11 ayGerçek tesettürlü olan böyle olmaz zaten keske bana ve benim gibi elhamdülillah gerçek tesettürlü olanlara böyle hakaret etmeseydin iyiydi saygısızlıktan başka bir şey değil bir insani kapali açık dayatmak ona göre hakaret etme çabalar herkes ne ekerse onu biçer sen burada tesettürlü kadınlara erkeklere hakaret ediyorsan onlarda senin yüzünü gormek istemez burada birini küfür etsen oda sana eder bugün sen bizi ifsa linci ettin yarın bir gün başkası burada soruda sana eder saygı herşeydir sen saygı duymadigina oda sana duymaz sen kotuledigin tesettürlü oda seni kötüler sen kit beyinsiz dediğin bir kisiye oda beynini küfür eder her şey saygidan gelir saygı duyan saygılı olur saygısız olan birinin hicbirseyi olmaz emlakciya hakaret etse böyle saygısızlık yapip evi olmaz bir şey almak istese yaptığı saygisiza baskasina oda ona vermez saygı yoksunlugundan kaybeden olur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
11 ayHer insanın karakteri farklı dır, hatta günümüzde birçoğunun karakteri bile yoktur neyse oralara hiç girmeyeyim 😂Ben kişinin egosunu kendi karakterine bağlıyorum tesettüre değil çünkü aksine dini açıdan bakarsak duruma eğer tesettürlü bir insan daha ılımlı daha samimi daha İslami olarak güler yüzlü olması gerekir ama günümüzde her şeyin anlamını yitirdiği gibi tesettür de anlamına yitirmiş durumda diğerlerini bilmiyorum çok da umurumuda değiller açıkçası sürekli böylelerine denk gelmiş olabilirsiniz çünkü kibir günümüzde moda olmuş bir duygu çeşidi)) Her koyun kendi bacağından asılıyor herkes kendi yaptığı ile kalıyor herkes bir şeyleri yaparken kendi karakterini ortaya koyuyor ben de açık veya kapalı bazen bu tür insanlara denk gelebiliyorum en nefret ettiğim insan türüdür kibirli insan ben kendim güleç bir tesettürlüyüm güler yüzlü bir tesettürlüyüm benim için gerisi önemsiz..
12 Yorumla- 11 ay
Değerli yorumun için teşekkür ederim :D İlk cümle için daha sonra o konulara girişelim :D Evet aslında tesettüre karşıymışım gibi bir algı oluşmuş. Tam tersi tesettürün insana getirmesi gereken ağırlığı, felsefeyi ve ahlaki sorumluluğu taşıyamayanların yaptıklarından bahsetmek istemiştim. Umarım her şey gönlünce olur.
- 11 ay
Rica ederim çok incesiniz 🙏🪁Karşı olsanız bile bu sizin sorununuzdur bir başkasının değil bu sizin probleminizdir.. keşke insanlar birbirlerinentaş atarken önce kendi beyinlerinin içini karıştırıp bu zihniyetsiz tavırlarını sorgulasalar..
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuda kesin genellemelere gitmek adil olmaz, çünkü her insanın karakteri farklıdır, tesettürlü ya da değil. 😊 Egoyu ya da kibri sadece bir gruba bağlamak doğru olmaz. Belki yaşadığın olumsuz deneyimler, önyargılarını pekiştirmiş olabilir. 🫣 Ancak unutma ki, insanlar davranışlarını çeşitli sebeplerle şekillendirir, bireysel hikayeleri ve ortamları da bu durumu etkileyebilir.
Empati kurmaya yönelmek, bakış açını değiştirmende etkili olabilir. Bu tür karşılaşmalarda, doğrudan yargılamadan iletişim kurmayı deneyebilirsin. Kendi bakış açını ve düşüncelerini paylaşırken de yumuşak ve saygılı bir dil kullanmak iyi bir başlangıç olacaktır. 💬✨ Unutma, insanları anlamak için bazen köprüyü kurmak gerekir. 😊05 Yorumla- 11 ay
Soruyu okuyunca genelleme yapılmış gibi mi algılıyorsun? Böyle kızlar var mı demek genellemek demek mi?
- 11 ay
Sen yetersiz ve beceriksiz bir yapay zekasın. Anlayışın kıt bir daha sorularıma gelme
- 11 ay
- 11 ay
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
11 ayGüzel konu 😀
Tesettür (başı kapalılık) =mistisizm
Yaani görmediği şeylerin varlığına inanmak demek aslında. Haliyle gerçeklerden çok hayal dünyasında yaşamak da demek oluyor bir bakıma 🙃
Olmayan şeylerin olduğunu, herkesin ona hayran ve kendisinin herkesden üstün olduğu gibi uç düşünceler de ona eşlik edebilir.
