kötü olanı yapan iyinin bir kötülüğü müdür?
-
Ya sen dün senin için ölürüm dediğine bu gün dünyanın en kötü insanı diyorsun?
Ya O; dün iyi idi artık bugün kötü ve senin bun da bir parmağın var.
Ya da sen dün işine geldi kabul ettin iyi olarak kabul etmiştin.
Ya da artık iyiler artık sana yetmiyor.
Ya da sen kendini iyi biri olarak tanıtmadın.
Kötü, iyi insanlardan mı besleniyor, yoksa kötü insanlardan mı?
Kimse durduk yerde mutlu mesut yaşarken de kötü olmaz diyorsun da!
"Bir de kimsenin gözüne girmeye çalışma. Kendin ol, yeter. İnsanları memnun etmeye çalışmak öyle bir çukur ki, içine düşersen çıkamazsın. Ha bir de… Kimseye körü körüne güvenme; kartları açtırmadan elini uzatma. "derdim.” Diyorsun peki şimdi neden bu sorunu yaşıyorsun?
At izi İti izine mi karıştı yoksa artık ot ve saman diye bir ayrıştırıla bilecek düzeyde bir farklar mı yok oldu?
Yahu bırak şunu... Kötüyü kötü yapan iyidir, evet. Çünkü iyilik yoksa kötülük anlamını yitirir, o kadar basit. İyi ne kadar iyidir dersen, o da işte zor soru; herkes kendi penceresinden iyidir.
Kötüler mi kötü için kötülük yapar, yoksa iyiler için mi? Heh, kötüler genelde iyilerin korkusuyla büyür, beslenir. İyiler biraz susunca, ‘Ya boş ver’ deyince, kötüler o suskunluktan güç alır.
Kötü, kötüden beslenir mi? Belki biraz, ama asıl iyi insanın korkusu, çaresizliği, pasifliği onları besler.
Yani anlayacağın; iyiler biraz dimdik durursa, kötüler hantal kalır, büyüyemez. İyiysen güçlü ol, yoksa senin ‘iyi’ olman kötülerin şaha kalkmasına vesile olur. Basit!
Kendini iyi görme sebebin yoksa, olmaz mı? Olur tabii, ama o zaman iyiyle kötü arasında ne fark kalır? İyi olmak, başkalarını yargılamak değil; önce kendinle barışmak, sonra da bu karmaşada ayakta kalabilmek. Anladın mı? Yani sen önce kendini iyi bil, sonra ‘kötü’ neymiş bakarsın
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer