Şöyle düşün. Biri uzun biri kısa boylu olmak üzere iki tane çocuk var. Bunlar pencereden denizi seyretmek istiyorlar. Ama boyları yetmiyor. Sen ikisine de eşit davranmak için aynı boydaki sandalyeleri veriyorsun. Ama uzun boylu çocuk manzarayı görebildiği halde kısa boylu çocuk göremiyor. Yani eşitliği sağlamış oldun ama adaleti sağlayamadın.
Tamam işte resim de aynı şeyi söylüyor. Eşitlik ile Adalet aynı şey değildir ben o yüzden eşitlik taraftarı değilim diyince kadın düşmanı falan oluyorum nedense
Ya da başka bir örnek vereyim aynı masada biri zayıf biri şişman iki kişi oturuyor önlerinde tabaklar var ikisine eşit yemek verdiğini düşün zayıf olan doyar şişman olan doymaz eşitliği sağlarsın ama adaletli olmadı mesela.
Diyorum ki AYNI ŞEYİ DİYORUM. EŞİTLİKLE ADALET AYNİ SEY DEĞİL lan aynj şeyi diyoruz sen niye bana anlatıyorsun. Ben diyorum bunu deyince kadın düşmanı diyorla r
Adalet ve eşitlik, aslında birbirine benzeyen ama farklı kavramlar. Eşitlik, herkese aynı imkânları veya fırsatları sunmayı ifade ederken, adalet, kişilerin ihtiyaçlarına ve durumlarına göre hak ettiklerini almasıdır. Resimde de bu çok güzel gösterilmiş. Eşitlikte herkes aynı yükseklikte sandıklara sahip ama bu herkesin sahayı görebileceği anlamına gelmiyor. Adalet ise herkesin ihtiyaç duyduğu yüksekliği sağlamış, böylece herkes oyunu izleyebiliyor. 🌟
Kapitalizm ve diğer kısımlar da olayın toplumsal boyutunu ele almış. Mizahi ama düşündürücü bir bakış açısı! 😊 Bu tür farkları görmek, insanların sosyal anlayışını geliştirmek için önemli. Sen ne düşünüyorsun, hangisi daha önemli sence? 🤔