Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bana göre düğün yapmak saçma değil ama abartmak, gösterişe dökmek, sevginin üstüne masraf yüklemek anlamsız. Çünkü iki insanın hayatını birleştirmesi zaten en büyük tören, en büyük söz… O anı kutlamak, sevdiklerle paylaşmak güzel ama sırf başkaları beğensin diye değil. Düğün, bir aşkın sahneye konduğu yer değil; iki yüreğin yan yana durduğunu gösterdiği sade bir anı olmalı. Gözlerde sevgi varsa, gürültüye gerek kalmaz. O yüzden mesele düğün değil, o düğünün kalpten mi yapıldığıdır. Bazı insanlar sadece belediyede imza atar ama o sade tören bir ömür sürer, bazıları salonları doldurur ama kalpler bir türlü birleşemez. Asıl mesele gösterilen değil, gerçekten yaşanandır.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Saçma tabi ve yapanlar da tamamen elalem ne der korkusuyla yapıyorlar. O masrafa o kadar para vermek yerine iyisinden bir balayı yapmak en güzeli diğer arta kalan paralarla da evin yoksa ev al ya da ev parası o kadar çıkmaz mı olsun git yine de bir kısmını kapat öde en güzeli veya evin mi var araba al ya da bir tanıdıktan al bir kısmını ver sonra da taksitle ödemeye başla...
Aslında insan düşünen varlıktır ama düşünme yerine ve kendi aklı yerine başkalarının aklıyla hareket ettiği için bu durumda günümüz insanları ve günümüz insanlarının düğün yapmak için can atmaları...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAilelerden 10 aile her iki taraf için bir nikah salonuna gidilecek, oradan çıkınca güzel bir yemek yedirilecek herkese gelin damat biraz dans edecek gece 10.00 11 herkes evine dönecek gelin damat da hiç terlemeden yorulmadan mis gibi evlerine dönecek kazasız belasız budur düğün.. binlerce lira lüzumsuz yere harcanmayacak böylece 7 gün 7 gece düğün yapsanız ne yazar herkes bir gün unutacak nasıl olsa , Bu devir herkes memnun etme değil kendini aile bütçeni düşünme devri borçsuz olarak başlasın tüm gençler artık..
00 Yorumla
1 yılBiz evleniyoruz ve bu hayatlarımızda çok önemli bir gelişme. Bu önemli günde sevdiklerimizi, dostlarımızı, akrabalarımızı da yanımızda görmek istiyoruz demektir düğün yapmak. Oynuyorsun, yemek yiyorsun, pasta kesiyorlar falan... Saçma gelmiyor bana. Ya ne olacaktı?
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hilal, asla saçma değil! 😊 Düğün, tamamen kişinin ne istediğiyle ilgili bir şey. Eğer sen istemiyorsan, bu çok normal ve tamamen senin kararın. Ama unutma, düğünler bir kutlama ve sevdiklerinle paylaştığın o özel anlar aslında paha biçilemez. Hem, düşün o harika gelinliği giymek, belki kendi tarzını yansıtacak yepyeni bir kombin yaratmak da oldukça keyifli olabilir! Ama sonuçta sen nasıl hissediyorsan, o en doğrusu. 🌟
01 Yorumla- 1 yıl
Parasını sen mi ödüyorsun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
105Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,6b cevap paylaştı.
