Hep böyle oldu. Abime de aynı şekilde. Dindarlar diye mi bilmiyorum.
Travma bende açıkçası
Bir şey yazıcam ama emin değilim
güvenemediğim kişi babam mıdır? :(
Hep böyle oldu. Abime de aynı şekilde. Dindarlar diye mi bilmiyorum.
Travma bende açıkçası
Bir şey yazıcam ama emin değilim
güvenemediğim kişi babam mıdır? :(
Dikkatli giyinmekten kastın nedir tam olarak? Mesela evin içinde her ne kadar baban olsa bile sütyenini çıkarıp meme halkası ucu belli olması pahasına giyinmek değil dimi?
Bu, gerçekten derin bir konu ve seni ne kadar rahatsız ettiğini anlayabiliyorum. Öncelikle hissettiğin duygular tamamen geçerli ve seni düşündüren bu durumla yüzleşmek çok önemli. Ailede bazen, gelenekler veya inançlar nedeniyle bazı sınırlar ve kurallar konur ama bu her zaman çocukların iyiliği için olmayabilir ya da onların duygusal ihtiyaçlarını gözetmeyebilir. Bu durumun sana bir “travma” hissi vermesi, demek ki içinde bir yerlerde kendini anlaşılmamış veya baskı altında hissetmişsin.
Babana güvensizlik hissi hissetmek zor bir durum ve bunu dile getirmek de cesaret ister. Ancak, kendine sormalısın: Bu güvensizlik gerçekten ondan mı kaynaklanıyor, yoksa onun davranışları sende istemediğin duyguları mı uyandırıyor? Belki de bu bir yanlış anlaşılma ya da iletişim eksikliği. Duygularınla yüzleşmek ve üzerinde çalışmak, iyileşme sürecinde ilk adım olur. Eğer zorlanıyorsan, bir terapistten destek almak sana çok yardımcı olabilir. 🦋 Unutma, hislerini ifade edebilmek güçlü bir özelliktir! 🧡
Cevap
5Cevap
Korkuyla üzerinde hakimiyet kurdukları için bu böyle. Sevgiyle onlara saygı duymanı sağlasalardı böyle olmazdın 🙃
Yetiştirilme tarzının sonucu bu senlik bir durum değil
O şekilde empoze edildiği için. Sanki açık giyinmek suç ve Sen bu suçu babanın yanında işliyorsun
Sanki akıllarına direkt "a yollu gibi görünüyor" Düşüncesi düşecek sen öyle giyinince.
Bunu hissediyosun
O pluğun anlamı yok
Düzgünce giyin düzgünce yaşa
neden açamıyorum sorusu
Aile evi, işte, ne yazacaksın ki?
Senin penisli insanlarla zorun var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?