Dini nikah benim için şart
Resmi nikah yeter.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hiç Nikah olmasa daha iyi olur. İnsanlar zorunda oldukları için birlikte yaşıyorlar ve bir sürü sorun yaşanıyor... Sevdiğimiz sürece birlikte yaşayıp. Anlaşamıyorsak eski halimize dönmeliyiz...
Bu tamamen senin inançlarına ve hayata bakışına bağlı bir karar. Eğer dini nikah senin için anlamlı değilse, resmi nikah zaten yasal olarak yeterli oluyor. Ancak partnerin bu konuda farklı bir düşüncede olabilir, tam da bu yüzden açıkça konuşup, ortak bir yol bulmanız önemli ❤. Anlayış ve karşılıklı saygı bu gibi konularda ilişkiyi güçlendiren en değerli şeydir 🌸. Anket için ise "Resmi nikah yeter" seçeneğini tavsiye ederim.
Cevap
26Cevap
Şart olmasından daha cok istemiyorum eğer benden istenirse onuda yapmam yani hani inanmıyorum dini nikaha
Ben de 😀
Resmi nikah yeter ama ben Hristiyanım o yüzden düğün kilise de olur
Ölümlü ve kısa dünyada biraz dikkatli baksak Allah'ın varlığını her yerde hisseder ve görürüz.
Müslüman değilsen kendin gibi biriyle evlen bence kafan rahat eder.
Bulabilecek miyim ki
Çok var ki ortalık kâfirim ben diye nara atanlarla dolu. Kime sorsan deist ateist.
Kafir kelimesini sevmiyorum dinsizim demek yeterli
Hakaret kelimesi gibi
Bi de nara atmak ne demek.
Ortalık da mslumanim diye nara atanlarla dolu
Etimoloji. Kelime, gizlemek, saklamak anlamlarına gelen (ك ف ر) kökünden gelir. Sözlük anlamıyla, tohumları toprağın altına gizlemesi sebebiyle çiftçi için de kullanılmıştır. Müslüman olmayanlara bu isim "İslam inancının getirdiği gerçekleri gizledikleri veya inkâr ettikleri″ düşünülerek verilmiştir.
Her dinde böyle aslında , bu bir terim. Hristiyan da müslümana öyle diyor mesela.
Gizlemek yok inkar etmek de gerçeği inkar etmek manasindadir bize göre de biz gerçeği inkar etmiyoruz.
Kabul etmiyorum şahsen kafir kelimesini. Çok kab@ca
Herkesin inancı kendine , benim söylemek istediğim biri Müslümanım diyince yobaz olarak bakılıyor çok garip , ama deist ateist olunca sanki çok aydınlık, ışık saçan biriymiş gibi davranıyorlar. Sanki bütün evrende herşeyi çözmüş ve Allah yok diyebilecek kadar keşfetmiş bir bilgiye sahip olduğunu zannediyorlar heralde.
İnsanların düşüncelerini boş ver sen öyle olmadığını düşünüyorsan
Bence kaba değil, yani bir isim işte , benim inancım sizi böyle betimliyor. Yani sana şimdi yaren değil de Hazal , Zeynep falan desem olur mu?
Senin inancın bizi ynlış ve k*tü betimliyor ama
Kafir demek yerine dinsiz diyebilirsin
Ya da inançsız
Sonucta bu kelimeleri biz kullanmıyoruz siz kendi aranızda bizler hakkında konusurken kafir diyin de. Bize diyince kötü geliyor yani.
Çünkü kelime anlamı da hoş değil.
Dinsizlere saygı duymayanlar kafir diye çok diyor.
Ya ne demek yani lügat mı değiştirelim , kibarca inançsız Allah'ı inkar eden , Allah'ın gonderdiklerine inanmayan falan. , basitçe bir kelime işte.
Ya ablacım inanmıyorsan kâfirsin işte 🤣 niye uzattık ki bu kadar , tamam senin eşeğin cıkcık olsun derler Anadolu'da laf öyle bitirilir.
Kan cık yazmıştım buda kendi düzeltmiş
Hayır kafir değil dinsiziz. Kafir gerçeği saklayan inkar eden demekmiş biz gerçeği saklamiyoruz gerçeği inkar da etmiyoruz. Ondan kafir kelimesi rahatsız ediyor.
Bizi böyle tanimlamalari rahatsız ediyor. Neyse uzatmak iyi olmaz. İyi geceler
Şimdi bize göre gerçek olan size göre değil ya ordan yürüyor Yaren 😉 iyi geceler
Resmi yeter bana göre eşim olacak kişi ister imama ister papaza kıydırmak istesin sorun yok uyarım ona😄
Müslüman değilsen müslüman biriyle evlenemezsin zaten ozamanda dini nikaha gerek kalmıyor
Ama Müslüman olup da evlenmek isteyen oldu benle bakmiyolar valla kimisi günahına 😅
Yani sen iste ya da isteme aile her türlü zorluyor 😅😅
Bende musluman değilim
👏✊️
dusuncene saygı duyarım
Ben de 🤗
yanı öyle olması gerekıyor ancak bazı ınsanlar anlamaz canım
Dini nikah bir ilan demek eskiden resmiyet olmadığı için bir kanıt şahit ortamında ilan ediliyor İslam dini ne iman eden bunu uygular ve kadın güven altına alınır şimdi resmi nikah bile tam sağlamıyor
Müslüman olmadığın söylersin dini nikâha da gerek kalmaz. Ama evleneceğin kişi müslüman ise o ne olacak?
İnançlı biri kabul etmez başka problemlerin çıkması da olası. İnançlı biriyle bi yola girmemelisin bence.
Resmi nikah çok önemli. Sen hangi dine mensupsun.
saygı duyarım dusuncelerıne
Acikcasi bana cok sacma geliyor.
Hayır, dini nikah şart değil benim için.
Şart din dinler benim için şaçma
Zor bulursun öyle birini
Olsun
Sizin inancınız.
Saygı duyarım.
Değil. Ben de ateistim zaten
Ben genel olarak evlenmiycem
Müslüman olmayana değil
Aslında ikisi de aynı şey
Müslüman olsan bile resmi nikah yeterli olur
Degil
Bunu diyo bide şeriat istiyor aw