Sizce erkek arkadaşım geniş bir insan mı?

Sevgilim ara sıra kıskançlık yüzünden tartışma çıkarırdı. Tartışsak bile içten içe mutlu olurdum beni kıskanıyor diye. Ama bir yandan da dengesiz gelirdi, çünkü bazen umursamadığı şeyleri bazen umursardı. Meğer aslında kıskanmıyormuş. Tartışmasındaki amacı keyfi yere tartışma çıkarmakmış ya da tartışma sonrası aramızı bozup birkaç hafta alkol konusunda daha rahat takılabilmekmiş. Bunu öğrendiğimde çok şaşırdım. Sırf keyfi yere kavga çıkarmak için benim adımı saçma sapan insanlarla ağzına alıp yakıştırmalar yapıyormuş, o anda da aslında hiçbir şey hissetmiyormuş. İnsanın normalde söylemeye bile dili varmaz böyle şeyleri, o keyfi yere yapmış bunu. Yani kıskanç zannettiğim adam, tam tersine geniş bir insanmış. Ne yapmalıyım sizce, ne düşünmeliyim? Daha önceki sevgilisinin onu aldattığından şüphelenmiş ama aylarca kızın telefonuna bakamamış istemediği bir şeyi görür, mahvolur dayanamaz ve kızdan ayrılmak zorunda kalır diye. O kızı başka biriyle hayal edemediği için şüphelerini hep içine gömmüş, kalbine gömmüş. Ama benim adımı kıskanmamasına rağmen başka insanlarla yan yana getirip sahte tartışmalar yaratıyor.

Sizce erkek arkadaşım geniş bir insan mı?