Geçenlerde yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Dayım Istanbul’dan bize misafirliğe geldi. İstanbul’dan konu açıldı. Diyor ki hep çıplak geziyorlar ben orasını burasını görmek zorunda mıyım? Allah ıslah etsin vb bir sürü yargılayıcı laflar. Bende karşı çıktım. Herkes herkesin giyimine saygı duymalı dedim. Açık kapalıya, kapalı açığa yani. Herkes kendinden sorumlu kimsenin giyimine karışamayız böyle bir hakkı kimse bize vermez dedim. Oda benim 13 yaşında kızım var bunları gördükçe ya onlara özenirse biz ailecek böyle bir şeyi kabul edemeyiz dediğin gibi olmuyor bizi de günaha sokuyorlar kadın erkek olarak falan dedi ve sonuna da o sinir bozucu cümleyi ekledi. Büyüdükçe seninde fikrin değişir şimdi böyle düşünüyorsun ama sende zamanla anlarsın dedi. Ne alaka yani? Anlayamıyorum senin gibi düşünmedim diye yanlış ben miyim? Yanlış olan apaçık sensin. Benim yaşım zaten büyük. Sanki ergen çocuğum. Kendimi bildim bileli bu yaşa bu görüşle geldim. Kalkmış ne diyor cidden insanları anlamak zor. Özellikle böyle görüşleri savunanlar benim gibi insanların görüşlerini kabul edemiyor değişecek gözüyle bakıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kesinlikle sonuna kadar haklısın. Herkes kendinden sorumludur
Benimde yıllarım kapalı geçti 2 sene önce açıldım. Ama kendimi bildim bileli kapalıya da açığa da saygı duydum. Kimseyi eleştirmedim. E bizde o zaman çarşaflılara ya da kapalılara laf diyelim. Bize göre de onlar yanlış olsun o zaman. Olur mu öyle şey? Herkes kendini nasıl mutlu ediyorsa öyle olsun. Ama illa kendi dediklerinin doğru olduğunu savunuyorlar. Ve kabul etmeyince de büyüyünce değişir fikrin diyor sanki çocuk var karşısında yaşım zaten büyük.
O tars insanların kafa yapısı değişmiyor maalesef uğraşma bile ben çok denedim değişen bir şey yok
Kesinlikle değişmez tamam değişmesin ama başkasının da fikri Birgün değişir diye düşünmesin. Kendi fikri değişecek mi? Hayır o zaman onunkinde asla değişmez desin. Kabul edemezlermiş valla kızın isterse öyle de kabul etmek zorunda kalırsın ki. Ölene dek o yaşta kızının kalacağını sanıyor hele hele 18 den sonra nasıl bir insan olacak kimbilir hem uysal olacak sanıyor.
Herkes özgür ama açık giyinmenin bir dozu olmalı. Şort giyecem diye bi kızın g*tünün lobunu görmek zorunda değilim.
Özgürlük diye b*kunu çıkarmaya gerek yok
Evet zorunda değilsin ama buna hiçbirimiz bir şey yapamayız. O onların hayatı onların bedeni. Kendilerinden başka kimsenin söz hakkı yok onlarda. Ve dinen de Allah’la onun arasında olan bir şey. Günahının bedelini o ödeyecek. Ama öyle bir bahsedip kınıyor ki aynısı başına gelebilir heran. Saygı duymak gerek. Sonuçta yapan kendine yapar sana bana değil.
Onların bedeni okey. Fakat ben o bedenin her detayının gözüme sokulmasini istemiyorum.
Birilerini rahatsız edecek düzeye cikiyosan ona artik özgürlük denmez. Özgürlük bu değil.
Ben de açık kadınlardan hoşlanıyorum ama çırılçıplak gezenler içimi bulandiriyor
Keşke herkes bedenini o kadar göstermese ama yapacak bir şey yok. Onların kendi seçimi. Bende tüm hayatımı neredeyse kapalı geçirdim 2 sene önce açıldım. Baya da kapalı hala giyiyorum. Asla dekolte bir şey giymem. Yakam biraz açık olsa göğüs asla gözükmüyor annem ona bile laf der. Her şey dozunda olmalı evet ama insan çıplak biri bile görse içinde tutmalı rahatsızlığını gidip orada burada sanki çok iyi konuşuyor gibi milleti eleştirmemeli.
Daha dün metroda kız dibime oturdu. Kızın bir memelerinin ucunu görmediğim kaldı. Ağzıma kadar girecek.
Ben bekar erkeğim bu görüntüler beni zorluyor. Eleştirilmesi çok normal birazcık giyime ayar çekerlerse kendim çok memnun olacam. Her şey dozunda güzel
Onların hayatı dediğim gibi kendileri bilip yapmalı. Ayrıca tamam bunu da geçtim. Sence dayımın bana sergilediği laflar ne? Hadi eleştirmesini geçtik bana da düşüncelerin büyüyünce geçer diyor yani saygısızlığın bu kadarı onun gibi düşünmedim ya küçük oldum.
Yaşın ilerledikçe düşüncelerin değişebilir.
5 sene önceki halinle şimdiki bir mi
Hayır değil ama ben sabit fikirli bir insanım bazı şeylerim hiç değişmez Buda onların başında geliyor. Ve neden böyle konuşuyorsun ne yani şimdi sen kadınların o kadar açık giymesini doğru bulamazken yıllar sonra giysinler diyip saygı duyarım mı diyeceksin?
