Bu konu ne yapabilirim?

Uzun sürelo bir ilişkim var. Sevgilimin ailesi öğrendi ve Bizim konuşmamızı istemedi , (Üniversite mezunu olmadığım icin) onun icinde stres oluşturdu bu durum. Öğrendikten sonra aramızda bir soğukluk oluştu duygusal açıdan eskisi gibi konuşmadığıni farkettim sorduğumda ise ailesimden dolayı olduğunu belirtti. Sorun şurda başlıyor ailesi benden başkası ile evlenmesini istiyor ve baskı kuruyor bu durum benim açımdan da kötü onun açısından da o baskı hissediyor ben ise rahatsız oluyorum. Baskıları hala devam ediyor neden onla evlenmiyosun konuştun mu gibi gibi.. Evlilik teklifi eden çocuk ise hala ısrarlı çocugu ailesi tanıdığı için ve uygun gördükleri icin sorun oluşuyor benim için , sevgilim konuşmayı kesti o konuda sorun yok fakat çocuk iliskimizin olduğunu bilmediği için ısrarlı kalıyor. Tekrar konu geçtiğinde muhattap olmaması için söyledim çünkü farkli duygular besliyor. İlişkim var diyemiyor olay daha da büyüyecek ailesi zaten beni istemiyor çocuk ailesi ile iletişim halinde Bu karışık nasıl çözülebilir?

Güncellemeler
10 ay
Ailesine ilişkimiz var diyemiyoruz çünkü o konuda çözemiyoruz istemiyorlar. Çocukla iletişimi kesmiş halde ondada sorun yok. Sorun ailesinin baskısı onda sorun yaşıyor kız istemediğini belirtiyor veya konuyu kapatıyor vs.
Bu konu ne yapabilirim?