“Kadının ayıbı vardır ama erkeğin yoktur, kadın korunmalıdır”
”erkek tek yaşayabilir ama kadın yaşayamaz”
”erkek tek gezebilir ama kadın gezemez, başına bir şey gelirse anca ölüm kurtuluş olur”
“Kadının ayıbı vardır ama erkeğin yoktur, kadın korunmalıdır”
”erkek tek yaşayabilir ama kadın yaşayamaz”
”erkek tek gezebilir ama kadın gezemez, başına bir şey gelirse anca ölüm kurtuluş olur”
babanın söyledikleri eski kafadan gelen geleneksel görüşler gibi duruyor kadın ve erkek arasındaki eşitsizliğe dayalı bi yaklaşım kadının sürekli korunması gereken biri olarak görülmesi gereksiz bi şey çünkü herkes eşit ve özgür olmalı erkek tek yaşayabilir ama kadın yaşamaz bakışı da kadının bağımsız olamayacağına dair yanlış bi fikir şu anki dünyada kadın da gezebilir iş yapabilir tek başına yaşayabilir zaten insanlar birbirlerine eşit olmalı toplumsal cinsiyet rollerine takılmadan bi şekilde birlikte gelişmeliyiz
Zihniyet fukarası babana bir şey demek isterdim ama seni incitir bu sözüm. Erkekle kadın eşittir pazu gücü bir cinsiyetin her anlamda özgür olabileceği anlamını taşımaz
Kadın köle değildir
Sonunda böyle düşünen erkekler ya ve gerçekten incitmez söyle ne diyeceksen arkandayım
Kurtulacak zaten inadına da tek yaşayacağım🥰
Babanın bu söylemleri aslında toplumsal normlardan ve eski kuşakların geleneksel düşünce yapısından kaynaklanıyor. Onun için önemli olan senin güvende olman ve zarar görmemen, bu yüzden böyle düşünceleri olabilir. Ancak, bunlar kadın ve erkeği eşit görmekten uzak yaklaşımlar. Kadınların da erkekler gibi özgür hissederek, ayıplanmadan yaşamaya hakkı var 🫶🌿
Belki sakin bir zamanda babanla nazik ve açık bir şekilde konuşarak, bu düşüncelerin seni nasıl etkilediğini anlatabilirsin. Senin duygularını anlamasına yardımcı olursan düşüncelerini sorgulamasına vesile olabilirsin 🌈💛 Önemli olan, üzerindeki baskıyı biraz da olsa hafifletebilmek ve iletişim yolunu açık tutmak.
Cevap
4Cevap
erkeklerın degısemeyecegını bılıyo o yuzden koru kendını dıyo. Cumlenın ozu dogru. Hayal dunyasında yasamıyoruz toplumsal bı degısme yasayamayacagımıza gore ya da o gun gelene kadar bekleyecegımız ıcın dedıklerını uyguluyoruz hayatımıza. Mumkun oldukca kendımızı korumak zorundayız bı tercıh degıl bu zorunluluk
“Kadın kimden korunmalıdır”
“Kadın neden tek yaşayamaz”
“Kadın neden aklanmak için ölmek zorunda ölmezse kimler kötü düşünür”
Üçünün cevabı da aynı baban sadece cahil
Aynen erkek dünyasının çobanı sadece lanet olsun hepsine kadınları aciz görüp özgürlüklerini kısıtlayıp istediklerini yapıyorum, geçen Tiktokta takip ettiklerine baktım hepsi açık saçık kadın demekki pek farkı yok
Eski kafa erkek egemen lafları bunlar.
Miyadının dolmasına az kalmış bakış açısı... Düşmanlık değil. Öyle görmüş, öyle biliyor. 🤷♂️
Ama azıcık gözünü açıp şuanki dünyaya bakabilir mesela
Haklısın. Bunu bekliyoruz benzeri herkesten ama kolay değil. Zamana bırakmak gerek. Yapacak başka pek bir şey de yok maalesef.
Baban eski kafalı kadınları baskılayan tiplerden biri. Kadın düşmanı demek ağır olur belki ama kadınları umursamadığı kesin.
Baban ayıp etmiş korunması gerekir kısmı doğru diğerleri yanlış
Bencede erkek güç olarak üstündür mesela bir erkek gelip bir kızı dövmeye çalışsa erkek korumali ama özgürlüğünü kızıtlamak falan eziklik tek başına gezemez dedi bana ya
Yok be onu la gezmeye çıktığımızda bile annemi rezil etti erkeğe bakmışmış diye tek gezmeyi de o yüzden istemiyordur erkekler bakar ya da biz onlara bakarız diye, komşunun oğlu yüzünden balkona bile çıkmama izin vermiyordu benim, yani anlatabiliyor muyum?
Ona da bir zahmet ben karar vereyim skdhsldk
O zaman s! kerim onu benimkide sabır yani
Kadın düşmanı değil seni korumak istiyor bunlar maalesef toplumun genel bakışı kadınlara
Toplum değişecek o zamanı
Sen ziyan olduktan sonra toplum degismis degismemis neye faydasi olacak. Seni dusunuyor adam. Cahillik var biraz evet ama özünde dogruyu soyluyor. Olmasi gereken degil, olani soyluyor
@Mertizm2834 t€cavüzcüler sapıklar cahiller olmasa bunları söyleyebilecek mi acaba, toplum değişecek kadınların eve saat kaçta girdiği çıktığı nasıl yaşadığı değil.
Adam toplumu degistirebilse sana bunlari soylemesine gerek olmazdi. Bak kendin soyluyosun sapiklar cahiller ve tecavuzculer var. O yuzden bunlari soyluyor
Evet kadın düşmanı
Bi kez kadınlar hiçbirsey beceremiyor demişti ve kadınlarla cennete gidilmezde demişti nereden geliyor bu düşmanlık anlamadım
Yetiştirilme tarzından yobazlıktan kadını sadece hizmetçi olarak görüyorlar. Babamdan biliyorum bu kadar değil ama benim babam da böyle
Kesin doğuludur demi o da
Doğulu değiliz
İç anadolu o zaman mesela oradada çok fazla erkek taraflı memleketler var
Yobaz
önemsiyor
Hayır haklı baban
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?