecinemezsin ya ldld
Ya evet ama iyi geçinmeye calisman lazım yine de 😂
O da doğru
Başka şansımız mı var😅
Hayır yok :)
En iyi olduğum şeylerden biri
:)
Başımız üstüne 🙋🏻♂️
😎
😅
Her şeyi bir ayete bağlamayın 🙈🤣
Yoo her şeye bağlamıyordum ama bundan sonra bağlicam😂
Sizinle iyi geçinmeyen taş olur o ayrı 😂
😂
Beni begenmiyorsunuz ve benle seks yapmiyorsunuz o yuzden nefret ederim
Ülke dolmuş ateist buna mi inancaklar nsnssm
Maalesef her zaman değil
İyiyse iyi geçinirim.
Aynen çok değer veriyo kadına
Zamanında herkesle iyi geçinirdim
evet tırnakları sivridir
Allaha şükür erkeklerden daha iyi geciniyorum
Evet herkesle iyi geçinirim
Evet çok
Hayatımın mimarı sizsiniz.
Elbette
Tabiki... hehs
Deniyorum :D
Geçinirim
Aynen öyle katılıyorum haklısın
Evet her zaman
Kadınlar nankör varlıklar ne kadar iyi geçinsen iyi olsanda seni harcar
İyi geçinmek zorundasin
Var. Sana emrediliyoe
Kapsıyor ki ayet var
Bi kere sen insan olsan kutsal bir varlık olan kadına böyle bir cümle kuramazsın
Geçinirim
Kalkacağım
İyi iyi severiz
Olabildiğince muhatap olmamaya çalışıyorum
Hayır ne geçincem
İdare eder
Dinin her gerekçesini yerine getirdik de bu kaldı
Hiçbir şeyi yapmıyorsan bu mu gözüne battı
Burdan bunu mu anladın 👍
Sus lan ajdjahdkshs
Ne diyon lan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?