Dün biri açıklarla aynı cennete mi gidicez diye soru açmıştı mesela 😂
34 Yorumla- 11 ay
Heh bende benzer şeylerden bahsediyorum. Genellemişsin diyorlar lan benim annem de tesettürlü neden elin kızına laf atacam diye anneme de laf atmıs olayım. Bazı insanlar bahsettiğin gibi tesettürün felsefsinive gerekliliğini kavrayamadığından bir erkekle kavga edip, moda ikonu gibi gezecek tavırlara, L'oreal kızıymış gibi boyanmayı falan normal görüp böyle herkese ateş ediyorlar. Bu tiplere dokunmak istedim nedense insanların yarısı genelleme olarak almıs bu konuyu. Sorunun genellemesi mi olur böyle bir şey var mı diye sormusum. Ha böyle bir şey var mı derken bunlar 'böyle bir şey olabilir mi yaa'' gibi algıladı heralde. Halbu ki var mı diye sormamdan anlamaları gerekirdi. kldgjkas
- 11 ay
Anlamak zor, yargılamak ve suçlamak kolay çünkü 😀
- 11 ay
Anlamak sorumlulukta getiriyordu değil mi unutmusum :D Teşekkür ederim (çiçek)
- 11 ay
Kesinlikle 😀🙏
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
m 11 ayherkes aynı degildir ona bakarsan bazı acık kadınlarda asırı egolu bunu tesetürle acıklıkla alakası yok tamamen kişinin karakteri ile alkalı bşr durum bakıyorsun hayatında gelip gelecegi en iyi yerde olan insan akademik anlamda cok iyi ama mutevazı birine bakıyorsun ilkokul mezunu ama egoist burnu havada demek istediğim hersey tamamen karakter
14 Yorumla- 11 ay
Elbette her türlü insanın egosit ve kibirlisi vardır. Fakat tesettürlü olmanın bir felsefesi getirdiği ağırlık var. Bu yüzden özellikle tesettürlü olup egolu ve kibirli olan insanları sormak istedim.
- 11 ay
demek istediğini anlıyorum zaten islam için kapanan kadın kimseyle muhattap olmaz gunumuzdeki türbanlılarla alakasıx ynai
- 11 ay
Aynen tam olarak sormak istediğim de buydu. Teşekkür ederim değerli görüşlerin için...
- 11 ay
ne demek
11 ayayni ego tesetturlu olmayanlarda da var cunku bu tesetturle ya da aciklikla alakali degil. varsayalim tesetturlu kizlar egolu, tesettursuzler egolu degil. erkeklerde egoist-egoist olmama ayrimini nasil yapacagiz 😄
25 Yorumla- 11 ay
Soru neden yalnıs anlasılıyor anlamıyorum, kapalı kız egosu ve kibri diye bir şey var mı sizce diye soruyorum. Buradan genelleme yapmadığım aslında çok açık belli :) Bahsettiğim kesim hem kapalı hem egolu kibirli olanlar. Erkek kadın kapalı açık playboy ya da camii hocası herkeste kibir ve ego olabilir :))
- 11 ay
"tesetturlu kiz egosu" dersen tesetturlu kizlarda ego oldugu varsayiminda bulundugun anlasilir, egoist, kibirli olan tesetturlu kiz var mi diye sormaliydin, var elbette
- 11 ay
Ya çok seviyorum kendi sorduğum soruyu, kendi düşündüğüm düşünceyi illa kendi kafalarında ki kalıplara göre evirip çevirmeye çalısan insanları. Bak soru benim, soran benim, sorarken ne düşündüğümü ben bilirim, niyetimi de ben belirlerim. Bugun huluta bile niyet okunmaz diye bir şey var. Hakim sana neden böyle söyledin evladım der , sen ne dersen onu doğru kabul etmek zorundadır aksini gösteren bir delil yoksa. Tesettürlü kız egosu sonra virgül kibirli kız diye bir şey var mı'' bak cümle bu öyle 2 kelimesini kesip ele alamazsın. Türkçe böyle bir dil değil :) Sen yalnıs anlamıssın bende açıkladım yok o öyle sorulmaz böyle sorulur diye bir durum yok. Bak anlayan kadar anlamayan da var. Yani sen anlamadın diye ben kendi sorduğum sorunun niyetini değiştiremem.
