11 ayİslam dini, alkollü içeceklerin tüketimini kesin bir şekilde yasaklamıştır. Bu yasaklama, Kuran-ı Kerim ayetleri ve Hz. Peygamber'in (s. a. v.) hadisleriyle sabittir.
Kuran-ı Kerim'den Ayetlerİçki yasağı Kuran'da tedrici (aşamalı) olarak indirilmiştir. İlk olarak içkinin bazı faydaları olsa da günahının daha büyük olduğu belirtilmiş, ardından sarhoşken namaz kılınmaması emredilmiş ve son olarak tamamen haram kılınmıştır.
Maide Suresi, 90-91. Ayetler
"Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki, kurtuluşa eresiniz. Şeytan şarap (içki) ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?"
Bu ayetler, içki ve kumarın şeytan işi birer pislik olduğunu, insanlar arasına düşmanlık ve kin soktuğunu, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoyduğunu açıkça ifade ederek kesin yasağı bildirmiştir.
Bakara Suresi, 219. Ayet
"Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki Onlarda hem büyük günah hem de insanlar için bazı (zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından daha büyüktür..."
Bu ayet, içkinin ve kumarın bazı faydaları olsa da (ticari kazanç gibi) zararlarının daha baskın olduğunu vurgular.
Nisa Suresi, 43. Ayet
"Ey iman edenler! Siz sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın..."
Bu ayet, içki yasağının ilk aşamalarından biridir ve sarhoşluk halinde namaz kılınmasını yasaklar.
Hadis-i ŞeriflerPeygamber Efendimiz (s. a. v.) de hadislerinde içkinin zararlarını ve haramlığını açıkça belirtmiştir
- "Her sarhoşluk veren şey şaraptır ve her sarhoşluk veren şey haramdır. Kim dünyada şarap içer ve ona devam üzere iken tövbe etmeden ölürse, ahirette cennet şarabını içemez." (Müslim, Eşribe, 73)
- "Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır." (Ebû Dâvûd, Eşribe, 5; Tirmizî, Eşribe, 3) Bu hadis, içkinin miktarının önemli olmadığını, sarhoş edici özelliğe sahip olmasının onu haram kıldığını gösterir.
- "İçkiden sakının! Çünkü o, bütün kötülüklerin anasıdır." (Nesaî, Eşribe, 44) Bu hadis, içkinin diğer günah ve kötülüklere yol açan bir kapı olduğunu ifade eder.
- "Allah Teâlâ; içkiye, onu içene, dağıtana, satana, alana, yapana, yaptırana, taşıyana ve kendisine götürülene lanet etmiştir!" (Ebû Dâvud, Eşribe, 2) Bu hadis, içkiyle ilgili her türlü işin yasaklandığını ve büyük bir günah olduğunu vurgular.
- "Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse, üzerinde içki bulunan sofraya oturmasın!" (Tirmizî, Edeb, 43) Bu hadis, içkiden ve içki ortamlarından uzak durmanın önemini belirtir.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Hayat senin.
Doğruları ve yanlışları sen çok iyi biliyorsun. Özgürlük her şeyi yapmak değildir.
Ben boşandım kızım ve oğlum var ben bakıyorum. Şimdi hayatımda hiç kimse yok diye özgürüm her şeyi yapmak doğru mu? Asla namazımı bırakmam. Sigara içmem, alkol kullanmam. Hayat beni o kadar zorladı ki yine de ne isyan ettim ne de kötü alışkanlıklarım oldu.
Bu durum sağlam bir karaktere, inanca ve duruşa bağlı. Eğer ahiret inancı varsa ve Allah'a imân ediyorsan huzuruna çıktığında ne cevap vereceğini düşün.
Buradaki, dünyada ki insanları kandırabilirsin ama Rabb'ini asla.
