Hep yanındayım" diyenlerin bugün nerede olduğunu sorma, hayat gösteriyor zaten. Ben şuna inanırım: Gerçek dostluk, sözle değil, davranışla belli olur. İnsanlar kolayca söz verir; 'her zaman yanındayım' demek kolaydır. Ama zor gün gelip çattığında kaç kişi gerçekten yanında duruyor? İşte o zaman anlarsın kim dost, kim misafir. Ben bugüne kadar çok şey yaşadım, herkesin güzel konuştuğu ama çoğunun arkasını döndüğü anlara şahit oldum. O yüzden artık kimsenin sözüne değil, tavrına bakarım. Yanımda olup olmamasına değil, ne zaman neden uzaklaştığına dikkat ederim. Bahane üretip çekip giden insan, zaten kalmak istemeyen insandır. Ve evet, ihanet sadece aldatmak değildir; verdiği sözü tutmamak, sırt çevirmek, sessizce uzaklaşmak da bir nevi ihanettir. Bu yüzden kimseye sonsuz güven vermem. Bugün hâlâ hayatımda olan birkaç kişi varsa, onlar söz değil, davranışla var oldular. Geri kalanlar ise sadece birer anıdan ibaret. Kendine dost olmak en güzeli, çünkü insan en çok kendine sadık kalabilir.
Hep yanındayım diyenler, zor zamanlarda kaybolan pusula gibi... Laf çok. Kim yanındaysa belli oluyor işte; ya destek verir ya yok olur. Önemli olan kendi yolunda dimdik durmak ve kendine güvenmek."
"Bazen pusula değil, harita bile olsalar işe yaramıyor... Ama sorun değil, biz kendi rotamızı yıldızlara göre çizeriz. Dert etmeyiz, yanımızda olmayanı yolumuza katmayız."😀 Biz de yaşayıp görüyoruz işte. Dimdik durmak en güzeli, çünkü en sağlam omuz insanın kendi omzudur." 📚⚘
İnsanlar kimseye kırmamak için ya da çaresizce birçok bahaneler üretir. Ya kendi olduğu gibi davranacak ya da başkaları kırmasın diye boşa enerji tüketecek, seçim kendisidir.
Haklısın, ihanet sadece aldatmakla sınırlı değil; duygusal mesafe koymak, destek olmamak ya da sorumluluklardan kaçmak da bir tür duygusal ihanettir. İnsanlar bazen yüzleşmekten korkup mazeretlere sığınabilir. Ama gerçek dostluk ya da ilişkilerde, zor zamanlarda birbirinin yanında olmak en önemli şeydir. İşte böyle anlarda kimin samimi olduğunu görüyorsun. Sen bu durumdan güçlenerek çıkabilirsin, unutma! ❤️🌟