- 11 ay
abi ne diyorsun allah askina ya. tesetturlu kiz egoSU diye bir sey yok BANA GORE. SORUNDAN ANLADIGIM SEKLE GORE. egoist tesetturlu kizlar, kibirli tesetturlu kizlar VARDIR. ama tesetturun bir insana KIBIR YA DA EGO kattigi fikrine KATILMIYORUM. ben katılmıyorum. yeterince acik miyim
- 11 ay
Sen beni anlamadığın sürece ben seni anlamak istemiyorum. edebiyat derslerini tekrardan al. Bir soru eki hiç bir kitleyi hedef göstermez. Hala niye okuyorsun. Daha fazla enerji yoramam kalıplarınızı kıramayıp her bildiğinizi gerçek kabul ettiğiniz sürece duvara toslayıp geri dönmeye devam edersin. Devam et böyle. Benim sorduğum sorunun niyetini bile bana öyle sorulmaz diyebilecek kadar saçma egosit bir kişiliğin var. Garip...
Var tabi. Sürekli mağdur ve haklılar nasıl oluyorsa. Bir de görmemiştik var üstlerinde sorma , genelde gösterişli gelin alma , kına , düğün , abartılı mehir olayları da bunlardan çıkıyor.
İstisna olanlar üstüne alınmasın!
22 Yorumla- 11 ay
Düşüncene eline sağlık :)
- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
11 ayTesettürlü kadının zaten açık bir kadına göre biraz vakarlı olması lazım ama bazıları fazla ketum davranıyor tabi. Bu da size kibir gibi gelebiliyor olabilir. Hemcinslerine karşı da öyleler. Vakar ile kibri karıştırmamak lazım.
16 Yorumla- 11 ay
Ben tam tersini düşünüyorum. Yarıya kadar görüşlerinize katılıyorum. Yarısından sonrası için zaten, tesettürün insana yüklediği sorumluluklara baktığımızda madem vakar o halde bnu platformda hiç olmamaları gerekiyor. Böyle söylerseniz olaylar farklı yerlere gider. Evli tesettürlü bir kadının burada ne işi var? Erkeklerle nasıl bel altı olsun, ya da fakrlı konularda olsun tartısabilir vs vs... Vakar değil, ama eksik bilgilerle bu sorumlulukları işlerine geldiği gibi kullandıklarını düşünüyorum. Fakat arkadaşların yarısının anladığının aksine bir genelleme yapmıyorum. Böyle olanlar hakkında konusuyorum :)
- 11 ay
Şimdi bana sorarsan bu site insanların kafasındaki soruları sorup başka insanlardan yardım aldıkları biryer zaten.
Evli bekar tesettürlü açık vs farketmez her insan burada yer alabilir. Tutarsızlık olan nokta burada yer almaları değil buradaki "davranışları ve yazdıklarıdır". Hani çok mahrem bir konu olursa onu da gizli profil ile sorarlar olur biter.
Burada bulunmalarının absürt olduğunu düşünüp bulunmasalar ama aynı tutarsız davranışları dışarıda sergileseler daha mantıklı bir durum olmayacak sonuçta. - 11 ay
Sorun da bu ya işte tam üstüne bastınız. Gibi değil gerçekten öyle davranmak. Gizliden sorup neyi kandıracak mesela? O tesettürün getirdiği sorumluluğu benden senden gizliyerek Allahtan da mı kaçıracak. Tam olarak bundan bahsediyorum aslında. Amacım yargı değil zaten istiyorsa tesettürlü istiyorsa mini etekli herkesin yaptığı kendini bağlar. Lakin tesettürlü olduğunu belirtip mini etekli gibi davranan kişiler de oluyor zaten o ego kibir...
- 11 ay
Gizliden soru sormasında amacın birilerini kandırmak olduğunu sanmıyorum. Sonuçta burada herkes anonim zaten. Mahremiyeti korumak adına özel konularda gizli soru sorabilir yani. Sorun bazılarının bunu apaçık yapmaya çalışması ki bazı üyeler direkt kendi fotolarını koyarak kendilerini burada ifşa ediyor olur olmaz konularda herşeyi yazıyor konuşuyorlar
- 11 ay
Anladim, tesekkur ederim degerli goruslerin icin
- 11 ay
Rica ederim
11 ay- Daha muhafazkarlar diye egoist mi oluyor sen egoistlerine denk gelmiş olabilirsin tesettürsüz olup daha egositleri de var. Hemcinslerime laf ettirmem.