u 1 yılsaçma evet
00 Yorumla
1 yılÇok saçma. Geleneksel düğünlerden nefret ediyorum… Gelen takılar, Araplar gibi kadınlara yaptırılan adetler vs (kızı babasından istemek, gelin almak vermek vs gibi), saçma roman havaları, çıkan kavgalar, birbirine hasetlik ve gönderme yapmak, altın kimindir vs tartışması, benim evime alacağım şeyleri topluca almaya gitmek vs gibi birçok şeyden nefret ediyorum. Nikaha karşı değilim ama bu tip çocuksu durumlardan hoşlanmıyorum. İki insan evleniyorsa herkes işin içinde oluyor. İnsan gibi nikah kokteyl ya da yemek düzenlersin gelinlik giyersin az kişiyle düğün yaparsın biter gider ama bizimkiler yorucu.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvet saçma, bir nikah bitti gitti... Köylük yerde eğlenceli olabilir. Ama şehirde yaşıyorsan adamlar senin düğününe gelmeden önce üç düğüne gitmiş oluyorlar. Bitse de gitsek diyorlar. Arkadaşlarımın düğününe gitmekten bıktım. Evet deyin ve s. trolup gidin s*kişin
32 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum bence köyde de saçma gene
Cevap sahibi1 yılYa köyde yılda bir kaç düğün oluyor. Zaten yöresine göre insanlar hayvanla tartlayla uğraşıyor. Çok eğlenceleri yok ki. Herkes bir düğün olsa da kızlar halay - horon oynasalar biz de aralarından birini seçsek diye bakıyor :)
1 yılEvet saçma bir akrabamız gelmiş diyor ki kızını evlendirecek davetiyeyi getirmiş tuturdu sende gel kızımın düğününe zaten ailem geliyor bende dedim ki çalışmasam gelirim dedim diyor ki bana gelmezsen kimsede seninkine gelmez amaçta bu ya zaten gelmesin ben az kişi ilede nikah yaparım eşimin akrabaları benim bazı akrabalarım bir kaç arkadaşım gelsin yeter sanki çok umrumda gelmesi kendi derdine yan sen ilk önce bir düğün salonuna yüz bin tl veriyorsun insanın içi yanar yaa kınayı bile apartmanın alt katında yaparım nolucak ya kazayla adam ölüyor yaa çok mu şart kına içinde bir yer tutmak kaza ile adam ölüyor
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılçok saçma ama neden?
mutlaka birileri unutulur ve gönül koyar, düğünde mutlaka mutsuz olanlar vardır işte pastayı salonu klimasızmış (sanki evinde var) takı takacak takat zaten kalmadı
orkestrası sanatçısı beğenilmez aman boş ver doğru git balayına
00 Yorumla Mantıksız olabilir parasal olarak baktığın zaman ama bu konu tek bir kişi üzerine karar verilmemeli aynı ortak düşünce var ise yapılmaz mesala bana göre gereksiz ama evleneceğim eşim isterse parasına çok takılmam tek düşüncem akrabaları vs çağırmak istemiyorum :D
00 YorumlaBana göre saçma o kadar hunharca masraf yapıyorsun ve bir tane eksik var diye gıybet yapılıyor, düğünde tanımadığım birisi gelip göbek atacak diye ömrümün yarısını borçla kambur edemem maalesef. O paranın yarısıyla belki çeyreği ile mevlüt, hayır dağıtmak, ayrı olarak sokak hayvanlara yemek vermek ardından umre balayı olarak da herhangi vizesiz bir ülkeye gidilir.
00 Yorumla
1 yılGeçmişte düğün yapmanın amacı, Ben artık bu kişiyle evliyim ve ahali bilsin ki bu kişi artık benim eşimdir duyurusu yapmak içindi.. Fakat günümüzde bu olay artık ya aile büyüklerinin takıntısına ya da insanların birbirlerine gövde gösterisine dönmüş durumda..
00 Yorumla
1 yıl
Saçma değil. Düğünün bir amacı vardır. Çevreye duyurudur, ilandır. İlerisi için hatıradır.
Tek saçma bulduğum şey bir kere olacak deyip borca girecek kadar abartıya kaçmak..
Bütçeye uygun şekilde düğün yapılmalı ve bana göre büyüklerimizinde en mutlu günümüze şahit olması muhteşem keyifli bir şey00 Yorumla
1 yılKesinlikle saçma düğün saçma nişan saçma gece sonunda neyin olucağını herkes biliyor onu geç ben böyle şeyleri sevmiyorum ilerde evlenirsem hiçbirini yapmam zaten erkekle kabul eder hep böyle kadın aradıkları için altında falanda gözüm yok ha dinen belli bi ölçüde alması gerekiyor onu karşımdaki kişinin maddi durumuna göre isterim onu ama diğer şeyleri istemiyorum aile arasında olsun yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBaşkaları eğlenecek ve sen yillarca onların oynaması ve eğlenmesinin parası için sıkıntıda olacaksın. Belediyenin nikah salonunda bir evlilik adet yerini bulsun diye bir şeker tamam. Pasta masta boş işler çoğu çöp oluyor. İsraf ediliyor. Onu yerine güzel ve lezzetli bir pasta yaptırıp çocuk esirgeme gibi bir yerde dağıtmak daha güzel bence
00 YorumlaGünümüzde saçmalık, önceden yapılanlar samimiydi
Şimdiki yeni nesil düğünler Yalandan yapılan gülümsemeler, yapmacık hareketlerle dolu insanlar hepsi gösteriş için birilerini memnun etmek için yapıyorlar00 Yorumla
1 yılOluşucak masrafları düşünürsek bence saçma... Yani millete gösteriş yapıcağım o parayı gelecekteki evimin giderlerine harcayabilirdim... Bu da gösteriş ve şov için harcanak paranın daha yararlı birşeye gitmesi anlamına geliyor benim için...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 606 cevap paylaştı.
1 yılValla bu zamanda saçma geliyor bana sade nikah düğüne harcayacagin parayla gez toz dolaş tatilini yap ( hiç tatil yapmadım🤣) hele birde maddi durumu olmayıp düğün yapicam diye uğraşanlar ayrı bir dünya borç harç
00 Yorumla Saçma demek bence çok doğru değil biraz kültürle bağdaştığı için. Ama masraflı ve yorucu gözüküyor. Şehir dışından insanlar gelmek durumunda kalıyor. O masrafı çiftler kendine harcasa daha mantıklı gibi. Gelen misafirler takı takmak zorunda hissediyor ancak ekonomik sebepler malum. Eskisi gibi bir neşede kalmadı bence sıkıntı stresli oluyor insanlar
10 YorumlaSaçmalıktan ziyade fuzuli para israfı.
Üç beş akraba oynayacak diye 40 50 milyar salona bayılamam.
Sade bir nikah yeter. O parayı balayında çatır çatır yeriz daha iyi10 Yorumla
1 yılEskiden ekonomi çok zor olmadığından kolay düğün yapılıyordu ama şimdi hem ekonomi zor her şey de erkeğin sırtında düğün çok zorlaştı düğüne harcanilan para yeni evli çiftin ev bakım masraflarına harcanmalı Avrupa da gördüğüm kadarıyla yalan söylemeyeceğim diziler ve filimlerden gördüğüm kadarıyla sade bir evlilik var olması gereken de o
10 Yorumla
1 yılSaçmalığın daniskası. Dünya kadar para bayıp milleti yedir, içir, kaldırıp kaldırıp oynat, gösterişini yap. Boş iş. Nikah yaparım mis gibi. Abartısız, sade, romantik ❤
00 Yorumlakesinlikle saçma o kadar masrafı bir daha yüzünü görmeyeceğin akrabalar için yapmak tamamen saçmalık. insan düğünü kendi mutluluğu için yapar, başkalarını memnun etmek için değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
1 yılBence sacma ne gerek var 3 mlyn düğüne masrafa. Onun 2.5 milyonu ile bi audi alican 500 ilede gezip dolascan. 3 milyon verip akrabayi niye yedirip. doyurup. eglendirim. ki
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 686 cevap paylaştı.
1 yılMilletin altın takacak durumu pek kalmadı. Salonlarda zaten gelen takılan parayı götürür. En iyisi mahalle düğünü yapmak. Bir orkestra, sandalye masa kiralanır oldu bitti
00 Yorumla
1 yılYaparsam kır düğünü yaparım salonda her şey saçma geliyor bana. Millet açık havada çimenlerin üstünde oynasın takılsın. Ama zenginsem yaparım orta halliysem nikah yeterli.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 yılİmkanı vardır okey sıkıntı yok ama zora sokacaksa kesinlikle karşı çıkarım o parayı gider başka yerlerde yerim fesat dedikoducu akrabalarımı doyuracak halim yok 😇
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılSaçmalığın daniskası hem de düğüne karşıyım ben de benim kardeşim evlenecek o da düğün yapmayacak en azından aklı balında olgun bir kız bulmuş kendine
00 Yorumla Ufak sade ve masrafsız belki ama onun dışında sacmalık
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
1 yılYupiii biz sevişicez haberiniz olsun partisi shdhdhdhd
30 Yorumla Saçma diyemem fakat geçenlerde bir sohbet arasında konusu geçmişti maddi olarak zorlaşmış gerçekten
10 Yorumlayani bir bakıma evet milleti eglendircen diye uğraş dur düğünde ki altınlarda borca gidiyor zaten
10 YorumlaBen saçma bulmuyorum bu kişiden kişiye değişecek bir şey
20 YorumlaMilleti eğlendirmek için verilen bir parti. Düğün sonrasında da çiftler yorgun olup asıl eğlenceyi yapamıyorlar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı. Bence saçma ona vericeğin parayı git yatırım yap dünya turuna çık ma l bu millet sonra yeni evlendim geçinemiyorum diye çığırıyolar
00 Yorumla
1 yılPara varsa yapılmalı başka bir etkinlikte yapılabilen bişey değil ne de olsa ama para yoksa borç harç düğün yapmak saçma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 921 cevap paylaştı.
