Ceyiz evlenecek olan kizin kendi yaptigi el isi vs seylerdir ama calisan gelin adaylari bulasik makinesi vs seylerde alirsa bunlarada ceyiz denir ceyiz el isinden olusan once sergilenir evinizin salonuna veya genis bir odasina tul perde asilan yere guneslik gibi asilan koyu renkli bir perde asilir bumun uzerine danteller falan ignelenir o odadaki koltuklarin uzerine havlu lif dantel bas ortusu yazma vs seyler atilir damat evinin aldigi seyler de bir kosede sergilenebilir bir ceyiz asmasi damat tarafina duyurulur kendi tarafindan cagirilacak kisiler cagirilir bir gun sabahtan aksama kadar surer hatta bazi yerlerde damat ve bir kac kisi aksam gelirler ceyizi yazarlar tabi bu cok eski bir gelenektir ama simdi pek uygulanmiyor ertesi sabah ceyiz giderken ustune gelin hanimin kardedi yigeni vs bir cocik sandigin uzerine oturtulup damattan harclik istenir harcligi veren damat artik sandigi goturebilir ve ceyiz konulurkende yorgan vs seyler beyaz bir carsaf misali bir ortuye sarilir kirmizi kurdelelerle baglanir geri kalan lif yazma havlu vs sandiga konur ve sandik baglanir veye kilitlenir bulasik makinasi vs seyler varsa kirmizi kurdeleyle suslenebilir veya paketiyle konulabilir umarim yardimci olmusumdur
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılCanım oyalı örtüler patikler ayrı olarak sıralı şekilde paketleniyor. karton üzerine dizip jelatinliyoruz kurdele ile süslüyoruz biz. Daha sonra pike dantel vs o tarz şeyler üzelenip koltuk üzerine seriliyor daha sonra mutfak yatak o. Vs odaların eşyaları ayrı ayrı paketlenip kurdele bağlanır. Yatak yorgan çarşaflanıp kurdelenir. Daha bir çok şey oluyor işte. Evine serme işleminide anlatblrm
06 Yorumla
Soran+1 yılevet ya serme işlemi nasıl oluyo. benım neler yapmam lazım.
- +1 yıl
Uğur böcekleriyle süslencek yazmışsın bir yorumda. Evinde açılacagı için o kadar süslemeye gerek yok bence yani bizde hiç olmadı görmedim ben. Neyse dantel yorgan ıvır zıvır hurçla kurdele koy hani derle topla işte kurdele bağlayın çeyiz oldugu anlaışsın derler. Eşarp patik dediğim gibi paket yapıyoruz biz öylece koltuğa seriyoruz güzelce. Yani mobilyalar gitmiştir heralde? Perdeler flnda takılıdır. İçlerine senin eşyaları yerleştirmek kalıyor vitrinin falan varsa istediğin gibi yerleştir. Mutfakta dolap kapakları açık bırakılıyor bütün paketler açılıp yerleştiriyor sergi yapar gibi açıcaksın tabaklar bardaklar şekilli şekilli diziliyor danteller vs elektirikli aletlerini ayrı bir yere diz kahvalyı tak. Masaya hazırlıyorsun. Yemek odasına yemk tak. Hazırlanıyor. süsleniyor falan sana kalmış istediğin gibi yap yardım edeceklerde vardır onlarda kendi zevklerine göre açar yerleştirir eşyaları beyenmediğini en son rütuş yaparsın sen :) ımm çok uzun daha hangilerini yazayım 😊
Soran+1 yıloff ya gözümde çok büyüyo hepsi. şu an ev badana oluyo. haftaya gelcek mobılyalar esyalar montajlanacak. off cok iş var yaaa :(
- +1 yıl
Kaba temizliğini yap önceden yerler kalsın çeyiz gelince yerleştirirsin yerleri siler halınıda serer kapıyı kilitlersin. Kimseye evi gezmeyi davet etme kalabalıkta eşyalarını çalan olur. Ben evlensem tek sermek isterim evimi ama tek olmaz birinin yardımı iyi oluyor erkekler elyaları getirip bırakıyor ve heryer karışıyor güvendiğin 3.5kişiyi çağır diğerleri gitsin canm biz hallederiz de. Gözünde büyütme telaştan öyle geliyordur 😊
Soran+1 yılay gercekten oylemı yaa. o kdar ceyız nasıl dızılcek dıye cok dusunuyorum cunku. bende ıstemıyorum kımsenın gelmesını ya bakmaya falan. evlenınce ev tebrık ıcın gelıyolar zaten o zmn gorsnler. gorumcemın camasırlarını kutularyla calmıslar daha hıc kullanamadan. yazık gunah gelının ceyızı onlar ya nasl calıyolar. hemde bı akraba yanı
- +1 yıl
Kalabalık gelenler olursa evde kimse yoksa anahtar yok desinler tek gitme evini göstermeye sen falan kalabalık biri olursa 😊 ya evini gezmeye kimse gelmesin diyorsan eşyaları hiç serdirme? Ev tebriğine gelenler olana kadar sen çeyizleri toplarsın bile. Bizde öyle yapmıyorlar da zaten çeyizi görürler sadece ev tebriğine de gelmiş olurlar o zaman daha gelmezler. 😊
+1 yılDavul + Zurna olmazsa olmazı bu işin. Ağırlıkla. Eşler arası münasebet ile ilgili eşyalar daha fazlalık gösterir. Tabii damat beyin traş takımları pijamaları bornozu unutulmamalıdır. Böyle durumlarda mahallenin ananeleri çok işe yarayabilir. Aklıma gelen olursa editlerim allah yardımcınız olsun ^^
10 Yorumla
+1 yılCeyiz sandığı denen bişey var ona koyccan napcan alla alla bu türk kızlarına noluyor gelenek ögreneklerini unutmuşlar ya da bilmiyorlarr.. Neyse sakinim :))
112 Yorumla
Soran+1 yılCeyiz sadece sandiktan mi ibaret arkadasim. Bide cikmis atarlaniyo. Orasini bizde biliyoruz.
- +1 yıl
Bimden poşet al onunla gönder ozman
Soran+1 yılBu espri yetenegini yasinin imkanlarina veriyorum
- +1 yıl
çok konuşma terket burayı
Soran+1 yılSoru sahibiyim hatirlatirim
- +1 yıl
Ben gidiyorum ozaman bb
- +1 yıl
Troll musun arkadasim @berber2569
- +1 yıl
@madamjLe niye sana trol mü lazım
- +1 yıl
Yok troll cok ama bize akli basinda adam lazim. @berber2569
- +1 yıl
@madamjLe aklım başımda merak etme
- +1 yıl
@madamjLe senin amacın ne ya git başkasıyla uğraş :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Şimdii. Biz şöyle yapıyoruz. Tabıki sandık yetersiz. Koli kullanmak mantıklı. Mutfak eşyaları bir araya, salon eşyaları bir araya diye hepsini kolilere dolduruyoruz. Kolilerin üzerinede nereye gideceğini yazıyoruz. Kaba bir görüntü olmaması için de kurdeleee. Herşey koliye girmiyor tabi kendi kutusu olanlar öyle kalıyor. Onlara da bir kurdele. Halı vs varsa onlarada kurdele. Ama kullanacaksan klişe kırmızı kurdele kullanma bence. Çok güzel organze kurdeleler var. Tavsiyem onlar. Sonra erkek tarafı gelip alıyor. :)) Kız tarafı eve giderr. Biz evi önceden temizleriz serme gününde değil. Sonra koliler ait oldukları odalara postalanır. Sonra koliler açılıp doğru çöpe sonra herşey yerleştirilmeye başlanır. Yemek takımları kahvaltı takımları masalara serilir. Yatağın üstüne çeyizlik örtü serilir. Çekmeceler güzelce dizilir. Yerleşim bittikten sonra sürgüler dolap kapakları biraz açık bırakılır. :) Koltuklara şeker serpebilirsinn :))
13 Yorumla
Soran+1 yılay cok sagol valla canm ya :D tam aradıgım cevapları vermıssın. yazılanı okuyup anlayan bı sen varsın galıba :D
+1 yılKız tarafı benim bildiğim genelde bizim burada yani bir gümüş tepsinin üstüne eekeğe alınan hediyeleri koyuyo hediyelerdede havlu çorap atlet traş seti içinde jileti kolanyası falan var sonra parfüm deodarant bide mensil olur ya ondan konulur işte öyle efendim erkek gelirken daha fazla şey getirir öreneğin sandıklar küçük küçük tepsiler kıza alnımış hediyeler falan olur içinde giysiler makyaj malzemeleri sonra parfümler vs bunlar genelde nişandan sonra işte düünden önce getirilir başka var mı sorun. Bide senin dediğin tarzda çeyizi düşünürsek ne kadar araştırsanda illaki eksik olcak benim iki ablam var ikisindede dört dörtlük alındı herşey ama sonradan eksikler çıktı hep
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 642 cevap paylaştı. Öncelikle kullanacağın eşyaları benzer kutulara ya da kolilere yerleştir çünkü eve yerleştirmeye gittiğinde bir kutunun içinde hem mutfak hem de yatak odası eşyaları olmaz. Onun haricinde kırılacak eşyaları ayrı paketle ve büyük harflerle belirt. Örneğin: Yemek takımı, Bardak takımları gibi. Onun haricinde büyük bir araç ayarlamanı öneririm. Küçük araçta sıkışmasındansa, kırılma ihtimalini en aza indirip büyüğünü seç. Tabii burada aşırı büyük araçlardan da bahsetmiyorum. Haricinde... Ufak bir gelenektir muhakkak bilirsin bizzat kendim yaptım :D Çeyiz çıkmadan önce gelinin kız kardeşi yoksa kuzeni ya da istediği biri (kendilerinden küçük olacak) kapıyı kilitliyor ve açılmadığını söylüyor. Para aldıktan sonra da kapıyı açıyor. Soygun ama olsun :D Aklıma bunlar geldi şimdilik umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
00 YorumlaKiz bunlar ne bilir :) sen bana sor ne sormak istiyorsan :) ben ceyizlerimi hep kendim kutulara koydum. Hepsini kendi kategorisinde ayirdim.
Kirilabilir olanlar
Mutfak esyalari
Yatak odasi esyalari
Salon esyalari vs.
Kutularin ustune nereye ait olduklarini yazdim hepsini yikadik utulenecekleri utuledik once temiz kagitlara sarip kutulara koyduk.
Yastik yorganlari naylonlara gecirdik. :)
Soracaklarin varsa sorabilirsin :)20 YorumlaSen o kadarını dert etme. Çeyiz gideceğine yakın zamanda sana o kadar kişi yardım ederki herkes bir yorum yapar. Herkes bir akıl verir. Ama annen yardımcı olacak ilk ve tek mantıklı kişidir. Sen çekil kenarı izle sadece gidecek eşyaları ortaya koy yeter. Gerisini senin adına yapanlar çıkacak. Ayrıca taşıma kartonları alırsanız sorun olmaz. Allah bir yastıkta kocatsın
00 YorumlaGenelde çeyiz sandıkları satılıyor ya onların içine yerleştiriyorlar hemen üzerine de bohça yapıyolar. Ekstra eşyaların varsa beyaz bir örtüye sarıp renkli tüllerle tatlı bir görüntü verebilirsin. Aynı işlemi veya kutularla da yapabilirsin. :) Hayırlı olsun.
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 891 cevap paylaştı.
+1 yılbeyaz örtüler hazırlamıstır annen süslü püslü onların içine konur bohça yapılır kırmızı kurdale ıle bağlanır. :)
örtüler bir bohça havlular ayrı sarılır patikler gecelıkler :)
zamanında ben de hazırladım onları :))
bu arada sandıgın ıcıne gul yaprakları at :)
Allah mutlulugunu daım etsın canım bı yastıkta kocayın :)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgörünecek şekilde şeffa poşete saran var hurca koyan var ama görülüyor
cam tabak porselen falan görünüyor sonra işlemeli yorgan falan hep görülüyor görülecek şekilde kamyona pikapa koyuyorlar
sonra sandıgada örtü falan işleme konuluyor
şeyiz giderken davul zurna falan çalıyor
ben çok gördüm hep böyle oluyor mahallede oturuyoruz sürekli dügün gibi gürültüyle çeyiz götürüyorlar
ya bir ben evlenemedim bende böyle çeyizimi götürtmek isterdim
ama evde kaldım işte kimse yok daha bende04 Yorumla
Soran+1 yılHayirlisiyla olur insallah darisi basina diyim o zmn :) seffafmi paketlenir yani. Bende ici gorunmesn hos olmaz diye beyaz kaplayalm diyodum hep :(
Cevap sahibi+1 yılbenim gördümlerim gösteriyordu resmen
öyle cam porselen falan şeffaf torba gibi sarmışlar sonra yorganın işlemesi oldugu falan belli şeffaf torbada kırmızı kurdeleye sarılı ama işlemeli tülbent falan sandıkta oluyor ütü masası açık gitti gördüm
ama çok güzeldi insan kıskanıyor resmen
Cevap sahibi+1 yılhahaha haha
güzel paketle hepsini üstüne yaz neyin ne olduğunu ayır yani.. benim evden çeyiz çıkmadı ben almadım direk oturucagımız eve aldım herşeyi daha kolayıma geldi.. beyaz örtülere sar kurdele olsun ama dikkat et bazen çeyiz görmeye gelenler alıyormuş ceyızden calıyormus yanı :(
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 904 cevap paylaştı. ben bir resim gormuştum canım .. her eşya beyaz bir kutuyla kaplanmış ve üstünde hediya paketi gibi kırmızı kurdele bağlanmış. büyüklü küçüklü her eşya o şekilde o kadar tatlıydı ki :) ben öyle yapcam tavsiye ederim :)
12 Yorumla
Soran+1 yılBizde o seklde dusunduk canım ya. Sedefli beyaz kaplama kagitlari var onlara sarip kurdeleliycez. ugur bocegi nazar boncugu suslycez.
Canm benm herseyi katagoriye ayr kiyafet mutfak esyasi kozmetik vs vs vs dye kiyafetler bavulda kozmetikler sik kutularda ceyizlk ortulerini nevresm takimi ve benzeri seyleri hurcta mutfak esyalarini da Orta boyda kutularda tasi uzerlernde isimleri yaz ama birde her birine cesitli kudaleler bagla aklma gelen bole
00 Yorumla
+1 yılyükle kamyona götür, sonuçta bunlar eşya janjanlı paket yapacak değilsin ev diziyorsun. bence takılma. ev taşıma işlemi sayıldığından insanların ay şunun paketi böyle ıyy bu ne biçim hurç diyeceklerini sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılbohca şeklinde beyaz güzel çarşaflara sar kurdeleyle bağlaeve gelenlere de yemek ikram et ondan sonra eve gidince de tülbentleri yapılan el emeği göznuru annenin işlmelerini sana yaptıklarını yatak odasını güzel güzel asılır bizim orda öyle
00 YorumlaGeç olmuş canım ama biz kuzenimin bohçalarını sandığa doldurduk geri kalan eşyaları yerleştirilecek yere göre koliledik. Örneğin mutfak eşyalarını kırılacak ve kırılmayacak şeklinde 2 koliye ayırdık böylece yerleştirmek daha pratik oluyor.
10 Yorumla
+1 yılbiz erkek tarafıydık valla kızlarda nasıl oluyo tam bılmıyorum. kıza alınan canta iç çamaşırı makyaj malzemelerı ceyızlık yazma bolca havlu lıf fılan koyuldu annesıne ya da kardeslerıne de havlu yazma patık falan koyduk
00 YorumlaCeyizsiz gelin olmaz.!
Danteller olmazsa olmazimiz :)
Modern olcaz diye kasmayn kendinizi bunlar bizim geleneklerimiz.
İste bunlar biziz.
(Taliplerimi beklerim damat adaylari)
Hahahah40 Yorumla
+1 yılCanim valizlere doldur ablama oyle yaptik her valizi de kirmizi kusak bagladik. Yorganlarin falan varsa onu da beyaz ortuyle bagla ve kirmizi kusak tak yine
00 YorumlaGuncellemen çok itici olmuş. Soru soruyosun milleti sıvamışsin resmen. Tanıdıklarında elbet evlenip çeyiz götüren vardır. Terslemek yerine onlara sorsaydin.
01 Yorumla
Soran+1 yılCanm yapilan yorumlara bakarsan anlarsn. Sandiga koy ceyizmi kaldi gibi yorum yapiyolar. Ayrica tanidgim olsa gelp burada sormazdm ztn ilk torun benim o yuzden zorluk yasiyoruz. burada sormak istedm cevaplarmida aldm.
+1 yılMisafir yastik ve yorganlarini vakumlu posetlerler bir. hurcta toplayabilirsin bence sonradan evin icin fazla yer kaplamaz ugrasmazsin geri kalan esyalarinida diz dolaplara bence fazla kasma millet ne der diye senin bayatin nasil istiyosan oyle duzenle evini en rahat kullanabilecegin sekilde. Allah huzurunuzu eksik etmesin inşAllah :)
00 Yorumla
+1 yılEvi temizlerle esyalari yerlestirirler mutfakta kullanilar hersey tencere, yemek takımları vs. Snra kizin bazi esyalari yerlestirilir. Ev bastan asagiya temizlenir bu tür seyler.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 532 cevap paylaştı. Güncellemen çok doğru👍👍👍 benim arkadaş Çeyizlerini bavullara koydu ve kırmızı kurdele bağlayıp öyle gönderdi başkada bilmiyorum😊
20 Yorumla
+1 yılRengarenk tüllerle hepsini paketle ve üzerlerini uygun renkte kurdela ile bağla. kurdela olmazsa olmaz unutma :)
00 Yorumla
+1 yılKimini hurçlarin icine koyarsan iyi edersiniz diye düsünuyorum, bir de kirmizi kurdeleyle baglarsiniz ;)
00 Yorumla
+1 yılÇok güzel çeyiz bohçaları var böyle kıyafet tarzı ya da lif falan gibi şeyleri koyabilirsin ya da al bir bohça kendin işle zamanın varsa
02 Yorumla
Soran+1 yılceyız goturmeye 1 ay kadar kaldı. belkı daha erkende olabılır yetısırse.
- +1 yıl
Aa epey az kalmış bu arada hayırlı olur inşallah. Böyle güne falan gidiyorsan ordaki teyzeler bilir güzel bohça işleyenleri, sor derim
+1 yılYa ceyiz hazirlanirken fazla bisi yapmana gerek yok sandığa koyulacak seyler konulur geri kalanlari paketlenip tul seklinde renkli seylere sarilip paketlenip goturulebilir yani
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 3,2b cevap paylaştı. Büyük kutular icine koy ve arabayla götürlür. Kuzenimde davul zurna gelmisti cok eglenceliydi.
010 Yorumla
Soran+1 yılBiz kutulari beyaz kaplayip kagitla ya da tulle. Kirmizi kurdeleyle baglayip bocuklerle nazar boncuklariyla suslemeyi dusunduk. 4 5 araba gelcek. Havlu baglancak. Gelin arabasi gibi kornalarla gidick. Ama davl zurna olmcak. Nasl olur snce
Soran+1 yılBu aralar ceyizlerimi duzenleyip paketliyorum. Sonrada suslemeye baslicaz. Baya cok var baya surer sanirim. Yerlestirirken kac kisiydiniz
Soran+1 yılBizim tarafta dugun aurecinde hersy cok gosterisli ve ozeldir. Yani gosteris derken emek anlaminda. Herseye emek harcanir deger verilir. Yapmak icin yaplmaz. O yuzden yaparsak hepsini susleriz. Bide bizde ceyizi sadece kiz tarafi dizer erkek tarafi sonradan yemek verir yemekten sonra evi gormeye gelir o kdr. 10 kisi demek. Tmam canım cok sagol isime yaradi bunlar :):)
Soran+1 yılTrakyaliyim canım . Ya cok sukur o kdr onu yap bunu yap diye dayatmalar olmuyo. Adetlerin disina cikmadan kendi gonlumce halledyoruz bicok seyi. Allah bozmasn :D
Soran+1 yılCok cookk tesekkur ederm canım :))
+1 yılYa ben geçen bir kitap okudum islamda kadın ve aile diye mehmed emre yazarı. İçinde herşey var bence al oku düğün nasıl olcağı falan al derim
00 YorumlaYengemink yarı şeffaf kırmızı bişeyle bohça yapılmıştı etrafınada kırmızı kurdele bağlanmıştı çok hoş duruyordu
00 Yorumla
+1 yılHepsi kutunun icinde zaten digerlerini de tek tek paketle elbiselerini de bavula koy hoppp bitti gitti mutluluklar kardesim :)
00 YorumlaKıyafetler ve örtüler dantelli ya da oyalı örtülere sarılır, makyaj malzemesi vs gibi eşyalar güzel kutulara konur bizde.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 978 cevap paylaştı. Kutulara veya hurçlara konup kamyonla falan taşınır. Koli bile olur nasılsa kamyonla gidecek, yolda kimse görmeyeceğine göre
00 Yorumlaçeyiz vbencede önemli bizde özenle kurdelenip ve en ufak ihtiyaca kadar hazırlanır
01 Yorumla
Soran+1 yılAynn canim.
+1 yılBenim bildigim esim olacak adam koyar ceyizimi arabanin bagajina tasir goturur evimizde kullaniriz.
00 Yorumla
+1 yılBen herseyimi önce hurca koyuyorum kirlenmesn diye sonrada kutuya koyuyorum kırıs kırış olmasın diye
00 Yorumlaçeyiz güvelenmemesi için naylona sarıp naftalinlersin..
02 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılannene ya da aile büyüklerine sorsana. yöreye göre gelenek görenek çok farklıdır.
01 Yorumla
Soran+1 yılIlk torun benim o yuzden biraz cevre faktorune bakilacak. Genelde nasl yapiliyosa ya da en ck nasil uyarsa onu yapcaz. O yuzden fikir ariyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılHepsini paket kolilere koyabilirsin ve damat tarafi bir arac getirip alirlar bizim oralarda oyle yapiyorlar
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 644 cevap paylaştı. Mutfak eşyası ne lazımsa yatak örtüsü mevresim bohça nakışlı salon takımı örtüsü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah mesut etsin kardeşim.. :) ben pek bilmem böyle şeyleri ilgilenmediğimden ötürü. mutlulukklar şimdiden :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılörnek veriyorum yorgan battaniyeleri hurca
ufak tefek ürünleri kutulara doldur
böyle yap işte01 Yorumla
Soran+1 yılTsekkurler
+1 yılablacım benim biliğim yöreye göre değişiklik gösteriyo.
00 YorumlaKutulara koymak en iyisi nerden nereye gidosun Allah hayırlı etsin mutluluklar
00 Yorumla
+1 yılKoliye kat ve ne oldgnu üstne yaz ablmkini olyle yaptk byada ismiz kolaylaştı
00 YorumlaYa önceden arabayla kutularda gider die biliyorum ama :S pek bisey diyemiycem
00 Yorumlahanım arkadaşlar daha iyi bilirler buyur hanımlar arkadaşımıza yardımcı olun bir zahmet :))
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbenim ceyizim falan yok bu taraklarda bezim de yok Allah mesut etsin
10 Yorumla
+1 yılÇeyiz ne ola ki :/ o dersce uzagim düşün yani ;)
00 Yorumla
+1 yılBuz dolabi et posetiyle paket yap
10 Yorumla
+1 yılYıl 2015 hala çeyiz kafasında millet. ..
01 Yorumla
Soran+1 yılYavrum ceyizin olmadan evinde ne kullanmayi bekliyosun. Bunun modern toplumla bir alakasini goremedim sen gosterr madem
+1 yılBize laf düşmez xperi alıp gideyim 😀😀
20 Yorumla
+1 yılçeyiz giderken arkasından bakılır
41 Yorumla- +1 yıl
sesli güldüm.:)
gelirkende önünden bakcaz o zaman
+1 yılhiç çeyizim yok l*n :D
00 Yorumlakalp şeklindeki rulolara
00 Yorumla
+1 yılBır genc kızın en degerli ceyizi beraketidir.
01 Yorumla
Soran+1 yılCok sukur hazir.
erzak doldur en azından yersiniz :D
00 Yorumla
+1 yılÇeyiz sandığına otur
Bahşiş almadan kalkma42 Yorumla- +1 yıl
Bu ne be
+1 yılkarton köpükler yardımcı olabilir.
00 Yorumla
+1 yılBakkal posetlerine koy gönder
03 Yorumla- +1 yıl
Makara icin yapilan yorum @Reyna_zel
- +1 yıl
Makarnayı çeyizdenmi sayıyosun 😂😂😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇeyiz kelimesini bile sevemedim oldum olası..
10 Yorumla
+1 yılOnemlilik derecesine gore paketle
00 Yorumla- Devamını Gör (15)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler