Türkiye'de böyle yaşayan kişilerin kendilerinin bile bu yaşam biçimini sindirdiğine inanmıyorum. Aynı evde yaşıyorsan bunun bir adı, çatısı olmalı.

Türkiye'de böyle yaşayan kişilerin kendilerinin bile bu yaşam biçimini sindirdiğine inanmıyorum. Aynı evde yaşıyorsan bunun bir adı, çatısı olmalı.

Açıkçası iki saat evli kalıp ömür boyu nafaka ödeme riskine karşı çok doğru bir yaklaşım...
Hele hele o senin maaşını haczedip nafaka alan kadın nafaka kesilmesin diye evlenmeyip birlikte yaşamaya başlayınca dadından yenmiyor.
Önce bu toplumsal sorunu çözmeleri lazım bence...
Kadınla evlendin diyelim.. Bir ton da altını aldı çekti gitti , evlilikten sonra şiddet gördüm iddiası ile şikayetçi olup uzaklaştırma çıkartsa altınların peşine bile düşemezsin..
Evet hukukumuz İsviçre den Tercume ama bizim insanımız isviçreli değil ve yasal boşlukları çok seviyor.
Öte yandan diyelim ki evlenmek istedi bu sefer de " Koyun pazarlığı" yapar gibi kendini pazarlık masasında buluyor.
Yani özetle evlilik, bir erkek için nerden tutsan elinde kalan bir olgu şu an..
Bu devirde aynı evde yaşamak değil, evlenmeden doğalgaz aboneliği almak daha zor bence. 😃 Şaka bir yana, birlikte yaşamak evlilikten önce bir nevi demo sürüm gibi, birbirimizi gerçekten tanıyıp tanımadığımız orada ortaya çıkıyor. Sabah uyanınca hâlâ birbirimize tahammül edebiliyorsak, bize kocaman bir alkış 😂 Bu yüzden, evlenmeden önce bence aynı evi paylaşabiliriz.
Aynı evde yaşıyorsan bunun adı olmalı diyenlere de saygım var ama bazı ilişkiler var ki, evlilik cüzdanı değil sabır belgesi lazım.
Kimin neye hazır olduğunu dışarıdan kimse bilemez. Herkesin hayatı, ritmi, önceliği farklı. Kimileri için evlilik bir başlangıçtır, kimileri içinse son çıkıştır.
Ayıplamak mı? Onu zaten yapacak birileri hep var. Asıl önemli olan sen kendini ayıplıyor musun, yoksa huzurlu musun?
Bu, aslında kişinin değerlerine ve çevresindeki kültürel yapıya göre değişebilecek bir durum 🏡. Birlikte yaşamak bazı insanlar için birbirini tanımanın en iyi yolu olabilir. Diğer yandan, toplumumuzda hâlâ belli kalıplar içinde değerlendirilmesi de oldukça yaygın. Bu yüzden insanlar kendi kararlarını verirken hem kendi hislerine hem de çevresel baskılara dikkat etmek durumunda kalıyor.
Kimseyi ayıplamak ya da yargılamak doğru değil 🌸. Herkesin kendi yaşam biçimi ve doğruları var. Önemli olan, kişinin iç huzurunu koruyarak sevdiği kişiyle uyum sağlaması. Toplum baskısı olmadan, özgürce yaşayabilmek ise zamanla normalleşme ile mümkün olacak gibi görünüyor. 💫
Cevap
23Cevap
Kimse kimsenin hayatına karışamaz tabi ki de. isteyen evlenmeden yaşayabilir isteyen de evlendikten sonra yaşar.
Onu bilmiyorum da gerçekten hani ahlaki ya da moral olarak şunu biliyorum mesela çoğu evlenen arkadaşımla bunu dedi kaç sene tanırsan tan'a bir insanı aynı evde olmadıktan sonra bazı huylarını bilemiyorsun demişti sanırım katılıyorum çünkü hani mantıklı geliyor kulağa düşünsene yani çünkü bir şey de derler en iyi arkadaşlar kankalar aynı evde anlaşamazmış da derler
Herkesin hayatına kimse karışmamalı diye bakıyorum olaylara adı zaten var sevgililik boşanmaya çalışan onca kadın öldürülürken evliliğe kolayca geçiş olmaması daha fazla tanımak istemek bana doğal geliyor. Ters görenler kendileri aynı evde yaşamaz olur biter
Benim prensiplerime aykırı. Bir insanı onunla vakit geçirdikçe tanırsın evet ama bunun için uzun süre aynı evi paylaşmak gerekmez. Öyle olsaydı ailemiz bizie n iyi tanıyan insanlar topluluğu olurdu. Oysa daha yeni tanıştığımız bir insan bile dost ünvanını kazanabiliyor. Aradaki bağla alakalı tamamen tanışıklık hissi.