1 yılAcayip zengin değilsen veya size ait düğün salonu yoksa evet saçma. Ki yine de düğünler çok stres yarattığından tavsiye etmezdim.
01 Yorumla- 1 yıl
Normal, bu popüler bir konu.
1 yılSaçmalığından ziyade yapılan masraf çok gereksiz nikahtan sonra yap takıyı dışarda iki davul zurna hadi herkes evine birdaha en temizi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Paran varsa değil eğlenirsin bol bol ama yıllarca ödeyeceğin borçların altına gireceksen o düğün saçmalığın daniskasıdır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılSaçma değil da gereksiz diyebiliriz.
Ama hayatında 1 kere evleneceksen yapman gereklidir.
2nci defada gereksizdir..
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 yılNeden saçma olsun ki sonuçta seninle evleneceğin kişinin vereceği bir karar diğer kişilerin düşüncesine çok takma
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 576 cevap paylaştı.
1 yılVaroşça geliyor bana düğünler nedense... boş birsey 3 _4 _gariban tepinecek diye para bağlamam...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılŞaşalı bir düğünden kalacak olan borçlardan dolayı boşanan çok çift var aile düzeni bozulyor birkez evleniyorum diyen insanlar haliyle boşanıyor düğün saa değil mütevazi olanı makbul
01 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
- Aile & Toplum konusunda 549 cevap paylaştı.
1 yılBence sacma millet eğlensin die damada giriyor habire
02 Yorumla- 1 yıl
Sadece damada değil ki hem geline hem damada giriyor masraf
- 1 yıl
Millet dağılıyor gelin damat eve geliyor asil ozaman dank ediyor
Normalde de çok saçma geliyor ama şu son dönemlerdeki fiyatlar yüzünden daha da saçma geliyor
01 Yorumla- 1 yıl
Aynı fikirdeyim
Saçma. Evlendiğim insanı saçmasapan akrabaların içinde maymun gibi oynatmam. Nikah yeterli.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle 👏🏻👏🏻
- Aile & Toplum konusunda 341 cevap paylaştı.
1 yılBu devirde inanılmaz saçma bence. O parayla evimi düzerim daha iyi
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aklını kullanan düğün yapmaz. Ama meraklı insan çok olduğu için, özellikle kizlar hava atmayı sevdiği için onca para harcatip düğün yaptiriyorlar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
1 yıldoğrudan gerdek yapıyor herkes masrafa ne gerek
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılBen düğün yapmazdım. Nikah yapardım. Parayı sokakta bulmuyoruz
00 Yorumla imkanı olan için değil belki ama illa gerekli de değil.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 421 cevap paylaştı.
1 yılBence de saçma. O kadar parayla araba alınır daha iyi 🤣
00 Yorumla Tamamen saçma buluyorum sırf birileri seyre gelsin yesin içsin diye yapılan organizasyon
00 YorumlaBunu aslında yeni evlenen çiftlere yardım olmak için yapılıyor.
00 Yorumla
1 yılİki kişi sevişecek diye herkes sevinmiş gibi yapıyor evet len saçmaymışya
00 Yorumla
1 yılÇok gereksiz ya her gittiğim düğünde bir kez daha anlıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılDüpedüz gösteriş budalalığı ve gereksiz işler
00 Yorumla
1 yılHayır neden saçma olsun ama evlilik benlik bir durum değil o ayrı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yılDüğün yapmak saçma değil de 100 kişi davet etmek saçma. 50 yeterli.
00 Yorumla
1 yılYo, olmsı gereken o, da millet parasızlıktn yapamıyo
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılDüğüne harcayacağına balayına yurtdışına gidersin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 341 cevap paylaştı.
1 yılÇok külfetli oluyor o yüzden saçma herşeyin sadesi en güzeli gösterişten uzak
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 629 cevap paylaştı.
1 yılBu devirde hemde çok saçma, insanlar pahalılık ve ev bulamama yüzünden evlenemiyor
00 Yorumla
1 yılHevesi olan yapar kişinin kendi tercihi ama bana göre saçma
00 Yorumla- Devamını Gör (138)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım