Güncellemeler
10 ay
İşe gittiğimde de hep öyle oluyor iş yorgunluğuyla eve gelip yine tek ben yapıyorum evdekiler birşeye sinirlendiğinde günah keçisi ben oluyorum
20 yaşındayım ve 7 kişilik bir aileye sahibim evde her işi ben yapıyorum yemek temizlik çamaşır her şey yani evdeki herkesin arkasını ben topluyorum ortak kullanım yerlerini dahi ben yapıyorum babam işten geç geliyor her gece ona sofra hazırlamak zorundayım hastayken bile bir gün iş yapmasam hiç yapmıyormuş gibi görülürüm birde abim hasta çok agresif biri beni çok döver heşeye sinirlenir her dediği anında yapılsın ister suçsuz yere bile bana saldırır sinirini benden alır ders çalişmak istediğimde izin vermez zaten ders çalıştığımda yemek temizlik yapmazsam demediklerini bırakmazlar kütüphaneye gittiğimde para vermezler kitap dahi alamam istediğimde yok derler çalış kendin al derler neden sadece ben diye düşünürüm hep yemek yapmaya başladığımda 12 yaşındaydım kardeşlerimi neredeyse ben büyüttüm 9 yaşındaydım daha erken yaşta sürekli sorumluluk sahibi oldum artık sıkıldım çok yoruldum elbetteki yapmalıyım ama evde 7 kişiyken hergün 7 kişinin işini yapmak çok zor geliyor ben mi abartıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Kalabalık aile olunca çok zor gerçekten tüm evin işi sende oluyor. Birde ailenin en büyük kızıysan yardım edende yoksa işin çok zor
Ellerine sağlık canım
Neden ki
Çok uğraşıyorsun
Çünkü zorundayım
Tek kız mısın
4 kız 1 erkek kardeşim
Yaşını sorsam
20 yaşındayım
9 yaşında kardeşlerime bakmaya başladım ev sorumluluğunu 12 13yaşlarında aldım birazda bu yüzden doluyum ven daha 20 yaşındayım ama gençliğimi yaşayamamış hissediyorum
Muhteşem bir kızsın sen
Ben kendimi hiç öyle hissetmiyorum tek istediğim bir meslek sahibi olup bu evden kurtulmak ama olmuyor sevdiğim bir bey var 3yıllık bir ilişkimiz var ben merkezde o ilçede yaşıyor babasıyla çiftçilik yapıyor bin dönümlük yere baktığı için ayda 1 kere 1 2saat görüşüyoruz çalıştığı içinse gün içinde 24 saat içinde toplasanız 1 saat vakit geçirmiyoruz ama asla onu suçlamam hep destek olur sadık bir şekilde beklerim onu onunda benden geri kalır yani yok o da zor bir hayat yaşadığı için elimden geldiğince kendi derdimi anlatmamaya çalışıyorum onun atanmasını bekliyoruz eğer atanırsa evlenmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse eğer öyle olursa hem onun düzenli bir hayatı olacak hemde benim aile evimde okuyamıyorum inşallah evlendiğimde okuyup meslek sahibi olmayı çok istiyorum inşallah bir gün bunları hakedecek kadar muhteşem bir kızımdır
Evlilik düşünüyor musun
Evet eğer sevdiğim bey atanırsa dediğim gibi evlenmeyi düşünüyoruz
Var yani biri
Tekrar yazayım yazdığım düşmemiş sanırsam
Ben kendimi hiç öyle hissetmiyorum tek istediğim bir meslek sahibi olup bu evden kurtulmak ama olmuyor sevdiğim bir bey var 3yıllık bir ilişkimiz var ben merkezde o ilçede yaşıyor babasıyla çiftçilik yapıyor bin dönümlük yere baktığı için ayda 1 kere 1 2saat görüşüyoruz çalıştığı içinse gün içinde 24 saat içinde toplasanız 1 saat vakit geçirmiyoruz ama asla onu suçlamam hep destek olur sadık bir şekilde beklerim onu onunda benden geri kalır yani yok o da zor bir hayat yaşadığı için elimden geldiğince kendi derdimi anlatmamaya çalışıyorum onun atanmasını bekliyoruz eğer atanırsa evlenmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse eğer öyle olursa hem onun düzenli bir hayatı olacak hemde benim aile evimde okuyamıyorum inşallah evlendiğimde okuyup meslek sahibi olmayı çok istiyorum inşallah bir gün bunları hakedecek kadar muhteşem bir kızımdır
Düştü canım soruyorum
Evet 3 yıllık bir ilişkim var düşünüyoruz evlenmeyi niçin sordunuz
Evlen kurtul
Ama onun atanmasını beklemek zorundayız 2026 da kpss sınavına girecek eğer atanırsa hiç beklemeyeceğiz inşallah kavuşuruz birbirimize umarım güzel bir hayat hak ediyorumdur
Kolay gelsin canım
Yok abartmıyorsun sen tam ideal eşsin
Nasıl yani
Basbaya işte huy olarak anladığım kadarıyla biraz refaha kavuşabilirsin
Ne yapsam aileme iyi evlat olamıyorum inşallah sevdiğim bey'e hayırlı bir eş olurum teşekkür ederim güzel düşünceniz için Allah razı olsun
Tabii ki olursun o kişi de senin için birşeyler yapmalı örneğin okuluna devam ettirmeli seni daha refaha kavuşturmalı çünkü zorluklar var hayatın güzel şeylerini tattırmalı sense bu sefer severek yaparsın
Sevdiğimle 3yıllık bir ilişkim var ben merkezde o ilçede yaşıyor kendisi babası ile çiftçilik yapıyor Bin dönüm yere baktıkları için ayda bir kere 1 2 saat görüşebiliyoruz gün içinde çalıştığı içinse 24 saat içinde toplasanız 1 saat vakit geçiremeyiz ama asla onu suçlamak elimden geldiğince kendi derdimi ona yansıtmamaya çalışıyorum onu sadık bir şekilde bekliyorum eğer Allah izin verirse atanırsa evlenmeyi düşünüyoruz onunda benden kalır yanı yok o da benim gibi mesleğini olursa ikimizde rahata kavuşacağız inşallah bende okuyup meslek sahibi olabilirim
İyi ne güzel başarılar sabret
Dua edin lütfen Allah sabretme gücü versin Allah beni görüyor duyuyordur değil mi
Hayır zor bı hayat isyan bayrağını cek
Nasıl yapmalıyım bunu
Aslında basit sinir krizi geçir evde yalandan sonra konuşmayı kes herşeyi yapmayı bırak yemek bile yeme bir gün doktor falan telaş etsinler biraz sonra yavaş yavaş yavaş yardım etmesini ogrenirler
Abi ben sinir stresten 41 kiloya düştüm çok zoruma gidiyor az önce annem bana Allah uzun ömür versin diye bağırdı neden mi babam işten geldi sofrasını hazır etmek yerine uyumak istedim diye çok yaptım dediğinizi olmadı be abi keşke elimden gelsede ayrı eve çıksam ama izin vermezler
Klavye çevirmiş Allah senin belanı versin diye bağırdı
Nere kadar olacak bu böyle
Özelden yazsana bana
Sanırsam evlenene kadar keşke ders çalişma fırsatım olsada üniversiteye gidebilseyim evlendikten sonra kesinlikle okuyacağım bazen evlilik kaçiştir bazende kurtuluş
Haklısın ama bence acele etme ya böyle bir yere denlmgelirsne yine
Yaz biraz dertleşwlim
Teşekkür ederim dertleşmek değil bir çözüm yolu bulmak dileği ile yazdım buraya durumumu
Sevdiğim bir bey var ondan başka bir erkekle asla özel olarak sohbet etmem düşünceniz için teşekkür ederim Allah razı olsun