Nişanlımın annesi ve kız kardeşinin yaptığına karşılığı şimdi ne olmalı?

Saygılı ve ilgili bir kadınım, sevdiğim adamın ailesi benim ailemdir, özel günü unutmayan birisiyimdir, şımartmayı severim. Ailesi ile tanışalı geçen kış oldu. O süreçte nadir de olsa görüştük, annesi bana elleri ile yanaklarımı okşayıp seni kızımdan ayırt etmiyorum onu nasıl seni de aynen öyle seviyorum dediğinde çok mutlu olmuştum. Kahvaltılarımız, yemek anlarımız oldu, annesi kürt olduğu için çok hızlı konuşamıyor türkçeyi, gariban bir kadın diye bildim hep. Sevgilim beni uyarırdı mesafeli ol, samimi olma, dozunu ayarla dediğinde neden böyle diyorsun derdim ilerde anlarsın aşkım derdi çok samimi olma, evlenip yuvamıza bakalım derdi. Bizim nikah yapacağımız ayı belirledik sevgilim ile, ailem ile tanıştılar derken, kız kardeşi ve babası beni çok seviyorlar, hele babası çok düşkün bana. Diğer gelinler hep mesafeli babasına. Bizim hazırlığımız çoğalınca kız kardeşi sevdiği çcuğu tanıştırdı, nişan tarihi ayarladılar apar topar, bana sordu görümcem ablacım sen ne zaman evlenceksin yaz sonu dediğimde aa bizim de dedi, herşeyi bizim önümüze çektiler, her ne kadar erkek tarafı yapacak olsada kızın masraflarını yinede bu çok zoruma gitti. Annesi oğluna sormuyor oğlum kıza ve ailesine ayıp olacak yemeğe çağırmadık daha ne yapalım bile dememiş, kızı ile apar topar hazırlıklara başladılar, ailemi yemeğe bile çağırmadı kadın, sevgilim çok sinirlendi haklı olarak, evlenelim asla gitmiycem bıktım bunlardan zaten dedi, beni aramıyor kadın, ya da ne bilim bir mahcupluk yok, kızım kusura bakma yemek işini erteledik erkek tarafı düğün için ısrar ediyor bile demediler. onlardan önce bizim işimiz ortadaydı, yemeğe çağırdık tanışma için, bizi yemeğe bile çağırmadı annesi. Bu ay sonu apar topar nişan yapacaklar görümcemler, gitmiş birde yer tutmuş hanımefendi, bize gelince hep işi vardı kadının telaşesi vardı. Herkesin en iyisi olsun ben böyle memnunum ama yapılan çok zoruma gitti. Erkek tarafı ile konuşup bekletmeleri lazımdı, bizim önce oğlumun büyüğün işini halletmemiz lazım ayıp olacak onları daha çağırmadık demeleri lazımdı, yıl sonuna bekleseler ölmezlerdi. Şimdi o kadar soğudum ki kadından, yemeğe geldiğinde bile ağzını fazla açmadı annemler ile sohbetederken. Kayınbabam hep sağolsun istekliydi. Ben şimdi nasıl davranayım, kesinlikle eski sıcaklığımı asla bulamayacaklar.

Nişanlımın annesi ve kız kardeşinin yaptığına karşılığı şimdi ne olmalı?