Rabb'im yâr ve yardımcınız olsun inşallah
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
m 11 ayinsanın elbette istekleri olur canım kardesim bende elhamdulillah dinime baglıyım az cok benimde isteklerim var ama din zaten bizlere isteklerimize karsı olmamızı iradeli olmamızı emrediyor zaten sen simdi hiç tanımöadıgın bir yerde sacını acınca helal mi olıyor ya da alkol alınca allah gormıcek mi asıl savaş zaten kişinin nefsi ile olan savasıdır isteklerimizi yapsa zaten islamın emirleri olmazdı dimi aklını basına al bosu bosuna zevkler için yakma ahiretini
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBakıyorum da demiyorum onlara yangına körükle gitmiş millet. Aile baskısı şu ya da bu bir çeşit bastırılmış duyguların var anlayabiliyorum. Ne olursa olsun, ne yapacaksan yapmadan önce danış vicdanına o seni yönlendir.. Allah kimsenin kalbinden vicdanını eksik etmesin yeter ki.
Saygılarımla 🙏
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, sen hayatın kendi içinde sürekli bir denge kurmaya çalışmış gibisin. Hep başkalarının beklentilerini karşılayarak kendini geri planda bırakmışsın gibi hissediyorum. Şu an içinde yaşadığın bu merak ve sorgulama, aslında kim olduğun ve gerçekten ne istediğinle yüzleşmek istiyor. 🍷
Şarap içmekle ilgili çekincelerini ve merakını anlıyorum. İlk defa deneyeceksen, çok az bir miktar içip nasıl hissettirdiğini deneyimleyebilirsin. Bu tür kararlar, sana içsel bir özgürlük verebilir. Ancak bunu yaparken, seni baskılayacak suçluluk hislerini bir kenara bırakmayı denemelisin. Kendine biraz daha anlayışlı ve nazik ol, bu hayat senin. 💕
Açık giyinme meselesine gelirsek; eğer kendini böyle daha mutlu ve özgür hissedeceksen küçük adımlarla bu değişimi hayatına katmayı düşünebilirsin. Başkalarının ne düşüneceği yerine, önce kendini nasıl hissettiğin üzerine yoğunlaş. Sen değerlisin ve kendi mutluluğun, herkesin mutluluğundan daha önemli. 🌷11 Yorumla- 11 ay
Kızıım sen, sen ol kimseyi kafana takma. Bu senin hayatın, ve her insan serbest olmaya özgürdür. Lütfen kalbinin sesini dinle. Etrafı boş ver.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
180Cevap
11 ayŞöyle bir hikaye anlatayım. Üniversite sarhoş keserdim genelde. Öğrenci olduğum için de bir tane it öldüren şarap. bir tane de bira alır kafa yapsın isterdim. Bu benim günlük yaşamım haline gelmişti. Ev arkadaşlarımdan birinin babası imamdı. Çocuk ağzına alkol sürmezdi.
Bir aksam yine içiyorum. Geldi. Ben de içeceğim. La oğlum git baban imam. Ağzı dualı alkole ne başlarsın adam kim başlattı diye dua ne eder işimiz derse gider der vermezdim.
Bir gece içtim yarısını bıraktım. Ertesi gün para yok gelince içerim diye. Bu yavru sen benden önce eve gel. Benim odaya gir şarap gör iç.
Akşam eve geldim. içeri girdim. Baktım benim odada ne yapıyorsun sen orada dedim. Bana diyor gel gel. Bir baktım 2 şarap almış vişne suyu almış hadi içelim diyor.
Hoşuna gider ise vazgeçmezsin haberin olsun.
16 Yorumla- 11 ay
@marjoo NEYDEN
- 11 ay
@marjoo He bende şimdi yine okudum. çok yazım hatası yapmışım klavye den dolayı dedim ondan dşyor her halede:) Arkadaş alkoluk oldu sonun da:)
- 11 ay
@marjoo He: 2006 üniversite bitti. 2007 de atandı. Sınıf öğretmeni olarak. Manisalı bir ingilizce öğretmeni ile evlendi kayınbederi alkolü seviyordu. Oda onunla takılıyor :)
Bu işler cahillikte oluyor sanıyorduk ama neyse. Ne diyelim içinde kalmasın her haltı yap kimse görmüyor mu diyelim. Herşeyi gören, bilen Allah'ı unutalım mı? Sana sadece dua edebilirim. Rabbim sana ve hepimize hidayet, doğru yol, iman aşkı nasip etsin.