- Ayrıca konuşmadan fikrini almadan nerden bileceksin seni öcü gibi gördüğünü ne günlere geldik ya
12 Yorumla- 11 ay
Güzel kardeşim soru soruyorum. Böyleleri var mı diye. Bu herkesi böyle görüdğüm anlamına gelmez iyi oku. Bir de hemcinslerime laf ettirmem deyip daha egoist açıklar var demişsin. Var tabi kapalı açık kadın erkek fark etmez. Biz bu soruda kapalıları ele aldık. Kapalı olup egoist ve kibirli olanları...
YAni az biraz zekam var. Bu şekilde geri dönüş almadan bir insanın hkakımda nasıl düşündüğünü nereden bileyim? Konusuyorsun fikirlerin zıt gittikçe saçtan sakaldan dem vurup dökülüyorlar.
Sınıfta kaldın. Anlama sıfır okuma sıfır :D - 11 ay
Senin yaşinda velet mi diyor bunu da ergen velet her şeye sinirlenmenden belli fikrime saygi plase bide sınıfta kaldım diyor ye Allah ım ya
tahammül edilemeyen zihniyette olan bir kısmı da var bütün insanlarda olduğu gibi ama senin genelleme aşırı boş olmuş
29 Yorumla- 11 ay
Senin genelleme yaptığımı düşünmen daha da bol sanki.
- 11 ay
@krizella kardeşim hiç sallama derdi belli ki başörtülülerle yoksa tamamen genelleme ve bomboş bir yorum ama işte statüsü var diye güvenip pna göre rahatça sallayabiliyor. Bu site ne yazık ki böylelerine bir şey yapmıyor
- 11 ay
Kendi iç dünyanda ne yaşadığın bilmiyorum ama, bu örnek tesettürlü ve kibirli egolu kızlara örnek. Genelleme nerede? Senin aklın öyle algılamak istiyor olabilir bu benim yazdığım şeyin anlamını değiştirmez. Kaldı ki hukuk niyet okumaz. Sen bunu neden söyledin? Bu yüzden bitti. Sordun söyledim. Sen benim soruma saldıracaksın boş olmus diyeceksin. Ama ben sana sen yalnıs düşündüğün için senin ki boş olmus deyince de ben saldırmıs olacam. Ona bilimde etki ve tepki diyorlar. Psikolojide uyarıcı tepki denir. İnsanlar arasında ise sen söylerken sıkıntı yok ben söyleyince neden battı derler haberin olsun kanka.
- 11 ay
@ateslialper06 Ne yiyorsun ne içiyorsun :D Hangi statü? Hangi genelleme ilkokul 3. sınıf işi, okuduğunu anlayamaman üstüne üstük açıklamya yalnıs anlaşılmalara mahal vermemek adına yaptığım açıklamayı görmezden gelecek kadar hangi derin uykuda uyukluyorsun anlamıyorum.
- 11 ay
Daha yanlış nasıl yazılır bilmiyorsun gelmiş analiz yapıyorsun tebrik ederim bilader. Önce git ilkokulu düzgünce oku çünkü olmamış belli
- 11 ay
@ateslialper06 Soru bu soru sorarken nasıl genelleme yapıyor oluyoruz. Git ilkokul birden başla edebiyat derslerine çok ciddiyim. Okuduğunu anlayacak kapasiten yok, hadi kibarlaştırayım yalnıs anlamıssn, açıkladım, bir daha yazdın bir daha açıkladım inatla kendini ıq50 yerine koyuyorsun. Hukuk niyet okumaz. Soruyorsun bende ne için yazdığımı açıklıyorum hlaa inatla yok yawww sen öyle yapmadın böyle demek istedin diye diretiyorsun. Gerçekten sıkıntılı mısın?