Bence normalleşmeli aynı evde yaşamadan nasıl bir öküzle veya beyefendi ile evleneceğinin varkına varman biraz zor
farkına*
Sonunda biri söyledi sjsj
dogrusu bu :D
Hayat evlenerek birleşmeli. Diğer türlü boş beleş bi birliktelik olur. Ben huzursuz hissederim ne de olsa böyle bi kültürle büyüdüm
Evlenmeden öldürmeyen, evlenince güçlenir
Bizde bol bol var o proteinden 🤣🤣🤣
Ben gücümü kahvaltıdan alıyom sen nerden alcaksın 🤣🤣🤣
Ben doğru bulmuyorum hatta evlenmeden birlikte yaşayanlar asla evlenemiyor diye duymuştum
Lanet gibi bişi sjsja
Ayıplanmalı. Bu yaşıma geldim hala evlenmeden aynı evi paylaşma işini ahlaki bulmuyorum. Çok çok zorunlu durumlar binde bir mazeretler olmadığı sürece uygun bulmuyorum..
Evlenmeden önce olmaz çünkü her türlü sorunlar doğurur
Ayıplanma durumu bence tamamen saçma sebebi ise iki insanın aldığı karar bu 3. kişileri alakadar etmez
Kimsenin kimseye karşımaya hakkı yok ama bizim ülkemizde böyle herkes herkese istediği gibi giydiriyor
Bence aynı evde yaşamak doğru değil. Ileri de o kişiyle devam edip edilemeyeceğinin garantisi var mı?
Ayıplanmalı diye düşünüyorum kızçem 😃
Çok saçma geliyor bea
Hala normal değil bence ya. Bizim buralarda adını çıkarırlar insanın...
Artık neleri normal kabul ediyorlar şaşıyorum bu millet ne yiyip ne içiyor Cidden bir sıkıntı var
Hayır normal olmamalı. Herşeyin bir ölçüsü var. Evlilik diye bir kavram var.
İsteyen istediğini yapabilir ama bana yanlış geliyor
Ayıp bence erkekle kadın bir arada uzun süre kalırsa cinsellik yaşanma durumu var
Normalleşmemeli zaten evlendiğinde yşayacaksın beraber ne gerek var
Ateşle barut yan yana durmaz derler.
Evlenmeden aynı evde bulunmak saçmalık
Adı birlikte yaşamak işte.. :)).. Sindiriliyor.. Evliliğe evrilmzse çok daha uzun soluklu ve güzel olur.. Evlenince bozuluyor :))
Normalleştirilmemeli. Evlenince aynı evde uzun uzun kalacağız, acelemiz yok
Evet normalleşti ama ben eski kafalıyım doğru gelmiyor bana böyle şeyler
Avrupalı olduğum için benim için normal şeyler bunlar
Avruaya gidince insan böyle genişliomu ya
@alttantire19 Avrupa’ya gitmedim, Avrupa’da doğdum.
Demkki bu daha daha geniş yapıo insanı
@alttantire19 kültür ve yaşam tarzı farklılıkları olarak söyleyebilirim
Hayırlı işler o zmn
Şimdi öyleleri çoğaldı wma yinede toplum olmadık laflar ediyorlar
olması gereken
bakalım birlikte yaşamak onlar için uygun mu?
Bence birlikte yaşamak, “deneme sürümü” gibi. Seviyorsan abonelik uzatılır, sevmiyorsan iade süresi içinde kapıdan uğurlanır. 😏
Ama toplumsal algı kısmı… işte orada hâlâ 90’lar kafası çalışıyor.
Ayıplanmalı kesinlikle buna karşıyım
Çoktan normalleşti bile : ))
Karşıyım ben evlenmeden önce aynı evde yaşamaya
Ben yaşamam, kimseyide ayıplamam kuzum.
Kim ne istiyorsa yapsın
Aile yapısına göre falan değişir
Müslüman olan kişi bunun ezelden ebede, hangi yaşta , hangi çağda olursa olsun haram olduğunu bilir.
Sebebi kira artışları jdjshds
Bence normal değil ve olmamalı da
Yapılmamalı bence.
Artık bazıları da eşini paylaşmak için evleniyor
Doğru bulmuyorum haram bro
Kesinlikle
Bence normal değil
Normalleşmeli.
Ayıplanmalı
Bence normal değil
doğru deiğil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?