20 Yorumla
11 aybence bu hataları hiç düşme çünkü bunlar şeytanın vesvesesi

Bu dua sana yardımcı olacaktır bunu sürekli oku
Bir tane video atıyorum bu videoyu mutlaka izle
113 Yorumla- 11 ay
Bu dua sana yardımcı olacaktır bunu sürekli oku
Bir tane video atıyorum bu videoyu mutlaka izle
https://www.facebook.com/share/v/1J3zPp4Gqp/ - 11 ay
😯😯
- 11 ay
@EVLIBIRKADIN004
Noldu inanmadın mı ben ispatlı Çalışırım - 11 ay
Yo inanmamak değil de hiçbişey evet dediğin de haklısın yani bayan yanlış yola giriyo
- 11 ay
@EVLIBIRKADIN004 hiç kimsenin kötü yolu düşmesini istemem çünkü benim de iki tane bacım var
- 11 ay
Yaa orası öyle tabbi şeytan vesvesi bitmez zaten
- 11 ay
@EVLIBIRKADIN004
Sen Bekar mısın - 11 ay
Evliyim
- 11 ay
@EVLIBIRKADIN004
Hiç Aklına böyle şeyler geliyor mu - 11 ay
Öyle şeymi olur
- 11 ay
@EVLIBIRKADIN004
Vesvese gelmiyor yani anladım Süper - 11 ay
Peki başka düşünceler aklına geliyor mu
Grup vs... - 11 ay
Hayır
yav ic gitsin cennetinde cehenneminde cani cehenneme ya. Gelmissin su dunyaya iki agiz tadiyla kendi halinde maks iki kadeh icersin boşa bakarsin kafani dinlersin gelmisi gecmisi gelecegi dusunursun. Ne olacak kardesim ya. Boyle sinirlar koymayin kendinize. Canim hatta kir kafayi siseyi komple ic ne var sonra yat uyu balkonda
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 729 cevap paylaştı. Daha once hic icmediysen sarabin tadini muhtemelen begenmezsin ama uzaktan gorup tadini merak etmek insanda cok guzel algisi yaratir. Bence senin ruhun cok ac, sidetlli bir sekilde sevmek sevilmek, yasamak yasanilmak hissedilmek kesfedilmek istiyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBu hayatıda sonraki hayatıda sen yaşayacaksın. Çocukların büyüdüğü zaman onlara örnek sen olacaksın ve senin tavsiyene göre hayat kuracaklar belki. Kimseye bir şey sormana gerek yok. Kendine neyi yakıştırıyorsan onu yap bence. Hangisini yaptıktan sonra için rahat edecekse
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayİnsan bastırıyor bazen, evleneceğim kendimi eşime çocuklarıma adamam lazım, ben kadınım hata yapmamaliyim gibi gibi. Ama evlenip o monotonlugu da tadinca bu kez geçmişin pişmanlığı ile anı yasayamamanin verdiği huzurluzluk ruhunu kemiriyor. Peki sana soru. Kendine yakıştırıyor musun?
01 Yorumla
Cevap sahibi11 aySustun
Aile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. Hiç bir kafa yaşamazsın, bir su bardağı kadar içmen hiç bir şekilde etkilemez birincisi zaten eğer kırmızı şarap ise muhtemelen zaten bir yudumda fazla içmeyeceksin ve tadını hiç begenmeyeceksin Buda ikincisi,
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
11 ayHangi şehirdesin kalbinin sesini dinle neler yapmak istediğini az çok tahmin edebiliyorum bir yudum şaraptan bir şey olmaz dudaklarına dile değdir tadıni beğenmezsen içmezsin zaten. Yinede kontrolünü kaybetme
00 Yorumla
11 ayHiç içmediysen içme derim. Sebebi; bi yudum dahi alsan “o ilk” yaşandığı için her zaman içme potansiyelin olur. Ama o ilk olmazsa hep “bıgğne kadar hiç denemedim. Yine denemeyeyim” diyeceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayYıllarca içinde bastırdığı duyguları yaşamak isteyen biri olarak bunu merak etmen çok doğal. Çoğu kadın 30-40 yaşları arasında bu isteği bastırmakta daha da zorlanabiliyor... Hem kimsenin bilmediği sürece bunları yapmak yaşamak kime zarar verir ki dimi yanılıyor muyum?
