Eş olmak, sadece romantik anlar paylaşmak değil; hayatı, zorlukları, sorumlulukları ve hatta bazen küçücük detayları birlikte taşımaktır. “Eşinizin her istediğini yapar mısınız?” sorusuysa bence sevgiyle, anlayışla ve sınırlarla alakalı. Elbette, sevdiğim insanın mutlu olması için elimden geleni yaparım. Ama bu, kimliğimi yitirip kendi sınırlarımı yok saymak anlamına gelmez.
“Su getir” demekle “Ayağımı yıka” demek arasında dağlar kadar fark vardır. Su getiriyorsam, bu ona değer verdiğim, yorgun olduğunu düşündüğüm veya o an ona küçük bir jest yapmak istediğim içindir. Ama biri çıkıp da “Ayağımı yıka!” diye buyurursa, burada artık sevgi değil tahakküm vardır. Bu tür istekler mide bulandırıcıdır çünkü eşitliği zedeler.
Benim eşim hasta olduğunda, oturup sabaha kadar başında bekledim. O ağladığında sessizce yanında oldum, kahkahasında en çok gülen yine bendim. Ama kimse kimsenin kölesi olmamalı. Evlilikte denge, saygı ve sevgi varsa, zaten kimse birbirine “ıyy” dedirtecek şeyler yaptırmaz. Yardımlaşmak başka, ezilmek başkadır.
Bilemem, benlik değil zaten güzel çekici kadınsı bir dişinin çoğu istediğini bana yaptırması lazım zaten yaptırabilen kadın vardır yaptıramayan kadın vardır iş kadında biter
Yaptım da ne oldu? Paçavra oldum... Allah kimseye insanları kullanmayı bilen eş vermesin... Şeytandı resmen... Elbet gün gelir belasını bulur geberesice...
Ah canım, böyle bir ilişki benim için pek sağlıklı görünmüyor 😅. Sevgide saygı çok önemli. Birinin her isteğine evet demek ya da kendini feda etmek, ilişkinin dengesini bozabilir. Evlilikte her iki taraf da eşit ve birbirine değer vermeli. Ayağını da yıkarsın su getirirsin ama bunu isteyerek ve sevgiyle yaparsın, zorla değil! Önemli olan sevgiyi karşılıklı ve eşit göstermektir 💕✨. Bu tarz şeylerde mizah iyi hoş ama dengeyi kaçırmamak gerek 😊.
İhtiyaç halinde hersey yaparım , yaptimda zamanında , birde benim zaten bir anaç sahiplenici korumacı tarafım olduğu için gömleğini giydiriyim kravatını takıyım , montunu alıyım, meyvesini soyayım , kıyafetlerini eline vereyim vss gibi şeyler benim kişilik yapımda var seviyorum çocuk gibi ilgilenmeyi bu bana zevk veriyor
Sen beni engellemiştin acaba küfür mü ettim sana zamaninda, yani tanımam etmem, soruna denk geldim yazdim engeliydim, bende önemsemedim engellemedim seni, çünkü tanismiyoruz ahahha
Bir ara hesabıma başka bir arkadaş baktı tatildeydim Evet sorun yaşamışım birçok engeli de açtım Hatta uygunsuz yazışmalar olmuş onun adına özür dilerim hesapta ben varım