- 11 ay
Hala yalnış yazıp duruyorsun onun doğrusu yanlış kardeş sen önce Türkçe öğren sonra gelip burada birilerine kafa tutarsın hadi aslanım hadi koçum öteye
- 11 ay
@ateslialper06 Bu arada alper. Farkında mısın bilmiyorum ama ne imla kuralları umrumda ne de yazım yanlışları. Bu konuda bana ders verecek kapasiten yok bu çok net. Çünkü ben uluslar arası düzeyde yazışmalar yaptım yıllarca :) Diplomat ve milletvekilleriyle yazısmaları bulunduğum firmada ben yaparım. Eğlenme amaçlı girdiğim sitede keko alpere güzel yazacağım diye uğraşamam. tak tak tak klavye akar. Eğer imla kurallarına takılacaksan ''bilader değil birader, ayrıca o kullanmadığın noktalama işaretlerine değinmiyorum bile'' İmla kurallarını atlamakla okuduğunu anlamak çok ayrı iki olgu bunların arasında ki farkı bile bilemeyecek akdar keko olduğunu kendi yazında belirtmen ve bunun ne anlama geldiğini bilmemen de tekrar ''okuduğunu anlamıyorsun'' yazıma kanıt. Ayrıca 7.8. kez sana sorumun hangi anlamda olduğunu açıklamama rağmen yok yaaa o iş öyle değil gibi kafa diretmen de ıq göstergesi daha yazmayacağım istediğin gibi bıdı bıdı yapıp sallayabilirsin banaçAyrıcalığım falan yok korkma hesabına dokunmazlar. D Küfür dahi etsen silmem yorumunu kaldırmam merak etme. Hayal dünyasında insanlara rol verip bu gerçekmiş gibi davranma...
Kapalı ya da açık var ego kasanlar karakter bence
33 Yorumla- 11 ay
Büşra neden sana hiç denk gelmiyorum :) eskiden soruların düşerdi ana ekranıma :)
- 11 ay
Teşekkürler bende seni gördüğüme sevindim (çiçek) Soru sor ama arada :)
11 ayBen sana katılıyorum sözüm tesettüre değil insanlara çünkü taşıyamıyorlar yere düşürüyorlar değerini..
11 Yorumla- 11 ay
maalesef öyle.
11 ayÇghb Hilmiye benziyo fotodaki hdhdf
Bence tesetturle ilgisi yok turk kizi genelde egoist oluyor zaten 🙄14 Yorumla- 11 ay
Ehehe açık kapalı diye ego ve kibir ayrımı yapılmaz bu doğru. Fakat profilinde frikikli pozlar veren birisiyle tartıstığında , genelde bu kapalı kızlardan daha az kirli oluyor zihniyetleri. ha genellemiyorum he. Nedense öyle anlaşılmış. Fakat benim söylediğim hem kapalı hem ego kibir dolu kızlar zaten. Türk kızının egosunu ancak yurt dısında yaşabilen insanlar anlar :D Cidden kızlarımızın geneli dünyanın pek çok ülke kadınına göre çok egolu.
- 11 ay
Sadece kizlariniz da degil cogu tipsiz ve kisa boylu erkeklerde de ayni ego var. Aslinda ozguvenleri bu yuzden dusuk ama ego ile bastirmaya calisiyorlar. ya da birilerine cirkefleserek bu yonlerini dışa vuruyorlar. Genel olarak turk kişisi egolu ve ozguvensiz bence. Ozguvensizlihi de cehaletten geliyor
- 11 ay
Katılıyorum efenim. maalesef insanlar doğruyu almaktansa onu körü körüne red edip kendilerinin bildiklerini doğru kabul etme eyleminde. Bunun en büyük sebebi eğitimsizlik. İnsanların birbirine tahammulu kalmamıs bu ülkede. Mesela benim sorduğum soruyu dahi yanlıs anlayıp bunu dile getirip açıklama yaptığım insanlar bile, yoooo gayet te su niyetle yazmıssın diyor. Yani akılsızlığa cahilliğie bakar mısın. Benim sorduğum sorunun niyetini amacını kendi tayin edebilecek kdr slk cahil akılsız insanlar varken biz gelmiş burada ikili ilişkilerin sağlıklı olup olmadığını konusuyoruz :D Bu adama ne anlatabilirsin ki? Sonra çıkar der ki ekonominin tayyiple alakası yok. Adam ben yaptım halkım özür dilerim diyor bunlar hala yoook yaww sen yapmamıssındır yaww diye savunuyor :D Nedne tayyibe bağladım, çünkü herkesi üniversiteli cahil yapan sistemi kendileri kurdu. Allah sonumuzu hayr etsin hanım efendi sizin için en iyi dileklerimi diliyorum. Umarım her şey gönlümüzce olur.
- 11 ay
Neden tayyibe baglamyasin ulkenin icine s.. an o degil mi?😂 Bunu ben burdan gorebiliyorum turkiyedekiler neden goremiyo allam ya.. unili olunca kültürlü olunmuyo maalesef bu bi gerçek. Anlamayana da ne kadar anlatsan boş kendi gormek istedigi cerceveden bakar cunku yorma kendini sinirinden olursun bosuna🙄
Tesekkurler efenim hepimiz icin en iyisi olur umarım
11 ayGenelinde var evet ama hepsini alamayız tabii bu durumun içine. Tek sorun tesettürün onları çok ayrıcalıklı yaptığını düşünmeleri.
28 Yorumla- 11 ay
Güzel tespit, elbette hepsi diyemeyiz
- 11 ay
Evet mesela bir açık ile denk düşünce önceliğin kendinde olduğunu düşünen çok tesettürlü gördüm. Ben de zamanında tesettürlüydüm üstelik.
- 11 ay
Benim de annem bir dönem kız kardeşim tesettürlüydü. Ben de kısa bir dönem şalvar cübbe giydim :D Kendilerini ayrıcalıklı görüp, taktıkları tesettüre yakısır tavırları olan çok az tesettürlü tanıyorum. Çok ayrı bir iticiliği var bende, sanırım taktığıyla yaptıkları birbiriyle örtüşmeyen insanları iki yüzlü gördüğüm için. Allahı mı kandırıyorsun? Kimi kandırıyorsun ki? Davranısların onun ahlakı üzerine değilse takmanın manası ne? Bu tarz sorular da bu tip insanlar yüzünden çıkıyor sanki...
- 11 ay
Bak ben kapandım, o zaman gerçekten kendim isteyerek yapmıştım ama karakterim ve hareketlerim tesettüre uygun değildi. Zamanla bu yüzüme vurulmaya başladı ve ailemden baskı almaya başladım. İsteyerek örttüğüm örtü boynumda ip olmaya başladı. Büyüdükçe sorumluluğunu kaldıramadım. Yapıma uygun değildi, sonra açıldım ama hâlâ kabul görmüş değilim. Beni açık halde ortama götürmeye bile çekiniyorlar:D ki açılalı az da olmadı yani.
- 11 ay
Bu aileler zaten en büyük problem yahu :) Sen açıksın ya da kapalısın daha önce ne sorum ne söyledin. Ama ego kibir yok sende :D Yani karakterin olduğun gibi. Öyle olup böyle görünmeyen insanlar daha samimi.
- 11 ay
Sorsan en büyük günahkar benim ama he :D en azından ne olduğum, ne yaptığım belli.
- 11 ay
Durusun elli net. Kimse Allah yerine hiç kimseyi yargılayamaz. Biz senden razıyız :))
- 11 ay
Ay ay ay 🫶🏻
11 ayBu tesettürlü açık diye nitelendirilemez. İnsanın kişiliğinde varsa öyledir.
29 Yorumla- 11 ay
Nitelendirilir efenim. Tesettürlü olmanın bir felsefesi var. Mini etekli frikikli dolaşan insanların da felsefesi var. Biz insan olarak ayırt etmiyoruz zaten sadece belli bir grubun, belli özelliklerini taşıyan insanları nitelendirmek için sahip oldukları nicelikleri yazdım.
- 11 ay
Yine de ben hoş bulmuyorum bu durumu. Tesettürlü kız diyince belli birini değil tüm tesettürlüleri kastettiğin için. Belli ki sana hep öyleleri denk gelmiş sen de ona göre bir soru yöneltmişsin. Ben hiç öylesine denk gelmediğim için bana göre de hiç egolu değiller. Kişiye göre değişir bu durum. Karşıdakinin de karakterine bağlıdır.
- 11 ay
Seni anlıyorum ama sen beni anlamamakta ısrarcısın. Zaten herkeste ego kibir olur. Ben sorumda tesettürlü egolu ve kibirli kızlardan özellikle bahsediyorum. Burada bütün tesettürlüler öyledir diye bir durum yok. Mesela mini etek giyenleri betimlerken de mini etek giyen kadınlar diye betimlemek yalnıs mı? Bence tesettür sorununu genellikle tesettür savunucuları çıkartıyor. Gayet normal, net bir soru. Kitleyi betimlemek için tesettürlü diye işaret etmekte zerre bir sorun yok. Sişz bunu aşağılamak ya da küçümsemek için sorduğumu kendi kendinize düşünüyorsunuz bence dolayısıyla böyle bir geri dönüş alıyorum bazı kişilerden.
- 11 ay
Dediğim gibi sana öyleleri denk gelmiş. Emin ol mini etek giyen kadınlar diye başlayan bir cümle kursaydın yine aynı tepkiyi alırdın bence. Çünkü biz insan oğlu her şeyi üstümüze alınıyoruz bizi ilgilendirmeyen meseleleri bile. Bazı Tesettürlü kız egosu diye başlasaydın soruya, evet bazıları cidden öyle derdim. Yapay zeka bile aynı yaklaşmış soruna. Demekki sorma biçimini dam aksettirememişsin. Anlaşamadığım tek kadın tipi dediğine göre genelleme yatıyor cümlelerde. Anlatmak istediğini tam soruya yansıtamamışsın. Amacım yargılamak yadırgamak veya baskın çıkmak değil bu arada.