Beni rahatsız eden bi durum var. Bu gelecekte de rahatsız eder.
Seni rahatsız eden bisey yok. Fikirlerin degisebilir
Çok yanlış düşünüyorsun. Buda benim karakterim. Karakterimi oluşturan şeylerden biri. Ben katı bir insanım. Bende küçük şeyler değişebilir yanlış şeyler değişebilir doğru olan karakterimi oluşturan bir şey değişmez. Bak kendine gelince nasıl da değişmez diyorsun. Asıl olay ne biliyor musun? Yaşın büyük. Bu yaştan sonra fikirlerin değişmez. Bende senin gibi bir yaşa sahibim.
Bak ne de güzel diyorsun seni rahatsız eden bir şey yok diye evet etmiyor ve beni mutlu eden rahatsız etmeyen bir şey ömrüm boyunca düşüneceğim şey olur. Hayatım boyunca hep bunun mücadelesini verdim ben. Bana karşıt insanların içinde hep doğruları savundum. Ne onlar değişti ne ben.
Bisey soyleyim mi katı bi insanım demişsin. Konuyla alakalı değil ama dediğim dedik olan, kuralci, keskin kadınlarla asla yapamam ben ya. Hiç bana uygun değil.
Öyle biriyle evlensem çok sıkıntı yaşarım.
Evet tam dediğin gibi biriyim ve bende aynı böyle insanlarla yapamam. Kendimin tam zıttı erkekleri severim. Bu arada burçlara inanır mısın bilmem ama her tanıdığım insan da ve buralarda karakterle aşırı ilişkisi olduğunu görünce inandım. Burcun nedir? Benim burcum yönetici lider bir burç mesela.
14 Şubat doğum günüm. Kova oluyor galiba
Babamın burcudur kendisi. Ve babam da anlaşamadığım insanların başında gelir. Çok zıtızdır oda dediğim dedik. Evde tek ikimiz arasında kavga dönerdi ama narsist bir kişiliği de vardı evde farklı dışar da farklıydı. Ona da tek ses çıkaran bendim.
Senle sürekli kavga ederiz o zaman 😂
Aynen kovalarla hiç anlaşamam 😂 ben bana zıt düşen insanları sevmiyorum direkt konuşmayı kesiyorum. Ne onlar bana saygısızlık etsin ne ben onlara. Saygıya her şeyden çok önem veriyorum.
Haklisin bence de saygı çok önemli. Zıt olmadığımız tek konu bu galiba 😂
Aynen olabilir 😂😂 sevilmesem de olur ama saygı her şey benim için.
Konu ilişkiyse 2 si de olsun ya. O zaman mükemmel ilişki olur 😏
İlişki farklı iyi olan her şey olsun. Ama normal insanlar da saygı şartım sevgi sonra
Altına imzamı atarım 👍
✍️✍️
Kendine saygısı olmalı önce insanın. Başkasına da gösterebilsin
Evet bencede. Kabul edemezlermiş valla kızın isterse öyle de kabul etmek zorunda kalırsın ki. Ölene dek o yaşta kızının kalacağını sanıyor hele hele 18 den sonra nasıl bir insan olacak kimbilir hem uysal olacak sanıyor.
Bide herkese laf ebeliği yapar bu insanlar. İşte bizim elalem dediğimiz kesim hep
Yapıyor evet. Birde demez mi sende büyüyünce değişir fikirlerin diye 😂😂
Fikir değişmez. Senin nasıl baktığın ile alakalı bu. Sen kötü bakarsan kötü görürsün. Bu kadar basit
Evet hele benim gibi bir insanın fikri hiç değişmez sanki 15 yaşında çocuğa söylüyor bu lafı. İşte tersine düşünüyorum ya hazmedemedi. 13 yaşındaki kızı da benle aynı düşünüyormuş onla bir etti nerdeyse beni.
Derin konular bunlar 😄 öylesi biri ile zaman kaybı sadece. Oturup sabaha kadar sayarım böyle insanları
Evet neyse ki bir o gün muhattap oldum. Akrabaların çoğu kanserdir.
Akrabası olmadığıma şükür
Senin akrabalar nasıl
Amca tarafı öyle 🤣🤣🤣 hepsinin numarasını sildim.
Benimde tam tersi anne tarafı böyle. İki tarafı da sevmem ama asla böyle değil baba tarafı.
Kendi işimi kurup başarılı olmayana kadar bir allahı kulu ne üniversite de ne normal hayatta arayıp sormadı. Şimdi işi gücü oturtup kazanmaya başlayınca arayan arayana
Çıkar ilişkileri birde var tabi. Akraba kanser diyorum ya Allah en çok onlardan korusun. Bana maksimum ailem yeter. Ben zaten kimseyi sevmeyen bir insanım.
Bende ne kadar az insan o kadar iyi.. kendimle konuşuyorum gibi hissettim🤣🤣 aynı ben
😂😂 benim dostum bile yok hayatım boyunca hep vardı ama artık yok. Annem babam kardeşim anneannem bitti başka kimse yok.
Ben de varım artık 😄
Sevdiklerim arasında? 😂
Arkadaş olarak kastettim 🤣
Hımm 😂
Taktik güzel ama itiraf et 😄
Çok güzel ne demezsin
Pikiiii😄
Saygı şart
İnsanları boş ver
boş ver evette insanlar boşvermiyor. Tüm dünyayla bağlantını kesecek olsan bir ml çıkageliyor bir anda.