Küçük olmak zor 🥹
Büyük olmak zor😏
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Yani normalde büyük kardeş olmak zor istatiksel olarak baktığımızda çünkü hangi yılda doğmuş olursa olsun küçüklere büyüklerden daha çok ilgi alaka veriliyor...
Ancak kardeş yaşantıları ve büyüğün küçüğü destekleyip baktığı kısmı düşünürsek eğer... Bu durum bende tam tersi etkide oluyor ben küçük kardeş kategorisindeyim ama mesela ablama zamanında o kadar çok oyuncak eşya kıyafet almışlarki onlarla büyüdüm hep yani bana özel bir şey olmadı... İlgiye gelirsek ben büyük kardeşimle daha çok ilgilendim hâlâ da ilgileniyorum... Yani bensiz bazı işleri beceremiyor pratik zekası gelişmemiş ne kadar sayısal zekası gelişsede... Tabii motor becerileride fazla gelişmediği için o konudada ben destek atıyorum mecburen...
Yani bizimkilerin eli ayağı ve her işe koşturanı benim... Bu da küçük kardeş olarak benim için daha çok zorluk çıkarıyor demek oluyor...
Her ailenin hatta her ilişkinin ayrı dinamikleri oluyor çünkü 😀
Sen bu sorumlulukları üstlendiğin için hazıra konmuş büyük kardeş keyfini sürüyor.
Kendini biraz geri çeksen mecbur o da sorumluluk alırdı 🙃
Kendi ailesini kurduğu için, kendine koca bir bebek (eşi) almış oldu... Mecbur yapmaya çalışıyor ama kocası becerikli olmayınca mecbur bende birşeylere yardım ediyorum, tek başına yetişemiyor bunca yıl birşeyleri hep ben yaptığım için...
Anladım canım 🙃
Kesinlikle büyük kardeş olmak zor diye düşünüyorum çiçeğim. Maalesef Büyük kardeşler hem ailenin deneme tahtası oluyorlar hem de aynı şeyler kardeşlerinde yaşanmasın diye kardeşlerini farkında olmadan koruma altına alıyorlar. Genelde sorumluluk çok daha fazla yükleniyor onların üzerine. Mesela onlar için cıs olan küçüklere altın tepsiyle sunulabiliyor. Bu da pek tabii aileden aileye değişiklik gösterebiliyor ama genel olarak bu şekilde ilerliyor...
Küçük kardeşler de genelde büyüklerden gelen özgüven sayesinde istediğini almakta daha başarılı oluyor. En azından kendi adıma hem onları gözlemlediğim hem onların beni koruması sayesinde şu an her alanda özgüvenli bir bireyim. Çünkü onlar sayesinde sesimi çıkartma hakkına ilk önce ailemde sahip oldum 🙃
Bu kadar haklı bir yorum görmemiştim 🥹
@OrganIQ yaa nasıl da uyuyor roller birbirine 😂
Peder, büyük kardeş, moderatör 🤣🤣
Biz de asi küçük kardeşler devamını yazmak istemiyorum ahaha
Hahahahahsh gerçekten öyle çiçeğim bir de korumacı @SoloSofistike 🫢😂😂
@OrganIQ biz de sizin deneme tahtanız oluyoruz zaten agagagsh
Öyle ama sonuçta sen de ilk defa abilik yaptın. O an senin için mantıklı gelen bariyer belki de onun için değildi bilemezsin 🤷🏻♀️😂
Bunu ona sen kodladın belki de 🤷🏻♀️
Bizde de bizimkiler bana sormadan yapmaz öyle şeyleri, resmi kurumlardan tut özel tercihlerine kadar her yerde izim var ama en küçüğüm. Bana sormalarının sebebi bu tarz konularda bilinçli olmam her zaman harika kararlar almam değil 🙃
Senin örnek için de aynı şey geçerli... Her zaman doğru olduğun için değil daha bilinçli olduğun için 🙃
Yok genelde benim dediğimi yapmadıkları zaman oluyor o iş 😂😂😂
Habahahahsb al işte abi kılıklı 😂😂
Büyük olmak daha zor bence...
Abi, abla profili sana her konuda lider olma sorumluluğunu giydiriyor. Hayatın akışında kobay gibisin bir nevi her deneyim ilk sende gerçekleşiyor. Diğer çocuklarda daha bilinçli davranılıyor. Yeri geliyor kardeşlerine de bakmak , kol kanat germek zorunda kalıyorsun. Aslında bunu zorunluluk olarak değil gerçekten benimseyerek yapıyorsun. Küçük kardeşinle aranda güçlü bir bağ oluşuyor. Dost , arkadaş, abla ya da abi. Onun bütün sorunlarını bazen anne babadan önce gelip anlatabileceği bir dost.
Benim abla profilim örnek teşkil ediyor. Çok güzel anılara, yaşanmışlıklara yer veriyor. Bunun tam tersi örnekleri tabiki vardır.
Güzel açıkladın. Eline, zihnine sağlık 😇🙏
Teşekkür ederim.🤍😊
Rica ederim 🌸
Evlenene kadar büyük kardeş zordur, çoğu sorumluluk ondadır küçük rahat eder. Büyükler evlenince küçük kardeş olmak zordur çünkü tüm sorumluluklar aniden küçüğe devredilir ve küçük evde yalnız kalır..
Doğru. Ebeynlerle arasındaki o tampon bölge kalkar aniden ve doğrudan olumsuz etkilere maruz kalmaya başlar. Bunları göğüsleyemezse de yanlış yönlere savrulabilir..
Teşekkür ederim Rüyad ☺️
Aynen öyle. Bir de büyük kardeşler evlenince uzaktan ahkam kesmeye bayılır evin sorumlulukları ile ilgili, onlar da küçüğe yüklenir.
@sofistike çok teşekkür ederim 😃🌸🌸
Rica ederim 🦋🫶
Bence büyük kardeş olmak zor! 😏 Çünkü kimi zaman örnek olmak, daha çok sorumluluk üstlenmek zorunda kalıyorsun. Aile senden hep bir "rol model" olmanı bekliyor ve bu üzerinde baskı yaratabiliyor. Küçük kardeşler ise genelde daha şımarık veya daha korunmuş oluyor. Ama tabii herkesin aile dinamikleri farklı! 😊
Peki ya sen, bu konuda ne düşünüyorsun? 🥰
Cevap
17Cevap
Her zaman kıyaslanmaya maruz kalmak (örneğin, abla veya abi takdir aldıysa, sizin teşekkür almanız başarısızlık sayılmak gibi), onların hatalarının sonuçlarına katlanmak zorunda kalmak (mesela abla ya da abiye bir sorumluluk veya fırsat verildiğinde, onlar bunu ellerine yüzlerine bulaştırırsa sizin de aynı şekilde yapacağınız varsayıldığı için o fırsatın size sunulmasının tamamen gündemden kalkması...) gibi bazı can sıkıcı durumlardır bunlar. KKrndi açımdan değerlendirdim sadece
Tanıdık geldi oldukça 😀
Şöyle söyleyeyim. Bana engel olmak istediği bir olayı ben yaptıktan sonra yapmaya çalışan büyük kardeşim var 🤣
Tabi ki ben olmadığı için benim kadar başarılı olamadı ama ben onu engellemeye çalışmadım. Bana yaptıklarını hiç onlara yapmadım 😀
Kardeşler arasında olabiliyor böyle şeyler 😂
Ahaha ahh bu ablalar 🤣🤣
Pehhh küçük kardeş sadece hizmet ettiği için (ekmek alma ve su getirme falan ahahah) zorlanır ama büyüj kardeşte öyle mi? Fena fenaadır, ikşnci anne hemde bunu kardeş doğduktan sonra olması daha zor bi durum 😂
Ne yapmak "istesen sen küçüksün" bariyerine çarpıyorsun 😂
Bu da insanı asi olmaya itiyore 🤣
Alttan alma şeyside büyük kardeşe yüklenince sinir sistemi iyi gelişiyor jshdjs
Ahaha 🤣🤣🤣
Bilmiyorum tek çocuğum ama bence büyük kardeş olmak zor , ilk çocuklar genelde deneme tahtası ikincisin de aileler artık deneyimli , daha özenli olurlar , ilk çocukta gözden düşer.
Doğrudur 😀
Küçük olmak. Her zor işi bana yaptırıyorlardı, başka eve geçmiş olsam da çok özlüyorum abimle ablamları yine bir araya gelsek yine beni bakkala gönderseler gitmeye razıyım.
Ben razı değilim. Böyle iyi 😂
Ben ortanca kardeşim. Bende büyük olmak daha zor. Evde daha çok ablamla ben vakit geçiyoruz. Bazı sorumluluklar ablama kalıyor, ben işime geleni yapıyorum 🤣
Ortanca olmanın hakkını veriyorsun yani 😆
Ortanca olmak daha zor iki tarafı da idare ediyorsun aynı anda anne babayı da 😅
Sen de haklısın 😂
Soruyu cevaplayanların coğu büyük kardeşler olmasındı ahahahha
Sence hangisi zor peki?
Olabilir 😀
Tabiki büyük olmak başı sıkışan bana geliyor evin derdi tasasi bende iş yükü bende 🤣
Gülüyorsun ki memnunsun bu durumdan 😂
Yok beee artık manyakliga vuruyorum 🤣🤣 şaka şaka ben güleç neşeli biriyim yapım bu abi olmak bunu gerektiriyor😄
Şu zamanda büyük kardeş, eskiden küçük kardeş olmak zordu
Neden peki?
İnsan yönelimleri konusunda özgürlük adı altında küçüklerin ne yapacaklarını bilmemesi, büyüğün onu kontrol etmesini gerektiriyor. Arkadaş bulursun da kardeş bulamazsın. Eskiden küçük büyük ahlak ve adap bilindiği için küçük ıvır zıvırlar küçük kardeşe yaptırıldığı için, bilgisi olsa dahi söz hakkının en son küçük kardeşe kalması veya hiç kaale alınmaması kişisel gelişimi etkilemesiyle zor hallerdendi.
Haklısın 😀
5 kardeşin 2 kız 2 erkek eşitliğini bozan çok sonradan olma son çocuğum ben :D
Ahaha tekne kazıntısı yani 😂
Ahaha sizde de çok kullanılıyor galiba :D :D
Tabi tabi 😀
Sen nerelisin Allah aşkına :D
Selam ben dünyalı 🤣
Ya bunları ben yapıyorum bana benzeme sen :D :D :D
😂😂
Söylemicen demek bu :D :D :D
ya da şey demeliydim. Dünyanın neresinden :D
Sana neresi lazımdı?🤣
Dünya da bir yer lazım adını sen koy :D :D
Büyük kardeş ebeveyn rolünü üstlenir. O yüzden büyük daha zordur diye tahmin ediyorum.
İkisinin de zorlukları var gerçi 😀
Bence ikisi de zor değil iyi anlaştıktan sonra
Anlaşmak çok önemli 😇
2 abim bir erkek kardeşim var. ortancamsı bir şeyim. küçük abimin bana yatpığı eziyetleri ve zorbalığı habil kabile yapmamistir
Ne yapıyor mesela?
uyurken fotolarımı çekip istediklerini yapmazsam okul grubuna atacağını söyledi daha dün gece.
Ahaha harbiden Kabilimsiymiş 😀
Büyük olmak daha zor.. Bir şekilde hep sorumlu kalıyorsun :))
Büyük kardeş. Kız kardeşlerimin istekleri bitmiyor. Hep sasirtiyorum
Mimar Sinan Selimiye camii için ustalık eserim demiş :)
Aileler için de aynı olmalı, son bebek ustalık eseridir :)
Büyük kardeş olmak zor.
Neden peki?
Sorumluluk büyük kardeşte sefa süren küçükler 😃
Haklısın 😀
İkisinin de zorluğu esittir
Neden peki?
Farkı olmaz bence
Aslında ortanca olmak çok zor :D
Aa neden peki?😂
Ahaha yaa haklısın 🤣
Kesinlikle evin büyük cocug olmak zor
Neden peki?
Büyük olmak zor hee zaman örnek olmalısın
Bu iyi bir şey değil mi?
Anlayan için çok güzel bir örnek ve iyi bir şey ama anlamayan ahlaksız için bunun iyi ya da kötü olduğu umrunda olmaz
Doğru.
🌹🙏
Ortanca olduğum için ikiside zevkli
O da güzel 😀
İşime geldi mi büyük işime geldi mi küçük olurum
Kardeşle uğraşmak zordur
İnsanla uğraşmak zordur genel anlamda 😀
Çünkü her şey “ Sen Büyüksün “ ile başlat ya da biten ebeveyn cümleleri ile biter
ebeveynler nasıl çocuk bakacağını bilmediği için büyük kardeşleri deneme tahtasına çeviriyorlar
çünkü hep yükler nüyüklere kalır
Küçüklere küçük oldukları için fırsat verilmiyor çünkü 😂
Küçük olmak zor olmadı
Abla olmak çok zor.
Neden?🙃
Tek çocuk olmak güzel
Her zaman mı?
Evet bence her zaman
Küçük daha zor gibi
Neden peki?😀
Büyük olan benim. Genelde benim dediğim olur msjs onun için
Dürüstlük desen var sjhgf