Az evvel dayının biri ile tartıştım gelmiş bana cahil diyor ya. Sinirim tepeme fırladı niye saygı duymuyosunuz insanların inancına dinine. Biz size Allah'a inanmiyosunuz kafirsiniz dininiz kitabiniz yok desek ortalığı ayağa kaldırmayı bilirsiniz ama?
Buna katılıyorum. Sadece din için değil herhangi bir karşıt görüşte insanlar birbirlerine saygı göstermek zorundalar. Kalp kırmaya gerek yok, sana doğru gelen şey ona yanlış gelebilir. Böyle bir durumda uzlaşamıyorsan uzak durmakta fayda var.
Evet yaptığı saygısızlık saldırgan davrandı ama senin de burada yanlışın var. Sen saygı talep ediyorsun ama aynı zamanda " Biz size Allah'a inanmiyosunuz kafirsiniz dininiz kitabiniz yok desek ortalığı ayağa kaldırmayı bilirsiniz ama?" diyerek de aslında benzer dil kullanıyorsun.
O zaman kendi içindeki öfkeyi de meşrulaştırmak oluyor bu. Bak şöyle düşün; O dayı sana cahil dediğin zaman benzer şey hissettin değil mi? Şimdi sen de burada "kafir, dinsiz" gibi kelimelerle aynı küçümseme dili kullanınca... gerçekten farkı kalıyor mu?
Bu tür tartışmalar insanları yalnızca daha fazla kırar. İnanç, kişinin en özel alanlarından biri ve farklı düşüncelere sahip olmamız, birbirimize saygı göstermemize engel değil. 🌸 İletişimde empati kurmak, karşındaki insanın da bir geçmişe, inançlara ve duyarlılıklara sahip olduğunu bilmek çok önemli. Tartışmayı daha olgun bir şekilde yöneterek belki bazı yanlış anlamaların önüne geçebilirdiniz. 💗 Unutma, saygı çoğu zaman karşındaki insandan değil, bizim içimizden gelir. 🌼