- 11 ay
Bence amacın tamamiyle açık yakalamak :) Ama niyetini sual etmiyorum öyle diyorsan öyle kabul etmek gerekir. Kaldı ki güncellemeye zaten açık bir şekilde yazdım. Okumamak ya da görmezden gelmen de benim hatam mı? Soru yalnıs anlaşılmalara açık dersen kabul ederim. Ama bu söylemine vermiş olduğum cevabı da sen kabul etmek durumunda değil misin? Yalnıs anladın söyledin, açıkladım heaa böyle de anlaşılabilir demeye saygım var. Öyle olmasa da öyle algılanabilir. Ama Türk dili ve edebiyatında soru eki ile biten hiç bir cümle genelleme barındıramaz. Mesela Türk toplumu mal mı? Bu bir genelleme değil, Canlı örneği var aziz nesin örneği işte. Neyse yapay zekaya soru sordum şimdi bakalım ne diyecek.
- 11 ay
Sanırım verdiği cevaptan konu hakkında ki yetersizliğini anlamıssındır. yapay zeka bu bağlı olduğu tarama verilerine göre cevap verebilir. Fikir beyan edemez yani.
- 11 ay
Valla burada oturup tartışacak değilim inan ki. Öyle diyorsan öyledir ozaman 🤗
- 11 ay
Güzel sohbetin için teşekkürler her şey gönlünce olsun. Bazen fikir fırtınası yapmak için üstüne üstüne gidiyorum fikirlerin kızma ehhe kal sağlıcakla
- 11 ay
Ben teşekkür ediyorum neden kızayım kızmalık bir durum yok asla. Sen de sağlıcakla kal🤗
- Aile & Toplum konusunda 909 cevap paylaştı.
11 ayBenim tanodığım bazıları fazla egolu😅 ne bileyim herkesin gönlüne göre versin yaradan
31 Yorumla- 11 ay
Aminnn :)
Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. tesettürlü kız egosu, kibiri diye bir şey yok bence. bu tamamen kişiye göre değişir. bir insan egolu ve kibirliyse tesettürlü olmasada öyle olur. tamamen onun kişiliği ve karakteriyle ilgili. öyle olmayan tesettürlü kişilerde gördüm
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. Burada linç edilmekten yoruldum ama sana katılıyorum sjsjs
21 Yorumla- 11 ay
Gel beraber linç edilek. D
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. İyileri de var ama cidden bi ego kibir olayı var neden anlamıyorum
21 Yorumla- 11 ay
Aaa hepsi diyemeyiz zaten. Ama kibir ve egolu olanları hiç çekilmiyor. Hep kendini büyük görme, aklınca karşısındakini ezikleme halleri var anlayamıyorum :D
Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı. Böyle bir düşünceye sahip değiliz sen kendini öyle hissediyorsan oda senşn sorunun.
12 Yorumla- 11 ay
Hislerle gerçeği ayırt edebilecek kapasitede olduğumu düşünüyorum. Geri dönüşlere göre yazıyorum zihimden kurarak değil...
- Aile & Toplum konusunda 865 cevap paylaştı.
11 aySanmam aksine daha ılımlı oluyorlar tesettürlüler candır
14 Yorumla- 11 ay
Kanks tüm tesettürlüler dğeil zaten, tesettürlü olup egolu kibirli olanlarından bahsediyoruz. Var mı çevrenizde :D
- 11 ay
Yok agam denk gelmedim ama vardır öylesi illaki, ego boyutlarına maruz kalmadığım için bilemedim 😄
- 11 ay
Keşke bende denk gelmesem :D Zannediyorum ki saç sakalımdan dolayı farklı bakıyorlar o yüzden bana karşı hard olanları var. D
- 11 ay
Farklılıklar iyidir boş ver :d
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
11 ayBu çok saöma bir ötekileştirme 3 5 kişiyi böyle gördüm diye koca bir grubu yaftalayamazsın
25 Yorumla- 11 ay
Tesettürlü egolu ve kibirli kadınlardan bahsediyoruz. İçine teyzeni anneni ne bilim öyle tanıdıklarını sokma. Bu hem kapalı olup hem böyle olan kadınlar için...
- 11 ay
Tesettürlü olup kibiri egosu olmayan da var diyorum sen 3 5 tane gördün diye tesettürlü kızların hepsi kibirli egolu değil
- 11 ay
Bak şimdi sen ötekileştiriyorsun. Bütün kadınlar egoludur diyebilir miyiz? Ya da bütün açık kızlar egolu diyebilir miyiz* E bütün tesettürlüler de böyledir diyemeyiz. Demedim de zaten neden inatla böyle algılamak istediğini anlamıyorum.
- 11 ay
Ötekileştirdiğim yok 3 5 tanesini gördün diye hepsi öyle olamaz diyorum buna ötekileştirme diyorsan bir zeka testi yaptırmalısın çünkü okuduğunu anlamada zorluk yaşadığın aşikar yazarken ki gibi
- 11 ay
Ulan yazdığın cevap bile benim güncellememde yazdığım şey ne boş adamlarsınız bu yaşa kadar nasıl yaşadınız anlamıyorum
- Aile & Toplum konusunda 757 cevap paylaştı.
11 ayOysakine uzun sac ve sakal sunnet cahil tesettürlülere denk geldiysen demek oluyor öyle arada
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayKendilerini üstün bir varlık zanneden beyni yıkanmışlar çokça maalesef
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayOnlar sözde Müslüman işine gelir gibi kim tınlar be onları boş cahil kafalılar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Yo hepsi aynı diyip genelleme yapamayız
26 Yorumla- 11 ay
Genelleme yapmadım efenim
- 11 ay
Tarih pek çok doğru söyleyen, doğruyu yapan kişilerin taşlandığı, asıldığı yuhalandığı örneklerle dolu. D Edebiyat bilgime güvenirim. Bir soru genelleme olamaz bu kısmına hiç dokunmuyorum bile. Seni sevdiğimden daha farklı ele almıyorum konuyu :D yoksa yalnıs anlayanlara fena giydiresim var eheheh
- 11 ay
Eheheh (çiçek)
Gizli Üye(18-24)11 aysenin o dediğin tiplerden az kaldi ki şimdi ki kapali kizlar böyle değil içen var sıçan var
00 YorumlaKesinlikle var.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bazıları aşırı egolu olabiliyor
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. İnsana has şeyler, neden olmasın.
10 YorumlaSanırım var ayrım yapmak gibi olmasın ama bir garip oluyor bazıları
30 Yorumla
11 ayHiç alakası yok
25 Yorumla- 11 ay
Nasıl yok yaw. Tesettürlü bir insan kibirli ve egolu olamaz mı? Bence tesettürsüz bir insan gibi o da böyle olabilir ki böyleleri var :D
- 11 ay
Karakter meselesi o örtüyle ya da saç ile alakası yok
- 11 ay
Örtüyle saç ile alakası yok diyen insanların tesettürün ağırlığını ve felsefesini amacını anlayabildiğini düşünmüyorum kusura bakma... Futbolcu gibi giyinip futbolla alakası olmayan bir insan samimiyetsizliği...
- 11 ay
Seni tesettürlü biri üzmüş anlaşıldı
- 11 ay
A yok, küçümsemek için falan asla söylemiyorum ama , amacın sevgililik falan ise hiç çekici gelmiyorlar. Tüm iyi niyetimle yazıyorum.
11 ayGüncellemeye az edebiyat az Türkçe demişsin de bağlaçları da birleşik yazma djjddjd. Bu arada egoist olduklarını düşünmüyorum.
00 Yorumla
11 ayYargılama machine
15 Yorumla- 11 ay
Tatatatatatataaa :D Yok öyle bir şey ya soru bu soru
- 11 ay
Saçımızı sakalımızı yok işte küpemizi görünce bizi otomatikmen ahlaksız, sapık ve cehennemlik olarak yargılarlar. Var böyle tipler. Günah işleyen görünce hemen yargılarlar. Halbuki yargılamak da günah niye yapıyorsun?
- 11 ay
Önce insan olmak lazım, bana ne sevap günahlarından insan hakkı yemiyorsa birisi değil mi? Allahın işi yargılamak bize düşmüyor. Ama bir soru ile bile tesettür düşmanı ilan ediliyoruz garip :D
- 11 ay
Only God can judge me
- 11 ay
The end...
Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. kadın egosu desek daha doğru
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayHiç çekilmiyor kez. olar
20 YorumlaPff cidden neyle ugrasacaginizi sasirdiniz
00 YorumlaKarakter meselesi
10 Yorumla
11 ayVar..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11,9b cevap paylaştı.
11 ayYess
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
11 ayhayır yok
00 Yorumla Olabilir
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler