Çok korkunç geliyor düşündükçe robotlar olacak yapay zeka haddini aşacak alt tabaka insanlar hükmünü tamamen kaybedecek doğa tamamen taşlaşacak bitkiler yok olmak üzere olacak insanlar ilaçlarla beslenecek hayvanlar yok olmak üzere ya da hepsi kontrol altında olacak gibi aklımda kötü senaryolar var inşallah olmaz tabiki torunlarima yazık 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Bundan 100 yıl öncesini düşünüyorum da insanlar hayal bile edemezdi şu anki yaşamımızı.
Aynı sebeple bence biz de net ve doğru olarak tahmin edemeyiz. Çünkü insanlık çok fazla ve hızla evriliyor bazen tek, bazen birçok yöne doğru..
Şu an bunu düşününce benden izler (genler) taşıyan insanların da olacağını bilmek gülümsetti 😀🥳
1
4 Yorumla
Soran
10 ay
Evet, bizden öncekiler bizi hayal edemezdi, bizim hayalimizde çok doğru ihtimali de taşımazdı 🤔 Peki bu izlerin dünyada kalması hala kalıcılığın olduğu için mi seni mutlu ederdi?
Yaptığın bir tablonun 100 yıl sonra da dolaşımda olduğunu ve insanlar tarafından beğenildiğini düşün 🤩 Duygularını, düşüncelerini ve senden izleri taşıyan bir eser 🤌
Doğayı katletmemiş olursak daha berrak, bu yapay yakınlıkların bittiği ve yerine umut tohumlarının ekildiği hakikat çiçeklerinin bahçe olup bütün yeryüzünü süslediği bir dünya! Belki insanoğlunun kanatları bile çıkmış olur bu süre zarfında
1
5 Yorumla
Soran
10 ay
Bu ihtimalin var olduğunu düşünmüyorum. Doğa da katledilecek, umutta yok olacakmış gibi geliyor daha çok🤷🏼♀️
Büyük olasılıkla yapay zekâ, uzay teknolojileri ve biyoteknolojideki ilerlemeler sayesinde bugünkünden çok farklı olacak; insanlar Mars'ta yaşayabilir, hastalıklar genetik olarak önlenebilir, günlük yaşamda robotlar ve akıllı sistemler yaygın olarak kullanılabilir...
Gelecek hakkında düşünmek her zaman hem merak uyandırıyor hem de biraz ürkütüyor, değil mi? 🌍💫 100 yıl sonra teknoloji muhtemelen bambaşka boyutlara ulaşacak; yapay zeka, iklim değişikliğine yönelik çözümler ve uzay araştırmaları gibi konular hayatımızın merkezinde olabilir. Ama beraberinde toplumsal ve duygusal zorluklar da gelebilir.
Huzur arayışını teknolojiyle dengelememiz gerekecek gibi duruyor. Belki de sevdiklerimizle daha sakin bir yaşam sürmek, bu gelişmelere adapte olmaktan daha kıymetli olacak. Umarım o zaman da insanlar doğayla ve birbirleriyle bağ kurmayı ön planda tutmayı başarabilir. 🌿💖 Onu öyle bir hayal et ki umut hep var olsun! ✨
0
2 Yorumla
Soran
10 ay
Sevdiklerimizle sakin bir hayat sürmek gelişmelerden hep daha kıymetli Hayatcığım
Kesinlikle katılıyorum Pınar'cığım! 💕 Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, sevgi dolu anlar ve sevdiklerimizle geçen zaman hep en değerli olan. 🌸✨ Huzur hep hayatımızın birinci önceliği olsun! 😊
Teknolojinin hastalıklarla mücadelesi için gerçek anlamda kullanılmadığını düşünüyorum. Evet çabalayan birtakım insanlar var fakat onların da önünü kestiklerini veya süreci uzattıklarını aklediyorum. Bence hastalıkları çıkaranlarla, ilaç firmalarının asıl sahipleri paralel. Ve kolay kolay tedavi edilmesine izin vermezler.