027 Yorumla
Cevap sahibi11 ay@kafkass31 hayırdır sen iyi aile çocuğu musun?
Cevap sahibi11 ay@kafkass31 işine bak.
Soran11 ayŞşş kavga etmeyin bakiiim
Soran11 ayYârak kafalı hobbit
Soran11 ayŞu adı kafkas olan keltoş sana diyorum
Cevap sahibi11 ayNoldu ki niye kızdın ona...
Soran11 aySana sapık demiş ama asıl sapık kendisi ezik köpek 😂
Soran11 ayValla dert dinleme bahanesiyle yazıp seks pozisyonları atma kaşarlığını yapan sendin 😂
Soran11 ayKüfür yiyeceğin için engelledin ezikkkk
Cevap sahibi11 ayEee kişi kendinden bilirmiş işi diye boşuna dememişler dimi... Hiç şaşırmadım o adamın yaptıklarına...
Cevap sahibi11 ay@kafkass31 takip attım gönder bakalım neymiş.
Soran11 ayMesajlar gayet normal orrrrrr... spu çocukluğu yapan sendin
Cevap sahibi11 ay@kafkass31 gel sana mesajları atayım diyorsun sonra da sildim diyorsun. Savunma diyorsun ama ortada delilin yok hay ben sana ne diyeyim ki...
Soran11 ayYa gizli üye sende bi s.. git sen savunsan nolur savunmasan nolur aynı bokun lacivertisin mk
Cevap sahibi11 aySende az kaşar değilsin kapa çeneni sana bişey diyen mi oldu.
Soran11 ayHe kaşarım mk çocuğu var mı?
Cevap sahibi11 ayBak ben sana baştan beri bişey demedim terbiyesizlik yapıp durma...
11 ayUcundan içsen hiç bir kafa yaşamazsın.
Kafan hafif kıyak olsun istiyorsan, 2 bardak içebilirsin
20 Yorumla
11 ay5000 yıl ne zamana tekabül ediyor bi düşün istersen 😂 imkansız öyle olması. İt öldüren sarabidir o 😂
04 Yorumla
Soran11 ayYazanı söyledim
- 11 ay
Yalandır o. Sen evlenecek kadın değilmissin bence boşuna evlenmissin
Soran11 ayBence de geç anladım ama bunu
- 11 ay
Şimdi hayatını yaşamak istiyorsun ama engeller var
11 ayHmm.. Eğer etkilerse içinde bastırdığım her şey ortaya çıkar.. Çocukların varken tavsiye etmem. Ama anlattıkların çok tatlı şeyler. Eşine karşı byle bir karakterde misin
02 Yorumla- 11 ay
Evet burası bazen sohbet falan kafa dağıtıyor. Seninle sohbet etmeyi çok isterim. Eğer müsaitsen
- 11 ay
Sanki orada başka şeyler olmuş gibi geldi bana. Anlatmak ister misin
- Aile & Toplum konusunda 694 cevap paylaştı.
11 ayBi cacığa benzemiyo tadı kolonya içmişsin ha onu pişman olursun bende merakmedip bakmıştım emin ol haram çekici geliyo ama sonunda pişmanlıklar kalıyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Fikrin ve düşüncen açıksa kapalı olmanın anlamı yok. Kendine de çevrene de karşı dürüst ol ve açıl. İçinde yaşamak isteyip de yapamadığın hiç bişey kalmasın
00 YorumlaSana şöyle söyleyim alkol başta çarpmaz gibi gelir ama sonradan çarpar özellikle şarap o yüzden 1 şarap kadehi iç hepsini doldurmuyorsun zaten hafiften kafası olur hızlı içme 1 saate yay mesela o zaman yeterli olur senin için başka sormak istediğin bi şey olursa yazarsın
00 Yorumla
11 ayAklında kalacağına midende kalsın bence 😊😊😊 sonuçta en azından merakını giderirsin 😊 aklında kalmaz
03 Yorumla
Soran11 ayDenicem
- 11 ay
Dene, en azından bu merakını gidermiş olursun. İçinde o deli kuzu az da olsa çıkarmış olursun.
Baskıcı bir aile yapısı seni çok sıkmış belli 😊😊 biraz serbest olmak rahatlamanın sana iyi geleceğine eminin. - 11 ay
Hayatın zevklerini yavaş yavaş almanı öneririm, ama sınırını bilerek 😊😊
11 ayMerhaba öncelikle
Az içersen bir şey yapmaz biraz içmen gerekir ve istersen normalden konuşalım hem fikir alışverişi olur hem konuşuruz alkollerle ilgilide bilgi sahibiyim
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 534 cevap paylaştı. Şeytanın söylediklerine nefsinin istediklerine meyletme kardeşim. Bunlar yanlış.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 530 cevap paylaştı. İçinde kalsın be güzellim içinde kalmasın diye diye toplum ne hale geldi.
30 Yorumla
11 ayKapalı kadınların içinde hep böyle şeyler var sonra da aldatiyorlar kocalarını
32 Yorumla- 11 ay
Sen açık mısın kapalı mı?
- 11 ay
Açık
11 ayBence anlık heveslerle bu yanlışları yapma iradeye sahip çık ve Allah'a dua et..
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 960 cevap paylaştı. 1 kadeh bile hic bisey yapmaz. nasi uzuldum. bi omur, merak ve heyecansiz, bastirilmis duygularla gecmis gitmis...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
11 aySen bu kafayla icine ata ata cok seyler yasarsin maalesef
16 Yorumla
Soran11 ayAzıcık ucundan yapıyım ki çok şeyler yaşamıyım işte
- 11 ay
Tamam öyle yap ablacim fazla icme bari nefs tasiyoruz hepimiz
- 11 ay
Olmaz olm ickiye karşıyım
- 11 ay
Hahahha 🩷
Açıkçası gençken ne yaşamak istiyorsan yaşa sonra zaten istesende hayat izin vermeyecek
21 Yorumla- 11 ay
Kesin
11 ayHem tadını bepenmiyceksin boş yere günaha girmiş olucaksın
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 11 ayYani haklısın ama içmeme sebebin elalem mi yoksa Allah ın yasaklaması mı?
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 871 cevap paylaştı. 5000 yıl mi tarihten yapılan ilk şarap mi bu içmeden kafan güzel olmuş 😂
01 Yorumla
Soran11 ayÖyle yazıyo ne biliyimm
Bir damlasida aynı günah bir ficisida çok mu gerek var yani içmeye boş ver Rabbım öbür dünyada icirir sana
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
11 ayBence içinden geçeni, hissettiğini yaşa, bu hayata bir kez geliyoruz, ruhunu özgür bırak. İki küçük yavrunun da gözlerinden öperim :)
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
11 ayTadına bakmadan bir şey olmaz yani sarhoş olmazsın korkmana gerek yok madem böyle bir ortam yakalamışsın bence içinde kalan ne varsa yaşamaya çalış
00 Yorumla Tadına ufaktan bak, ama ilk defa alkollü içecek deniceksen şarap mideni bulandırabilir aklında kalmasın keşke deme bi yudum deneyebilirsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 423 cevap paylaştı.
11 ayHayat senin istedigin gibi icinden geldigi gibi yasa yaslaninca arkana bakip ben ne halt yemisim ne yapmisim ne yasamisim diye keskelerinle kalma
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı.
11 ayHiç içmemiş birisi olarak bir yudum içtiğinizde bir şey olmaz sadece hafif yakar sonra normal hiç içmemiş gib olursun
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
11 ayŞarabın tadı çok iyi değildir ve alkol oranı da düşük komple şişeyi içmen lazım bira kafanın güzel olması için 😂
00 Yorumla
11 ayBence içinde kalmasın yap isteklerini hatta bi kaç ekstra yaramazlıklar da yap içinin yağları erisin
00 YorumlaSen bilirsin ama ya hosuna giderse öyle biri olmak istiyor musun çünkü bu senin kararin bir de acik olmaktan kastin sadece saçın mi
00 YorumlaBoşandınız mı?
Ondan dolayı da bir kısıtlamaya maruz mu kaldiniz?
04 Yorumla
Soran11 ayBoşanmadım
- 11 ay
Eşinizden o ilgiyi göremiyor musunuz?
Soran11 ayO başka mevzu
- 11 ay
Bilmiyorum işin ucu yukarida bahsettiklerin oraya da gidiyor
11 ayİç açıl saçıl istediğini yap anasını satayım bu köyün delisi İyilik meleği bir sen mi olacan boş ver
06 Yorumla
Soran11 ayAynen yaa
- 11 ay
Deliler gibi dans et sarhoş ol
Soran11 ayYok be o kadar da değil bi yudum tadına bakarım o kadar
- 11 ay
ooo helal kankammm benim be
Soran11 ayHahaha
- 11 ay
Sonuna kadar arkandayım knkm sen boş ver milleti ve vicdanını senin de hakkkın
11 ayYaşını başını almışsın, dha ne tatlar peşindesin. :)
02 Yorumla
Soran11 ayBu yaştan sonra anlıyor insan yaşamanın kıymetini her meyveyi tatmak istiyor
- 11 ay
:)
Ne diyeyim ki.
Ben de hiç içmedim. Bakarsan bana da anlat.
Yasak meyve gibi oldu bu da ya. :)))
11 ayŞarap gurmesi olarak 1 tadına bakmadan bisey olmaz ama eğer 2 bardak içersen carpar
02 Yorumla
Soran11 aySüryani şarabı yazıyor gurme bey
- 11 ay
Fotoğrafını atarmisin özelden
31 yılın birikimine bu gece son ver önce iç sonra sokağa çık direk dansı yap
04 Yorumla
Soran11 ayElektrik direği mi?
Soran11 ayHahahah
- Aile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı.
11 ayAmma uzatarak anlatmışsın sjdjf zkkımlan bize ne
10 Yorumla Dinin aynı din. Yapmama sebeplerin hala değişmedi.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı.
11 ayBence imanın tam içindeb gelmiyorsa yapma, kimi kansırıyorsunki, Allah senin içinde yani
10 Yorumla
11 ayyani kendi kararin sonucta bu yasta acilmak istesen acilirsin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Ne olabilir en fazla sende bazı bastırdığın şeyleri ortaya çıkarmaya ne dersin
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı. Valla bak keyfine, en olsa başın çok döner uyursun. Şarap içeceksen üstüne su içme yeterli.
00 YorumlaBenim anlamadigim bu muslamanlarin gunah meraki neden sizi buna ceken ne yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
11 ayAz bişe iç bişe olmaz 2.3 bardaktan sonra kafa yapar 1 bardaktan bişe. Olmaz
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
11 aybu sorunun üstünden bir gün geçmiş eğer o şarap içtiysen neler olduğunu anlatsana
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 999 cevap paylaştı.
11 ayBi kadeh kafi onda da pek bişey yaşamazsın arkadaşım afiyet olsun
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 847 cevap paylaştı.
11 ayO Beykoz'daki minimalist tiny house'ta seninle sevişmek isterdim ;) Yanına geleyim mi?
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 742 cevap paylaştı.
11 ayBişey olmaz iç öyle hemen kendşnden geçmiyorsun filmlerdeki gibi
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
11 ayYakında sen kendini birinin altında bulursun hiç merak etme o içkiyide içersin
00 Yorumla
11 ay1 bardağını Yudum yudum içebilirsin 1 saat icinde alkol oranı yuksektir sarabın dikkat et
00 Yorumla
11 ayHayat senin dünya senin sen nasıl istersen başkalarının ne istediği önemli değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
11 ayHep böyle başlar zaten sonra şeytanın oyuncağı oluverirsin
00 Yorumla İç azıcık, kocandan ayrıldın mı? Yurtdışında güzel yaşardın sen🔥🔥🔥🔥🔥🔥😂😂😂😂😂😂
00 Yorumla- Devamını Gör (154)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat