26 yaşındayım yaklaşık 1 yıllık evliyim ama eşimin ailesiyle bir türlü o bağı kuramadık.
Eşimin ailesine göre ben onlara uzağım ve soğuğum bana göre ise evlilik sürecinde yaşattıkları şeyler olsun bana evlenirken gelin muamelesi yapmayıp hiçbir şeyimi doğru düzgün almamaları olsun , kayınvalidemin yalancı ve sürekli ilk geliniyle beni kıyaslaması olsun beni açıkcası onlardan baya bir itti.
Kayınvalidemle ilk tartışmalarımızı daha sevgiliyken yeni tanışmışken yaşadım. Boş konuşur ailede herkes de bunu söyler ama kendini çok önemli biriymiş gibi lanse eder yönetmeye çalışır acele ettirmeye çalışır.
kayınpederim ise yanında kadın mı var gelini mi var umrunda olmaz küfür kıyamet konuşur hizmet ettirmeyi sürekli herkese laf sallamayı sever. Gözüyle bildiğin takip eder herkesi. Sürekli rakı içer ( tüm aileleri böyle alkol tüketirler) öyle rakı içip ayılıp bayılan insanlardan değil tabii ama benim aileme göre değil tabii. Tanıştığımızdan beri ilk gelini dışında benimle oturup da bir şeyini paylaşmış bir insan değil. Öyle pek sohbet de etmez benimle. Ben yanaşsam da iki kelime söyler geçer. Bir de onunla da sorunlar yaşadım. Nikah tarihi alcaktık babası sorun çıkardı bizde hani yanına gidelim derdimizi ona da anlatalık dedik. Neyse eşim konuşurken ben de baba bizim de gelecek akrabalarımız var diye söze girmemle bana direkt şunu dedi “ ben şu an seninle konuşmuyorum Mert beyle ( eşim) konuşuyorum” yaptı o an tabii yerin dibine girdim. Estağfurullah lafınızı bölmek niyetinde değildim ama sadece kendi tarafınızı kendi ailenizi söylüyorsunuz dedim.
yani istiyorlardı ki her şey onlara göre olsun. Bu arada benim babam yok annem de saf bir kadındır. Bir tane üvey ablam var hiç kan bağımız yok annemin 2. Evliliğindeki adamın kızı o benimle çok ilgilendi annem gibidir benim için.
o biraz söz sahibi olmaya çalışsa da onu da bir şey yerine koymadılar.
eşimle aram iyi olsa da ailesini sevmiyorum açıkcası. Varsa yoksa ilk gelinleri onlar için hep iyi.
2 tane görümcem var onlar bile nikahımda el gibiydiler. Hadi biri 16 yaşında ama diğeri 20 yaşına girecek bilmiyorum yani kayınvalideme göre onları bile ben aramalıyım sormalıyım onlar için bile beni suçluyor.
kaynanamlara giderdik beni görmezdi bile gözü hemen ilk gelinine aman Gülay gel Gülay babası da aynı hâlâ..
eltim kendince iyi bir kadın 32 yaşında o da 2 çocuğu var 10 senelik evli kendisi bir de öncesinde de tanışma durumları da olmuş. Bir de önceden bu tarafta yaşıyorlarmış eltim sıklıkla bekarken gidip geliyormuş onlara. Benim öyle bir durumum olmadı. Şu an biraz uzaktalar yani ancak arabayla 1-2 saatte oraya gidiliyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer